HABERLER>GÜNCEL
14 Temmuz 2024 Pazar - 10:00

Gediz’den faciayla ilgili açıklama: Onayımız olmadan ızgara yapıldı!

Alsancak’ta iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili Gediz Elektrik açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, “5 Ocak’ta bölgedeki elektrik şebekesi üzerine bize haber verilmeden yağmur suyu ızgarasının yapıldığı belirlendi. Elektrik şebekemize hem zarar verilmiş, hem de yeri değiştirilmiş” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca yapılan şikayetlerin kendilerine iletilmediği ve doğrudan sorumlu kurumlara yapıldığı belirtildi.

Gediz’den faciayla ilgili açıklama: Onayımız olmadan ızgara yapıldı!

İzmir’in Konak ilçesi Alsancak semtinde sağanak yağış sırasında İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz’in elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesinden sonra Gediz Elektrik’ten önemli bir açıklama geldi.

Açıklamada, “5 Ocak’ta ilgili alt yapı kuruluşu tarafından bilgi verilmeden ve onayımız olmaksızın bölgedeki elektrik şebekemiz üzerine üç yeni yağmur suyu ızgarası yapıldığı belirlenmiştir. Bu işlem öncesinde, sırasında veya sonrasında kurumumuzdan herhangi bir gözlemci talebinde kesinlikle bulunulmamıştır. Şebekemize zarar verildiği 13 Temmuz 2024 tarihinde yetkili kurumlar tarafından yapılan incelemeler sırasında da açıkça görülmüş ve kayıt altına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

ŞİKAYETLER BİZE DEĞİL, DOĞRUDAN SORUMLU OLAN KURUMLARA YAPILMIŞ
Gediz Elektrik’e bölgeden herhangi bir şikayet iletilmediği belirtilen açıklamada, “Olayın geçtiği bölgeye dair son 6 aydır kurumumuza CİMER, Çağrı Merkezi, sosyal medya dahil olmak üzere tüm kanallardan gelen talepler incelenmiş ancak herhangi bir şikâyet kaydı olmadığı tespit edilmiştir. Bölge sakinlerinin konuşmalarında uzun süredir iletildiği söylenen şikayetler, doğrudan sorumlu olan diğer kurumlara yapılmıştır. Öte yandan 9 Ocak tarihinde bölgeden farklı bir şebeke unsuruna ilişkin arıza kaydı alınmış ve ekipler tarafından sorun çözülerek kayıt kapatılmıştır. Bahsi geçen iddialardan bir diğeri olan, şebekenin derinliğinin mevzuatlara uygun olmadığına ilişkin haberlere yönelik tespitlerimizi de paylaşmak isteriz” denildi.

ONAYIMIZ OLMADAN YAĞMUR SUYU IZGARASI YAPILDI, ŞEBEKEYE ZARAR VERİLDİ
Açıklamada; bölgede kendilerinin haberi olmaksızın ilgili kurumun yağmur suyu ızgarası yaptığı ve bu altyapı çalışması ile birlikte şebekeye zarar verildiğinin kayıt altına alındığı belirtildi. Yapılan açıklama şu şekilde:

5 Ocak’ta ilgili alt yapı kuruluşu tarafından bilgi verilmeden ve onayımız olmaksızın bölgedeki elektrik şebekemiz üzerine üç yeni yağmur suyu ızgarası yapıldığı belirlenmiştir. Bu işlem öncesinde, sırasında veya sonrasında kurumumuzdan herhangi bir gözlemci talebinde kesinlikle bulunulmamıştır. Şebekemize zarar verildiği 13 Temmuz 2024 tarihinde yetkili kurumlar tarafından yapılan incelemeler sırasında da açıkça görülmüş ve kayıt altına alınmıştır. Ek olarak, çalışmalar sırasında yer altında bulunan elektrik kablolarımızın konumunun müdahalelerle değiştirildiği görülmektedir. Gerçekleştirilen bu çalışmaların kurumumuza hiçbir şekilde bilgi aktarılmadan yapıldığını bir kez daha vurgulamak isteriz.”

BEŞ YIL ÖNCEKİ ARIZA GİDERİLDİ
Açıklamada geçmiş yıllarda yer alan bir habere dair de bilgiler verilerek, “Öte yandan bir gazetede 2019 yılında yaptığı bir habere istinaden eksik bilgilere dayalı paylaşımlar da yapılmaktadır. Olayın esası şu şekildedir; 19 Ocak 2019 tarihinde ilgili gazetede çıkan haber üzerine, ekiplerimiz ivedilikle bölgeye müdahalede bulunmuş ve sorun hızlıca giderilmiştir. Bunun üzerine aynı gazete 21 Ocak 2019 tarihinde sorunun çözüldüğüne dair bir haber de yapmıştır. Kamuoyunu şeffaf bilgilendirme sorumluluğumuzla, tüm kurum ve kuruluşlarla her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu belirtir; İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz’in vefatından duyduğumuz derin üzüntüyü bir kez daha paylaşmak isteriz. Kendilerine Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 
Aydın'da cezaevi firarisi yakalandı
 
İzmir'in çocuklarına Süt Kuzusu desteği
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
15 Temmuz 2024 Pazartesi 09:44

15:07 sallama sen de şimdi! Liyakatsızlar bu ülkenin liyakatsizlerini chp üretir nerede yalancı ve yüzsüz varsa chp de geçim kapısı bulur. Chp ne zaman beld. görev alsa orada lağım kokusu pislik hiç eksik olmaz. Üç krş.luk aklı ile hedef saptıracak ya.

Yorumu oyla      0      0  
14 Temmuz 2024 Pazar 15:07

Yıllardır, iktidarı da muhalefeti de, işe ve liyakata göre yönetici ve eleman almıyor. Tüm kurumlar, depo. Bankamatik. Bunların ücretini, maaşını, vergi olarak biz ödüyoruz. Ama biz seçemiyoruz.

Yorumu oyla      3      1  
14 Temmuz 2024 Pazar 12:46

Şikayet ettik diyen esnaf nerede? Bunlar yalancılık ta birbirlerinin eline su dökemezler.

Yorumu oyla      5      0  
hasan gürsel altuğ 14 Temmuz 2024 Pazar 12:32

hem belediye hem tedaş asli sorumludur. ülkemizde kurumların yer altı çalışmaları ile ilgili tam bir başıboşluluk var.tedaş ayrı kazar,doğalgaz ayrı kazar,interneti,telefonu,uydusu ayrı kazar ve kimin ne kazısı yaptığından kimsenin haberi olmaz.biri su hattı kazar diğerinin nato uydu hattını koparır gömer,diğeri elektrik kazısı yapar kanalilazoyunu deler.bu işlerin içinden gelen eski bir bld bas. olarak yazıyorum.çok iyi hatırlıyorum bütün elektrik işi yapan kişilere belde sınırlarında kazı yaparken belediyeden kazı izni şartı getirmiştim.adam yer altına elektrik döşerken nato haberleşme hattını koparmış hiç bir şey olmamış gibi gömmüştü. bu ülkede bu tür kazı işleri bir kurumun denetiminde ve izninde olmalı. kim ne kazdıysa döşedi ise bunların kooardinatları olmalı.ama nerede bizim ülkede .

Yorumu oyla      6      1  
Göz göre göre 14 Temmuz 2024 Pazar 12:27

Bölgedeki esnaf demiş, "Elektrik telleri 6 seneden beri orada duruyor. Beni bile 2 sefer ayağımdan çarptı. Ben de zor kurtuldum, yoksa ölmüştüm. Ben onları uyardım, ‘burada elektrik var, burayı yapın' dedim. Yapmadan bıraktılar” bunlar diyor ki "6 aydır" şikayet yok. Güzel kardeşim ne 6 ayı!

Yorumu oyla      2      1  
ali 14 Temmuz 2024 Pazar 12:16

şimdi aklanmış mı oluyorsun

Yorumu oyla      1      1  
14 Temmuz 2024 Pazar 11:43

Ne tesadüftür ki 2019'da giderildiği söylenen arızalı yerde bu olay meydana geldi.

Yorumu oyla      2      1  
harun 14 Temmuz 2024 Pazar 11:34

bu işin de altından iş bilmez belediye ve taseronları cıkacagını tahmin etmiştim

Yorumu oyla      2      4  
14 Temmuz 2024 Pazar 11:30

5 yıllık arızaya yeni yapılan mazgal mı sebebiyet vermiş? Bizim mahalleye kurduğunuz trafo 7-8 yılda benim hatırladığım 3 defa yandı. Özellikle kışın sürekli kesilen elektrikler de cabası. Bu işi bilmiyorsanız yapmayın.

Yorumu oyla      5      1  
Lombak 14 Temmuz 2024 Pazar 10:51

Aynen. Şu altyapı kuruluşu geldi benim hattıma zarar verdi. Vatandaş hayatı tehlikededir diye suç duyurusunda bulunulabilirdi mesela. Bize haber verilmedi diyor ama olayın da farkında. Bence iki kurumun da ihmali var.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gıda Çarşısı'nda korkutan yangın!
İzmir'in Konak ilçesinde, bir iş yerinde çıkan ve itfaiye ekiplerince ...
İzmir açıklarında can pazarı!
İzmir'in Menderes ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kayınbiraderi nasıl öldü?
Mehmet KARABEL yazdı... Kayınbiraderi nasıl öldü?
 
Bakan duyurdu: Teröre Bozdoğan-50 darbesi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin Dargeçit kırsalında düzenlenen "Bozdoğan-50" ...
Başkan Yorgancılar'dan elektrik akımı faciası tepkisi!
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı  Ender Yorgancılar, ...
Elektrik akımı faciasında yeni gelişme... İZSU çalışanları gözaltına mı alınacak?
İzmir'in Konak ilçesine bağlı Alsancak semtinde 2 kişinin akıma kapılıp ...
 
Umut yolculuğu İzmir'de son buldu!
İzmir'in Urla ve Seferihisar ilçesi açıklarında, lastik botlar içerisinde ...
Tunç'tan İzmir'deki faciaya ilişkin açıklama: Sorumluların gözünün yaşına bakmayacağız
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir Konak'ta elektrik akımına kapılan Özge ...
Feci kaza: Aynı aileden 2 kişi hayatını kaybetti!
Çorum'un Alaca ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkarak tarlaya devrilen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Küllerden yeniden doğmak mümkün mü?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Başkan ormanda
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazze’ye mektuplar (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Nazım Hikmet'i sever miydi?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Söke söke 1 puan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Şeytan Üçgeni
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Mücbir sebep...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlığın dibi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Renkli örümceğin ağında
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun derdi, CHP’nin hali!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva