HABERLER>POLİTİKA
1 Nisan 2011 Cuma - 17:54

Gönül Tire'de iddialı konuştu

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Tire AK Parti İlçe Teşkilatını ziyareti sırasında gündeme ve seçime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gönül Tire de iddialı konuştu

İZMİR - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, hükümetin son 2 seçimde büyük başarılara imza attığını, 12 Haziran'daki seçimlerde de oylarını artırarak seçimi kazanacaklarını belirterek, ''Seçime adeta düğüne, bayrama gider gibi gidiyoruz'' dedi.
 
Gönül, AK Parti Tire İlçe Teşkilatını ziyaretinde, 12 Haziran seçimlerinin yaklaştığını, siyasette seçimin olmadığı dönemlerde heyecanının fazla olmadığını kaydetti. Heyecanlı günlere yaklaşıldığını, seçimin kendilerini test edecekleri gün olduğunu dile getiren Bakan Gönül, şöyle konuştu:

 ''Ama şurasını iftiharla söylüyorum ki sizlerin desteğiyle iktidara gelmiş olan kadrolar, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere üçüncü seçime adeta düğüne, bayrama gider gibi gidiyor. Bu çok kolay bir şey değil. Yani iki dönem ülkeye hizmet edeceksiniz ve bu hizmet zarfında yapılan işler dolayısıyla hamdolsun alnınız açık olacak, arkanızda halkın desteği eksilmemiş olacak, hatta artmış olacak. Bu bizim tarihimizde ancak bir kere oldu. O da Demokrat Parti'nin 1957 seçimleriydi. Oyunu bir hayli düşürse de yine iktidarda kalabildi.''

 ''HİZMETİ BAŞA KAKMAMAK LAZIM''
Seçimlerde oy artırmanın yolunun yalnızca hizmet yapmakla, yalnızca dünya çapında ağırlığı olan bir Türkiye'ye ulaşmakla; eğitimde, sağlıkta, savunmada, ziraatta halka daha fazla hizmet götürmekten geçmediğini anlatan Bakan Gönül, şöyle devam etti: ''Asıl mesele iki yerde kitleniyor. Birisi hizmeti başa kalkmamak lazım. Hizmet, adı üstünde vazife. Zaten onun için gelmişiz. Mümkün mertebe insanların kalplerine girmek lazım. Bu hizmeti insanların kalplerine girmenin bir aracı olarak kullanmak lazım. Yani insanların mantıklarına hitap etmek, yapılan hizmetleri dikkatlerine taşımak lazım. Yapılan hizmetleri Birleşmiş Milletler filan yapmadı. Bizden önce iktidarlar vardı, niye o hizmetler yapılmadı? Şimdi biz ümit ediyoruz ki oyumuzu artırarak bu seçimi alacağız. İkincisi her ne olursa olsun ne hizmet yaparsanız yapın, seçim sandıkta kazanılıyor. Sandığa hakim olamayan, sandığın sonucuna da hakim olamaz. 3-5 oy önemsiz denemez. Çünkü İzmir'deki sandık sayısı 10 bine yaklaşıyor. Bir hata 10 bin oy demek. İkinci bölgede bundan çok az bir rakamla bir milletvekilliğini kaybettik. Sandıklara sahip olmak seçime sahip olmak demek. Amacımız milli iradenin Ankara'ya doğru yansıması. Yoksa sandıktan fazla oy istediğimiz yok. Onun için diyoruz ki gönüllere girelim. İnsanlar sandıklara gitsinler ve bu hallolmuş olsun.''

 ''REFERANDUM SONUCU REHAVETE DÜŞÜRMESİN''
12 Eylül'de yapılan referanduma da değinen Bakan Gönül, burada AK Parti'ye büyük bir teveccüh gösterildiğini, arzu etmelerine rağmen mecliste bulunan hiçbir partinin referandumun yanında yer almamasına karşın yüzde 58 oy alındığını anımsattı. Bu oy oranının büyük ölçüde hükümetin bizzat başarısı olarak yorumlanabileceğine dikkati çeken Bakan Gönül, ''Ama bu çok tehlikeli sonuç da doğurabilir. Rehavete düşmek... O da nedir 'partimiz zaten o oy oranına yakın oy alır. Nasıl olsa partimiz iktidara geliyor' diyerek ihmal göstermek, tahmin edemeyeceğiniz yanlış sonuçlar doğurabilir'' ifadelerini kullandı. Bakan Gönül, daha sonra Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi'yi makamında ziyaret etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Küresel güç için yeni anayasa şart'
AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Osman Sakman, “Türkiye’nin küresel ...
Baykal: Hukukun içine güve girdi
Antalya'da konuşan Deniz Baykal, "En masum insanlar, olmadık laflarla ...
‘Başkanlık sistemi şu an gündemde yok’
Erdoğan'ın gündeme getirdiği başkanlık sistemi için referandum görüşüyle ...
 
'İnsana yakışacak yaşam için adayım'
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Nusret Yumrutaş, vergi oranlarının makul ...
Kılıçdaroğlu’ndan 1 Nisan şakası!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sohbet ettiği vatandaşlara, Başbakan ...
'İktidara aile sigortasıyla ulaşacağız'
CHP İzmir 2. bölge milletvekili aday adayı Hilmi Değirmenci, tüm hızıyla ...
 
'Tartışma gereksiz'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sisteminin tartışmaya açmanın ...
Erdal Aksünger CHP'den aday adayı
Sosyal ve kültürel konulardaki çalışmalarıyla adından söz ettiren BİLSES ...
AK Parti İl Genel seçimine hazır
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen grup toplantısı ile İl Genel Meclisi ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva