HABERLER>POLİTİKA
1 Nisan 2011 Cuma - 10:44

Erdal Aksünger CHP'den aday adayı

Sosyal ve kültürel konulardaki çalışmalarıyla adından söz ettiren BİLSES Vakfı Başkanı Erdal Aksünger, CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu geniş katılımlı bir toplantıyla duyurdu.

Erdal Aksünger CHP den aday adayı

İZMİR  - Çoğu kez sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan Tarihi Havagazı Fabrikası bu kez görkemli bir aday adaylığı açıklamasına sahne oldu. İzmir’in tanınmış işadamı ve Bilim Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı (BİLSES) Başkanı Erdal Aksünger, milletvekili aday adaylığını düzenlenen kokteylle duyurdu. Aksünger’in aday adaylığı açıklamasına yaklaşık bin kişi katıldı. CHP’den İzmir 1. Bölge milletvekili aday adaylı olan Aksünger, CHP’nin önemli bir değişim geçirdiğini, şimdilerde halkın ve ülkenin sorunlarını gündeme getirdiğini söyledi. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sorunları giderecek çalışmaları kamuoyu ile paylaştığına dikkat çeken Aksünger, “Özellikle Aile Sigortası çok ciddi bir konudur. 1970'li yıllardan beri Avrupa'da uygulanan bu sistem ülkemizde en büyük sorunlarda biri olan gelir dağılımındaki yaşanan haksız paylaşımında bir nevi önüne geçecektir. Bu proje ile de vatandaşımızın içine düştüğü yoksulluğun da önüne geçilecek. Bunun dışında gündeme getirilen Bedelli Askerlik projesi ile sosyal bir yaraya çare olma çabasıdır. Bu kadar askere ihtiyacımız var diyerek bu projeye karşı çıkanların bu kadar askerin ne yaptığını açıklaması gerekir. Bugün CHP ülkenin yaşadığı sıkıntılara çare olmak ürettiği projeler ile gündeme damga vurmuştur” dedi.

İZMİR’E AYRIMCILIK YAPILIYOR

Türkiye’nin işsizliğin her geçen gün arttığına dikkat çeken Aksünger, son yıllarda artan yabancı sermayenin ülkenin geleceği için tehlike oluşturduğunu savundu. Hükümetin CHP’nin kalesi İzmir’e de ikinci sınıf muamelesi yaptığını dile getiren Aksünger, “İzmir'de ciddi bir işsizlik var. Burnumuzun dibinde bulunan Manisa'ya verilen teşvikler İzmir'den esirgeniyor. Manisa'ya her sabah servislerle işçi taşınıyor. Bir yıl sonra bu işçiler işsizlik olarak bize geri dönecek. Öncelikle kentte bir mutabakat yapılmalı. Mutabakat yapılırsa bu sorunlar çözülür. Kentin potansiyeline bakmak lazım. Bu kentin Turizmde ciddi bir potansiyeli var. Termal kaynaklar açısından ciddi bir potansiyeli var. Kentimiz hep geriye gitmiş ve marka üretemez hale gelmiş. O nedenle ortak akılla çok ciddi çalışmalara imza atmak gerekiyor” diye konuştu.

ORTAK YAŞAM KÜLTÜRÜ OLUŞTURULMALI

CHP’de aday adaylığı sayısındaki fazlalığın rekabeti arttırdığını bunun da partinin başarısına katkı sağladığını ifade eden Aksünger, tüm aday adaylarının CHP kimliğine yakışır nitelikte ve saygınlıkta olduğunu söyledi. Aday gösterilmesi halinde partisinin başarısına başarı katmak için elinden gelen tüm çabayı göstereceğinin sözünü de veren Aksünger, hedefin ortak yaşam kültürünü sağlamak olduğunu söyledi. Aksünger, “Aday olurum ya da olmam. Aday olmasam dahi elimden gelen en ciddi şekilde çalışacağım. Bugünden sonra kardeşlik projesi içinde hizmet edilmeli. Bugün burada çok sayıda değişik partiden, toplumun değişik katmanlarından isimler var. Çeşitli dinlerden, mezheplerden isimler var. Esas önemsenmesi gereken konu ortak yaşam kültürünü yükseltmektir” şeklinde konuştu. Aksünger’in aday adaylığı açıklamasında çok sayıda sendika temsilcisi ve işçinin bulunması da dikkat çekti.  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZmirli 12 Nisan 2011 Salı 11:58

Bu adaydan çok daha verimli,eğitimli ve bu ülkeyi ve özellikle İzmirimizi daha iyi temsil edecek vekillerin olduğunu düşünüyorum. Kendine çalışacak sadece. Bu ülkeye ve İzmir e değil. Buna eminim. Kazanırsa göreceksiniz. Bir CHP li olarak üzgünüm.

Yorumu oyla      16      8  
ALİKAYA YEŞİLTEPE 12 Nisan 2011 Salı 09:53

TEBRİLLER VE BAŞARILARIN DEVAMINI DİLERİM..

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İl Genel seçimine hazır
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen grup toplantısı ile İl Genel Meclisi ...
Burak Oğuz'a hemşeri desteği
Urlalı olan CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Burak Oğuz, Urla Belediyesi’ni ...
Erdoğan'dan terör uyarısı
Erdoğan hem Libya'daki muhalifleri, hem de NATO’yu uyardı. Başbakan, NATO'ya ...
 
Dervişoğlu'ndan Gaziemir'e ziyaret
Seçim çalışmalarına ilçe teşkilatlarını ziyaretle devam eden MHP İzmir ...
Kılınç: Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var
35 yıllık Eğitimci Ali Kılınç yıllardır eğitimsizliğe karşı verdiği mücadeleyi ...
Bahçeli: Gülen cemaati zan altında kaldı
Bahçeli yaptığı yazılı açıklamasında, AK Parti Hükümeti uygulamaları ve ...
 
Eyyüp Necimoğlu Mardin’den aday adayı
Son dönemlerde İzmir ithal milletvekili aday adaylarını tartışırken, Altay ...
Başkanlık sistemine referandum sinyali
Londra'da bulunan Başbakan Recep Erdoğan, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ...
CHP adaylarının Ankara mesaisi başlıyor
CHP Genel Merkezi, isteyen aday adayının Ankara’ya gelerek sorumlu MYK ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva