HABERLER>POLİTİKA
18 Mart 2014 Salı - 08:20

Bakan Ala'dan İzmir'de '3130' ve miting değerlendirmesi

İzmir'e gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Mustafa Toprak tarafından karşılandı. Valilik hizmet binasının ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na geçen Bakan Ala, burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı mitingi değerlendirdi. Berkin Elvan'ın ölümüyle başlayan olaylar sırasında, bir polisin kask fırlatmasıyla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğünü dile getiren Bakan Ala, "Yanlışı olan varsa gereği yapılır" dedi. Ala'nın valiliğe gelişindeki tokalaşma kuyruğu dikkatlerden kaçmadı.

Bakan Ala dan İzmir de  3130  ve miting değerlendirmesi

İZMİR -  Valilik hizmet binası önünde vali yardımcıları, kaymakamlar ve üst düzey bürokratlar tarafından karşılanan İçişleri Bakanı Efkan Ala, daha sonra Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Kendisini karşılayan bürokratlarla Vali Toprak'ın odasında bir süre sohbet eden Bakan Ala, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada Bakan Ala'yı AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cahit Akay ile AK Parti'nin İzmir milletvekilleri karşıladı.


Teşkilat binasında Bakan Ala, basın toplantısı düzenledi. AK Parti'li Akay, İzmir'de son yılların siyasi tarihinin en kalabalık mitinginin düzenlendiğini belirtti. Miting öncesi ve sonrasında, hiç kimsenin burnunun kanamadığını dile getiren Akay, kentin olağanüstü bir gün yaşadığını anlattı.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_03/2014_03_17/7f961bd49701b4a600e65aaacc083bfe.jpg

TAKDİR İZMİRLİLER'İN
Pazar günü yapılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir mitingini değerlendiren Bakan Ala, "Şu anda bulunduğumuz yer demokrasilerin kaynakları, pınarlarıdır. Biz hükümet olarak, parti olarak İzmir'in Türkiye'nin gelişimine paralel bir biçimde her alanda gelişmesini arzu ediyoruz. İzmirliler'in, Türkiye'nin 2002'den bu yana ortaya koyduğu ekonomik performansa pararelel siyasal alanda özgürlükler bakımından aldığı mesafeye uygun olarak her türlü iyileşmenin kılcal damarlarında da hissedilmesini sağlacak bir yönetim arzu ediyoruz. Takdir İzmirlilerindir ancak bu beklentilerimizi de İzmirlilerle paylaşmak istiyoruz. Türkiye'nin 2023 hedefine uygun biçimde İzmir'in yeniden inşaa edilmesi için biz bütün projelerimizle İzmirliler'in namzetindeyiz" dedi.

ÜMİT VAAD EDEN BİR MANZARA
Bir soru üzerine Bakan Ala, "İzmirlilerin dinamizmini, ülke genelinde ortaya koyduğumuz, İzmir için düşündüğümüz projelere ve İzmir adayına gösterdikleri teveccühlerini göstermeleri açısından bu miting çok önemli. Şu an için ve ileriye yönelik ümit vaad eden bir manzaraydı. Bu miting bize bunu gösteriyor. Türkiye'de yerel seçimler aslında yerel seçim havasından çıkmış durumda, çünkü Türkiye'nin istikrarının en önemli kazanım olduğunu Türk milleti artık biliyor. Bu istikrara yönelik her hangi bir müdahaleyi şiddetle reddettiğinin göstergesidir bu mitingler, bu sahip çıkışlar. İzmirliler hem kendilerinin hem de Türkiye'nin ne kadar karlı çıkacağını bildiği için dün o fotoğrafı resmetti. Ben ümit ediyorum ki sandık sonuçları da İzmir'in önümüzdeki 5 yılda alacağı hizmetleri çok daha ileriye götürecek bir sonuç olacaktır. Çünkü hedefler aynı olursa 2 kere 2 dört etmiyor, daha fazla edebiliyor" dişe konuştu.

YANLIŞI OLAN VARSA GEREĞİ YAPILIR
Berkin Elvan'ın ölümünün ardından çıkan olaylarda bir polisin kask atmasının hatırlatılması üzerine Bakan Ala, "Biz şunu ortaya koyduk. İçişleri Bakanlığı olarak emniyet güçleri olarak, biz bütün partilerin, bütün vatandaşların siyasal düşüncelerini kendilerine özgü bir biçimde ve güvenli bir ortamda düşüncelerini ifade etmelerini sağlayacağız. 260 bin kişilik ve jandarmayla beraber 400 binden daha fazla güvenlik çalışanını dikkate aldığımızda bu büyük bir kitle, bu görevi yapan çok sayıda güvenlik elemanımız var, bunların içinde şuana kadar Türkiye'de takdir edilecek bir hizmet sunduğumuzu düşünüyorum. Takdir edersiniz ki her zaman eksik veya yanlış yapanlar olabilir. İyi yapan ödüllendirilir eksik veya yanlış yapanın gereği yapılır. Ama herkesin ne yapacağı bellidir bu konuda da soruşturma başlatılmıştır, eksiği, yanlışı olan varsa gereği yapılır, yoksa bu da kamuoyuyla paylaşılır" dedi.
 
ALINMASI İSTENEN KARAR ALINIR
Gazeteci Mehmet Baransu hakkında dava açılıp açılmayacağının sorulması üzerine ise Bakan Ala şunları kaydetti:  "Biz devleti yönetiyoruz, devlete karşı bir saldırı olduğu zaman, bize oy verenler bizi bu görevle görevlendirenler bizden ne istiyorsa, devletin hangi refleksleri göstermesi, devletin hangi kararları alması gerektiğini düşünüyorsa biz onları alırız". Bakan Ala, basın toplantısının ardından beraberindekilerle AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nınca düzenlenen etkinliğe katılmak üzer Kaya Termal Otel'e geçti.(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 18 Mart 2014 Salı 12:34

Oldum olası şu manzaraya gıcık olmuşumdur. Ne bu yahu padişah gelmiş gibi sıraya geç selamla mum gibi dur pişmiş kelle gibi yapmacık yapmacık sırıt! makamında ziyaret edersin saygıdan ayağa kalkılır ama dışarıda sıraya dizmek de neyin nesi?!

Yorumu oyla      18      7  
defol 18 Mart 2014 Salı 10:24

Diyarbakır celladı İzmir'e gelmiş.

Yorumu oyla      28      14  
"hayır"sever 18 Mart 2014 Salı 09:26

Acaba bu sefer nasıl aklıyacaksınız 3130 denen caniyi!

Yorumu oyla      37      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Keskin'den flaş fişleme iddiaları!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, AK Parti ...
Atalay böcek soruşturmasıyla ilgili rakam verdi
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Erdoğan’ın ofisine böcek konulmasıyla ...
'Bu çocuk bizim, üvey anaya vermeyin'
Seydikemer’i ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP ...
 
Erdoğan Aydın’da da kızdı: Bana neden Atatürk posteri…
Başbakan Erdoğan, İzmir Adnan Menderes İç Hatlar Terminali açılış töreninin ...
Kılıçdaroğlu: Cibiliyetimi müftülüğe sor!
Memleketi Tunceli’de konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın ...
Aydın Şengül’den Gaziemir’deki afiş saldırısına sert tepki
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Gaziemir’de AK Parti afişlerini ...
 
İzmir’in süper terminali Erdoğan’ın ‘hizmet’ mesajlarıyla yola çıktı
Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali Açılış Töreni'nde konuşan ...
Bozdağ’dan kritik davalar için gerekçe açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ergenekon gibi davalarda kararın gerekçesinin ...
Erdoğan 'Yasin El Kadı' manşetlerine çok kızdı!
Başbakan Erdoğan, Yasin El Kadı ile ilgili atılan manşetler için sinirlendi, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva