HABERLER>POLİTİKA
14 Ekim 2011 Cuma - 12:19

Mavişehir'e Yıldırım'dan da vize çıkmadı

Karşıyaka Spor Kulübü’nün yeni stat projesi hakkında konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Bizim karışık kuruşuk işlerle işimiz olmaz” dedi.

Mavişehir e Yıldırım dan da vize çıkmadı

FATİH YAPAR/Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Karşıyaka Spor Kulübü’nün karşı karşıya gelmesine neden olan yeni stat projesinde ikinci yol da kapandı. Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan tarafından açıklanan ve Çiğli sınırlarında yapılması planlanan yeni proje hakkında hükümet kanadından ilk resmi açıklama geldi. Bir gün önce Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yaptığı, 'şu anda gündemimizde yok' açıklamasından sonra bugün İzmir'e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çiğli'deki arazideki tartışmalara gönderme yaparak, 'Bizim karışık kuruşuk işlerle işimiz olmaz' dedi. Yıldırım, Çiğli yerine Örnekköy'ü işaret eden Kocaoğlu'nun üslubunu kullanması, bu araziye konut imarına sıcak bakmadığını ortaya koyması dikkat çekti. Spor alanı olan ve yüzde 30’una konut imarı karşılığında yapılacak bağış arazisi üzerine yapılması düşünülen dev stat projesine hükümet kanadından da vize çıkmadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tepki gösterdiği plan değişikliği talebi ile yapılacak yeni proje hakkında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım konuştu. Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından Buca Tınaztepe Yerleşkesi’nde düzenlenen “Ulaştırma Sektöründe Serbestleşme, Rekabet ve Rekabet Hukuku” konulu sempozyum çıkışı konuşan Yıldırım, “Bizim karışık kuruşuk işlerle işimiz olmaz” cevabını verdi.
 
HAMASİ SÖZLERE GEREK YOK
Mavişehir Bölgesi’nde yapılması planlanan yeni stat projesinin doğrudan kendi bakanlığı ile ilgili bir şey olmadığını söyleyen Bakan Yıldırım, “Bu günlerde konuşulduğu için o vesileyle haberim oldu. Karşıyaka’nın stat ihtiyacı ile ilgili bir seçim öncesinde söyledik. Karşıyaka’nın, Altay’ın, Göztepe’nin, Buca Spor’un ve diğer takımların desteklenmesi ve güçlenmesi lazım. Marka İzmir için marka spor kulüpleri gerekir. Bu alanda da gerek kulüp yöneticileriyle, gerek İzmirlilerle el ele verip İzmir takımlarını mutlaka çok daha iyi bir konuma getirmek durumundayız. Böyle kamuoyunda birbiriyle atışarak ‘yaparım yaptırmam’ tarzında hamasi sözlerle bu kulüplere de İzmir’e de hizmet etmiş olmayız. Karışık kuruşuk işlerde biz yokuz. Bizim işimiz çok şeffaf ve saydam. İzmirlilerin içine sinen her türlü hayırlı hizmette biz varız. Karşıyaka’nın bir stat ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Örnekköy’de de bununla ilgili bir planlama yapıldığını biliyoruz. O projenin gerçekleşmesi için biz belediyelere her türlü katkıyı vereceğiz” diye konuştu. Bu açıklama ile arazi sahibi Diyarbakır Spor eski Kulüp Başkanı Ali İhsan Kaya’nın konunun çözümü için planlama ve imar yetkisi bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuracağı yönündeki açıklamaların da önü kesilmiş oldu.
 
PROJEYİ PEŞİNEN KABUL ETMEDİK
Konak Tünelleri Projesi ile çakıştığı için bakanlık tarafından yapılması istenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ihalesini iptal ettiği ‘Uçan Yol’ ve devamındaki çalışmalarla ilgili konuşan Yıldırım, “ Sayın Kocaoğlu 8 yıldır bu yolu yapacağını İzmirlilere söylüyor. Sonunda da ‘ben bu işten vazgeçtim bakanlık yapsın’ dedi. Bunu törende (Konak Tünelleri Temel Atma Töreni) söyleyince haberimiz oldu. Takdir edersiniz ki bir projenin durumu ortada. Biz de o projeyi peşinen kabul etmiş değiliz. Ne dedik?. İnceleyeceğiz, bakacağız, yapılması mümkünse gereğini yapacağız. Şimdi bu aşamadayız.”dedi
 
TAPULU MALIYSA ALSIN
Aziz Kocaoğlu’nun Konak Tüneli’ne yonca kavşakla bağlanması planlanan Uçan Yol Projesi’ni iptal edip kamulaştırma bedeli olan 16 milyon TL’yi Ulaştırma Bakanlığı’ndan istemesi hakkında sorulan soruya cevap veren Yıldırım, “Tapulu malıysa o zaman alsın. Bakın ben bu tür tartışmalara girmem. İzmir’e bir yol yapacaksınız bunun bedelini de ödeyeceksiniz. İzmir halkı hizmet yapılması için bu parayı veriyor. Benim param senin paran kavgasına girdiğimiz zaman bu İzmirlilere büyük haksızlık olur” diye konuştu.
 
HAYIRLI OLSUN
Yeni Kent Merkezi Planları’ için istenilen yürütmeyi durdurma taleplerinin mahkeme tarafından ret edilmesi meselesine de değinen Yıldırım, meselenin kendilerinin dışında olduğunu söyledi. Yıldırım, “Karar hayırlı olsun. Eğer İzmirliler için hayırlı bir gelişme ise iyi olur” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 16 Ekim 2011 Pazar 01:41

ksk stadını doldurur ise gelir de alır merak etmeyin. yeter ki stad yapılsın hele.

Yorumu oyla      13      6  
Engin 15 Ekim 2011 Cumartesi 13:25

Gözden kaçırıyorsunuz.Örnekköy'de stad yapılırsa KSK nın bir kuruş geliri yok. Hatta maç oynamak için üste para verecek. Mavişehir'de kendi tapulu stadı olacaktı. Selçuk Baba'dan gelen paralar birgün kesilirse KSK' nın amatöre kadar yolu var. O zaman görüşürüz.

Yorumu oyla      13      7  
SOLCU EYLEM 14 Ekim 2011 Cuma 22:40

AZİZ BAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ BİR ŞEYE KARŞI ÇIKTIYSA MUTLAKA İYİ BİLDİĞİ BİRŞEY VARDIR .NE DEMİŞLER AKLIN YOLU BİRDİR GÜZELDE BİR YER ÖNERMİŞ ÖRNEKKÖY O CEVRENİN GELİŞMESİ İÇİNDE BELKİ İYİ BİR FIRSATTIR...

Yorumu oyla      17      8  
Çiğlili Kaf Kaf 14 Ekim 2011 Cuma 22:30

Bu işi belediyenin yapamayacağı ortada. Eğer bildiğimiz kadar iş bitiriciyseniz o araziyi satın alıp gene o stadı yaparsınız

Yorumu oyla      14      8  
melih 14 Ekim 2011 Cuma 20:59

Projenin, klübe gelir getirici yönlerinin de planlama da gözönüne alınması gerektiğini düşünüyorum.Örnekköy bir çok konut projesiyle gelişen bir yer,projeyi Sadece stad değil yaşam alanı olarak tasarlamak hem klüp hem de bölgedeki vatandaşlarımız için bir kazanç alanı yaratmak gerekir. Son sözüm de aziz başkana. Lütfen ama lütfen en hızlı şekilde bu işe başla özellikle metro projelerinde yaşanan sıkıntılardan ders çıkararak sürecin önüne çıkabilecek engelleri baştan ortadan kaldır.

Yorumu oyla      16      6  
melih 14 Ekim 2011 Cuma 20:52

Artık iyisiyle kötüsüyle gerginlikleri bi kenara bırakalım.Örnekköydeki projeye odaklanalım.Yeni süreçte hazinenin arsayı belediyeye satması gerekiyor.Benim korkum yaklaşan seçimler öncesi siyasi çekişmeye dönen bu stad olayından dolayı hazinenin arsayı tahsisinde ortaya çıkabilecek politik sıkıntılar.sürecin uzaması vs.Normal şartlarda euro 2014 için mutabık kalınmıştı bu arsada ama işte siyasi çıkarlar söz konusu olursa izmir kaybeder gene.

Yorumu oyla      17      6  
Gökhan 14 Ekim 2011 Cuma 19:55

Dün yağcılıktan vıcık vıcık olanlar bugün Binali Yıldırım'ın açıklamasından sonra ne haldeler düşünemiyorum :)) Aklın yolu birdir..O stadın oraya yapılmayacağı ayan beyan ortadaydı..Aziz Kocaoğlu o stad oraya yapılamaz dediğinde laf söyleyenler, hadi şimdi sizden biri projeye karşı çıktı..Çıkın da konuşun :))

Yorumu oyla      20      7  
nilaysermikökkılınç 14 Ekim 2011 Cuma 17:22

Aslında bence sağduyu ve KSK taraftarı kazanmış oluyor.Başka bir açıdan baktığınızda bu konu bazı siyasetçilerin zor günler geçirmelerine de neden olabilirdi.Çevre Ve Şehircilik Bakanımız , spor sahası olan bu arazinin satıldığı tarihte TOKİ Başkanı olarak görev yaparken ,aynı araziye imar istenen zamanda da imar verilip verilmeyeceğine karar verecek kişi olacaktı.Bir şekilde kısmi de olsa imar verilecek olsaydı TOKİ nin zarara uğratılıp uğratılmadığı araştırma konusu olacaktı.Bakanlığın bu konudaki yetkisi yargıda tartışılacaktı.Bakan yıpratılacaktı.Hem sattın hem imar verdin denilecekti. Büyükşehir Belediyesi kararı aşılacak olsaydı ,belki Mimarlar Mühendisler Odası yapı yoğunluğu planlama ilkeleri diyecek ve konuyu yargıya taşıyacaktı.Arazinin kaderi 7-8 yıl yargı sürecinin sonuna ötelenecekti.KSK Stadı için , şimdiden alternatif çözümler üretmek , başka araziler üzerinde de çalışmak zaman kaybetmemek adına önemli ve izlenebilecek en akıllı yol olur!Saygılarımla

Yorumu oyla      17      6  
BUCALI 14 Ekim 2011 Cuma 16:58

Bucasorun stadı varken neden bucamızın maçlarını atatürkte oynatmaya kalkılıyor nedir bu ayrımcılık ? göztepe ve karşıyaka iç saha olarak atatürk'ü yada alsancak stadını kullanıyorsa orası o takımın sahasıdır ve BUCASPORUNDA kendi sahası buca arenadır .kalkıtta BUCASPOR göztepe maçını sen bucada değilde atatürkte oynatırsan bu haksızlıktır .

Yorumu oyla      15      6  
Ahmet Çiğdem 14 Ekim 2011 Cuma 16:06

Sevgili Karşıya taraftarları stat işi CHP’li yöneticilere kaldıysa “Hava da bulut sen bu stadı unut” tekerlemesi gerçekleşmiş demektir.

Yorumu oyla      19      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KKTC Cumhurbaşkanı’na şok suçlama
KKTC lideri Eroğlu’nun banka hesabındaki 2 milyon TL ülkeyi karıştırdı. ...
Kılıçdaroğlu İzmir’e geliyor
Parti içi çekişmeler nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşayan CHP İzmir İl ...
Çelik: Başörtüsü Meclis'e girebilir
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kadın milletvekillerinin ...
 
Ak Parti Bornova’da kan değişimi!
AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, yönetim kurulu toplantılarına ...
İsa Gök'ün yemininde gerginlik
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, TBMM Genel Kurulunda yemin etti. Gök, ...
'ÖTV zammıyla krizin faturası vatandaşa kesiliyor'
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Sanayi Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Susam, ...
 
MHP İzmir'de şok istifa: Türkaslan bıraktı!
MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun, genel seçimler öncesi milletvekili ...
Bayır’a göre imza eksik: Getirin görelim!
CHP’de Olağanüstü İl Kongresi için imza toplayan hareketin dün akşam itibariyle ...
Dinçer: "Benden duymadıkça rotasyona inanmayın"
550 bin eğitimciyi ilgilendiren zorunlu rotasyon konusunda açıklama yapan ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva