HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2011 Perşembe - 18:48

Kılınç: Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var

35 yıllık Eğitimci Ali Kılınç yıllardır eğitimsizliğe karşı verdiği mücadeleyi meclise taşımak adına CHP’den İzmir 1. Bölge milletvekili aday adayı oldu.

Kılınç: Türkiye nin CHP ye ihtiyacı var

İZMİR- Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olmasının ardından gönüllü sürdürdüğü parti üyeliğini bir adım öne taşıyarak milletvekili aday adayı olan Kılınç, “Türkiye’nin Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakanlığında CHP iktidarına ihtiyacı vardır” dedi.
İzmir’in köklü eğitim kurumlarından Batı Dershaneleri’nin kurucu ortağı Ali Kılınç, CHP’den milletvekili aday adayı oldu. 35 yıllık eğitimci Kılınç, yıllardır gönüllü üyesi olduğu CHP’den milletvekili aday adayı olmasının kendisine gurur verdiğini belirterek, “Eğitimcilik hayatım boyunca üstlendiğim tüm görevlere talip olmadım. Her zaman görev verilen kişi oldum. Ama verilen görevi de en iyi şekilde yaptım. Ancak milletvekilliği için kişinin kendisi başvuru yapmak zorunda. Bende partimin 12 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimlerinde temsil etmek adına başvuruda bulundum. Amacım partimin başarısına katkıda bulunmaktır” dedi.

SİYASET DEĞİL, ÜLKE SORUNLARINA EL ATMA

Kendisini ‘eğitim gönüllüsü’ olarak adlandıran Kılınç, eğitimcilik hayatı boyunca 90 binin üzerinde öğrenci ve 180 bin’e yakın da öğrenci velisi ile görüştüğünü, bu görüşmelerden çok şeyler edindiğini belirterek; “Aynı düşüncedeki 9 arkadaşımla birlikte 1986 yılında kurduğumuz Batı Dershanesi hiçbir zaman ‘ticari bir kurum olarak anılmadı, her zaman eğitim-öğretim kurumu’ olarak hizmet verdi… Bir çok kuruma örnek olduk, olmaya da devam ediyoruz. Bundan da son derece övünç duyuyoruz. Eğitimcilik yıllarım boyunca düşüncelerimi hep savundum. Artık bunun en üst noktada yapmam gerektiğine inandığım için aday adayı oldum. Bunun adı siyaset ama asıl konu ülkemizin sorunlarına el atmaktır” diye konuştu.

DOĞRU ZAMANI BEKLEDİ

1970’den beri İzmir’de yaşadığını ve bir eğitimci olarak İzmir’in sorunlarını çok yakından takip ettiğini dile getiren Kılınç, aday gösterilmesi halinde bu sorunları meclise taşıma sözü verdi. “Nasıl ki eğitimciliği sadece kendim için değil toplum için yaptıysam, milletvekili görevini de bu anlayışla yapacağım” diyen Kılınç, aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra gelen olumlu tepkilerin kendisine güç verdiğinin de altını çizdi. Kılınç, “Aday adayı olarak başvuruda bulunduktan sonra. Birçok kişi ve kurumdan destek gördüm. Hatta bazı dostlarım geç bile kaldığımı söyledi. Ama bana göre geç değil. Çünkü her şeyin bir zamanı var. Ben babadan CHP’liyim. Babam yıllarca CHP’den muhtarlık yaptı. Öğrencilik dönemimde rahmetli Ecevit’in ‘Karaoğlan’ olgusunun peşinden gittim. Tüm bunlar benim partime olan bağlılığımı güçlendirdi. İşimize olan yoğunluğumuzdan ötürü pek ön planda görünmedik. Ama artık Türkiye’nin bu kötüye gidişine bir son vermek için alanlara çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU ÖNCÜ OLDU

Aday adayı olmasında Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olmasının büyük etkisi olduğunu ifade eden Kılınç, Kılıçdaroğlu’nun Başbakanlığında CHP’nin iktidarına Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu söyledi. Kılınç, “Aday adayı olmama karar vermem de Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun etkisi büyüktür. Kendisinin ortaya koyduğu saygın, seviyeli, ahlaklı ve ilkeli duruşu ile örnek bir lider olduğunu göstermiştir. Bu durum yıllardır bir gönüllü partili olarak hizmet veren benim aktif olarak görev almama vesile olmuştur. CHP’de yaşanan değişimi gördükten sonra aday adaylığı başvurumla bu coşkuya bende dahil oldum” dedi.

SÖZ VERDİ

Milletvekili seçilmesi halinde ‘Vekil Ali Kılınç’ değil, ‘Vatandaş Ali Kılınç’ olarak devam edeceğini ifade eden Kılınç, “Aday gösterilmem halinde partimin başarısına katkıda bulunmak için elimden gelen en iyi çalışmayı ortaya koyacağım. Etkin bir seçim çalışması yapacağım. Sadece beni tanıyanlarla değil, beni tanımayanlarla da bir araya gelerek, hem kendimin düşüncelerini hem de partimin seçim taahhütlerini anlatacağım. Onların önerilerini alıp, düşüncelerini dinleyeceğim. Seçim sonunda milletvekili olursam da hiçbir şey değişmeyecek. Eğitimci Ali Kılınç nasılsa, aynen öyle devam edecek. İnsan’a verdiğim değeri, sevgiyi ve hoşgörüyü aynen sürdüreceğim” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ertan 31 Mart 2011 Perşembe 20:04

ah be amcam,yaşlandım ben desen,kenara cekilp gençlere yol versen olmaz mı?

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Gülen cemaati zan altında kaldı
Bahçeli yaptığı yazılı açıklamasında, AK Parti Hükümeti uygulamaları ve ...
Eyyüp Necimoğlu Mardin’den aday adayı
Son dönemlerde İzmir ithal milletvekili aday adaylarını tartışırken, Altay ...
Başkanlık sistemine referandum sinyali
Londra'da bulunan Başbakan Recep Erdoğan, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ...
 
CHP adaylarının Ankara mesaisi başlıyor
CHP Genel Merkezi, isteyen aday adayının Ankara’ya gelerek sorumlu MYK ...
CHP’den üç radikal adım
Cumhuriyet Gazetesi’ne konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, ...
Köy Enstitüleri’nin adayı Leman Yenice
İzmir 2. bölge milletvekili aday adaylarından Leman Yenice, Sivil toplum ...
 
Dinçel: Amacım kadını özgürleştirmek
İzmir iş dünyasının tanınmış isimlerinden Ayşe Hülya Dinçel, CHP 2. Bölge aday adaylığını açıkladı.
CHP yeniden Değirmenci dedi
İzmir İl Genel Meclisi’nde çoğunluğu elde bulunduran CHP’de ‘Meclis Başkan ...
'Başsavcı hala Sayın Erdoğan'dır'
CHP lideri, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün görev yerinin değiştirilmesini ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva