HABERLER>POLİTİKA
15 Ekim 2011 Cumartesi - 14:34

Erdoğan: Sigara içme, alkolü az tüket

Başbakan Erdoğan partisinin Kızılcahamam kampında ÖTV zamlarını değerlendirdi.

Erdoğan: Sigara içme, alkolü az tüket

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili, "Yeni anayasamız bürokratik ideolojilerin değil milletimizin eseri olacaktır" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin Kızılcahamam’da düzenlenen "18. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nın açılışında yaptığı konuşmada, 12 Haziran seçimlerinde yeni bir anayasa için kendilerine hayati bir görev verildiğini söyledi.
 
AK Parti hükümetinin önündeki en öncelikli meselenin yeni anayasa çalışmaları olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Konu TBMM’nin ve siyaset kurumunun en önemli gündem maddesidir" dedi.
 
"İstiyoruz ki milletçe gelin bu üzümü yiyelim, bağcıyla uğraşmayalım, bu işi bitirelim. Çünkü biz söz verdik, bu sözü yerine getireceğiz" diyen Başbakan Erdoğan, milletin eliyle yapılacak yeni anayasa için siyaset kurumu başta olmak üzere bütün toplumsal kesimlerle birlikte son derece pozitif bir iklimin mevcut olduğunu belirtti.
 
Başbakan Erdoğan, "İyi bir başlangıç yapılmıştır, inşallah bir irade zaafına uğramadan, politik rekabete feda etmeden Türkiye’ye yaraşır bir vakar ve olgunlukla bu işi tamamlayacağız" diye konuştu.
 
"BİR ’MUKAVELE DEĞİL TOPLUMSAL MUTABAKAT METNİ"
"Yeni anayasamız bürokratik ideolojilerin değil milletimizin eseri olacaktır" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"Bugünkü ihtiyacımıza ister yeni bir ’kontrat’ diyelim, ister yeni bir ’mukavele’ diyelim, ister adına ’yeni bir toplumsal sözleşme’ diyelim, demokrasimizi geliştiren, özgürlük alanlarını genişleten yeni bir anayasa şart olduğunda herkes hemfikirdir. Biz, ’kontrat’ gibi, ’mukavele’ gibi, ’sözleşme’ gibi kavramların hepsinin sınırlayıcı ve yetersiz olduklarını düşünüyoruz. Zira, millet eliyle yapılacak olan bu anayasa, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarına kendi ülkelerinde ’ev sahibi’ olduklarını hissettiren, vatandaşlık aidiyetlerini perçinleyen bir anayasa olacaktır. Bu anayasa, ’kiracı’ ile ’ev sahibi’ arasında bir ’mukavele’ değil, istisnasız her vatandaşımızın hukukunu güvenceye alan bir ’toplumsal mutabakat metni’ olmalıdır."
 
 
BAŞÖRTÜLÜ VEKİL TARTIŞMASI
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Son hafta içerisinde bakıyorsunuz bir grup çıkıyor. Hemen pat bir önerge sunuyor, öyle bir derdi yok, öyle bir derdi olsa zaten olması gerekeni de yapar, kaldı ki buna mani bir hal de yok. Madem böyle bir şeyi istiyorsun, yola çık yap, mani bir hal yok. Benim başörtülü kardeşlerimi niye istismar ediyorsun? Yapacaksan yap, gelsin girsinler. Senin böyle bir derdin yok ki. Dini Zerdüştlük olan bir anlayışın böyle bir derdi olabilir mi? Dert istismar, ’Acaba AK Parti’yi köşeye nasıl
sıkıştırırız’, Geç o işi geç. Siz, bizi köşeye sıkıştıramazsınız. Bu millet kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor, bu iş konuşulmaz, bu iş yaşanır, yapılır. Biz bunu yapıyoruz, ama bu ülkeyi lüzumsuz olarak germeye de kimsenin hakkı yok" dedi.
 
TERÖRLE MÜCADELE
-AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gözünü kırpmadan masum insanların canına kastedenler, meşru bir davanın savunucusu olduklarına hiç kimseyi inandıramazlar. Türkiye’nin ayağına zincir olmak isteyen, genç, kadın, çocuk, hamile, işçi, köylü demeden ocaklar söndüren caniler sonunda mutlaka ama mutlaka kaybedecekler. Demokrasinin yollarına mayın döşeyenlerin, kandan beslenmesine izin vermeyeceğiz. Terörle mücadelede artık yeni bir dönem başlamıştır. Süreci yeni baştan ele aldık ve yeniaçılımlar, ilave tedbirler geliştirdik" dedi.
 
DIŞ POLİTİKA
-Dış politikada önemli adımlar attık, milletimizin belirlediği istikamette bir dış politika… Milletimizin tasvip etmediği hiç bir politikadan gidemeyiz. Türkiye'yi bulunduğu her yerde barışın ve kardeşliğin savunucusu olarak gösterdik ve bu onuru dava arkadaşlarımla paylaştık.
 
-Bugün yüz milyonların sesine Ortadoğu'da kulak vermelerini tavsiye ediyorum... Türkiye'nin sesine kulak tıkamak onlara bir şey kazandırmaz. Biz gizli gündemin peşinde değiliz...
 
‘TÜRKİYE ALAN EL DEĞİL VEREN EL’
-Bugün BM'de Türkiye konuşuluyor. AB ülgeri krizde boğulurken Türkiye'nin başarısı konuşuluyor. ABD ile stratejik işbirliğimiz artık bir model anlaşma özelliği taşıyor. Artık Türkiye rol biçilen değil rol belirleyen aktördür. Türkiye alan el değil veren eldir. Dün 70 sente muhtaç bir Türkiye idik. Bugün kasalara 300 milyon dolar bağış toplayabilen ülke haline geldik...
 
AVRUPA’YA VİZE KOLAYLIĞI
-Türkiye vize konusunda sadece hakkını talep eriyor. Bu hakkı alana kadar da mücadele edeceğiz.
 
KIBRIS SORUNU
-Kıbrıs bizim milli davamız, başından beri kazan, kazan ilkesinin hayata geçirilmesini biz savunduk, başından beri yapıcı olan, sözlerini tutan taraf biz olduk ama sürekli işi yokuşa süren Rumlar oldu.
 
-Bu süreci çok yakından içinde yaşadık, 2003'ten bu yana Kofi Annan döneminde bu yana bizzat yaşadık, nasıl oyunlar oynandığını bizler yaşadık buna rağmen AB üyeliği ile ödüllendirilen yine Rumlar oldu.
 
-AB'ye sesleniyorum hiç rahatsız olmasınlar bu bizim hakkımız, bu sorun artık AB için bir namus meselesidir bunu böyle ele almalıdırlar.
 
ÖTV ZAMMI
-Bazı ürünlere zam yaptık, medya hemen başladı, milletvekilleri kendi maaşlarına baksın diye. Bu terbiyesizliktir. Biz iktidara geldik, milletvekili lojmanlarını sattık. Milleti tahrik etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.
 

-Sigara içmezsiniz olur biter, alkolü az tüketirsin olur biter. Ne olacak…

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O fotoğraflar Cumhurbaşkanlığı'nın sitesinde
Van Jandarma Asayiş Komutanlığı ile Hakkari'deki sınır birliklerini ziyaret ...
Deniz Feneri’ne AK Parti’li vekil akını
CHP milletvekilli Kart, 170 kadar AK Parti milletvekili ve 2 bakanın gruplar ...
Cumhurbaşkanı 'Şampiyon kim' diye sordu
Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu için, Cumhurbaşkanlığı geçen sezonun şampiyon ...
 
Kanun değişikliği eğitim camiasını tedirgin etti
CHP İzmir Milletvekili,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
O dosyadaki şok belge!
Sözcü gazetesi, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile CHP lideri Kılıçdaroğlu ...
İmza işi ‘arap saçına’ döndü!
CHP İzmir İl Başkanı Bayır’ı devirmek için başlatılan imza kampanyası ...
 
Zerrin Ak ve ekibine tam destek
İzmir’in İlçe Kadın Kolları Kongrelerini tamamlayan 25 ilçe arasında en ...
Mavişehir'e Yıldırım'dan da vize çıkmadı
Karşıyaka Spor Kulübü’nün yeni stat projesi hakkında konuşan Ulaştırma ...
KKTC Cumhurbaşkanı’na şok suçlama
KKTC lideri Eroğlu’nun banka hesabındaki 2 milyon TL ülkeyi karıştırdı. ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva