HABERLER>GÜNCEL
26 Haziran 2010 Cumartesi - 00:00

Foça Kaymakamı’’na suç duyurusu

Foça Kaymakam’’ı Kamil Ökten hakkında ’“görevi kötüye kullanma’” iddiası ile suç duyurusunda bulunuldu.’

Foça Kaymakamı’’na suç duyurusu

Foça Kaymakam’’ı Kamil Ökten hakkında ’“görevi kötüye kullanma’” iddiası ile suç duyurusunda bulunuldu.’
 
İZMİR - Foça'da görev yapan Kaymakam Kamil Köten hakkında, "görevi kötüye kullanma" iddiası ile suç duyurusunda bulunuldu. Konunun araştırılması için İzmir Valisi Cahit Kıraç tarafından bir vali yardımcısının görevlendirildiği öğrenildi.
 
Avukat Rıfat Bozkurt, "görevi suistimal" suçu işlediği iddiası ile Foça Kaymakamı Kamil Köten hakkında, İzmir Valiliği'ne suç duyurusunda bulundu. Avukatın müvekkili Sevil Güler adına İzmir Valiliği'ne gönderdiği şikayet dilekçesinde Kaymakam Köten hakkında soruşturma izni verilmesini talep etmesinin ardından, Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan iddiaları araştırmak üzere görevlendirildi. Vali Yardımcısı Erdoğan tarafından yapılan araştırma sonucunda hazırlanan raporda, "görevi kötüye kullanma" suçunun
unsurlarının gerçekleşmediğinin anlaşıldığı belirtilerek, Kaymakam Köten hakkında yapılacak bir işlem olmadığı davacı vekiline bildirildi. Alınan bu karar sonrasında avukat Bozkurt, İzmir Valiliği tarafından Kaymakam Köten hakkında soruşturma izni verilmemesine ilişkin verilen karara olan itirazını İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı'na gönderdiği yazılı dilekçesi ile yaptı. İtiraz talebini kabul eden Bölge İdare Mahkemesi, iddialar hakkında inceleme yapılmak üzere, alınan kararı bozarak dava dosyasını İzmir Valiliği'ne geri gönderdi.
 
 
Belgeleri sundu
Avukat Rıfat Bozkurt, müvekkili Sevil Güler'in mağdur olduğunu savundu. Suç duyurusuna gerekçe olan iddialar hakkında belgeleri ile konuşan Bozkurt, konuya ilişkin açıklamasında, dava konusu olan suç duyurusu ile ilgili süreci anlattı.
 
Müvekkili Sevil Güler'in Foça'da halk arasında 'Ağalar Konağı' olarak bilinen mülkiyeti İzmir İl Özel İdaresi'ne ait, 48 ada 11 parsel üzerinde 336,92 metrekare yüz ölçümlü atıl vaziyette ki 400 yıllık geçmişe sahip olan mimari yapıyı İl Encümeninin 05.12.2007 tarih ve 941 sayılı kararı doğrultusunda satın aldığını belirten Bozkurt, satın alınan parselin bulunduğu 48 ada üzerinde mülkiyeti Selma Bülbül'e ait 8 parselde bulunan bina ve müştemilatının müvekkiline ait olan 11 parsele tecavüz ettiğini iddia etti. 8 parselin sahibi Selma Bülbül'e ait yapı hakkında daha önce İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, tarafından kaçak olduğu tespit edilerek, yıkım kararı verildiğini iddia eden Bozkurt, "İlgili makamlar bu yıkım kararını uygulamadığı gibi, müvekkilime ait olan parsele mahkeme kararı ile tecavüzü tespit edilen kişilerin tecavüzünü görmezden gelmişlerdir. Söz konusu binanın sahibi müvekkilime ait olan parselde yol olmamasına karşın izinsiz olarak tadilatını yaptığı kaçak binanın cümle kapısını anılan 11 parsele yaparak kendisine ait olmayan alan üzerine Foça Belediyesi'ne yol yaptırmıştır. Foça Kaymakamı da 11 parselin (Ağalar Konağı) maliki halen müvekkilim Sevil Güler olmasına karşın müvekkilim tecavüzcü ilan edilerek kaymakamlık kararıyla
kendi arazisinden çıkarılmasına karar verilmiştir. Bunun yanı sıra aynı yere (8) parselde bulunan 'Bülbül Yuvası' isimli otel tarafından yapılan ve mahkeme raporlarıyla sabit olan tecavüzünün önlenmesi için yaptığımız başvuru ise aynı kaymakam tarafından reddedilmiştir. Şimdi müvekkilimin kültür varlığı olarak tescilli yapısı kaçak otelin yolu olarak kullanılmaktadır. Bunun üzerine Foça Kaymakamı Kamil Köten, aleyhine soruşturma izni isteğimiz İzmir Valiliği'nce reddedilmiş, yaptığımız itiraz üzerine
valilik kararını bozan İzmir Bölge İdare Mahkemesi inceleme başlatmak üzere dosyayı valiliğe iade etmiştir. Süreç devam ediyor. Burada müvekkilimin mağduriyeti söz konusudur" ifadelerini kaydetti.
 
Avukat Bozkurt, "Foça Kaymakamı Kamil Köten, suç duyurumuzla ilgili aldığı kararda taşınmaz maliki mütecaviz addedildiği halde 2010/02 sayılı kararda bilirkişi raporu ile tecavüz kanıtlanmasına rağmen talebimizi reddetmiştir. Foça Kaymakamı Kamil Köten bu kararla görevi suistimal suçu işlemiştir" iddiasında bulundu.
 
"Rutin bir uygulamadır, tarafsız olduğumuzdan eminiz"
 
Bülbül Yuvası Oteli tarafından Avukat Bozkurt'un vekiline ait Ağalar Konağı'na yapıldığı iddia edilen tecavüz hakkında Foça Kaymakamı Kamil Köten tarafından işlem yapılmadığı iddiası ile ilgili İzmir Valiliği'nden Avukat Bozkurt'un talepte bulunduğu, ikinci soruşturma izni için görevlendirilen vali yardımcısının önümüzdeki hafta Foça'ya gelerek konu hakkında inceleme yapacağı bildirildi.
 
Hakkındaki iddiaları yanıtlayan Foça Kaymakamı Kamil Köten ise yapılan uygulamanın rutin olduğunu belirterek, "3191 sayılı yasa kapsamında tedbir amaçlı alınmış bir karardır. Yargı yolu açık ve geçici bir karardır. Herkesin itiraz etme hakkı muhakkak vardır ancak biz tamamen mevzuatı uyguladığımızdan eminiz. Hukuka uygun bir karar aldık, şikayet edilebilir, gerekli makamlar inceler. Kişisel bir olay değildir, kesinlikle tarafsız olduğumuzdan eminiz" şeklinde konuştu.
(İHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mavi Marmara'da şok eden ölüm raporları
İsrail'in Gazze’’ye yardım götüren gemilere yaptığı kanlı baskında ...
Yemin töreni sonrası dram
Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde askeri birlikteki yemin töreninin ...
Aliağa'da küçük kıza taciz
Aliağa’’da spor malzemeleri satan bir mağazanın sahibi 3 çocuk babası ...
 
Emniyette terör alarmı!
İstihbarat birimleri PKK’’nın yeni hedefleri arasında polisler ve ...
İşte Halkalı bombacısı'
Halkalı'da asker kızı 17 yaşındaki Buse Sarıyağ ile 5 askerin ...
Öldürülen asker yakınlarına da madalya
Cumhurbaşkanı Gül, 86 bin şehit ailesi ve gazilere yönelik özel bir ...
 
Halkalı’’daki bombaya bir can daha
İstanbul Halkalı’’da asker servisine düzenlenen bombalı saldırıda ağır ...
Çocuğunuzun bebek hali saklı kalsın
Alaçatı’’da el yapımı oyuncak bebek üreten Nilgün İmreçler, ebeveynlerin ...
Abdülhamid'in torunu yoğun bakımda
Muğla'dan ambulans helikopterle İstanbul Siyami Ersek Kalp Hastanesi'ne ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva