HABERLER>POLİTİKA
18 Mart 2014 Salı - 11:31

Günay'dan Yıldırım'a jet yanıt: Başımı kuma ya da havuza...

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın, kendisini için "Bakanlık gitti, yeni mi aklına geldi bunları söylemen" diye eleştirdiği Ertuğrul Günay yaptığı açıklamada, "Hayatım boyunca ve bakanlık görevimi sürdürdüğüm sırada hiçbir haksız olay karşısında susmadım. Başımı kuma ya da bir havuza da gömmedim" dedi.

Günay dan Yıldırım a jet yanıt: Başımı kuma ya da havuza...

İZMİR - Binali Yıldırım dün akşam katıldığı bir televizyon programında Mehmet Barlas'ın sorularını yanıtlarken yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ardından AK Parti'den istifa eden bağımsız İzmir Milletvekili Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay'ı şu sözlerle eleştirdi:  "Biz bu hükümette görev yapacaksınız, bakanlık yapacaksınız. Bakanlık görevinden ayrıldıktan sonra içinde bulunduğunuz hükümetin yanlışlarını ardı ardına sıralayacaksınız. O zaman kamuoyu buna prim vermiyor. Çok doğru da, etik de bulmuyor. Kardeşim madem burası yanlış yerdi o zaman senin orada ne işin vardı? Niye orada bakan oldu? Bakanlık gitti yeni mi aklına geldi bunları söylemek."

- YILDIRIM NELER SÖYLEMİŞTİ...
 
GÜNAY YANIT VERDİ
AK Parti'den istifa eden eski Kültür ve Turizm Bakanı ve bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Binalı Yıldırım'ın bu sözlerine yanıt verirken, bakanken de haksızlıklar karşısında susmadığını, başını kuma ya da havuza gömmediğini söyledi. Günay, şöyle dedi: "Üç aydan bu yana Sayın Binali Yıldırım, İzmir'de adaylığını sürdürürken eleştirebileceğim birçok konu olmasına rağmen, kabine arkadaşlığımızın hatırı için bugüne kadar kendisiyle ilgili bir tek cümle söylemedim. Ancak dün bir televizyon kanalında yaptığı gerçek dışı açıklamaları ve saygısız tutumu görmezden gelmem mümkün değil. Doğrusu şimdi itiraz ettiğim konulara bakanken itiraz ettiğimi söylememesini kendisine hiç yakıştıramadım. Tabi benim görev yaptığım tarihte bu yolsuzluk tartışmaları ve bilgileri yoktu. Bu tür konular gündeme gelseydi orada da ne yapacağımı herkes tahmin edebilir. Hayatım boyunca bakanlık görevimi sürdürdüğüm sırada hiçbir haksız olay karşısında susmadım. Başımı kuma ya da bir havuza da gömmedim. Bu konuların ayrıntısı öğrenmek isteyenler olursa önümüzdeki günlerde İzmir'e geldiğimde her türlü soruyu yanıtlamaya hazır olacağım."(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 18 Mart 2014 Salı 14:26

Herkesin kendine göre ilkeleri ve duruşu var. Beğensekte beğenmesekte, en azından kendimmize olan saygımız çerçevesinde, başkalarına saygılı durmayı öğrensek diyorum.

Yorumu oyla      18      7  
Eerugrul GÜNAY , KARİZMAYI CİZDİRDİ,,, 18 Mart 2014 Salı 13:54

Neden ? Ne olduğu gibi gözüktü , nede gözüktüğü gibi olabildi...Yani ya DEMİRİ TAVINDA İKEN DÖVECN , Yada Demircilik Yapmıyacan...K.ö.

Yorumu oyla      19      9  
İZMİRLİ 18 Mart 2014 Salı 13:01

Binali yıldırım doğru söylemiş.ülkede her fırtına cıktığında kendine farklı limanlar arayan Ertuğrul Günay güvenilmez olduğunu yine gösterdi. Şimdi hangi limana yanaşacak acaba. Yıllardır eleştirdiği limana demir de atamıyacağına göre. ancak bakanlık gitti diye hırsla saldırmaktan başka yapabileceği başka birşey yok.

Yorumu oyla      21      26  
Orhan Tungaç 18 Mart 2014 Salı 13:00

Ne yapmalı Ertuğrul Günay? ' RTE beni, önce milletvekili sonra bakan yaptı. O halde kör, sağır, dilsiz numaralarına yatmalıyım. Evlerde istiflenen paraları, para sayma makinalarını, para kasalarını, alel acele evden kaçırılan yüzlerce milyon doları görmemeliyim. Bilal'in vakfına hediye (!) edilen arazilerden gözümü kaçırmalıyım. Urla'da sit alanlarına kondurulan RTE villalarına sırtımı dönmeliyim. Demokratik hakkını kullananlara reva görülen polis şiddeti karşısında bir hukukçu olarak dilimi yutmalıyım. Öldürülen gençlerin ardından yakılan ağıtlara bir siyasetçi ve bir milletvekili olarak kulaklarımı tıkamalıyım. Başbakanın toplumu geren, tahrik eden tavır ve konuşmalarının olası olumsuz sonuçlarını sorumlu bir siyasetçi ve bir milletvekili olarak yorumlamamalıyım. Adalete ve hukuğa olan güvenin yerlerde sürünmesi karşısında hukukçu kimliğimi de, milletvekili kımliğimi de unutmuş görünmeliyim. Yani; AKP ve Başbakan ve Bakanları ne ederlerse etsinler bana düşen kırıp kazığımı oturmaktır. Çünkü RTE'ye, beni milletvekili ve bakan yaptığı için şükran borçluyum. Gerek bakanlık görevine ve gerekse halen sürdürmekte olduğum milletvekilliği görevine gelmemde hiçbir katkısı olmayan halka karşı kendimi borçlu hissetmeme gerek yoktur.' mu demeli Ertuğrul Günay? Tabi ki hayır. Ertuğrul Günay susmamalı ve yutkunmadan konuşmaya devam etmelidir. RTE partisi AKP'nin değirmenine su taşıdığı için halka olan borcu bir kat daha artmıştır Sayın Günay'ın çünkü. Bu borç, zor zahmet te olsa ödenecektir. Sanırım Sayın Günay'ın da yaptığı bundan ibarettir.

Yorumu oyla      27      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pes: Ambulans helikopterle seçim çalışmasına!
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yerel seçim çalışmaları sırasında ...
İstanbul adayları sosyal medyada kapıştı
Mustafa Sarıgül ile Kadir Topbaş arasındaki söz düellosu sosyal medya ...
Bakan Ala'dan İzmir'de '3130' ve miting değerlendirmesi
İzmir'e gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Mustafa Toprak tarafından ...
 
CHP'li Keskin'den flaş fişleme iddiaları!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, AK Parti ...
Atalay böcek soruşturmasıyla ilgili rakam verdi
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Erdoğan’ın ofisine böcek konulmasıyla ...
'Bu çocuk bizim, üvey anaya vermeyin'
Seydikemer’i ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP ...
 
Erdoğan Aydın’da da kızdı: Bana neden Atatürk posteri…
Başbakan Erdoğan, İzmir Adnan Menderes İç Hatlar Terminali açılış töreninin ...
Kılıçdaroğlu: Cibiliyetimi müftülüğe sor!
Memleketi Tunceli’de konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın ...
Aydın Şengül’den Gaziemir’deki afiş saldırısına sert tepki
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Gaziemir’de AK Parti afişlerini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva