HABERLER>EKONOMİ
28 Haziran 2011 Salı - 19:42

'Neden bu programda İzmir yok?'

Kemo parti ile ülke gündemine gelen İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Borsa’nın Haziran ayı olağan meclis toplantısına peruğunu bırakarak katıldı.

 Neden bu programda İzmir yok?

Soner Çağlar/Egedesonsöz - Bir süredir kemoterapi tedavisinin sona ermesinin ardından şimdi ise, radyoterapi tedavisine başlayacak olan Işınsu Kestelli, cesareti ile hem hastalara hem de doktorlara örnek oldu. Geçtiğimiz günlerde Alaçatı’da yakın arkadaşları ile birlikte verdiği kemo parti ile gündeme gelen Türkiye’nin ilk kadın borsa başkanı olan Işınsu Kestelli, tedavi sürecini eğlenceye çevirmesi ile tüm tıp dünyasının ilgisini çekti.

Toplantı arasında gazetecilerle sohbet eden Işınsu Kestelli, tedavi sürecini eğlenceye çevirmesi nedeniyle doktorların hastalara kendisini örnek gösterdiğini anlattı. Özellikle basında yer alan haberlerin ardından doktorların odalarına söz konusu haberlerin küpürlerini astıklarını belirten Kestelli, Florence Nightingale hastanesinde tedavi gördüğü süreçte diğer tüm hastalarla birlikte tedavi sürecini nasıl eğlenceye dönüştürdüklerini, odayı nasıl süslediklerini anlattı.
 
Milletvekillerinden talep
Meclis toplantısında Yönetim Kurulu faaliyetlerini ve güncel ekonomik konuları anlatmak için kürsüye gelen Kestelli, AB hibe desteklerine değindi. Kestelli, “İzmir olarak devletimiz tarafından yapılan tarımsal desteklemeler yanında AB tarafından sağlanan tarım ve kırsal kalkınma desteklerinin tamamından faydalanmak istiyoruz. Tarım ve kırsal kalkınma desteklerinin en yoğun yapıldığı program olan IPARD programına 42 il dahil. Aralarında Ankara, Bursa, Mersin gibi gelişmişlik düzeyi İzmir’e yakın illerin yanı sıra Aydın, Manisa, Balıkesir gibi çevre iller bu programda yer alıyor. İzmir’in neden bu programda olmadığını anlamak mümkün değil. 2007-2011 döneminde 3 milyar dolardan fazla kaynağın bulunduğu programa İzmir olarak biz de dahil olmak istiyoruz. Seçilen milletvekillerimizden öncelikli talebimiz bu konuda gereken çalışmaları yapmaları” dedi.
TBMM’nin bugünkü yemin törenine de değinen Kestelli, “Bugün artık milletin sandıkta gösterdiği olgunluğun bütün kurumlara sirayet etmesini, halkın iradesinin meclise yansımasının önündeki engellerin uzlaşmayla aşılmasını bekliyoruz. Meclisi daha açılmadan kitlenir hale getirmek, hiç kisenin hakkı olmamalı. Yeni dönemde yapılacak iş çok. Özellikle İzmir için ortaya konulan projelerin takipçisi olacağımızı belirtmek isterim” diye konuştu.
 
Yeni Anayasa
İTB Meclis Başkanı Halit Kaya ise, yeni oluşan TBMM’de hazırlanması beklenen yeni anayasa konusuna değinerek, nasıl bir anayasa yapılması gerektiği konusunda düzenleyecekleri bir anketle tüm borsa üyelerinin görüşlerini alacaklarını ve anket sonuçlarını Meclis’e göndereceklerini açıkladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kullanacağınız telefon dişinize yerleştirilebilir
Gelecekte mobil telefonlar yüzüğünüzde, dişinizde olabilir, belki vücudunuza, ...
İzmir’de 4 gemi bayramı
İzmir bugün 4 farklı gemi ile kente gelen 10 bin civarındaki turisti ağırlıyor.
'Sakız' projesi meyve vermeye başladı
İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteklediği Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ...
 
Partner ülke Avusturya fuar hazırlığında
80.İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ilk kez partner ülkesi olacak Avusturya ...
'Yunanistan'ın krizini fırsata çevirin'
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Haziran ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
'Alaçatı butik otel çöplüğüne döndü'
Sakin bir Ege kasabası görünümünden ’trend tatil merkezi’ haline gelen ...
 
Limanın etkisi bilimsel olarak raporlaştırıldı
İzmir Ticaret Odası özelleştirme süreci sonuca ulaşmayan ve başta Kuzey ...
Çekirdek ailenin açlık sınırı 878 lira
Türk-İş, Haziran ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 878 lira, ...
Marka tescilinde tek rakibimiz Fransa
Türkiye'nin marka tescili konusunda Avrupa'da ikinci sırada yer aldığı, ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva