HABERLER>SPOR
5 Temmuz 2011 Salı - 09:23

Ege'de fener alayı

Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen şike operasyonunun ardından sarı-lacivertli kulübün akibeti hakkında ilginç yorumlar yapılırken, Bank Asya’daki Ege kulüplerinin kurmayları Kanarya’nın da yer alacağı muhtemel bir ligi değerlendirdi.

Ege de fener alayı

İZMİR - Şike operasyonuyla sarsılan futbol kamuoyu nefesini tutup gelişmeleri dört gözle izlerken, iddiaların odağında yer alan Fenerbahçe’nin Bank Asya 1. Ligi’ne düşürülme ihtimali tüm Türkiye’de olduğu gibi Ege’de de günün tartışma konusu haline geldi. Ege’nin 1. Lig’deki temsilcileri KSK, Göztepe, Bucaspor, Denizlispor ve Akhisar Bld’nin kurmaylarına, “Ankaraspor’un ardından Fenerbahçe de Bank Asya’ya ne gelirse ne olur?” diye sorduk ve birbirinden ilginç yanıtlar aldık.
 
Farklı yorumlar
“Fenerbahçe bu lige eksi 20 puanla başlasa bile şampiyon olur” diyen Denizlispor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar en ilginç yorumu yaparken, Fenerbahçe patentli Göztepe Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, “Seneye el ele Süper Lig’e çıkarız” dedi. Bucaspor Teknik Patronu Sait Karafırtınalar Fenerbahçe’den çekinmediklerini söyledi, Akhisar Bld Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ile Karşıyaka yöneticisi Mustafa Başman ise krizin sorunsuz aşılması dileğinde bulundu.
 
NE DEDİLER?
 
Haksızlık olur
 
Güvenç Kurtar (Denizlispor): “Böyle bir ceza 1. Lig kulüplerine haksızlık olur. Çünkü Fenerbahçe mevcut kadrosuyla sezona eksi 20 puanla başlasa bile Süper Lig’e çıkar. Bu yüzden çıkacak takım sayısını beşe yükseltip, Süper Lig’i 20 takımlı yapmaları gerekir. Fenerbahçe’nin varlığı bizim ligi çok renklendirir. Futbol kamuoyu Süper Lig’i bırakıp, 1. Lig’i izler. Ama benim gönlüm böyle bir şeyi istemez. Dünya çapında bir kulübe dönüşen Fenerbahçe’nin başına böyle bir şey gelirse çok üzülürüm.”
 
Birlikte çıkarız
 
Özcan KIZILTAN (Göztepe): “Fenerbahçe’de futbol oynadım, antrenörlük yaptım. Olayda adı geçen isimlerin hepsini iyi tanıyorum. Suçlamaların doğruluğuna inanmıyorum. Ligin ikinci yarısında 16 galibiyet, 1 beraberlikle olağanüstü performans gösteren futbolcular ve teknik heyetin emeğine yazık oluyor. F.Bahçe’nin düşürüleceğine inanmıyorum. Ama aynı zamanda temiz futbol ve temiz ligden yanayım. Adalete inancım var. Fenerbahçe bizim lige düşürülürse, seneye birlikte Süper Lig’e çıkarız.”
 
Düşünmek bile zor
 
Mustafa Başman (Karşıyaka): “Fener-bahçe’nin isminin karıştığı şike operasyonundan vahim bir sonucun çıkmamasını diliyorum. İddiaların doğruluğuna inanmak istemiyorum. Eğer doğruysa Türk futbolu adına gerçekten çok üzücü olur. Bu tip suçlamalarla lekelenmeyi kimse istemez. Liglerin durumu çok karışabilir. Böyle bir kaosu düşünmek bile zor geliyor.”
 
Mücadele ederiz
 
Sait Karafırtınalar (Bucaspor): “Fener-bahçe’ye küme düşürme yerine puan silme cezası verilebileceğinden de bahsediliyor. Eğer Fenerbahçe’yle aynı ligde oynamak zorunda kalırsak, Süper Lig’deki gibi yine sahada sonuna kadar mücadele ederiz. En zayıf dönemimizde bile Süper Lig’de rakiplerine kafa tutan bir kadromuz var. Rakibimize saygı duyarız, ancak çekinmeyiz. Fenerbahçe’nin nasıl bir kadro yapısıyla bu lige geleceği de çok önemli.”
 
Futbolda milat
 
Hamza Hamzaoğlu (Akhisar Bld): “Fener-bahçe’nin 1. Lig’e düşürülmesi, Türk futbolunda milat olur. Böyle bir şey Fenerbahçe’ye gönül verenleri elbette çok üzer, yıkar. Umarım söz konusu suçların işlenmediği ortaya çıkar. Fenerbahçe 1. Lig’e gelirse, elbette şampiyonluğa oynar. Herkesin gözü de burada olur. Futbol çok dürüst, kendisine ait adaleti olan bir oyun. Bu adaletin dışına çıkmak isteyen kim varsa, Fenerbahçe, Galatasaray veya Akhisar Bld demeden cezasını çekmeli.”(Ulaş SAĞ, Ergin KARATAŞ/DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucaspor-Fenerbahçe maçı polis fezlekesinde
Fenerbahçe’nin 30’uncu haftada oynadığı ve ilk yarısını 3-1 geride kapatıp, ...
Beşiktaş Toyota ile anlaştı
BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen törende Beşiktaş Kulübü, ...
Futbolda depremin 2’nci günü
50’ye yakın kişinin gözaltına alındığı şike soruşturmasında bugün de gözaltılar ...
 
Önce hastane sonra emniyet
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ...
Parayı sayarken yakalandı
Emenike, Sezer Öztürk, Ümit Karan ve Bülent Uygun'un Fenerbahçe'den para ...
Periler Avrupa ikincisi
Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası Finali'ne kadar yükselerek tarihi ...
 
Wimbledon'da zafer Novak Djokoviç'in
Wimbledon Tek Erkekler Finali'nde İspanyol Rafael Nadal'ı 6-4, 6-1, 1-6 ...
Eskişehirspor'da operasyon için kritik karar!
Eskişehirspor Kulübü, futboldaki şike iddialarına adı karışan Bülent Uygun, ...
Adana-Altay maçı mercek altında
Gözaltılarla gündeme gelen şike ve teşvik operasyonu, aslında yaklaşık ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva