HABERLER>SEÇİM 2015
16 Ocak 2014 Perşembe - 19:48

Flaş! CHP İzmir’de 11 daha belli oldu: 2 ilçede kriz!

Kritik PM zirvesi sonrası 11 ilçenin adayı açıklandı.

Flaş! CHP İzmir’de 11 daha belli oldu: 2 ilçede kriz!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  CHP Genel Merkezi’nde yapılan kritik Parti Meclisi toplantısında İzmir’de metropoller hariç çok sayıda ilçenin belediye başkan adayı belli oldu.

- EGEDESONSÖZ İSİMLERİ MYK SONRASI AÇIKLADI...

Sabah saatlerinde yapılan MYK toplantısı sonrası belirlenen isimler oylama için Parti Meclisi'ne gönderildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı toplantıda şekillenen isimler oylandı ve 11 ilçenin adayı açıklandı.

İŞTE İZMİR’İN AÇIKLANAN ADAYLARI
Foça: Gökhan Demirağ
Kemalpaşa: Rıdvan Karakayalı
Kınık: Süleyman Kaya
Menemen: Tahir Şahin
Ödemiş: Bekir Keskin
Selçuk: Vefa Ülgür
Seferihisar: Tunç Soyer
Torbalı: Ufuk Yörük
Güzelbahçe: Mustafa İnce
Bergama: Mehmet Gönenç
Beydağ: Süleyman Vasfi Şentürk

BAYINDIR SANCISI
CHP’de talihsiz bir kaza sonrası çapraz bağları kopan Ardahan Totuk’un adaylıktan çekilmesi sonrası Bayındır için isim belirleme sürecinde sancı yaşandı. Sabah yapılan MYK toplantısında Başkan Kocaoğlu ile kendisine yakın vekillerin desteklediği Tamer Yanık’ın ismi PM’ye taşındı. Ancak PM’de Yanık için uzlaşı sağlanamadı ve ismi çekildi. Bayındır adayı bir sonraki MYK toplantısında belirlenecek.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İKİ İLÇE İÇİN İNCELEME SÖZÜ
Parti Meclisi toplantısında iki ilçenin adayı için vekillerden şerh geldi. Kınık’ta mevcut Belediye Başkanı Süleyman Kaya'ya karşılık Eski İlçe Başkanı Mehmet Çetinkaya’nın aday olmasını isteyen Milletvekili Alaattin Yüksel ile PM Üyesi Hüseyin Saygılı çekince ifade etti. Selçuk’ta da mevcut Başkan Vefa Ülgür’ün adaylığına Milletvekili Oğuz Oyan karşı çıktı.

Oynalıp onay alan iki ilçeyle ilgili itirazlarına yükselmesi üzerine Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Buraları kendi yetkime alıyorum. Tekrar değerlendireceğim. İtirazlarınızı inceleyeceğim” dedi.



NEDEN İTİRAZ ETTİKLERİNİ AÇIKLADILAR
PM toplantısında Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya’nın ismine itiraz eden Milletvekili Alattin Yüksel ve Hüseyin Saygılı gerekçelerini açıkladı. Milletvekili Yüksel, “Belediye başkanı bundan 1,5 ay önce ‘ben aday olmayacağım’ dedi. Hatta il başkanlığına faks bile çekti. Partinin hiçbir faaliyetine katılmayan, örgütü hiçe sayan bir kişi...  Büyükşehir Belediyesi yatırım yaptığı ve çalışmaya başladığı zaman bile kendisine ulaşamadı. Hizmetlerin koordinasyonunu ilçe başkanı yaptı. Partinin kongresine, danışma toplantısına bile gelmeyen belediye başkanına karşı çıktık. Bu kişi Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’in geldiği bir ilçe ziyaretinde davet edilmesine rağmen ‘katılmayacağım’ demiştir. Bunu partinin üst organları da biliyor. Şu anda orada kesin karar verilmiş değil. Belediye başkanını belirleme yetkisini PM olarak sayın genel başkana verdik. Orada aday değişebilir. Kimin olacağı belli değil” dedi.
 
PM Üyesi Hüseyin Saygılı da, “Mevcut belediye başkanı iletişim bakımından, halkla ilişkiler bakımından, parti örgütü ile ilişki açısından yetersiz. Eski ilçe başkanı daha uyumlu ve çalışkan birisi. Başkan parti açısından disiplinli değil. Orada köyleri geziyoruz. Belediye başkanından insanlar memnun değil. Biz bunu ortaya koyduk” diye konuştu.
 


BÖYLE GİDERSE KAYBEDERİZ
Selçuk’ta Belediye Başkanı Vefa Ülgür’ün ismine itiraz eden Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan da yaptığı açıklamada durumun iyi olmadığını ifade etti. Oyan, “Toplantıda da dile getirdim. Eğer mevcut belediye başkanı ile seçime gidersek kaybetme oranımız çok yüksek. Artık belediye başkanı yıpranmıştır. Biz partimizi düşünmek zorundayız. Kişilerle problemimiz olamaz. Orada başka adaylar var. Birbirinin arkasında duruyor. Mevcut isim dışında diğerleri ile gidilebilir” dedi.
 
Toplantıda, Milletvekili Aytun Çıray’ın da Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın ismine itiraz ettiği öğrenildi. Çıray’ı Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler de destekledi. Çıray ve Güler’in Foça’da yeniden değerlendirme yapma talebini getirdiği öğrenildi.

ÖZGÜVEN’E UZLAŞI İLE ÇEKİLME MESAJI
Partinin sorunlu ve karışık olduğu ilçelerin başında gelen Dikili’de de uzun yıllar belediye başkanlığı görevinde bulunan Osman Özgüven’e ‘çekil’ mesajı gönderildi. Özgüven’i aday yapmamak yerine rızasını alarak çekilmesini öneren partinin bu ilçede net karar vermediği fakat Veteriner Hekim Mustafa Tosun’un isminin öne çıktığı ifade edildi. Dikili için karar bir sonraki MYK’da çıkacak.

GAZİEMİR’DE PEKDAŞ BALONU
Kritik MYK sonrası Gercekgundem.com sitesinde yer alan haberde Büyükşehir için aday adayı olan Hakan Tartan'ın Konak'a döneceği ve Baro Başkanlığını bırakarak CHP'den aday adayı olan Sema Pekdaş'ın Gaziemir'den gösterileceği iddiası ortaya atıldı. Ancak haber hiçbir CHP yetkilisi tarafından teyit edilmedi. Egedesonsöz'e konuşan CHP'nin üst düzey yöneticileri Sema Pekdaş Gaziemir'e olası adaylığının MYK'da gündeme bile gelmediğini söyledi.

DENİZLİ ADAYI BELLİ OLDU
CHP PM’sinden ayrıca Denizli Büyükşehir Başkanlığı için yarışacak isim de belli oldu. CHP’nin Denizli adayı Kazım Aslan...
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 18 Ocak 2014 Cumartesi 01:59

Eger millet vekilleri belirliyorsa kinik in kaderini gelsinler kendileri baskan adayi olsunlar kiniktan kinikta suleyman kayadan baskasi yalan suleyman kaya olmazsa ssecime gerek yok koltuk akpnindir bunu boyle bilin

Yorumu oyla      12      5  
17 Ocak 2014 Cuma 10:57

foça için gözden geçirme isabetli. Çünkü gerekli.

Yorumu oyla      14      5  
Kadir 17 Ocak 2014 Cuma 09:44

Sayın Aytun Çıray ve sayın Birgül Ayman Güler'in Foça'ya ilişkin çekincelerini dikkate almanızı öneririm.Aksi halde;Selçuk'ta yaşanması olası akibet Foça için de geçerli.Bizden uyarmas!...

Yorumu oyla      15      5  
AMERİKALI 17 Ocak 2014 Cuma 09:29

meclis üyelerinin belenmesi fermaur la belirleneceği söyleyenlerin fermaurları bozuk böyle şey olmaz yarı demokrasi gibi birşey

Yorumu oyla      13      6  
halk 17 Ocak 2014 Cuma 08:41

dikilide rıza gök'e şimdiden başarılar dilerim.

Yorumu oyla      17      5  
halk 17 Ocak 2014 Cuma 08:29

dikili'de rıza gök başarılı olacaktır. kişiliği ve vizyonuyla en dogru kişidir. şimdiden tebrikler..

Yorumu oyla      17      6  
Ercan SÜMERKAN 17 Ocak 2014 Cuma 01:01

SAYIN BAŞKAN KOCAOĞLU YİNE SEÇİMDEN SONRA MARANGOZ HATASI YAPTIK SÖZÜNÜ İNŞALLAH ETMEZ..BU SÖZÜ NEREDE SÖYLEDİĞİNİ SAYIN BAŞKAN BİLİYOR.

Yorumu oyla      16      6  
izelmancı 17 Ocak 2014 Cuma 00:06

aziz beyin adaylığı ile ilgili tekrar görüşülse çok iyi olur büyükşehirde sallantıda

Yorumu oyla      20      10  
16 Ocak 2014 Perşembe 23:49

Dikili de rıza gök başarılar dilerim

Yorumu oyla      17      6  
Lombak 16 Ocak 2014 Perşembe 21:43

Yazacaklarımı yazmıştım. CHP'nin bu aday seçimleriyle ilçelerin tümünü alamayacağını düşünüyorum. Tabii ki büyükşehir yine CHP'nin olur. Hayırlısı diyelim. Pek çok haklı eleştiriler yapmak isterdim. Ancak adaylar belli olduğuna göre gerek yok artık. Hepsine başarılar dilerim.

Yorumu oyla      34      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşer çok iddialı: Merkez sağı MHP’de birleştireceğiz!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Büyükşehir Adayı Murat Taşer, partisinin ...
AK Kadınlar’dan tam gaz Çiğli mesaisi
AK Parti Çiğli İlçe Teşkilatı, var gücü ile 30 Mart'taki yerel seçimlere ...
CHP'li Akdemir: Buca'da kentsel dönüşümü el ele yapacağız
CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Mimar Remzi Akdemir, Buca'da kentsel ...
 
Ve HDP’nin de İzmir adayı belli oldu
Halkların Demokrasi Partisi üç büyük şehirdeki adaylarını açıkladı.
AK Partili aday adayından 'sevgi yolu' eleştirisi
AK Partiden Konak Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı olan İşadamı ve ...
Flaş! İşte MYK’dan çıkan İzmir adayları
CHP’de kritik MYK toplantısı sona erdi. PM’ye 10 isim gitti. İşte adaylar…
 
AK Partili Başkan’dan şaşırtan ‘Totuk’ iddiası: Çaprazlar bağları kopan biri…
CHP’de Bayındır adayı olarak ilan edilen Eski Vali Yardımcısı Ardahan ...
Aliağa aday adayı Eroğlu’ndan DSP’ye ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Barış Eroğlu, ...
MHP Adayı Taşer’den ‘kopya’ salvosu: Gündemi biz oluşturuyoruz…
MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, “Gündemi biz oluşturuyoruz, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva