HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Haziran 2022 Çarşamba - 19:17

Bornova'nın gündemi 'yurt' tartışmaları... ÇYDD'nin bağışı kabul edildi mi?

Bornova'da tartışmalara neden olan kız öğrenci yurdu projesine ilişkin mecliste önemli bir karara imza atıldı. AK Parti grubunun eleştirdiği Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin ayni ve nakdi bağış talebi, meclisten oy çokluğu ile geçti.

Bornova nın gündemi  yurt  tartışmaları... ÇYDD nin bağışı kabul edildi mi?

EGEDESONSÖZ- Bornova Belediyesi Haziran ayı olağan meclis oturumu Belediye Başkanı Mustafa İduğ idaresinde gerçekleşirken, meclis gündeminde; kamulaştırması yapılan kız öğrenci yurdu, AK Parti cephesinden gelen denetim komisyonu raporu ile ilgili 70 maddelik bulgu ve ilçede yapılan çalışmalar yer aldı.

30 Ekim 2020 depreminin ardından hasarlı olduğu gerekçesiyle boşaltılan ve Türkiye genelinde tartışmalara sebep olan "yurt problemiyle" Bornova Belediyesi tarafından güçlendirilerek yurda dönüştürülmesi kararlaştırılan bina için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) ayni ve nakdi destek talebi meclisten oy çokluğu ile geçti.

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde basın açıklaması gerçekleştiren AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı, alanın depreme dayanıksız olduğu ve güçlendirilmesinin yeterli olmayacağını ifade etmişti. Dernekten gelen bağışın, şartlı bir bağış olduğuna iddia eden AK Parti cephesi, belediyeye eleştirilerini yöneltmişti. Konu üzerine açıklamalarda bulunan CHP cephesi de AK Parti'ye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı işaret etmişti.

İDUĞ: SORUNUZ VARSA YİNE CEVAPLARIM
2021 yılı denetim komisyonu raporu ile ilgili AK Partili Meclis Üyesi Sait Tatlı’nın 70 bulgusuna cevap verdiği dosyayı hazırladıklarını söyleyen Başkan İduğ, “70 denetim bulgusu ile tek tek açıklayacağımı ifade etmiştim. Bununla ilgili bir dosya hazırladım, sizlere takdim edeceğim. Bir şey sorarsanız yine cevaplarım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Erzene Mahallesi'nde yer alan 6'ncı sokağın çift şeride dönüştürülmesi hakkında konuşan Başkan İduğ, yapılan çalışmalar için CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Ünal’a teşekkür ederek “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile son dereceyi ilişkiler kurdunuz, teşekkür ediyorum. 6 aydır uğraştığımız 6. sokağın trafik konusunda yol aldık. Geçen hafta sonlandı” dedi.

ÜNAL: VATANDAŞIN İSTEĞİ YERİNE GELMİŞ OLACAK
İduğ'un sözleri üzerine konuşan Ünal, “Tek yolun çift yol olması için çok uğraştık. Siz iletmiştiniz, vatandaşın talebi doğrultusunda biz orada imza topladık. Nisanın 13’ünde UKOME’ye verdik. Takipteydik. Oy birliği ile istediğimiz şekle döndü. Yarın bir aksilik çıkmazsa yol eski haline dönecek. Vatandaşın isteği yerine gelmiş olacak” diye konuştu.

İDUĞ'DAN TARIM İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNE TEŞEKKÜR
Meclis sonunda konuşarak, İlçe Tarım Müdürlüğü ekibine tarımsal faaliyetler konusundaki destekleri dolayısıyla teşekkür eden Başkan İduğ, “Tarımsal hizmet çok kıymetli. Pandemi de fazlasıyla yaşadık… binlerce fidan dağıtımı gerçekleştirdik. Sonrasında çiftçiye toprak analizi eğitimi verdik, devam ediyoruz. Arıcılık eğitimleri tam gaz gidiyor. Balkon çalışmaları devam ediyor. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın tarımsal üretimde yer almayı imkan kıldık. Zeytinyağı tadım eğitimi, zeytin ağaçlarında budama, kültür mantarı yetiştiriciliği, toprak analiz, zeytin peynir yapım atölyesi, ekmek yapım atölyesi, turşu yapımı, reçel yapımı… Bu eğitimlerin hepsini verdik, vermeye devam ediyoruz. Kreş konusunda bir yol aldık. Doğanlar’daki kreşimiz bitti. İnönü mahallesinde çocuk aktivite merkezine dönüştürüyoruz. Bir yer daha yapıyoruz, Evka-3' teki devam ediyor. 7 tanesi bitmiş vaziyette, hizmetlerimizi arttırarak devam ediyoruz."

 
Karabağlar'da dönüşüm planlarına oybirliği!
 
Bakanlıktan 'uygun fiyatlı buğday' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da dönüşüm planlarına oybirliği!
Karabağlar Belediyesi’nden bugünkü meclis toplantısında KARBEL Şirketi’nin ...
Konak 'Zorlu' kararını verdi!
Konak Belediyesi'nin Haziran ayı meclis gündeminin ana maddesi Zorlu Projesi ...
Aydın'da kursiyerlerden muhteşem yıl sonu gösterisi!
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kültür merkezlerinde gerçekleştirilen ...
 
Başkan Soyer imzaladı... Kritik görev o isme emanet!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer genel sekreterlik makamı ...
ŞPO'dan Karabağlar Belediyesi'ne uyarı!
Mahkeme tarafından iptal edildikten sonra Karabağlar Belediyesi’nin yeni ...
PERGEL üyelerine çocuk odaklı eğitim verildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadın çalışanları için oluşturduğu PERGEL ...
 
CHP'li Purçu: Devlet vatandaşın onurunu korumalı
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 4857 sayılı I?s? Kanunu’nun 30. maddesindeki ...
Batı Anadolu Rallisi Çeşme başlıyor!
Klasik Otomobil Şampiyonası’nın ikinci yarışı Batı Anadolu Rallisi 4-5 ...
İhtişamlı eserler Çetin Emeç'te sergilenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde “Geçmişten ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva