HABERLER>GÜNCEL
30 Haziran 2024 Pazar - 15:40

İzmir'de sanayi tüpü faciası... 5 ölü, çok sayıda yaralı!

İzmir'in Torbalı ilçesinde şırdan satan bir restoranda patlama meydana geldi, ilk bilgilere göre 5 kişi öldü, 63 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yararlılardan 45 kişi taburcu edildi. Patlamada 11 binada ve 15 araçta hasar meydana geldi. Patlamaya ilişkin 1 şüpheli gözaltına alındı. Şırdan salonunun sahibi Gülden K. Menderes'te yakalanarak gözaltına alındı.

İzmir de sanayi tüpü faciası... 5 ölü, çok sayıda yaralı!

Ayrancılar Mahallesi'nde şırdan satan bir restoranda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sanayi tipi tüpten olduğu değerlendirilen patlamanın ardından çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Olayda 5 kişi öldü, 63kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yararlılardan 45 kişi taburcu edildi. Polis ekipleri, patlamanın yaşandığı restoran önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

OLAY YERİNDEN KARELER

PATLAMA ANINDAN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYINIZ

VALİ ELBAN: 11 BİNADA HASAR VAR
İzmir Valisi Elban olay yerinde açıklama yaptı

Olay yerinde incelemede bulunan İzmir Valisi Süleyman Elban, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün 14.43 itibarıyla binanın alt katında yer alan şırdancı dükkanında yapılan tespitlere göre sanayi tipi bir tüpün patlaması sonucu maalesef 5 vatandaşımız hayatını kaybetti, çok sayıda yaralımız da var." dedi.

Yaralılardan durumu ağır olanların olduğunu belirten Elban, şöyle konuştu:

"Kendi imkanlarıyla hastaneye gidenler de olduğu için detaylı sayıyı birazdan vereceğiz. Cadde üzerinde bulunan 11 binada tüpün patladığı binada ciddi hasar var. Diğerlerinde ise cephelerde cam kırıkları ve çerçevelerde zararlar oluşmuş durumda. Şimdi bu alanda diğer tespitlerimizi yapıp mağdur olan vatandaşlarımızın hızlıca ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalara başladık."

İş yerinde tadilat olup olmadığının sorulması üzerine Elban, tadilat olmadığını sözlerine ekledi.

EVLERİ HASAR GÖRENLER İÇİN GEÇİCİ KONAKLAMA SAĞLANACAK
Vali Süleyman Elban açıklamasında “Evleri hasar görev vatandaşlar için geçici konaklama ile ilgili işlemler sürüyor. İlçemizdeki değişik otellerde talep durumunda konaklatacağız. Olayla ilgili iki savcı görevlendirildi. Hem sahada hem de hastanede çalışmalarını sürdürdü. AFAD, sağlık ekipleri, jandarma çalışmalarını yürütüyor. Şu an çok yönlü araştırma sürüyor. Sanayi tüp paylaması, ihmal varsa çok yönlü araştırma sonucu çıkacak” dedi.

Elban ayrıca “Hem lokanta içinde cesedi fırlayanlar var hem de sokakta olanlar var. Onlardan bir kısmı hayatını kaybetmiş durumda” şeklinde konuştu.

'BİNADA SAĞLI SOLLU HER TARAF BOŞALTILDI'
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ise, "Belediye olarak biz elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Binada sağlı sollu her taraf boşaltıldı. Kolonlar zarar görmüş olabilir. Mühendislerimiz, fen işlerimiz ve zabıta amirlerimizle birlikte olay yerindeyiz. Mahalle halkına, evde bakım hizmetleri olarak destek veriyoruz. Ayrancılar'da pazar günleri semt pazarı kuruluyor. Pazara giden kişilerin de yaralandığı söyleniyor" dedi.

TTO BAŞKANI OLGUN'DAN AÇIKLAMA
Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, tüp faciasıyla ilgili şunları kaydetti:

"Bir esnaf lokantasında, şırdancı dükkanında yaşanan tüp patlaması meydana geldi. Tüpün yarattığı bir tahribat var. Tüpün parçaları çevredeki tüm binalara zarar evrmiş durumda. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Esnafımızda da çok ciddi bir zarar var.  Devletimiz, büyükşehir belediyemizin tüm ekipleri canla başla çalışıyor yaşanan zarar ziyana yardımcı olmak için. Tabii ölen canlarımız için de yüreğimiz yanıyor."

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir'in Torbalı ilçesinde bir lokantada meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı. Bakan Tunç, meydana gelen patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Tunç, "Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir" dedi.

Patlamaya ilişkin 1 şüpheli gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, patlamanın olduğu iş yerinin biten tüpünü dün değiştiren H.C. hakkında gözaltı kararı verildi.

Jandarma ekipleri H.C'yi Ayrancılar Mahallesi'ndeki evinde gözaltına aldı. Zanlının jandarmadaki sorgusu sürüyor.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Patlamayla ilgili soruşturma sürdürülürken, olayda ölenlerin kimlikleri belirlendi. Yaşamını yitirenlerin Birgül Sarsılmaz (44), Ruken Çağur (31), Evin Aslan (36), Dilek Bağ (24) ve Menderes Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde 11. sınıf öğrencisi Havin Ergin (17) olduğu açıklandı.

AFAD BAŞKANI MEMİŞ: PATLAMANIN YAŞANDIĞI BİNADA AĞIR HASAR TESPİT EDİLDİ
AFAD Başkanı Okay Memiş, İzmir'in Torbalı ilçesinde şırdancıda meydana gelen patlamanın gerçekleştiği alanda incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından açıklamada bulunan Memiş, "Şu ana kadar hastanelerde kalan sadece 9-10 yaralımız bulunmakta. Onların da sabaha kadar da taburcu edilmeleri beklenmektedir. Kontrollü bir şekilde binalara giriş ve çıkışları sağlayacağız. Aslında belli noktalarda tamamıyla yasakladığımızı söyleyebiliriz ve her binanın girişinde de jandarmamız bekliyor. Patlamanın şiddetinden dolayı binalarda zararlar ve hasarlar tespit edilmiş durumda. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ekiplerimiz ilk incelemelerini yaptılar. Ve öncelikle patlamanın yaşandığı binanın ağır hasarlı olduğunu tespit ettiler. Diğer tespitler de sabah devam edecek. Burada yaşayan, ikamet eden kardeşlerimizin ve esnafın zararlarını da tespit edeceğiz. Ben hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bundan dolayı çok üzgünüz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Açıklamasının ardından Memiş, AFAD olarak tam vatandaşların yanında ve emrinde olduğunu söyledi.

ŞIRDANCI MENDERES'TE YAKALANDI!
Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, jandarma ekipleri lokanta sahibi Gülden K.'nin Menderes ilçesindeki bir yakınının evinde olduğunu tespit etti.

Adrese operasyon düzenleyen ekipler, lokanta sahibi Gülden K.'yi gözaltına aldı. Patlamanın meydana geldiği iş yerinde, olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında G.K.'nin jandarmadaki sorgusu sürüyor. Ayrıca, patlamanın olduğu iş yerinde dün tüpü değiştiren M.K. da jandarma ekiplerince gözaltına alındı. (AA - DHA  - Haber Merkezi)

 
7 terörist etkisiz hale getirildi
 
Yangınlarla boğuşan Kuşadası'nda deprem!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sencer 30 Haziran 2024 Pazar 19:03

CHP'lileri uzak tutun özellikle Cemil TUGAY. bir işe yaramadıkları gibi daha da sinir bozarlar.

Yorumu oyla      3      2  
GSS İÇİN SUSMA, İŞSİZ EVLAT NEFES VERGİSİ KALDIRILSIN 30 Haziran 2024 Pazar 18:58

10 MİLYON GENEL SAĞLIK SİGORTASI BELASI YÜZÜNDEN İNSANLARIN HUZURU VE AİLE HAYATI BİTTİ.. İŞSİZ EVLAT NEFES VERGİSİ GSS GENEL SAĞLIK SİGORTASI KALDIRILSIN, BABAM VE ANNE VE ABİM VE ABLAM ZENGİN İSE BENİM SUÇUM NEDİR... ANNE , BABA , ABİ , ABLA , SANA BİR FAYDASI YOK Kİ, BEN BİREY OLARAK MALK MÜLK YOKSA, DEVLET BANA DİYOR Kİ, SEN ÇOK ZENGİNSİN, BENİM BABAM ZENGİN VEYA ABİM ZENGİN, BANA 1 KURUŞ FAYDASI YOK, SURİYELER ÜCRETSİZ HASTANE TÜRK VATANDAŞ GSS 601 TL HER AY, EMEKLİDE OLMUYORSUN...

Yorumu oyla      6      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7 terörist etkisiz hale getirildi
Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde tespit ...
Yargıtay'dan boşanma davalarında emsal karar
Yargıtay, boşanmalara ilişkin emsal bir karara imza attı. Yargıtay 2. ...
200 metreden ölüme uçtu!
Siirt'te 64 yaşındaki sürücü Ali Özkan'ın kullandığı araç, 200 metrelik ...
 
Çeşme’deki yangının çıkış anı kamerada: Şüpheli tutuklandı
İzmir'in Çeşme ilçesinde dün makilik alanda sigara izmariti nedeniyle ...
İzmir için fırtına uyarısı!
İzmir genelinde, bugün ve yarın için kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği ...
Buca'da pazarcılardan 'tezgah' eylemi!
İzmir'in Buca ilçesinde pazarcılar, kendilerine gösterilen yeni pazar ...
 
Eski Milli Piyango biletleri kıymete bindi!
Milli piyangonun ikramiye kazanmamış eski biletleri, internet ortamında ...
Selçuk'ta yeni yangın; alevler büyümeden söndürüldü
İzmir'in Selçuk ilçesinde yol kenarında otların tutuşması sonucu yangın ...
Çorbacıda kan aktı: 1 ölü, 2 yaralı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde çorbacıda çıkan silahlı kavgada Muhammet G. ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva