HABERLER>POLİTİKA
17 Mart 2014 Pazartesi - 16:14

CHP'li Keskin'den flaş fişleme iddiaları!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, AK Parti iktidarının 76 milyon insanı ırk ırk ayırarak fişlediğini iddia etti. Denizli Devlet Hastanesi'nde akciğer forksiyon testi yaptıran bir hastanın test sonucunda 'Irk bölümü, Kafkas (Beyaz)' ifadesinin yer aldığını söyleyen Keskin, "Yeni bir bölücülük örneği sergileniyor" iddiasında bulundu. Denizli Kamu Hastaneleri Genel Sekrereti Op. Dr. Osman Acar ise, "Solunum testlerinin yapıldığı cihaz ithal. Yaşadığımız coğrafyadaki tüm insanlar Kafkas-Beyaz ırk olarak tanımlanıyor. Fişleme söz konusu olamaz" dedi.

CHP li Keskin den flaş fişleme iddiaları!

İZMİR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Denizli'nin Merkezefendi İlçesi CHP'li Belediye Başkan adayı Arif Balkanay'ın seçim bürosunda basın toplantısı düzenledi. Denizli Devlet Hastanesi'nde akciğer forksiyon testi yaptıran bir hastanın test sonucunda 'Irk bölümü, Kafkas (Beyaz)' ifadesinin yer aldığını söyleyen Keskin, "Elimdeki, bir hastanın çektirdiği akciğer filmi sonucunu gösteren belgenin fotokopisidir. Vatandaşlarımızın ırkının fişlendiğini ortaya çıkaran kayıttır. Bu uygulama siyasi iktidarın insanlarımızı nasıl ayrıştırıp böldüğünün açık göstergesidir. Bölücülük konusunda siyasi sabıkası bulunan AKP, fişleme konusunda da Cumhuriyet tarihinin en rezalet uygulamalarından birine imza attı. Fişleme, AKP'nin utancı ve alın kiri olarak tarihteki yerini alacaktır. Yeni bir bölücülük örneği sergileniyor. Hasta bilgilerinin yer aldığı bölümde ırk bölümünün de yer alması utançtır" dedi. Keskin, Kürtlerin de sistemde Mezepotamyalı olarak tanımlandıklarını iddia etti.

"FİŞLEME SÖZ KONUSU OLAMAZ"
Denizli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar ise, akciğer fonksiyon testini yapan cihazın ithal olduğunu söyleyerek, "Cihazda Afrikalı, Çinli, Doğu Asyalı, Güney Hindistanlı, Japon, Kafkas, Kuzey Hindistanlı, Pakistanlı, Polonyalı ve tanımlanmamış diye bölümler var. Yaşadığımız coğrafyadaki tüm insanlar bu sistemde Kafkas diye tanımlanıyor. Eğer, ırk bölümünü doktor bilgisayarında belirtmezse sistem verileri vermiyor" dedi.
 
Osman Acar, solunum fonksiyon testleri yapılırken, öncelikle hastanın boy, kilo, cinsiyet, yaş ve demografik özelliklerinin olması gerektiğini sözlerine ekleyerek, "Cihaz tarayıcısı tüm bu değerlere göre hesaplama yapıyor. Daha sonra hastaya yapılan test ile normal değerler karşılaştırılıyor. Kullanılan spirometre cihazında yaşadığımız coğrafyaya en yakın demografik yapı olarak Kafkas ırkı belirlenmiş, kabul edilmiş. Kürtler Mezepotamyalı diye belirtilmiyor, zira sistemde böyle bir ırk yok. Fişleme söz konusu değil" dedi.

KESKİN ZEYBEKCİ'Yİ DE ELEŞTİRDİ
Adnan Keskin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin kamu kaynaklarını hoyratça kullanıp prim yapmaya çalıştığını öne sürdü. Zeybekci'nin bakan olmasına Denizlili olarak kendisinin de sevindiğini dile getiren Keskin, "Zeybekci'nin bakan olması hepimizi sevindirdi. Bakanlık koltuğuna oturduktan sonra Denizli'deki uygulamaları etik değil. Devletin tüm görevlilerini, jandarmayı, ambulansları peşine takıyor, köy köy dolaşıp toplumu etkilemeye çalışıyor. Denizlili olarak üzülüyorum. Kamu kaynaklarını hoyratça kullanıyor haksız prim yapmaya çalışıyor" diye konuştu.(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atalay böcek soruşturmasıyla ilgili rakam verdi
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Erdoğan’ın ofisine böcek konulmasıyla ...
'Bu çocuk bizim, üvey anaya vermeyin'
Seydikemer’i ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP ...
Erdoğan Aydın’da da kızdı: Bana neden Atatürk posteri…
Başbakan Erdoğan, İzmir Adnan Menderes İç Hatlar Terminali açılış töreninin ...
 
Kılıçdaroğlu: Cibiliyetimi müftülüğe sor!
Memleketi Tunceli’de konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın ...
Aydın Şengül’den Gaziemir’deki afiş saldırısına sert tepki
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Gaziemir’de AK Parti afişlerini ...
İzmir’in süper terminali Erdoğan’ın ‘hizmet’ mesajlarıyla yola çıktı
Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali Açılış Töreni'nde konuşan ...
 
Bozdağ’dan kritik davalar için gerekçe açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ergenekon gibi davalarda kararın gerekçesinin ...
Erdoğan 'Yasin El Kadı' manşetlerine çok kızdı!
Başbakan Erdoğan, Yasin El Kadı ile ilgili atılan manşetler için sinirlendi, ...
Mansur Yavaş'dan Gökçek hakkında bomba iddia!
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Gökçek'in ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva