HABERLER>GÜNCEL
23 Kasım 2011 Çarşamba - 20:47

Korkak davasında Boztepe mahkum oldu

AK Parti Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada mahkum oldu. Mahkeme Boztepe’yi 14 ay hapis cezasına çarptırdı.

Korkak davasında Boztepe mahkum oldu

FATİH YAPAR/Egedesonsöz- AK Partili Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ile CHP’li Belediye Başkanı Hasan Karabağ arasında yaşanan tartışma ve hakaretler nedeniyle görülen dava sonuçlandı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ meclis toplantısında kendisine ‘Kaçma korkak’ diye bağıran AK Partili Boztepe’nin hakaret ettiğini söyleyerek soluğu mahkemede almıştı. Bayraklı’nın tanınmış simalarından geçtiğimiz yerel seçimlerde Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bahriye Kalay Boduroğlu’nun avukatlığını yaptığı 9. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlandı. Hakim, Boztepe’yi 14 ay hapis cezasına çarptırdı. İyi hal indirimi kapsamında Boztepe'nin cezası 10 aya indirildi ve kesinleşti. Mahkeme kararında ayrıca, Boztepe’nin beş yıl içinde aynı suçu işlemesi halinde iki katı fazla ceza alacağı ifade edildi. Belediye Başkanı Karabağ ile karşı karşıya gelen Boztepe, davayı kaybederken aynı suçu işlemesi halinde fazlasıyla ceza alacak ve ikincisinde hapis cezası yatacak.
 
NELER YAŞANMIŞTI?
Bayraklı Belediye Meclis toplantısında geçen yıl AK Partili meclis üyelerinin bürokrat atamaları ile ilgili sorularını yinelemesi üzerine Başkan Karabağ, “Her müdür değiştiğinde hesap mı vereceğiz? Buyurun hukuka başvurun. Her müdür gidince meclise bilgi mi vereceğiz? Burada bir hukuksuzluk yapılmadı” ifadelerini kullanmıştı. Karabağ’ın konuşmasının ardından söz almak isteyen AK Partili Boztepe’ye Karabağ, “Sana söz vermedim. Otur yerine” diye bağırmıştı. Meclisi kapatan ve toplantıyı noktalayan Karabağ’a ‘Korkak’ diye bağıran Boztepe, “Meclisten kaçıyorsun. Korkak. Bulmuş bir tetikçi onu konuşturuyorsun. Şahsıma hakaretler var. Bana söz vermedin. Böyle meclis yönetilmez” ifadelerini kullanmıştı. İşte bu sözler mahkemeye taşındı ve Boztepe suçlu bulundu.
 
ADALET YERİNİ BULDU
Verilen karar ile birlikte adaletin yerini bulduğunu ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kararın ardından Boztepe hakkında tazminat davası açacağını söyledi. Hukukun gereken cevabı verdiğini belirten Karabağ, “Herkes ağzına geleni her isteği gibi bundan sonra meclis toplantısında söyleyemeyecek. Biz de bu şekilde konuşursak bizi de mahkemeye versinler. Belediye başkanı ve meclis üyeleri seçilmiş insanlardır. Davranışları ve konuşmaları ile topluma örnek olmalıdır. Bu şekilde bir anlayış ve mantığı kabul etmemiz doğru değil” dedi. Başkan Karabağ, Boztepe’nin ikinci kez geçtiğimiz ay CHP’li belediye meclis üyesi Veli Topal ile karşı karşıya gelmesine neden olan açıklamalarını ve meclis konuşmalarını da mahkemeye taşıyacağını söyledi. Karabağ, “Meclisten çıktıktan sonra arkamdan konuşmuş ve küfür etmiş. Bununla ilgili kayıtlar ve tutanaklar var. Ayrıca bu konuyla ilgili de mahkemeye gideceğim” dedi.
 
BENİ DURDURAMAZ
Gerekçeli kararı henüz almadığını ifade eden AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Belediye başkanı kendisine hakaret ettiğimi söylüyor. Bunu gerekçe göstererek bir de üzerine dava açmıştı. Asıl bizle mecliste küçümseyen ve ciddiye almayan kendisidir. Karar yanlış bir karardır. Bu kararı temyiz edip üst mahkemeye taşıyacağız. Bayraklı halkına hizmet etmekten başka amaç taşımayan meclis üyelerini hiçe sayan zihniyeti kınıyorum. Bundan sonra Bayraklı’da her şey daha farklı olacak. Mahkemeleri gereksiz konular ve sürtüşmelerle meşgul etmeyelim anlayışıyla hareket ediyordum. Belediye başkanının bundan sonraki söylemlerini ben de mahkemeye taşıyacağım. Bu tür kararlar beni kesinlikle yıldıramaz. Dim dik ayaktayım” dedi.

ŞAHİTLER TANIDIK
Karabağ ile Boztepe’nin karşı karşıya gelmesine neden olan davada Belediye Başkanı Karabağ’ın şahitliğini İlçe Başkanı Belediye Meclis Üyesi Levent Ölçer yaparken Boztepe’ninkini ise AK Parti Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim yapmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet uçmaz 30 Kasım 2011 Çarşamba 19:14

boztepe hasanpaşaya soruyor paşam ihale yapmadan malzeme almışsınız ustelık 5 lıralık malzemeyi 35 liraya almışsınız .paşa cevap veriyor ihalesini yapacağız.. bişey hatırlatıyoe bana istiklal mahkemesi başkanı sayın ali çetinkaya idam cezası verdiği iskiliplı hocaya şahitlerini idamdan sonra dinleriz.demiş. hasan paşa belediye imkanlarını kıllanıp ayakta durmakta başkanlık bittikten sonra göreceğiz herkese saygılar...

Yorumu oyla      13      6  
ahmet uçmaz 30 Kasım 2011 Çarşamba 19:05

boztepe 1.hasanpaşaya kızdığı için bu cezayı alıyorsa izmiri kasıp kavuran c.h.p. li belediye yöneticileri herhalde 1400 yıl ceza alırlar .adelet bu ise . aklı başında insanlar bu cezayı ciddiye almaz. hasanpaşam sen çok yaşa...not ege postası yorumlarımı yayınlamıyor. oradada mihat paşa var..basit bir yorumdan dahi korkuyorlar korkaklar..

Yorumu oyla      13      6  
doğru söze ne hacet diyene cevap 24 Kasım 2011 Perşembe 16:59

iyi demişin hoş demişin de başkan saçma sapan bi ilçe yaratıldı bunuda sizin iktidarınız yaptı dedi. Hüsnü ve saz arkadaşları mahkemede soluğu alıp başbakana hakaret etti dava açalım dedi bekleyip görelim adalet yerini bulur. bu davada olduğu gibi:)))))

Yorumu oyla      12      7  
FERUDUN KILIÇ 24 Kasım 2011 Perşembe 16:40

HÜSNÜ BOZTEPE KEMAL BÜYÜKKESİME ŞURDA KARALAMA VE KÖTÜ YORUM YAPAN İNSANLARIN ÇOĞUNDAN DAHA MERT DAHA DELİKANLI SÖZÜNÜN ERİ İNSANLARDIR.KÖTÜ KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ.BAŞKA LAFA GEREK YOK.HÜSNÜ ABİ GERÇEK AKPARTİLİLER SONUNA KADAR YANINDADIR.SAYIN BAŞBAKANIM SENİ TAKTİR ETMİŞTİR İZMİRDE AK PARTİYİ İL GENELDE İKTİDAR YAPMIŞ BİRİSİN.SEN ADAMSIN DURMAK YOK İÇİMİZDEKİ İRLANDALILARLA MÜCADELEYE DEVAM.

Yorumu oyla      13      7  
doğru söze ne hacet 24 Kasım 2011 Perşembe 16:32

evet sayın karabağ doğru söylemiş kendisi seçilmiş biri herkes laf söyleyemez.ama şunuda onutmasın kendiside sayın başbakana hakaret etmiştir.hasan ağa 79 binle seçildi sayın başbakan 11 milyon oyla seçildi kendi söylediğini kendi uygulamıyor.HÜSNÜ BOZTEPE ADAM GİBİ ADAM.O BİR MARKA

Yorumu oyla      12      8  
ismail 24 Kasım 2011 Perşembe 12:01

kavgacı ve samimiyetsiz insanlar ak partiye yakışmıyor .hüsnü boztepe ve zihniyetindeki insanlarak partiden uzaklaştırılmalıdır.

Yorumu oyla      14      10  
HAKKI TURAN 24 Kasım 2011 Perşembe 11:55

belediye başkanı adalet yerini buldu demiş dur bakalım daha bunun yargıtay safası var acele etme verilen bu karar belediye meclis üyelerınevadandaşın hakkını arama sus sadace el kaldır el indir benim bildiğim HÜSNÜ BOZTEPE geri adım atmaz ve hasan karabağa teslım olmaz vadandaşın hakkını aramaya ve hesap sormaya devam eder ve bu verılen kararında yargıtayda bozulaçağına inanıyorum geçmiş olsun kardeşım

Yorumu oyla      15      8  
Lütfü 24 Kasım 2011 Perşembe 08:49

Ne kadar hafif sözler, ama 14 ay gibi hapis. Yargıya gelde güven. İnanın asla güvenilmeyecek kurumlar hızla artıyor. Toplumsal ayrışma olanca hızı ile devam etmekte.

Yorumu oyla      17      8  
ak gencler 24 Kasım 2011 Perşembe 02:03

hüsnü abımızı sonuna kadar sevıyoruz yanındayız kım ne derse desın

Yorumu oyla      17      10  
ibrahim durmuş 24 Kasım 2011 Perşembe 01:23

hüsnünün şahiti kemalmış iyide kemal büyükkesimin hayatı yalan hayatı çıkar üzerine hüsnüdaha sen başlamadan kaybetmişsin oda senin gibi yalanla dolanla meşur kemal hep yalan beyan eder, örneğin kendisi ilk okul mezunu sağda solda lise mezunuyum diyormuş alsana kocaman bir yalan beyan şimdi savcı kalkıpta kemalin yalan şahitliğinemi kanıcak yaşasın adalet,hüsnü bucaya.....

Yorumu oyla      14      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alkışlar arasında sağlık kontrolüne gittiler
İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 39 ...
Konak Tüneli’ne onay çıktı
İzmir 1 No’ lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, projeye dayanak ...
'AKP'liler bile aradı, Kılıçdaroğlu aramadı'
Star TV’nin Doğuş’a satılmasıyla birlikte ekranlara veda eden usta gazeteci ...
 
Savaş Ay’ın acı günü
Müzik dünyasının usta sanatçısı, Savaş Ay'ın annesi Şükran Ay yaşamını yitirdi.
Toprak: Beni öldürürlerse öldürsünler
Ankara'daki faili meçhul cinayetler soruşturmasında “tanık” olarak ifade ...
Doğum günlerinde evlendiler
Konak Belediyesi basın danışmanı gazeteci Işık Teoman yaşamını, sekiz ...
 
Yarım asırlık rüya gerçek oluyor
Bayındır Zeytinova'nın yarım asırlık baraj rüyası 2013 yılında gerçekleşecek. ...
Bornova'da iki araca molotof kokteyli!
Bornova’da, park halindeki cip ile bir otomobile kimliği belirsiz kişi ...
'Güvenli İnternet'te filtreye ilk onlar takıldı
Kamuoyunda "internette filtre" dönemi olarak adlandırılan Bilgi Teknolojileri ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva