HABERLER>EKONOMİ
1 Mart 2012 Perşembe - 11:48

EXPO tanıtımını ihalesini Öykü Dialogue kazandı

EXPO 2020 İZMİR Ulusal ve Uluslararası İletişim ve Tanıtım İhalesi’ni İstanbullu Öykü Dialogue İnternational kazandı.

EXPO tanıtımını ihalesini Öykü Dialogue kazandı

Erkan İYİGÜNGÖR/EGEDESONSÖZ – EXPO’nun en önemli unsurlarından biri olan iletişim ve tanıtım ayağını CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı sürecinde basın ve halkla ilişkiler faaliyetlerini yürüten, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, KKTC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Halbank, Ayakkabı Dünyası gibi önemli kişi ve kuruluşlara hizmet veren Öykü Dialogue İnternational’ın önderliğini yaptığı 4’lü konsorsiyum kazandı.
 
Dün Swissotel Grand Efes'te 2 firmanın teklif verdiği ihalede pazarlık görüşmeleri ihaleyi kazanan firma 2 milyon 350 bin TL üzerinden sözleşme imzaladı.
 
EXPO 2020 İzmir Ulusal ve Uluslararası İletişim ve Tanıtım İhalesi için yapılan komisyona, EXPO İzmir Yürütme Komitesi Başkan Vekili ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar başkanlık yaptı. İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Dışişleri Bakanı İzmir Temsilcisi Serpil Alpman'ın da katıldığı EXPO Yürütme Komitesi Toplantısı'nda önce verilen teklif zarflarını açıldı.
 
KONSORSİYUMDA KİMLER VAR?
Kıran kırana bir ihale sürecine giren Öykü Dialogue International, Elite Reklam, Ark Reklam’dan oluşan konsorsiyum, CEO Turizm Organizasyon firması ile yarıştı.
 
İzmir’den hiçbir ajansın katılmadığı ihalede evraklar incelendi ve sunum yapmaları için yeterli bulundu. Daha sonra her iki firma yarım saatlik sunumlarla EXPO kapsamında yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sunumun ardından EXPO Yürütme Komitesi üyelerinden oluşan ihale komisyonu pazarlık aşamasına geçti ve ihale Öykü’nün önderliğindeki konsorsiyumda kaldı.
 
NELER YAPILACAK?
İhaleyi kazanan firma EXPO 2020 İzmir Görsel Kılavuzu'nun zenginleştirilmesi, reklam kampanyalarının tasarlanması ve hazırlanması, üç farklı uzunlukta EXPO 2020 İzmir tanıtım filminin hazırlanması, stratejik halkla ilişkiler planlarının oluşturulması, dijital iletişim araçları tasarım ve geliştirme hizmetleri, EXPO 2020 İzmir sunumlarının planlama ve uygulaması, adaylık dosyası tasarımının yapılması, ulusal ve uluslararası medya satın alma hizmetlerinin sağlanması, izleme ve değerlendirme işlerini yapacak.
İşin teslim süreci, EXPO 2020 İzmir adaylık sürecinin tamamlanma tarihi olan 31 Aralık 2013 tarihine kadar devam edecek. İzmir'in 'Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar/Herkes İçin Sağlık' temasıyla aday olduğu belirtilen şartnamede, çalışmaların bu temanın diğer rakiplerden ve onların temalarından üstün yönlerinin öne çıkarılması, İzmir'in avantajlarının anlatılması, kentin marka değerine katkı sağlanması konuları dikkate alınarak yapılması istendi. Tanıtım sürecinde Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça, Çince, İspanyolca reklamlar hazırlanacak. Bu reklamlar gazete ve televizyon ilanının yanı sıra yurtdışında havaalanları, metro duraklarında yer alacak.
 
ÖYKÜ DIALOGUE INTERNATIONAL KİMDİR?
Her markanın ‘öykü’sü olmalıdır sloganıyla yola çıkan Öykü, markalara ve kurumlara pazarlama iletişimi sunmak için 1985’te kuruldu. 2004 yılında bağımsız reklam ajansları networkü Dialogue İnternational’a katıldı. Sinema, televizyon, basın, radyo, açıkhava, internet, interaktif mecralarda faaliyet gösteren ajans, aynı zamanda Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Belediye Başkan adaylığı sürecinde de ajans faaliyetlerini yürüttü. Bunun yanı sıra Halkbank, Halkbank Sigorta, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eyip Sabri Tuncer, Türksat 3a, Pierre Cardin, Ayakkabı Dünyası gibi önemli marka ve kurum ve kişilere hizmet verdi. Ajans İstanbul, Ankara merkezli çalışırken, Avusturya, Almanya, İspanya, Belçika, Macaristan, İsveç, Bulgaristan, İtalya, İsviçre, Bosna Hersek, Hollanda, Türkiye, Hırvatistan, Norveç, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Ukrayna, Danimarka, Portekiz, ABD, Finlandiya, Rusya, Yunanistan, Fransa, Slovakya, Azerbaycan’da da ofislere sahip.

Konsorsiyum lideri Öykü- Dialogue International’in Kristal Elma 2009, KA-DER Kampanyası, Golden Pin 2008, Golden Pin 2007, Ankara Ticaret Odası, TL’ye İtibar Kampanyası, IPRA – Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği Ödülleri, Gümüş Adrian Awards, 2009 Unlimited Turkey Kampanyası, Aristotle Excellence 2009 gibi ödülleri bulunuyor.

EXPO 2020 İzmir ulusal ve uluslararası tanıtım kampanyalarını yürütecek olan konsorsiyumun diğer üyelerinden ARK Müşavirliğin 2008 EXPO Zaragoza Türkiye Pavyonu ile «Tema’ya Uygunluk» dalında ikincilik ödülü, 2010 EXPO Şangay Türkiye Pavyonu ile «Tema Geliştirme» dalında ikincilik ödülleri bulunuyor.
 
Elite Reklam ise VOB, İzmir Ticaret Borsası, Gfk Türkiye, Procter and Gamble gibi kuruluşlara halkla ilişkiler hizmetleri veriyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 Mart 2012 Perşembe 20:12

İnciraltı rant uğruna imara açılıp İzmir dahada taş yığınına çevrilmesin yeter, çocuklarımızın geleceğini düşünelim...

Yorumu oyla      12      8  
Hilmi Dülger 1 Mart 2012 Perşembe 14:28

Haberden anlayamadım bu ajans AKP’li yandaş bir ajan mı? Değil mi? Yandaş sa sallayacam da.

Yorumu oyla      13      8  
KADİR 1 Mart 2012 Perşembe 12:18

BU İŞ"TE TAMAM OLDUĞUNA GÖRE İNCİRALTI İÇİN YASA İSE YASA NE YAPILACAKSA YAPILSIN BURADAN HER GEÇTİĞİMDE AKŞAMLARI KARANLIK GÖRÜNCE İÇİM CIZLIYOR...

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye benzindeki vergide Avrupa lideri
Türkiye, 2011 yılında benzindeki dolaylı vergide (KDV ve ÖTV) Avrupa Birliği ...
Merkez Bankası paramızın simgesini açıkladı
Türk Lirası'nın simgesi görücüye çıktı. Merkez Bankası tarafından düzenlenen ...
'Birliğime dokunmayın' çağrısına destek çığ gibi!
İstanbul'daki ihracatçıların 'her sektörün tek birliği olsun' talebi üzerine ...
 
Demirtaş: Ölene kadar vakıfta olmak gibi bir derdim yok
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, son günlerdeki İTO Eğitim ...
'Kıbrıs sorunu çözülmezse milliyetçilik yükselecek'
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ana muhalefetteki Cumhuriyetçi ...
Tüpraş’tan enerji tasarrufuna büyük yatırım
Tüpraş, EBSO’da yapılan enerji verimliliği toplantısında İzmir’de yapacağı ...
 
İranlı işadamları, İzmir’i yatırıma çağırdı
İzmir'e İran'ın başkentinden işadamları heyetiyle gelen Tahran Ticaret, ...
Egeli madenciler EGEMAD’ta birleşti
Türkiye’nin yer altı zenginliklerini ekonomiye kazandıran madencilik sektörü, ...
İzmir şantiye alanı, emlakçılar sinek avlıyor!
Ardı ardına başlayan inşaatlar, Hükümet projeleri ve kentsel dönüşüm atağıyla ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva