HABERLER>SPOR
5 Temmuz 2011 Salı - 09:04

Bucaspor-Fenerbahçe maçı polis fezlekesinde

Fenerbahçe’nin 30’uncu haftada oynadığı ve ilk yarısını 3-1 geride kapatıp, 5-3 galibiyetle ayrıldığı Bucaspor maçı öncesinde yaşandığı iddia edilenler polis fezlekesinde yer aldı.

Bucaspor-Fenerbahçe maçı polis fezlekesinde

İSTANBUL - Milliyet'in haberine göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin hazırlayarak Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’e gönderdiği fezlekede “şike” iddiası ile mercek altına alınan maçların öncesinde tespit, değerlendirme ve fotoğraflama çalışmaları madde madde yer aldı. Polisin değerlendirmesinde, “Bahse konu suç örgütünün Fenerbahçe futbol takımının 2010-2011 sezonunda şampiyon olabilmesi amacıyla futbol müsabakalarının sonuçlarını Fenerbahçe takımı lehine sonlandırabilmek amacıyla teşvik ve şike faaliyetleri içerisinde bulundukları anlaşılmıştır” denildi. Polis fezlekesinde şu iddialar yer aldı:
 
- 24 Nisan’da İzmir’de oynanan Bucaspor - Fenerbahçe futbol müsabakası öncesi FB Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın FB’li yönetici İlhan Yüksel Ekşioğlu’na, Fenerbahçe’nin Bucaspor ile yapacağı müsabakada bazı Bucasporlu futbolcular üzerinden şike yapılması için talimat verdiği anlaşılmıştır.
 
- Ekşioğlu’nun koordinesinde devam eden çalışmalar kapsamında; ilk olarak Ali Kıratlı aracılığı ile menejerler Özkan Doğan ve Güde Fazıl Özdemir üzerinden Bucasporlu bazı yabancı futbolcular ile irtibata geçerek maçın FB lehine sonlanması karşılığında da para almaları konusunda anlaştıkları belirlenmiştir.
 
- Aziz Yıldırım’ın talimatı ile bir yandan FB Amatör Şubeler Genel Koordinatörü Cemil Turan vasıtası ile bir yandan da Ali Kıratlı’nın aracılığı ile Eskişehir Spor Kulübü Teknik Direktörü Bülent Uygun üzerinden Bucaspor futbolcusu Musa Aydın’a (Sivasspor ve Bucaspor’dan Uygun’un eski öğrencisi) ulaşılarak, şahısla takımının Fenerbahçe ile yapacağı müsabakanın, Fenerbahçe lehine sonuçlanacak şekilde bir oyun sergilenmesi için para karşılığı anlaştığı tespit edilmiştir.
 
- Örgüt üyelerinin Bucaspor-Fenerbahçe müsabakasına diğer müsabakaların ötesinde önem verdikleri değerlendirilmiştir. Bunun sebebi örgütün Sivasspor’un Bucaspor ile birlikte düşme hattında bulunması, Bucaspor’un puan kazanması durumunda Sivasspor‘un da ligden düşmesi ihtimalinin ortaya çıkacağı, bu durumda ligin son haftası Sivasspor ile şampiyonluk maçına çıkacak olan Fenerbahçe’nin rahat bir galibiyet almasının önünde önemli bir engel kalkacağı örgüt üyeleri tarafından bilinmektedir.
 
- Yıldırım, Ali Kıratlı, Bülent İbrahim İşcen, Cemil Turan, Ahmet Çelebi ve Abdullah Başak’ın İzmir’e gelerek şike çalışmalarını yerinde sürdürdükleri tespit edilmiştir.
 
PUAN FARKI DEĞİŞMEDİ
Bucaspor-Fenerbahçe maçı 30. haftada oynanmıştı. 29. hafta sonunda Sivasspor 32 puanla 15., Bucaspor ise 24 puanla 16. sırada yer alıyordu. 30. haftada; 23 Nisan’da Karabük deplasmanında Sivasspor 2-1 mağlup olmuştu. Eğer Bucaspor bir gün sonra 24 Nisan’da Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmayı kazansaydı, Sivasspor ile puan farkı 5’e inecek ve İzmir temsilcisinin kümede kalma umudu artacaktı. Ancak Fenerbahçe yenilgisi ile 8 puanlık fark değişmedi.

DENİZ RESTORAN’DA BULUŞMUŞLAR
Bucaspor-Fenerbahçe maçından bir gün önce Cemil Turan, menajerler Abdullah Başak ve Aziz Yıldırım'a yakınlığıyla bilinen Ali Kıratlı Bucaspor'lu Musa Aydın'a eski hocası Bülent Uygun aracılığıyla ulaşmaya çalışmış. Düşme potasında, Bucaspor'la çekişen Sivasspor'un yöneticisi Ahmet Çelebi de Buca'nın maçı kaybetmesi için oyuncu Onur Tuncer'le irtibat kurmayı denemiş. Sivas Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın ise Yıldırım'a yakın isimlerden Bülent İşcan ile irtibatta olduğu öne sürülüyor. Polis kamerasına takılan görüntülere göre, bu kişiler 23 Nisan'da İzmir Alsancak'taki Deniz Restoran'da bir araya geldi.
 
20.20'de başlayan yemek 21.05'te bitti. Grup masadan birlikte ayrıldı. Görüntülere göre 5 kişi Fenerbahçe'nin maç saatine kadar konakladığı otele giriyor. Yıldırım'ın cezası nedeniyle otelde izlediği maçın ardından bu kişilerin otel önünde konuştuğu da kayıtlarda yer alıyor.
 
"İLHAN ABİ RAHAT OL"
İlk yarısı Bucaspor’un 2-1 galibiyeti ile sonuçlanan mücadelede Abdullah Başak kendisini arayan İlhan Ekşioğlu’na, “Abi sıfırız ya Buca gibi takımdan iki gol yiyoruz ya. 3. golü de yüzde yüz karşı karşıya adam Volkan’a vurdu yani” dediği, Ekşioğlu’nun “Apo bi dua mua birşeyler yapın hadi oğlum ya” dediği Başak’ın “Alacağız maçı İlhan abi rahat ol İlhan abi” şeklinde karşılık verdiği, Abdullah Başak’ın daha önce kendisi ile Bülen Uygun üzerinden şike anlaşması yapılıp Bucaspor’un 3. gol pozisyonuna giren Bucasporlu Musa Aydın’ın kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı esnada topu kaleciye doğru vurduğunu söylediği, müsabakanın ilk yarısının Bucaspor: 2 -Fenerbahçe: 1 şeklinde sonuçlanmış olmasına rağmen ilk yarıyı Fenerbahçe’nin geride kapaması ve kötü futbol oynamasına rağmen İlhan Ekşioğlu’na rahat olmasını, müsabakayı Fenerbahçe’nin kazanacağını kendinden çok emin bir şekilde söylediğinin görüldüğü, bahse konu müsabakanın Bucaspor:3 Fenerbahçe:5 şeklinde sonuçlanması üzerine ise Ekşioğlu’nun Başak’ı arayarak “Alnından öpüyorum seni alnından” diyerek şahsi yaptığı faaliyetlerle ilgili kutladığı anlaşılmıştır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aklanma şart 11 Temmuz 2011 Pazartesi 17:37

Bucaspor'u düşürenleri deşifre edelim. El ele verip İzmir'i süper lige yürütelim tekrar

Yorumu oyla      12      6  
1974 BUCA LİSELİLER 5 Temmuz 2011 Salı 22:14

ŞİKECİ TAKIMLAR KÜMEYE.HER DÜZGÜN TÜRK FUTBOLSEVERİ GİBİ DÜZGÜN OLMAYAN BATAN MAÇLAR 2010-2011 SEZONUNDA OYNANDI.27.HAFTA DA SİVASTA SİVAS BEŞİKTAŞ'I(BEŞİKTAŞ ÇOK FORMDA İKEN) NASIL YENDİ.BUCANIN İPİ NASIL ÇEKİLDİ?

Yorumu oyla      12      6  
BUCALI 5 Temmuz 2011 Salı 13:31

FENER ESKİŞEHİR SİVAS KARABÜK KÜMEYE.

Yorumu oyla      15      6  
DEMOKRAT 5 Temmuz 2011 Salı 10:32

Kesinlikle inanmıyorum.FB Bu maçı tamamen şans faktörü ile kazandı.Gerisi hikaye.Asıl sorgulanması gereken İst.B.Şehir in İstanbulda SivasSpora yenildiği maç olmalıdır.Bunu hep yazdım,iddia ettim.Bu maç ile BucaSporun ipi çekilmiş oldu,birde üstüne evimizde Sivas a yenilmemiz bu işin tuzu biberi oldu,hepsi okadar.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beşiktaş Toyota ile anlaştı
BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen törende Beşiktaş Kulübü, ...
Futbolda depremin 2’nci günü
50’ye yakın kişinin gözaltına alındığı şike soruşturmasında bugün de gözaltılar ...
Önce hastane sonra emniyet
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ...
 
Parayı sayarken yakalandı
Emenike, Sezer Öztürk, Ümit Karan ve Bülent Uygun'un Fenerbahçe'den para ...
Periler Avrupa ikincisi
Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası Finali'ne kadar yükselerek tarihi ...
Wimbledon'da zafer Novak Djokoviç'in
Wimbledon Tek Erkekler Finali'nde İspanyol Rafael Nadal'ı 6-4, 6-1, 1-6 ...
 
Eskişehirspor'da operasyon için kritik karar!
Eskişehirspor Kulübü, futboldaki şike iddialarına adı karışan Bülent Uygun, ...
Adana-Altay maçı mercek altında
Gözaltılarla gündeme gelen şike ve teşvik operasyonu, aslında yaklaşık ...
Başbakan Erdoğan şike soruşturması için ne dedi?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan futboldaki şike soruşturması hakkında ilk ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva