HABERLER>EGE
7 Ocak 2011 Cuma - 00:00

Erdoğan’’a mektup yazdı hayatı kabus oldu!

Başbakan'a gönderdiği mektupta hükümeti eleştiren gıda mühendisi, mektubu internette yayınladı. Açılan davada mühendise 10 ay hapis cezası verildi.’

Erdoğan’’a mektup yazdı hayatı kabus oldu!


UŞAK - Uşak'ta yaşayan gıda mühendisi Hayati Asiltürk, üç yıl boyunca iş bulamayınca 2007 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’’a üç sayfalık mektup yazdı.
Başbakan Erdoğan’’ın şahsi e-posta adresine gönderdiği mektupla iş isteyen Asiltürk, Erdoğan'ın şahsına ve hükümetin bazı icraatlarını yönelik eleştirilerde bulundu.
Asiltürk, Başbakan'a ulaşmadığını düşündüğü mektubunu iki yıl sonra kurduğu internet sitesinde de yayınladı.
Ancak mektubun internet sitesinde yer almasının ardından mühendisin başına gelmeyen kalmadı. Hakkında 18 Mayıs 2009 tarihinde Uşak 1. Sulh Ceza Mahkemesi’’nde 'hakaret' suçundan kamu davası açılan Asiltürk, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezası 6 bin TL paraya çevrilen mühendis, kararı temyiz etti.
Mektubu internet sitesinde yayınladıktan sonra Uşak Emniyet Müdürlüğü’’ne çağrıldığını belirten Asiltürk, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Mektubun orjinaline el konuldu. Sitemdeki mektup da kaldırıldı. Terör suçlusu gibi dört polis eşliğinde apar topar adliyeye götürüldüm. Savcı iki defa ifademi aldı. Sonra kendimi mahkemede buldum. Oysa ki yazdığım mektupta dört yıl eğitim alan ancak buna rağmen iş bulamayan gıda mühendislerinin sorunlarına dikkat çekmek istemiştim. Mektubumda sektörümden ziyade ülkenin yanlış siyaset, ekonomik durumunun bozukluğu, sağlığa, gıdaya, tarıma ve halkın sağlığına önem verilmemesi ile ilgili konulara değinmiştim."
Mektubunda Başbakan Erdoğan’’a hitaben "PKK terörünün bölemediği ülkeyi, türban vasıtasıyla kamplara ayırmışsınız" cümlesine yer verdiğini ifade eden Asiltürk sözlerini şöyle sürdürdü: "Yine bu sözümün arkasındayım. Müslüman olan bu insan, ellerini vicdanına koyup da neden buna göre politika izlemiyor? Başbakan demek, bu ülkenin babası demektir. Ülkesine, halkına, okumuş aydın kesime neden sahip çıkmıyor, cezaevlerine gönderiyor? Neden benim gibi okumuş gıda mühendislerine hapis cezası çıkartıyor? Ayrıca bu tip konularda davacı neden Kamu Hukuku oluyor? Yargılama sonucunda 6 bin lira para cezası aldım. Ne işim, ne de bu parayı ödeyecek gücüm var. Türkiye Cumhuriyeti madem bir sosyal devletse, neden insanların sosyal durumunu gözeterek ceza vermiyor?"
MEKTUBUN TAMAMINA BAKILMALIYDI
Yargıtay’’ın aldığı cezayla ilgili vereceği kararı merakla beklediğini ifade eden Asiltürk, şöyle konuştu:"Başbakan adına açılan davada özel bir kasıt arıyorum. Davada, mektubun tamamı ele alınmadı, içinden cımbızla çekilmiş birkaç kelime dikkate alınarak ceza verildi. Bu ceza yıllarca okuyarak gıda mühendisi olmuş bir insana fazla değil mi? Bu ülkede düşünce özgürlüğü yok mu? Artık, bu ülkenin yargısına da güvenmiyorum. Yargı bile muhatapları baz alıp ona göre karar verir hale geldi. Bu nedenle bu karara da itiraz ediyorum. Sonuna kadar gideceğim. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’’ne de müracaat edeceğim."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeşilçam filmi gibi: Üzgünüz raporlar karışmış!
Kütahya'da bir kişiye, omuz ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede yapılan ...
Çikolata devi Manisa’’yı seçti
Schineder, DYO, Taffe, Termodinamik ve Pınar Süt’’tensonra, bünyesinde ...
Ak Partili Başkan Zeybekçi’’ten İzmir’’e EXPO desteği
EXPO sayesinde sadece İzmir'e değil, tüm Ege'ye milyonlarca dolarlık ...
 
Hayatı 10 bin TL'ye bağlı!
Fethiye'nin Günlükbaşı Mahallesi'nde yaşayan 3 yaşındaki Uğur ...
Denizli ihracatı Türkiye'yi ikiye katladı
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, ilin ihracatının ...
Manisalı taksicinin katilleri yakalandı
Aralık ayının son günlerinde Manisa Saruhanlı'da boğazı kesilerek ...
 
İşsiz kalan madenciler geri dönüyor!
Yılbaşını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’’yla birlikte geçiren madencilere ...
Test sürüşünde gaza bastı!
Denizli'de bir galeriye müşteri olarak gelen bir kişi, lüks bir otomobile ...
Yanan kamyonu vali söndürdü
Kütahya'ya yeni atanan Vali Kenan Çiftçi, yolda yandığını gördüğü ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva