HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Haziran 2022 Çarşamba - 19:05

Karabağlar'da dönüşüm planlarına oybirliği!

Karabağlar Belediyesi’nden bugünkü meclis toplantısında KARBEL Şirketi’nin sermayesini 4 milyon artıracak önerge komisyonlara gönderilirken Peker, İhsan Alyanak ve Abdi İpekçi Mahallelerini kapsayan dönüşüm planları ise mecliste kabul edildi.

Karabağlar da dönüşüm planlarına oybirliği!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Karabağlar Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleşti. Belediyenin meclis toplantı salonunda Başkan Muhittin Selvitopu’nun yönetiminde gerçekleşen oturumda ilçe adına önemli kararlar alındı.

Meclis, Başkan Selvitopu’nun bilgilendirmesi ile başladı. Belediyenin rutin çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Başkan Selvitopu, “Yeni asfalta ihtiyaç olan bütün sokakları yaz boyunca asfaltlamaya çalışacağız. Mevcut parklarımızla ilgili yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Yenilemeye ihtiyaç olan parkları tek tek tespit ederek program dahilinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Önümüzdeki yıllarda yapmak istediğimiz Yeşilyurt Pazaryeri ile ilgili edüt çalışmalarımız da devam ediyor. Kaç katlı otopark yapabileceğimiz ile ilgili bir karar vereceğiz. Selvili Otoparkı’nın üstü Büyükşehir'den, belediyemize tahsis edildi. Otoparkın üstünü kullanmaya başladık. Semt merkezlerinde üretilen ürünler orada sergilenecek, vatandaşın beğenisine sunulacak” dedi.

‘BÜTÇE DENGEMİZİ SAĞLADIK’
Kavacık’taki meydan çalışmasının da hızlı bir şekilde devam ettiğinin bilgisini veren Selvitopu, “Köy evi projesinin de onayını aldıktan sonra yapımına geçeceğiz. İhale kapsamındaki çalışmalar da hızlı bir şekilde ilerliyor. Gençlik merkezi yüzde 30’lar seviyesini geçti. Hedef; yıl sonuna kadar yüzde 70’ler seviyesini yakalamak. Karabağlar Belediyesi Sosyal Hizmet binası ile ilgili de hazırlıklarımız bitti, yakın zamanda ihalesini gerçekleştireceğiz. Çalıkuşu Semt Merkezi’nde çalışmalar başladı. Kadın sığınmaevinin çalışmaları da yakın zamanda başlayacak. Bu çalışma ile ilçemizin önemli bir eksikliğini gidermiş olacağız. Şu anda mali olarak bütçe dengemizi iyi bir şekilde sağlamış durumdayız. Gelir gider dengemizi oturtmuş durumdayız. Yakın bir tarihte 6183’e sayılı kanuna göre bakanlığa yaptığımız başvurular var. Onlar da tamamlandığında, yapılandırılmış borçlar hariç sıfır borçla yolumuza devam edeceğiz.” diye konuştu.

KARBEL’İN BÜTÇE ARTIŞI KOMİSYONLARDA
Meclis üyelerinden ve birimlerden gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderildi. Önergelerden biri de belediye şirketlerinden KARBEL’in sermayesinin arttırılması ile ilgiliyidi. Şirketin sermayesinin 4 milyon Türk Lirası artırılarak 35 milyon 810 bin Türk Lirası’na çıkarılması ile ilgili önerge Plan-Bütçe ve Hukuk komisyonlarına gönderildi.

3. ETAP PLANLARINA OYBİRLİĞİ
Geçtiğimiz yıllarda Karabağlar Belediyesi Meclis tarafından kabul edilen ancak TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşınarak iptal edilen Karabağlar 3. Etap Peker, İhsan Alyanak ve Abdi İpekçi Mahallelerini kapsayan imar planları da meclis gündeminde yer aldı. Üst ölçekli plan kararları, imar mevzuatı ve kurum görüşleri doğrultusunda tekrar hazırlanan planlar komisyonların ardından mecliste de oybirliği ile kabul edildi.

 
CHP'li Özkoç: 6'lı masanın adayı hazır
 
Bornova'nın gündemi 'yurt' tartışmaları... ÇYDD'nin bağışı kabul edildi mi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak 'Zorlu' kararını verdi!
Konak Belediyesi'nin Haziran ayı meclis gündeminin ana maddesi Zorlu Projesi ...
Aydın'da kursiyerlerden muhteşem yıl sonu gösterisi!
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kültür merkezlerinde gerçekleştirilen ...
Başkan Soyer imzaladı... Kritik görev o isme emanet!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer genel sekreterlik makamı ...
 
ŞPO'dan Karabağlar Belediyesi'ne uyarı!
Mahkeme tarafından iptal edildikten sonra Karabağlar Belediyesi’nin yeni ...
PERGEL üyelerine çocuk odaklı eğitim verildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadın çalışanları için oluşturduğu PERGEL ...
CHP'li Purçu: Devlet vatandaşın onurunu korumalı
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 4857 sayılı I?s? Kanunu’nun 30. maddesindeki ...
 
Batı Anadolu Rallisi Çeşme başlıyor!
Klasik Otomobil Şampiyonası’nın ikinci yarışı Batı Anadolu Rallisi 4-5 ...
İhtişamlı eserler Çetin Emeç'te sergilenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde “Geçmişten ...
Üretici İzmir'de ihracatla buluştu!
10. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva