HABERLER>GÜNCEL
24 Kasım 2011 Perşembe - 12:33

Eşini öldüren kocaya müebbet hapis!

Gümüldür'de, 14 yaşında evlendiği 5 çocuğunun annesi 35 yaşındaki Yeşim Baytar'ı kendisini başka erkeklerle aldattığı iddiasıyla öldüren 40 yaşındaki Hakan Baytar hakkında, 'Eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Eşini öldüren kocaya müebbet hapis!

İZMİR - Hakan Baytar, 21 yıllık eşi 5 çocuğunun annesi Yeşim Baytar'ı, kendisini başka erkekle aldattığı iddiasıyla, çocuklarını ve baldızını odadan çıkarttıktan sonra bıçaklayarak öldürdü. Jandarma tarafından yakalanan ve daha önce de eşinin sırtına adını jiletle kazıdığı anlaşılan Hakan Baytar tutuklandı.
 
Eşi Yeşim Baytar'ı ,kendisini başka erkekle aldattığı ve sürekli evi terk ettiği için öldürdüğünü öne süren Hakan Baytar ifadesinde şunları söyledi:
 
"Kendisiyle 21 yıl önce evlendim. Bu evliliğimizden 5 çocuğumuz oldu. En büyük kızım evlendi. Olaydan 5 ay öncesine kadar ailece İstanbul'da oturuyorduk. Eşim sayısını hatırlamadığım kadar, 20 günlük sürelerle evi terk edip gidiyordu. Döndüğünde de bir akrabasında kaldığını söylüyordu. Son iki yıldır da kendisi tarikata girip, Adıyaman'da bulunan bir dergaha gidip, kara çarşaf giymeye başladı. Her gelişinde de tespih, seccade, Kuran-ı Kerim getiriyordu. Bu nedenle ben kendisinden fazla şüphelenmedim."
 
'TELEFONLA KONUŞURKEN YAKALADIM'
Eşinin İstanbul'da sıkıldığını ve ailesinin oturduğu İzmir'e yerleşmek istediğini, bunun için de Gültepe semtine taşındıklarını ve birlikte yaşamaya devam ettiklerini söyleyen Hakan Baytar şöyle devam etti:
 
"Burada da yine evi terk etmeye devam etti. Ben de üç çocuğumu yurda verdim. En küçüğünü eşim yanına alıp gitmişti. 70 gün sonra eve geri döndü. Yurttan gidip çocukları birlikte aldık. Ailece Gümüldür'e tatile gittik. Olay gecesi yatmadan önce kızım gelip annesinin alkol aldığını söyledi. Ben gece yarısı uyandım. Eşimi yanımda görmeyince yan odada cep telefonuyla konuşurken gördüm. Kendisine 'kiminle görüşüyorsun' diye sordum. Bana, 'Seni ilgilendirmez' diye cevap verdi. Ben de bu lafı üzerine sinirlenip, yüzüne iki üç tokat attım. Eşim tokat atmamın ardından görüştüğü kişinin dostu olduğunu söyledi. Bana 'Birazdan ölümüne hazırlan geliyorlar' dedi. Telefonu üç dört kez yine çaldı. Telefonda arayan kişi 'Aşkım' diye yazıyordu. Telefonu eşime uzatıp açmasını söyledim. Adını sonradan öğrendiğim eşimin dostu olan Engin Akyol 'yakalandın mı' diye sordu. Ben telefonu elinden alıp, bu kişiye küfür ettim. Ardından da çocuklarımı ve baldızımı odadan çıkarttım. Kapıyı kilitleyip, bıçakla eşimin vücuduna defalarca sapladım. Böyle olmasını ben de istemezdim."
 
BİRLİKTE OLDUKLARINI KABUL ETTİ
Ölen Yeşim Baytar ile iki yıldır birlikte olduğunu kabul eden Engin Akyol da jandarmaya verdiği ifadesinde şunları anlattı:
 
"İki yıl önce Yeşim ile tanışıp, imam nikahı kıyarak Çankırı'da yaşamaya başladık. Olaydan önce Yeşim'in kardeşi Mehtap Tosun telefonla bana mesaj atıp, Gümüldür'de tatil yaptıklarını, ablasının zor durumda olduğunu söyledi. Çankırı'dan yola çıktım. Olayın olduğu gün saat 03.00 sıralarında Gümüldür'e geldim. Yeşim, kardeşinin telefonundan beni arayıp sahilde beklememi, kaçarak yanıma geleceğini söyledi. Daha sonra öldürüldüğünü öğrendim" dedi.
 
SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜRBOYU İSTEDİ
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Emine Şahan Öğüş, sanık koca Hakan Baytar hakkında iddianame hazırladı. İddianamade, genç kadının vücuduna isabet eden 12 bıçak darbesiyle yaşamını yitirdiğini belirtildi. Hakan Baytar'ın, kendisini aldattığını öğrendiği eşi Yeşim Baytar'ı haksız tahrik altında bıçaklayarak öldürdüğünün sabit olduğunu, buna göre ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.(DHA)
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucalı genç ihmalden mi öldü?
Buca’da, işten eve dönen 28 yaşındaki Yusuf Üzen, telefonla konuşurken ...
Anne ve çocukların cenazeleri teslim alındı
Almanya'nın Hamburg şehrinde yaşarken, sürekli şiddet gördüğü belirtilen ...
''Ciddi deliller olmasa operasyon yapılmaz!''
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ...
 
En buruk Öğretmenler Günü
Van Öğretmenler Derneği, depremde hayatını kaybeden 75 öğretmen anısına mevlit okuttu.
Operasyonda 3. gün: 19 kişi için tutuklama talebi!
22 Kasım sabahı erken saatlerde başlayan ve 44 ismin gözaltına alındığı ...
Kadınlar doğum borçlanması davasını kaybetti
Sosyal Güvenlik Kurumu, doğum yapan çalışan annelere kanunun verdiği borçlanma ...
 
‘Doktorlarını çağırın, nasıl öldüğünü biliyorlardır’
Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve eski Devlet Bakanı Güneş Taner 8. ...
Emekli Orgeneral Koşaner’in ses kaydı delil sayıldı
Koramiral Cora, Korgeneraller Polatsü, Güler gibi isimlerin sanık olduğu ...
Korkak davasında Boztepe mahkum oldu
AK Parti Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Bayraklı Belediye ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva