HABERLER>POLİTİKA
15 Ekim 2011 Cumartesi - 09:18

Kanun değişikliği eğitim camiasını tedirgin etti

CHP İzmir Milletvekili,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, eğitimi kökten değiştirme ve dönüştürme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğine dikkat çekerek son olarak 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Kanunu’nun değiştirilmesini buna örnek gösterdi.

Kanun değişikliği eğitim camiasını tedirgin etti

İZMİR - Milletvekili Türeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM’de soru önergesi verdi.Türeli söz konusu kanun değişikliği ile yürürlüğe giren 652 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname kapsamında yapılan mevzuat değişikliğinin eğitim camiasında tedirginliğe yol açtığını,tüm eğitim personelinin zorunlu rotasyona tabi tutulacağı iddialarını gündeme getirdiğini söyledi.
 
RAHMİ AŞKIN TÜRELİ’nin soru önergesi:
Türkiye Cumhuriyeti’ni oluşturan en önemli yapı taşlarından Milli Eğitim          Bakanlığı’nda, 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Kanunu’nun değiştirilmesiyle başlatılan, eğitimi kökten değiştirme ve dönüştürme çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Son günlerde yaşanan gelişmeler, Cumhuriyetle beraber çağdaş hale getirilen eğitim sisteminin yıpratılmasına neden olacak kanun değişikliğinin olumsuz etkilerinden eğitim camiasında çalışan emekçilerin de payını alacağını göstermektedir.
 
Söz konusu kanun değişikliği ile yürürlüğe giren 652 sayılı KHK kapsamında yapılan mevzuat değişikliği çalışmaları, aileleriyle beraber sayıları 5 milyona ulaşan eğitim camiasında büyük bir tedirginliğe yol açmıştır. Gizlilik içinde yürütülen ve kamuoyundan sır gibi saklanan mevzuat değişiklikleri ile, öğretmenler için geçerli olan iller arası zorunlu yer değiştirme (Rotasyon) uygulamasının tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesinin planlandığı, aynı ilde 8 yılını dolduran öğretmenler dahil tüm eğitim personelinin zorunlu rotasyona tabi tutulacağı iddia edilmektedir.
 
Eğitim çalışanlarının örgütlendiği Eğitim-İş Sendikası sektördeki tüm örgütleri zorunlu rotasyona karşı birlikte hareket etmeye çağırmıştır. Yarınlarımızın teminatı çocuklarımızı emanet etiğimiz öğretmenlerimiz ve eğitim personelinin mevcut yasa ve yönetmelikler hiçe sayılarak zorunlu rotasyona tabi tutulması kabul edilemez.
 
 Buna göre;
 
1- Benzerlerine ancak totaliter rejimlerde rastlanılacak aynı ilde 8 yılını dolduran öğretmenler de dahil eğitim çalışanlarının zorunlu rotasyona tabi tutulacağı yönündeki iddialar doğru mudur?
 
2- Milli Eğitim Bakanlığı’nın söz konusu iddianın doğruluk derecesini öğrenmek için bürokratların kapısını aşındıran sendika yöneticilerine tatmin edici bir yanıt vermemesi ne anlama gelmektedir?
 
3- Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yapılacak değişiklikler sonrasında zorunlu rotasyon nedeniyle emekli olacak öğretmenlerden doğacak boşluğu nasıl doldurmayı planlıyorsunuz?
 
4- Sizce bu uygulama halen 150 bin olan öğretmen açığını daha da artırmayacak mıdır?
 
5- Uygulama hayata geçtiğinde her yıl 100 bin civarında eğitim çalışanı yolluk ve harcırahını alarak yeni görev yerine gidecektir. Zorunlu rotasyonun ülke ekonomisine getireceği mali yükün rakamsal boyutu nedir? 
 
6- Türkiye genelinde on binlerce ailenin bölünmesine, eğitim emekçilerinin eşinden ve çocuklarından ayrı kalmasına neden olacak uygulamanın insani ve psikolojik etkilerine ilişkin tedbir amaçlı bir hazırlık- araştırma çalışması yaptırmayı düşünüyor musunuz?

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O dosyadaki şok belge!
Sözcü gazetesi, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile CHP lideri Kılıçdaroğlu ...
İmza işi ‘arap saçına’ döndü!
CHP İzmir İl Başkanı Bayır’ı devirmek için başlatılan imza kampanyası ...
Zerrin Ak ve ekibine tam destek
İzmir’in İlçe Kadın Kolları Kongrelerini tamamlayan 25 ilçe arasında en ...
 
Mavişehir'e Yıldırım'dan da vize çıkmadı
Karşıyaka Spor Kulübü’nün yeni stat projesi hakkında konuşan Ulaştırma ...
KKTC Cumhurbaşkanı’na şok suçlama
KKTC lideri Eroğlu’nun banka hesabındaki 2 milyon TL ülkeyi karıştırdı. ...
Kılıçdaroğlu İzmir’e geliyor
Parti içi çekişmeler nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşayan CHP İzmir İl ...
 
Çelik: Başörtüsü Meclis'e girebilir
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kadın milletvekillerinin ...
Ak Parti Bornova’da kan değişimi!
AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, yönetim kurulu toplantılarına ...
İsa Gök'ün yemininde gerginlik
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, TBMM Genel Kurulunda yemin etti. Gök, ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva