HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Haziran 2022 Çarşamba - 19:52

Gaziemir'de CHP grubunda çatlak... O planlar reddedildi!

Haziran ayı olağan Meclis oturumunu gerçekleştiren Gaziemir Belediyesi'nde 'plan' çatlağı yaşandı. Daha önce de 2 kez gündeme gelen ancak CHP'li üyelerin 'ret' oyu kullanacağı sinyalini vermesi ile geri çekilen ilgili gündem maddesi bu kez komisyonlardan meclis gündemine gönderilirken, oylamaya sunulan plan değişikliği önerisi CHP grubunda çatlağa neden oldu. Karşılıklı açıklamaların gerçekleştirildiği ilgili gündem maddesi CHP'li bazı meclis üyelerinin desteği ile oy çokluğuyla reddedildi.

Gaziemir de CHP grubunda çatlak... O planlar reddedildi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Haziran ayı olağan Meclisi'nin ilk oturumunu gerçekleştirdi. Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan oturuma, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı. Gündem maddelerinin kısa olduğu toplantıya 'plan değişikliği' önerisi tartışmaları damga vurdu. 

ATMACA: CEVAP VERİLMEYİNCE BUNLARA MECBUR KALIYORUZ
Meclisin açılışında Meclis Üyeleri tarafından verilecek önergeler kısmında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, Sarnıç ile ilgili Gaziemir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği bir afişe dikkat çekerken, "Geçtiğimiz günlerde Sarnıç gölet ve çevresi ile ilgili bir afiş yayınlandı... Alanın Gaziemir Belediyesi sorumluluğunda olmadığı yönünde… 5393 sayılı kanunun yetkilerinden biridir bu. Buna rağmen Sarnıç Gölet alanı bizim sorumluluğumuzda değil diyorsanız, orayı komple Gaziemir'den koparalım. Soru önergeleri konusunda birçok meclistir sözlü olarak ifade ediyoruz ancak yanıt bulamadık. Bu Büyükşehir Belediyesi'nde de yaşanıyor. Bizim itham edildiğimiz de; siyasi mecralarda konuşulması gerekenleri neden yargıya taşıyorsunuz diyorlar. Ancak bizim söylediklerimize cevap verilmeyince bunlara mecbur kalıyoruz. Biz sormaktan yorulduk siz cevaplamaktan yorulmadınız" diye konuştu.

ARDA: KEŞKE SARNIÇ'IN BELDE BELEDİYESİNİ KAPATMASAYDINIZ DA…
Eleştiriler sonrası konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Keşke Sarnıç'ın belde belediyesini kapatmasaydınız da belde belediyesi sorumluluklarını yerine getirseydi. Bölgenin tahsisini istedik ancak yanıt gelmedi. Siz iktidarsınız biz kamu kurumuyuz, siz de iletin tahsisi yapılsın. Biz de orada neler yapıyoruz görelim" dedi.

ÇAĞLARSU: BİLİNMEYEN NEYİ ÖĞRENECEĞİZ?
Yurt dışı seyahati ile ilgili gündem maddesi için söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, "Sayın başkan antidemokratik bir tutum sergiliyor. Ben bu mecliste söz hakkına sahibim ve her oylamada bana da sorulması gerekiyor. Duyu Park'ı nerede yapacağız? 2020 yılında da geldiler, yedirdik, içirdik, ağırladık ancak bunun bilinmeyen neyini öğreneceğiz? Ben bu gezinin çok gereksiz olduğunu düşünüyorum. Parkın yerini belirleyip altyapısını hazırlayalım zaten elimizde yeteri kadar belge var" diye konuştu.

Çağlarsu'ya yanıt veren Arda, "Antidemokratik yönettiğimi iddia ettiniz. Söz alarak bunları söylediniz. Demek ki antidemokratik değilim" ifadelerini kullandı.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ GERGİNLİK YARATTI
Gaziemir İlçesi sınırları içerisinde yer alan Dokuz Eylül Mahallesi, Hava Eğitim Yolu, Sarnıç Yolu, Akçay Caddesi ve İZBAN Banliyö Hattı arasında kalan 1441 ada 20 ve 34 parsellerin Belediye Hizmet Alanı (Sosyal ve Kültürel Merkez) belirlenmesi ve 1/5000 ölçekli Gaziemir 1. Etap Nazım İmar Planı Revizyonu doğrultusunda mevcut 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'ndaki kullanım kararları Sanayi Alanı, Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı, Küçük Sanayi Alanı olan 1441, 1442, 2040 ve 2010 adaların kullanım kararlarının "Ticaret Alanına" dönüştürülmesi önerisi mecliste gerginlik yarattı. Geçmişte de meclis gündemine gelen ancak CHP'li üyelerin bazılarının 'ret' oyu vereceğini açıklaması sonrası geri çekilen ilgili önerge bu kez meclis üyelerinin onayına sunuldu.

CHP İÇİNDE ÇATLAT!
Alanların yapılaşma koşullarının düzenlenmesi, sosyal-teknik altyapı alanlarının belirlenmesi ayrıca ulaşım güzergahının sürekliliğinin sağlanması için planlama alanının doğusundaki 15 metrelik imar yolunun 20 metre olarak düzenlenmesini içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi, sadece CHP'li isimlerin yer aldığı; Bayındırlık ve İmar, Hukuk ile Çevre Komisyonlarından oy birliği ile kabul edilirken, partililer için 'grup kararı' gerektirmeyen ilgili gündem maddesi CHP içinde çatlağa neden oldu.

ATMACA: TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "Bu çok uzun süredir meclis gündemini meşgul etmiş konu... Önceki dönemlerde yapılan çalışma neticesinde sonuca ulaşılamadı. Bizim dönemimizde başkanlık önergesi olarak geldi ancak yine başkan tarafından gündemden çekildi. 5 binlik planların oylanması üzerinden baya bir süre geçmiştir. Gaziemir İzmir'in giriş kapısı. Bu bölgede bu planın güncellenmeden geçirilmemesi lazım. Bölgenin ciddi sıkıntıları var ve trafik ile ilgili sıkıntılar var. Bu planın böyle geçmesi Gaziemir içi ciddi sıkıntılar yaratacaktır. 1/5000'lik planlar tekrar gözden geçirilmeli" diye konuştu.

AKSOY: BELEDİYE VE KAMU İÇİN DAHA İYİ OLACAKTIR
Atmaca'nın ardından söz alan CHP'li Meclis Üyesi Emin Aksoy, "Maalesef planı incelediğimizde bazı eksiklikler ve hatalar olduğunu gördük. Bunlar 5000'lik plandan kaynaklandığı aşikar. Bu nedenle 1/500 ve 1/1000'lik planların tekrar incelenmesinde fayda var. Burada şehircilik konusunda bizi tatmin etmeyen konular var. Plan notlarına işlenmeyen konular var. Burası Sarnıç'ın girişi. Mevcutta bir marketin bulunduğu yer. Zaten şu anda orada sıkıntı yaşanıyor trafik açısından... Bunun yanında Adnan Menderes Havaalanı var ve bir çok sanayi alanına giden yolun tam göbeği. Burada ulaşım ile ilgili, ulaşım altyapısı ve trafik etüdü yapılmamış. Bu çalışmaların yapılması, gerekirse 1/5000'lik planla hayata geçirilmesi ve Gaziemir'in geleceğine yönelik çalışmaların da içinde alması çok daha olumlu. Burada yüzde 38'e varan zayiatlar gözüküyor ancak belediye olarak yüzde 45'e kadar alabiliriz. Bunun yüzde 45'e çıkarılması halinde belediye ve kamu için daha iyi olacaktır" dedi.

SERİN: TRAFİK SORUNUNU DÜZENLEYECEK ŞEKİLDE YAPILMADI
CHP'li Meclis Üyesi Murat Serin ise, "Gaziemir Akçay caddesi sadece Gaziemir'in değil izmir'in soluk aldığı bir nefes borusudur. İzmir'in bütün kent girişi çıkışı buradan yapılmaktadır. Sadece Sarnıç'ın trafik sorunu ile alakalı değildir. Burası Menderes'in, Torbalı'nın, Gümüldür'ün, Pancar OSB'nin caddesidir. Bu caddeyi kullanan binlerce araç var. Biz gün içinde bile dönem dönem yarım saati bulan trafik yoğunluğu yaşıyoruz. Akşam iş çıkışlarında bu 1,5 saati bulabiliyor. Burada öncelikle planlanan emsal artışı ve yapılaşma koşullarının çok doğru olmayacağını düşünüyorum. Burada ilk önce trafik ve ulaşım sorunun bir bütüncül olarak çözülmesi lazım. Emsal artışlarındaki zaiyat oranlarının yeterli olmadığını, belediyeye ait kamusal alanı yaratmak için daha fazla zayiat alabiliriz... Bunu yapmamız için belediyemizin 1/5000'lik planları Büyükşehir'e göndermesi lazım ve bununla birlikte 1/1000'lik planların yapılması gerekiyor. Biz gelecekteki Gaziemir'e iyi hizmet etmek için bu planlar ret oyu kullanacağız. Bu 25-30 yıl sonraki trafik sorununu düzenleyecek bir çalışma halinde yapılmalı" ifadelerini kullandı.

Gaziemir'e uzun vadede sıkıntı yaratacağını belirten CHP'li Cemal Çalışkan, "Bu uygulamanın Gaziemir'e uzun vadede sıkıntı yaratacağı yönünde kaygı taşıyorum. Bu planların tekrar çalışılarak Gaziemir'e daha fazla kamu alanı ve yeşil alan oluşturacak şekilde çalışmasını istiyorum. Bu yolun İzmir'in giriş çıkışında olduğunu tekrar hatırlatmak isterim" dedi.

IŞIK: KAMU YARARININ YARATILMASI GEREKİYOR
Düzenleme yapılmaması halinde ret oyu kullanacağını belirten CHP'li Ünal Işık, "İmar değişikliklerinde kamu yararının yaratılması gerekiyor. Devlet eli ile yaratılan faydaların, rantların hem mülk sahiplerine ve o bölgede yaşayan insanların en alt katmanlarına kadar dağıtılması gerekiyor. Yol genişletilerek İzmir halkına trafik rahatlığı sağlanabilir. Parklar ve hizmet alanları ile herkese fayda sağlanabilir. Ancak gelen önergede bu düzenlemelerin yapılmadığını görüyoruz. Bu nedenle ya önerge geri çekilerek düzeltilmeli, aksi takdirde ret oyu vereceğim" ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: GAZİEMİR GİRİLİP ÇIKILAMAZ HALE GELDİ
MHP adına söz alan Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, "Burada planlar birlikte çalışılarak revize edilmeli. Geçmişte baktığınızda İzmir'in trafiği, İzmir'in girişi olan Gaziemir için planlar vardı ancak hükümet değişince yapılamadı. Üstüne Optimum geldi ve trafik arttı. Gaziemir'de nüfusunda artması ile Gaziemir girilip çıkılamaz hale geldi. Bu önergeyi geri çekip, daha genel anlamda kabul edilebilir çalışma yapıp gündeme getirilebilir. Bunu bu şekilde İzmir'in ve ilçemizin yararına olabilecek şekilde getirmek daha doğru olacaktır" diye konuştu.

ÇAĞLARSU: RAHATÇA NEFES ALABİLECEĞİM BİR GAZİEMİR İSTİYORUM
Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ise rahatça nefes almak istediklerini vurgularken, "Geçmiş dönemden gelip giden bir kronik sorun bu madde. Bu idarenin göreve geldiğinden beri imar konusunda yapmış olduğu ikinci talebi. Parsel bazında 9 metrenin 18 metrelere çıkması talebi vardı o da reddedildi. Gaziemir'in çevresinde bende trafik yoğunluğu ve yüksek binalar istemiyorum. Rahatça nefes alabileceğim bir Gaziemir istiyorum" dedi.

Çağlarsu'nun sözlerine yanıt veren Başkan Arda, "Daha önceki yükseklik artışı vatandaşın talebiydi ve bu meclis oy birliği ile talebi reddetti" diye konuştu.

EMİN:  BU KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL
CHP sıralarından söz alan Leman Emin, "Burada seçilmiş bir meclis üyesi olarak değil, bölgede yaşayan vatandaş olarak konuşacağım... Sarnıçlının bugüne kadar pek çok sorunu oldu ancak bunu temelinde 4 mahalleyi ilçeye bağlayan alternatif yol sıkıntısı ve trafikti. Biz herhangi bir acil durumda ambulans, itfaiye sıkıntılarını yaşadık. Trafik nedeniyle bizim canımızı koruyacak iki alanın bize müdahalesinin zorluğuna neden oldu. Ben ne İzmir'in ne Gaziemir'in bir AVM'ye daha ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Bu kabul edilebilir değildir" ifadelerini kullandı.

ÖZKARA:  BURADAKİ AMAÇ BELEDİYE YÖNETİMİ BAŞARISIZ OLSUN!
Planlamanın doğru olduğunu belirten CHP'li Meclis Üyesi İbrahim Özkara, "Bu plan enine boyuna incelenmiş üzerine çalışılmış zayiatlar konusunda belli bir noktaya gelmiştir. Bu konu enine boyuna inceledik ve komisyonda oy birliği ile karar verdik. Arkadaşların görüşlerine saygı duyuyorum. Ticaret alanı olmasın yoğunluk olacak deniliyor. Ne olsun? Konut mu olacak? Ticaret alanında gündüz yoğunluk olacak ancak akşam olmayacak gerekirse... Trafik olumsuz etkilenecek deniliyor. Burada yollarımız olmayacak mı? Bizim Dokuz Eylül Mahallesi'nden geçecek alternatif yollarımız yok mu? Terkler yapılacak ve yollar açılacak. Gerekirse kamulaştırılacak yerler var ve yollar açılacak. Yoğunluk diyorsanız hiç  plan yapmayalım o zaman? İZBAN altında 14 metrelik yollar var. Buradaki amaç belediye yönetimi başarısız olsun, plan yapmasın… Orası ne olduğu belli olmayan bir yer olarak kalsın mı istiyorsunuz?" diye sordu.

KIRMAZ:  PLANIN KABUL EDİLMESİ KAMU YARARIDIR
CHP'li Necati Kırmaz ise, "Bölgenin 1/5000'lik planı 2012 yılında İBB'de oy birliği ile onaylanmış. 10 yıldır 1/1000'lik plan yapılmamış.  1/5000'lik planları istediğiniz gibi zayiatını belirleyemezsiniz. Bundan daha fazla zorlamak hukuki sorunlara neden olacak. Vatandaşlarla yaşanacak hukuki karşılaşmalar meydana gelecek. Bu planlamalar gerçekleşirse belki de 2 bin kişi istihdam edilecek. Trafik gelir mi gelir... 2012 yılında bu yapılırken zaten nüfus planlaması yapılmıştır. Gaziemir'in ilk AVM'si 30 yıl önce geldi. Emsal artışı bizim değil 1/5000'lik planların getirisi. Bu planın reddedilmesi bölgenin uzun yıllar daha planlanamamasına neden olacaktır. Bu planların kabul edilmesi kamu yararıdır. Bölge sahiplerinin hiçbiri 10 yıl önce onaylanan planlardaki haklarını geri vermez" ifadelerini kullandı. 

ARDA:  SORUNLARI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ
Eleştiriler ardından söz alan Başkan Arda, "Keşke AK Parti bu hassasiyetini İstanbul katledilirken de gösterseydi. Keşke Optimum yapılırken yüzde 13 zayiatlarla planlar geçerken, Rota Koleji'nin olduğu sıra 0,50'den 1,50'ye emsal çıkarılırken gösterselerdi... Oradaki trafik yoğunluğu adadan kaynaklanmıyor. Torbalı bölgesinin nüfus artışından kaynaklanıyor. Biz rekreasyon alanına çevirmek istediğimiz yeri bu mecliste 9 ay beklettik. Şehrin menfaatine olacak konu bile 9 ay komisyonda kalıp reddedildi. Biz nikah salonunu yenilemek sitedik. Bugün gittim gezdim. Gidin bodrum katına, betonun un gibi ufaldığını görün. Bu meclis ve komisyon onu reddetti. Şehrin menfaati doğrultusunda almak istediğimiz kararlar reddedildi. Bu olan 2012 yılında yapılmış. Bütün alan sağlı sollu sanayi alanı iken emsal yükseltilmiş. Çok düşük zayiatlarla yapılaşmalar oluşmuş. Bu alan geldiğimizde şehir plancısı arkadaşlar uzun süre çalıştı bu alanda. Zayiatları yüzde 35'lere getirdiler. Yüzde 45 olunca bu oran trafik olmayacak mı? Siz burayı komple imara açmayı düşünmüyor musunuz? Biz burada 1/1000'lik planlarını yapıyoruz. Orada bir planlama olacak! İnsanların orada bir hakkı var. Kendinizi onların yerine koyun. Bugün reddedebilirsiniz onu. Yarın ne olacak? Orası plansız bir şekilde beklemeye devam edecek. Biz yönetim olarak doğru bir şey yapıyoruz. Gaziemir'in planlanmamış yerlerini planlayıp sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Herkes fikrini açık açık söyledi. Bu planların onaylanması bizim yönetimimiz açısından doğru bir karardı" dedi.

Başkan Arda'nın açıklamaları sonrası ilgili gündem maddesi oylamaya geçirirken, CHP'li 10 Meclis üyesi kabul oyu kullandığı ilgili gündem maddesine, AK Parti, MHP, Bağımsız Meclis Üyesi ve CHP'li diğer meclis üyelerinin 'ret' oyu sonrası ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile reddedildi.

ÇAĞLARSU: BURADA BEN HARİÇ, HER SİYASİ PARTİNİN GRUP SÖZCÜLERİ VE ÜYELERİ VAR
Gündem dışı konuşmalarda söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu sözlerine Gezi Eylemleri hakkında konuşarak sözlerine başladı ve "Biat etmeyen, aklını kiraya vermeyen, esareti değil özgürlüğü, korkaklığı değil cesareti, tek adamlığı değil çoğulculuğu, beton’u değil, yeşili koruyan milyonlarca Türk insanı bundan tam 9 yıl önce İstanbul Gezi Parkı'nda başlayan, ülkenin dört bir yanında Haziran ayı boyunca devam eden, İsyan direnişinin yıldönümü. Aklı, bilimi, zekayı ve özgürlüğü savunan Gezi direnişinde katledilen, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Burak Can Karamanoğlu, Mehmet İstif ve Elif Çermik’i buradan anıyorum.  Belediye meclis toplantılarını başkan olarak yöneten Halil Arda, bana her mecliste 10’lık meclis üyesi yakıştırması yapıyor. Kendisinin tarafsız olarak meclisi yönetmesi gerektiğini unutan meclis başkanı sıfatlı Halil Arda, 3,5 saat süren meclis toplantılarının en az 2 saatin de, hep kendisi konuşuyor. Oysa belediye meclis toplantılarına başkanlık yapanlar, tarafsız olurlar, adaletli olurlar. Burada ben hariç, her siyasi partinin grup sözcüleri ve üyeleri var. Belediye yönetimine yapılan eleştirilere cevap verebilecek iken, Halil Arda kendisini hem belediye başkanı, hem CHP’li meclis üyesi, hem grup sözcüsü, hem de meclis başkanı zannederek, her eleştiriye, cevap vermekten geri durmuyor, Meclis toplantıları da 3,5 saate çıkıyor.  Ayrıca meclis başkanı Halil Arda, bana verdiği cevap ta ‘’ben başımı rahatça yastığa koyuyor ve uyuyorum’’ sen fesatlıktan uyuyamıyorsun diyor. Sayın başkan biz sizin uyuduğunuzu zaten, ücretsiz çalışan siyasi danışmanınızdan, belediyemizin onursal koordinatör eşinizden çok iyi biliyoruz. Günaydın Adem Başkan uyuyor ben çalışıyorum diyor çektiği videoda. Siz de nebati gibi kapatın gözlerinizi, 1,5 yıl sonra açın, bak ne güzel sizsiz bir Gaziemir’de uyanacaksınız. Geliyor gelmekte olan, gidiyor gitmekte olan…" diye konuştu

YAŞANAN ÇOK İLGİNÇ DİYALOGLAR VAR
Partiden ihraç sürecine de değinen Çağlarsu, "10 Mart tarihinde Halil Arda’nın şikayeti ile başlayan benim CHP’den ihraç sürecim, 27 Mart tarihinde benim CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan’a istifamı vermem ile sonuçlandı. Peki Halil Arda beni neden jet hızıyla ihraç edilmemi istedi ve CHP İl başkanı bu ricayı kabul etti. Çünkü örgütü ile arası açık olan Halil Arda’nın, bir an önce örgütü ile arasını düzeltmesi istendi. Bu isteğin kabul edilmesi sonuçlarını çok hızlı vermeye başladı. Ben ihraç sürem çabuklaştı, Halil Arda örgüte mavi boncuk dağıtmaya başladı. Sayın Arda, 5 arkadaşın işe alınması ile bu iş o kadar çabuk düzelmez. En az 20 kişi daha mülakatsız işe almalısınız. O zaman belki biraz bu örgüt size sıcak bakar. Çarşı meydanında bir esnafın, Aktepe’de bir başka kişinin ve onursal koordinatör, siyasi danışman eşinizin işe yerleştirdiği sayıya ancak ulaşabilir, örgüttünüz. Ayrıca bu arkadaşlara da yeni işlerinde başarılar dilerim. Son olarak sayın meclis değerli Gaziemirliler, Seydaş’a işletmesini devrettiğimiz, daha sonra engelli merkezi yapacağız diyerek Seydaş’tan geri aldığımız İncir Cafe işletmeci ile yaşanan çok ilginç diyaloglar var" dedi.

ŞAHSIM BEN BİLİRİM SİYASİ ANLAYIŞ ÖZENTİ SİYASETİDİR
Şeydaş A.Ş ile ilgili de  bazı duyumlarını aktaran Çağlarsu, "8 Şubat 2022 tarihinde Seydaş tarafından önerilen 3 yıllık sözleşmede yüzde 100’ü geçen bir artışla 50 bin TL artı KDV önerisi var, işletmeci bunu kabul etmeyince Seydaş’la 35 bin TL artı KDV ile anlaşma sağlanırken sorun bu kez sözleşme 2 yıllık olsun, 3 yıllık olsun da çıkıyor. İşletmeci de ben kiracılık haklarımı kullanıyorum, haklı olarak tefe tüfe üzerinden artışımı yapar, işletmeye devam ederim diyerek pazarlığı bitiriyor. Daha sonra Seydaş olarak bu işletmeciyi tahliye edemeyeceğini anlayan Seydaş’ın  başkanı, hiçbir alt yapısı, proje detayı olmadan, ben burasını engelli merkezi yapacağım öneri ile tahliye etmeye çalışması, tam bir ön görüsüzlüktür. Akşam rahatça başını yastığa koyarak uykuya dalan başkan sabah ben burayı engelli merkezi yapacağım diyerek konuyu ta buralara getirdi.  Burada bulunan hiçbir arkadaşımız engelli merkezi söylemine karşı çıkmaz. Fakat konunun oralardan, buralara gelmesinin tek biz izahatı vardır. Şahsım Ben Bilirim Siyasi Anlayış Özenti Siyasetidir bunun adı" ifadelerini kullandı.
 
KIRMAZ: EĞER BUNLAR OLMASAYDI…
Gündem dışında söz alarak Çağlarsu'yu hedef alan CHP'li Necati Kırmaz, "Şimdiye kadar sustuk ancak sanırım bundan sonra bazı şeyleri söylemek lazım... Ben belediye ilk geldiğim gün belediye başkan yardımcısı Mehmet Tuncer bana 'Levent Çağlarsu yanıma gelerek sert bir şekilde bundan sonra tüm çiçekler benden alınacak dedi' dedi. Aynısını 1 hafta sonra başkana da yaptınız. Çıkış o çıkış. Başkan ne dedi?  'Ben meclis üyelerinden alışveriş yapmam' dedi. Kulüp başkanı olmak istediniz olamadınız... Eğer bunlar olmasaydı sizin için en büyük başkan Halil Arda olurdu sanırım" dedi.

ARDA: SİZİN MECLİSE SAYGINIZ YOK
Cumhur İttifakı'nın tepkilerini Urla Meydan projesi için verilen karar üzerinden eleştiren Başkan Arda, "Bugün Ege'de Son Söz'de az önce bir haber yayımlandı. Teşekkür ederiz bu haber için. Urla'da bir meydan projesi hakkında... Bu konu Büyükşehir'e geliyor ancak büyükşehir reddediyor. Bakanlık ne yapıyor? Emsal artırarak plan yapıyor. Sizin meclise saygınız yok. Konuşulan şeyler ile yapılanlar çelişiyor. Büyükşehir'in reddettiği planları Ankara'dan emsal arttırarak iş bitirmesini biliyorsunuz. Ben burada rekreasyon alanı yapmak istiyorum onu reddediyorsunuz. Kamu yararını retteniz!" diye konuştu.

Çağlarsu'ya da yüklenen Arda, "Levent Çağlarsu'nun çiçek ihalesini istemesi birlikte şahit olduğumuz bir şey. Başkan yardımcısı da olmak istedi spor müdür de olmak istedi ancak hiçbirine ulaşamadı. Kimin menfaat peşinde koştuğunu çok iyi biliyorum. Benim ismimi kimse bunlarla bir araya getiremez" dedi.

 
Karşıyaka'da ŞPO'nun itirazına ret!
 
Covid-19 tablosu haftalık olarak yayınlanacak!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karikatür 4 Haziran 2022 Cumartesi 12:00

Senin değil seni oraya getiren çal çene grup başkanvekili vebal aldı gaziemirden

Yorumu oyla      9      3  
GAZİEMİRde yaşayan sade vatandaş 2 Haziran 2022 Perşembe 21:48

1,5 sene sonra yok, gerçekçi olalım bir şeyde yapmayıp sadece olay yarattı magazin ile gündemde kaldı,açıkçası GAZİEMİR çok yıprandı bu yönetimden CHP ye aşırı puan kaybettirdi,buna da ısrarla devam ediyor daha da ilginci başarısız bir yönetici, eleman kovulur bu belediye başkanı hala CHP de tutuluyor eğer böyle yönetilecekse eyvah ki ne eyvah CHP NİN bu tip yönetici profillerinden parti olarak acil hatta çok acil KURTULMASI lazım yoksa bu durum genele sirayet edecek hatta ediyor,sonuçta GAZİEMİR 3 yıl kaybetti 3 yıl suçu neydi GAZİEMİR linin tek suçu CHP NİN kandırmacasına kanmak oldu, yazık.

Yorumu oyla      6      4  
Sendika 2 Haziran 2022 Perşembe 14:57

Yorum yapan Şantiye işçisi arkadaşım Başkanın Mustafa’nın suçu yok tek suçlu Halil Arda’ya diyet borcu olan sendikanın suçu sendika az zama imza atmasaydı sendika dik dursaydı Halil arda değil sendika kazanırdı sendika başkanı çoğunluğa değil azınlığın sesini dinledi beleidye içindeki dirit atan temsilciler işçileri yalan yanlış bilgilendirdiler sürekli yazacak çok şey var ama bu kadarlık yeterli Eskiden baş kesen Tuncer vardı şimdi baş koparan Aslı var Allah bu işçilerin yanında olsun

Yorumu oyla      10      4  
Şantiye işçisi 2 Haziran 2022 Perşembe 11:01

Başkan çok işçinin ahını aldın sen seni yalan yanlış yönlendiren Mustafa dan da ah çıkacak Bir araç sevk amiri düşünün şantiyelerdeki sosyal hizmetlerdeki destek hizmetlerindeki bayrak asan birimdeki ve veterinerlikteki şöför işçilerin maaş düzelmesinin ekmeğiyle oynadı Başkanım şantiyedeki işçilerin sesine ses ver çok büyük bir haksızlık var hiç maaş farkı almayan işçilerin isyanı var sesimize ses olun lütfen Başkanım ??

Yorumu oyla      10      5  
canpolat 2 Haziran 2022 Perşembe 09:00

şimdiye kadar sustuk??? 3 yıldır susmuşlar şimdi istenen ihaleler, tehditler, istenen başkan yardımcılıkları şimdi meydana çıkıyor. bakalım daha neler göreceğiz. gaziemir kime güvenmeyeceğini bir kere daha görmüş oldu

Yorumu oyla      11      3  
haydar haydar 2 Haziran 2022 Perşembe 08:40

biri ihale ister diğeri kafe yaparak parayı yandaşlarına verir sorsan hepsi dürüstlük abidesi sorsan gaziemirin 1 kuruşu bile bunlar için önemli

Yorumu oyla      10      4  
mahmut 2 Haziran 2022 Perşembe 08:37

istediği önerge reddedilince meclisi terkeden başkanı da görmüş oldu gaziemir. acaba sonra nasıl geri geldi? kapalı kapılar ardında ne oldu? sorular sorular...

Yorumu oyla      8      4  
Vatandaş 2 Haziran 2022 Perşembe 02:05

Yine halil arda lı yönetilen bir meclis ve yine sataşma, kavga,seviye düşüklüğü ne ararsan bu sinemada...Ne oldu örgüt seni affetmedi.Çokta iyi yapıyorlar,senin timsah gözyaşlarından bıktı usandı artık bu örgüt, bu il başkanlığı ve bu genel merkez. TEK KULLANIMLIKSIN.

Yorumu oyla      9      4  
Objektif 2 Haziran 2022 Perşembe 01:31

GEÇEN AY MECLİSİ TOPARLAYAMADIN, BU AY SANA KENDİ MECLİS ÜYELERİN KAZAN KALDIRIP PLAN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİNİ RET ETTİLER! KENDİ MECLİS ÜYELERİN İLE BİLE GEÇİNEMEYEN KİBİR ABİDESİ ARDA ŞAPKANI ÖNÜNE ALDA BİR DÜŞÜN BAKALIM ACABA BEN NERDE HATA YAPTIM VE YAPMAYA DEVAM EDİYORUM DİYE!GERÇİ SEN DE BU KİBİR VE İNAT OLDUĞU SÜRECE BİR DAHA ADAY OLMA ŞANSIN YOK DA OLAN BU GÜZEL İLÇEYE GAZİEMİRİMİZE OLUYOR. EY ÖZGÜR ÖZEL EY GENEL MERKEZ ESERİNİZ İLE GURUR DUYUN SİZ MUSALLAT ETTİNİZ BU BECERİKSİZ İŞ BİLMEZ MECLİSİ BİLE TOPLAMAKTAN ACİZ BU ADAMI GAZİEMİRİN BAŞINA YAZIKLAR OLSUN HEPİNİZE!

Yorumu oyla      16      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da ŞPO'nun itirazına ret!
Karşıyaka’da Şehir Plancıları Odası’nın Emlak Konutları’nda ki bir kat ...
Bornova'nın gündemi 'yurt' tartışmaları... ÇYDD'nin bağışı kabul edildi mi?
Bornova'da tartışmalara neden olan kız öğrenci yurdu projesine ilişkin ...
Karabağlar'da dönüşüm planlarına oybirliği!
Karabağlar Belediyesi’nden bugünkü meclis toplantısında KARBEL Şirketi’nin ...
 
Konak 'Zorlu' kararını verdi!
Konak Belediyesi'nin Haziran ayı meclis gündeminin ana maddesi Zorlu Projesi ...
Aydın'da kursiyerlerden muhteşem yıl sonu gösterisi!
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kültür merkezlerinde gerçekleştirilen ...
Başkan Soyer imzaladı... Kritik görev o isme emanet!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer genel sekreterlik makamı ...
 
ŞPO'dan Karabağlar Belediyesi'ne uyarı!
Mahkeme tarafından iptal edildikten sonra Karabağlar Belediyesi’nin yeni ...
PERGEL üyelerine çocuk odaklı eğitim verildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadın çalışanları için oluşturduğu PERGEL ...
CHP'li Purçu: Devlet vatandaşın onurunu korumalı
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 4857 sayılı I?s? Kanunu’nun 30. maddesindeki ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva