HABERLER>SPOR
4 Temmuz 2011 Pazartesi - 12:43

Futbolda depremin 2’nci günü

50’ye yakın kişinin gözaltına alındığı şike soruşturmasında bugün de gözaltılar oldu. Giresunspor basın sözcüsü ve bazı gazetecilerin de aralarında bulunduğu 8 kişi daha gözaltına alındı.

Futbolda depremin 2’nci günü

GİRESUN - Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da gözaltına alındığı şike iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

İlk gün neler yaşanmıştı?...haberi için tıklayın
 
Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor basın sözcüsü Fatih S. ve gazeteciler C.S, A.Ş, M.Y, M.E, Giresunspor Taraftarlar Derneği üyeleri S.K, H.K ve S.E'nin evlerine sabah saatlerinde polis tarafından operasyon düzenlendi.
 
Gözaltına alınan zanlılar Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Zanlıların buradaki ifadeleri sürüyor.
 
Diğer yandan olayla ilgili Giresunspor Taraftarlar Derneği üyesi E.K'nin yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.
 
Giresunspor Kulüp Başkanı Ömür Ülkü, kulübün eski genel kaptanı Hakan Karaahmet ile Giresunspor Taraftarlar Derneği Başkanı Özden Tütüncü dün gözaltına alınmış, buradaki işlemlerin ardından İstanbul'a götürülmüşlerdi.
 
HİSSELERE BÜYÜK DARBE
Soruşturmayla birlikte Fenerbahçe hisseleri yeni haftanın ilk işlem gününde geriledi.
Geçen haftayı 71,25 liradan kapatan Fenerbahçe hisseleri, haftanın ilk işlem gününe yüzde 10,18'lik azalışla 64,00 liradan başladı.
 
Bu arada açılışın ardından Beşiktaş Sportif hisseleri yaklaşık yüzde 7, Trabzonspor hisseleri ise yaklaşık yüzde 6 oranında değer kaybetti.
 
VEKİL ŞÜKÜR’DEN ŞİKE YORUMU
Futboldaki şike iddiaları siyasetin de gündemi oldu. Birçok siyasetçi gözaltılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
AK Parti İstanbul Milletvekili eski Milletvekili Hakan Şükür: Ben de herkes gibi umuyorum ki çok değerli başkanlarımızın, futbolcu arkadaşlarımızın ve menajerlerin bu durumdan sağ sağlim çıkması ama başlı başına bu şekilde içeri gitmeleri bile bundan sonra bu işin ne kadar ciddi yapılacağı konusunda en ufak şaka yollu konuşmaların bile değerlendirmeye tabi tutulacağını gösteriyor.
 
Bunun böyle olması daha iyi, Türk futbolu biraz daha resmiyet ve ciddiyet kazanır bugünkü durumun sonucu ne olursa olsun. Çünkü, ciddi bir iş yapıyor arkadaşlarımız, kulüp başkanları, toplumu yönlendirme adına önemli insanlar. Kazanılacak bir şampiyonlukta nasıl sevinenler varsa, tabii burada üzülenler de oluyor. Hak gasbına uğrayanlar da oluyor. Her kişi kendi vicdanıyla hareket etmeli. Futbolcu-menajer, menajer-futbolcu, futbolcu-yönetici, yönetici-menajer ilişkilerinin geçmişte de çok farklı boyutlara geldiğini biliyoruz. Pasta büyük, çok büyük bir sponsorluk gelirleri var. Haliyle bir amaca ulaşmak için farlı şeyler düşünülebilir, bu da hep konuşulmuştur. Ama yargı sürecini bekleyip, Başbakan ve Spor Bakanımızın söylediği gibi konu henüz yeni, gelişmelere bakacağız.

F.BAHÇE’DEN İKİNCİ AÇIKLAMA
Kulüpten yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
"Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu, 04.07.2011 tarihinde saat 10:00’da toplanarak kamuoyunu bilgilendirmek adına aşağıdaki açıklamayı yapmayı uygun görmüştür.
 
"1- Yaşanan süreçte yönetimimiz ve tüm camiamızın Türk adaletine olan güveni tamdır. Söz konusu sürecin en kısa zamanda tamamlanarak, adaletin yerini bulacağı konusunda şüphemiz yoktur. Kulübümüz avukatları süreci anbean takip etmekte ve gerekli tüm hukuki girişimler ve değerlendirmeler anında yapılmaktadır.
 
"2- Fenerbahçe Spor Kulübü 104 yıllık bir geçmişe sahip ciddi ve büyük bir kurumdur. Dünyanın sayılı spor kulüplerinden biri olan, hisseleri borsada işlem gören, yüzlerce çalışanı ve iki bine yakın lisanslı sporcusu bulunan ve dokuz dalda faaliyet gösteren kulübümüz, tüm sportif ve ticari faaliyetlerini dün olduğu gibi bugün de aynen ve kesintisiz biçimde sürdürmektedir ve yarın da sürdürecektir. Şartlar her ne olursa olsun kulübümüz her tür yükümlülüğünü tam ve eksiksiz yerine getirebilecek güçtedir.
 
"3- Söz konusu soruşturmanın henüz çok yeni olması ve hukuki detayların tam olarak bilinmemesi nedeniyle çok sayıda spekülasyon ve yanlış yorumlar yapılmaktadır. Bilgi kirliliği içerisinde, kulübümüz hakkında yanlış yorumlarda bulunmamak adına, kamuoyunun resmi makamlar ve kulübümüz tarafından yapılan açıklamalar dışında hiçbir açıklama ya da yoruma itibar etmemesini önemle hatırlatırız. Basın kuruluşları ve yorumculardan da beklentimiz, kulübümüz ve camiamıza zarar verebilecek nitelikte ve henüz kesinleşmemiş konular hakkında yanlış yorumlar yapmaktan kaçınmalarıdır.
 
"Milyonlarca taraftarı bulunan, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü Fenerbahçe Spor Kulübü, bugün içinde bulunduğu süreçten geçmişte de olduğu gibi yine camiasının kenetlenmesi ile çıkacaktır.
 
Saygılarımızla."
 
SORUŞTURMAYI ZEKERİYA ÖZ BAŞLATTI 
Şike soruşturmasını, Ergenekon davası ile adını duyuran Savcı Zekeriya Öz başlattı. Dosya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Öz'ün ardından daha önce Balyoz soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e devredildi.
 
Büyük soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in de Fenerbahçeli olduğu belirtildi. Aziz Yıldırım'ın savcıların kendi aralarında oynadığı bir halı saha maçına da katılarak tribünden destek verdiği ve fotoğraf çekildiği öğrenildi. Soruşturmanın devam ettiği süre içerisinde eski 2010 Aralık ayında Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ile Fenerbahçe Klübü Başkanı Aziz Yıldırım Etiler'de bir açılışta bir arada görüntülenmişti.
 
Futbolda şike iddialarına yönelik operasyona ilişkin soruşturmanın, Giresunspor eski başkanı Olgun Peker’in, "Organize suç örgütü oluşturarak, maçların skorlarını baskı ve tehdit ile etkilediği" gerekçesiyle o dönemde Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz tarafından başlatıldığı bildirildi.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, bir ihbar üzerine Giresunspor eski başkanı Olgun Peker’in, "organize suç örgütü oluşturarak, maçların skorlarını baskı ve tehdit ile etkilediği" gerekçesiyle 2010 yılının Aralık ayında soruşturma başlatıldığını bildirdiler. 

YILMAZ VURAL DA ARANIYOR
Gündeme bomba gibi düşen “Futbolda şike soruşturması” kapsamında Konyaspor Eski Teknik Direktörü Yılmaz Vural aranıyor.
 
Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ile İstanbul BŞB oyuncusu İbrahim Akın da ifade için gözaltına alınacak.Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan ve Fenerbahçe’nin 2-0 kazandığı Konyaspor maçında da şike yapıldığı iddia edildi.
 
Bu iddia üzerine tüm oklar geçen yıl Konyaspor’da teknik direktörlük görevinde bulunan Yılmaz Vural’a çevrildi. Vural, emniyet güçlerince gözaltına alınmak için aranıyor.
 
Fenerbahçe'nin 2-0 kazandığı karşılaşmada sarı-lacivertli takımın gollerini Semih Şentürk ve Niang kaydetti.  
 
ADALI GERİ ÇAĞIRILACAK  
Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı’nın, Türkiye Kupası maçı için İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu İbrahim Akın’a “Bu maçta oynama sakın. Seni mutlaka Beşiktaş’a alacağım” dediği iddia edildi.
 
Bu sabah siyah-beyazlı takımın Avusturya'da devam edecek yeni sezon hazırlıklarında kafile başkanı olarak bulunacak olan Serdal Adalı, takımla beraber kampa gitti.
 
Adalı, havaalanında yaşanılanlarla ilgili sorulan sorulara "Yargıya intikal etmiş konu hakkında konuşamam" yanıtını verdi.
 
Beşiktaşlı yöneticinin ilerleyen günlerde Türkiye’ye geri çağırılacağı, İbrahim Akın'la birlikte gözaltına alınacağı öğrenildi.
 
AVUKATI SERKAN'I YÜRKİYE'YE GÖNDERMEDİ
Sike soruşturmasında adı geçen Gençlerbirliği'nin futbolcusu Serkan Çalık Almanya'da tedavide iken aldığı haber üzerine, dün kulüp yetkilileriyle yaptığı görüşmede "Benim ilgim yok, hemen ilk uçakla geliyorum" dediği öğrenildi.
 
Fakat dün gece Türkiye'ye gelmeyen Çalık ile kulüp yetkililerinin bugün tekrar görüştüğü ortaya çıktı. Serkan Çalık'ın avukatı tarafından gönderilmediği ve olayın şeklinin birkaç gün içersinde belli olacağı ifade edildi. 

KÖŞE YAZARLARI NE DEDİ?
Futbolda şike operasyonu gazetelerin manşetlerini kapladığı gibi köşe yazarlarının da gündemiydi. İşte yazarların konuyla ilgili yazıları ve attıkları başlıklar...
 
Erdal Şafak (Sabah)
 
Temiz eller operasyonu
 
"Bugün özellikle "New York Post" örneğinden yola çıkarak, IMF eski Başkanı ve Fransız Sosyalist Partisi'nin en ağır topu Dominique Strauss-Kahn'ın kahramanı olduğu skandalda ABD ve Fransa medyasının haberlerini, yorumlarını, etik kurallarına ne denli saygı gösterdiğini sorgulayacaktım.
 
Ama sabahın köründe Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere futbol dünyamızın birçok tanınmış isminin gözaltına alındığı "Şike ve teşvik primi" iddialarına dayalı operasyon planlarımı alt-üst etti. ..."
 
Okan Gönensin (Vatan)
 
Güzel oyunun çirkin yüzü
 
"Kendimizi bildik bileli futbol topunun çevresinde çirkin hikâyeler eksik olmaz. Bir zamanlar bir kaleci bilerek yediği golleri gazinolarda bile anlatmıştı.
 
Paranın, çok paranın girdiği her yerde kolay kazanç, kolay başarı vardır, olacaktır. Bütün dünyayı peşinden koşturan futbol topunun da bundan eksik kalması beklenemez.
 
Bu sayede diktatörlerin “futbol olmasaydı bu kadar sene iktidarda kalamazdım” dediği rivayet olunur.
 
Bu sayede siyaset de hep futbolun içinde olmaya çalışmıştır.
 
Bu yüzden 12 Eylül’ün baş generali birinci ligde Ankara kulübü kalmıyor diye talimatla bir kulübü birinci ligde tutmuştu. ..."
 
Uğur Vardan (Radikal)
 
Yeter ki kararmasın
 
"Bir güzel pazar daha karardı. Türkiye’de, futbolun geriye çekildiği, diğer sporların rol almaya çabaladığı her ‘özel’ günde böyle oluyor. Dün Kızlarımız Avrupa şampiyonu olmak için ve bir ilke imza atmak için salona çıkarken, Wimbledon’da da erkeklerin ‘Kral’ı belli olacaktı. Keza Fransa Bisiklet Turu’nda ikinci günün heyecanı yaşanacaktı. Ve en önemlisi, Türkiye ‘komşu’da düzenlenen Özel Olimpiyatlar’da tam 40 madalya almıştı ve bu sevinç de paylaşılmaya değerdi. Ama futbol, kendi dışındaki disiplinlerin sahne alacağı bu güne tahammül edemedi, kendini hatırlattı. Hem de ne hatırlatma..."
 
İsmail Küçükkaya (Akşam)
 
Futbol nasıl temizlenir?
 
"Türkiye'de hangi güne nasıl uyanacağınız asla kestirilemez.
 
Artık 'hangi haber şok duygusu yaratır' bilinmez.
 
Ne zaman 'yok canım daha neler' diyeceğiniz belli değildir.
 
3 Temmuz Pazar sabahının bombası da şike gözaltıları oldu.
 
Yalnızca spor dünyasının değil, bütünüyle Türk kamuoyunun ve uluslararası medyanın dikkatini çekecek çapta bir olayla karşı karşıyayız. ..."
 
A. Turan Alkan (Zaman)
 
Futbolun Ergenekonu
 
"Azz sonra, başlıktaki konuya da geleceğim ama ondan önce sizi daha önemli bazı gelişmelerden haberdar etmek istiyorum efendim. ..."
 
Fehmi Koru (Zaman)
 
Futbol yalnızca futbol değildir
 
"Fenerbahçe (FB) gibi bir takım şampiyon olmak için şike yapar mı?
 
Herhalde yapmaz. Yapmaması gerekir. 'Spor' ile bir arada gitmeyecek, en ters sözcük 'şike' sözcüğüdür çünkü..."
 
Nedim Hazar (Zaman)
 
İlk taş
 
"Evet sevgili hanım okurlar, peşinen -ve üzülerek- ifade edeyim yine bir futbol yazısıdır bu.
 
Futbolun tüm dünyadaki önemini biraz küçümsüyoruz sanırım. Elbette bunu derken 'hak edilen' bir değerden bahsetmiyorum. Ama maalesef futbol, tüm dünyada ideolojileri bile aşıp, neredeyse 'inanç' ile yarışacak konuma gelmiş durumda. ..."
 
Salih Tuna (Yeni Şafak)
 
Aziz Bey, niçin gözaltına alındınız?
 
"Fenerbahçe Başkanı emniyete götürülürken bir muhabir arkadaşımız mütemadiyen soruyordu:
 
"Aziz Bey, niçin gözaltına alındınız?.."
 
Ne kadar gıcık bir soru değil mi; niçin gözaltına alındığını en iyi sen bilirsin der gibi. ..."
 
Mehmet Altan (Star)
 
Futbolda mafya; çözülmesi en zoru…
 
"Haberi duyunca…
 
İlk önce Bochum Savcılığı’nın dokuz ülke federasyonunu içeren soruşturması aklıma geldi.
 
Yanılmıyorsam Mart ayında da İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri son yılların en büyük şike operasyonuna imza atmıştı.
 
Şike ile ilgili her iki girişimin de sonuçlarını anımsayamadım…"
 
Rauf Tamer (Posta)
 
Lütfen biraz susar mısınız?
 
"Şike mi, komplo mu, yoksa bir yanlışlık mı, hiçbir şey henüz belli değil. Ama herkes konuşuyor.
 
Bunu da Ergenekon’a mı benzeteceksiniz? Biraz susun lütfen, soruşturmanın sonunu bekleyin.. ..."
 
Gülengül Altınsay (Taraf)
 
Futbolda sıfır sezonu açıldı
 
"Ne güzel Avrupa Kadınlar basketbol Şampiyonası finalinde bizim kızları seyredecektim. Tabi daha önce de Wimbledon tenis turnuvası finalini. Tatilden yeni gelmiştim zaten. Zevkli bir Pazar günü geçirerek normal hayatıma geri dönecektim yani. Sonra gelen bir telefonla TV açıldı hemen. Olacak iş değildi. Tam da biz adalet, hak, hukuk işlerinden umudu kesmişken bomba gibi düştü şike ve teşvik pirimi operasyonu haberi gündemimize. ..."
 
Hakkı Yalçın (Takvim)
 
Devrim
 
FUTBOL tarihinin en geniş kapsamlı soruşturması başladı.
 
Bir adalet devrimi.
 
Bir cesaret operasyonu.
 
Savaş Ay (Takvim)
 
Pazar'ın küf kokusu Pandora'nın kutusu
 
"Pazar sabahı Temmuz güneşinin ışıttığı berrak, pırıl bir gökyüzüne inat; çürük ve küf kokulu bir 'dosya' içeriğinin şamarıyla doğdu üzerimize. O dosyanın kapağı kalkmadı henüz.
 
Yani "Pandora'nın Kötülük Kutusu" tam olarak açılmadı, aralandı sadece. ..."

(ajanslar)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET NEVZAT GÜVEN 4 Temmuz 2011 Pazartesi 17:50

FENERBAHÇE OPERASYONU VEYA NİZAM-I CEDİT Türk milleti olarak AKP iktidarları ile tanışmaya başladığımız 2002 yılından bu yana, hemen her Allah’ın günü ülkenin herhangi bir yerinde yerel veya ülke boyutunda bir yolsuzluk olayı ve suç çetesi haberleri günlük yaşantımızın bir boyutu haline geldi. Bu çete ve yolsuzluk olaylarının bir kısmında olaylar doğrulandı ve olaylara karışanlar cezalandırıldı. Bir kısmı ise diğer yolsuzluk haberlerinin gölgesinde unutuldu veya yok oldular. Ancak yolsuzluk operasyonları hiç hız kesmeden ve artarak devam etti. Telefon dinlemeleri, İnternet trafiği takipleri, ihbarlar ve baskınlar alışkın olduğumuz olaylar haline geldi. Özellikle 2006 yılından sonra gelişen Ergenekon olayları ve ardından ordumuza yönelik operasyonlar,Balyoz ve diğer eylemler,Ordumuz komutanlarının göz altına alınıp hapse atılmaları ve tamamen müphem ve hiçbir yazılı kanıta dayanmayan digital suç verileri ile ordumuz büyük bir töhmet ve karalama kampanyası ile psikolojik baskı altına alındı.Hergün onlarca subay ve general göz altına alınıyor. Pek çok değerli hizmetler vermiş mümtaz komutanlar ve toplumda saygı duyulan kişiler itibarsızlaştırılarak cezaevlerine dolduruluyordu. Bu eylemler ile verilmek istenilen mesajın ne olduğu, bu operasyonların sonunun neye varacağı herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Tam bu sırada ortaya çıkan Fenerbahçe operasyonu ortaya çıktı. 20 milyonu aşkın ve 100 yıldan daha uzun köklü bir geçmişi olan bir klüp yöneticileri şike yaptıkları iddiası ile göz altına alındılar. Söylenenlere göre polis ilgilileri 6 aydan daha uzun süredir izliyormuş. Eğer bu kişilerin şike iddiaları kanıtlanacak olursa Fenerbahçe küme düşebilecekmiş. Bu haberleri okuyan kişilerde ve sade vatandaşların kafalarında oluşan şey şudur: “Vay be,neler oluyormuş! Ülkede sağlam hiçbir şey kalmadı,her şey çürüdü ve kokuştu.Bunlara iyi bir ceza verilmeli ve FB küme düşmelidir.Aferin AKP’ye dokunulamaz denilenler dokunuyor.Helal olsun Erdoğan!a” Benim üzerinde durmak istediğim şey şudur: 2002 yılından beri süre gelen bu operasyonlar da ortaya çıkartılan çeteler ve ilgilileri bu oluşumları kendiliklerinden mi ortaya koymuşlar, yoksa bunların bir kısmı veya çoğunluğu bir senaryo gereği ortaya konulan oyunlardan mı ibaretti? Bu eylemlere katılanlar bilerek veya bilmeden bir tuzağa düşürülmek suretiyle kökleri dışarıda olan çok uluslu gizli servislerin oyuncağı mı olmuşlardı? Bu operasyonlar, profesyonel ve çok deneyimli kadrolarca planlanıp, bir takım aktörlerce bilinçli veya bilinçsizce( yönlendiirlmiş,provoke edilmiş ve kandırılmış olarak) ortaya konulmakta ve sonrada bu olaylara karışanlar ve ilgili kanıtları polis tarafından adeta eliyle konulmuş gibi bulunup ortaya çıkarılmakta mı dırlar? Olaylar hep manipülasyon mudur ? Bu bitip tükenmek bilmeyen yolsuzluk olayları ile vatandaşın kafasında oluşan imaj şu olmuştur: Kahrolsun yolsuzluk. Batsın bu düzen.Ne zaman rahat yüzü göreceğiz.? Böylece Türk milletine verilmek istenilen mesaj ve ana fikir şu mudur ? : “TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDE HER KURUM VE HER OLUŞUM BOZULMUŞ,ÇÜRÜMÜŞ VE KOKUŞMUŞTUR.HER YERDE ÇETELER HAKİMDİR.HİÇBİR YERDE KANUN OTORİTESİ VE KAMU DÜZENİ YOKTUR. EN BAŞTA TÜRK ORDUSU BOZULMUŞ VE ÇETELEŞMİŞTİR.DARBECİ BİR ZİHNİYET TAŞIMAKTADIR.GENERALLER İŞLERİNE GELMEYENİ ALAŞAĞI ETMEK İÇİN TERTİPLKER VE ÇETELER HALİNDE PLANLAR YAPMAKTADIRLAR. BAKIN EN SON FB ÖRNEĞİ DE BUNUN BİR KANITI DEĞİLMİ ? 100 YILDAN FAZLA GEÇMİŞİ OLAN BİR KLÜP BAKIN NE HALDE VE NELER YAPIYORLAR. O HALDE YAPILMASI GEREKEN ŞEY ŞUDUR: NE KADAR ESKİ VE KÖKLÜ OLURSA OLSUN YOLSUZLUĞA BULAŞMIŞ HER ORGANİZASYON CEZALANDIRILMALIDIR. NASIL 20 MİLYON TARAFTARLI FB CEZALANDIRILABİLİYORSA,HİÇ ŞAŞMAYINIZ TÜRK ORDUSUDA CEZALANDIRILMALI VE TASFİYE EDİLMELİDİR. ORDUMUZ YENİDEN YAPILANDIRILMALI VE YENİ BİR ŞEKLE SOKULMALIDIR. YANİ TSK TASFİYE EDİLİP,YERİNE NİZAM-I CEDİT KURULMALIDIR. BÖYLECE TSK EMPERYALİZMİN KORKULU RÜYASI OLMADAN ÇIKARTILIP,AFRİKANIN KABİLE DEVLETLERİNİN ORDULARI GİBİ BİR ORDU HALİNE GELMELİDİR.SAVAŞÇI ÖZELLİĞİ VE RUHU OLMAMALIDIR.” Böylece emperyalizmin önündeki büyük bir engel ortadan kalkmış ve Sevr kolayca uygulanır bir hale gelmiş olacaktır. Böylece emperyalizmin önündeki büyük bir engel ortadan kalkmış ve Sevr kolayca uygulanır bir hale gelmiş olacaktır. Zaten konjonktürde buna çok uygundur. Yeni bir meclis seçilmiştir. Ve bu meclisin ilk işi yeni bir anayasa yapmak olmalıdır. Yeni anayasa ise tüm kurumları yeniden yapılandırmalı ve özellikle TSK yeniden düzenlenmelidir. Devlet bu konuda çok kararlıdır. Bakın FB’ye bile acımamıştır. Denilecektir. İstenilen elde edilip, Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti yerle bir edilip çöktürüldükten sonra,2002 yılından beri süre gelen tüm yolsuzluklar bir anda bitiverecektir. Hatırlayınız 12 Eylül 1980 sabahı ülkede bir tek mantar tabancası bile patlamamıştı. Yıllardır süregelen terör ve anarşi 1 günde bitivermişti. Olayı FB boyutundan çıkarıp.onu diğer operasyonlar ile birlikte düşün.Bana hak vereceksin. Türk milleti artık gaflet uykusundan uyan ve Cumhuriyete sahip çık. arın çok geç olacak. Emperyalizmin amacı senin tek varlık nedenin olan devletini yıkmaktır. Devlet yıkılırsa artık sen de var olmayacaksın. Emperyalizmin 1000 yıldan fazla bir süredir istediği ve özlediği ŞARK MESELESİ böylece hallolmuş olacaktır. Gün uyanmak ve haklarımıza, devletimize Cumhuriyete sahip çıkma günüdür.

Yorumu oyla      13      6  
FB Cumhuriyeti 4 Temmuz 2011 Pazartesi 13:49

Fenerbahçenin Eskişehir, Karabük, Sivasspor maçları ne zaman oynanmıştı? Yanılmıyorsam Nisan ve Mayıs'ta . Ses kayıtları , kamera kayıtları da o zaman yapılmıştı. Polis ve savcılar niye Lig tescil edilmeden zamanında harekete geçmedi de şimdi harekete geçiyorlar. Seçimden önce polis ve savcı Fenerbahçe yöneticilerini tutuklayıp, şampiyonluğu iptal ve Bank Asya Ligine gönderme laflarını etselerdi AKP'nin oyu en az % 10 düşerdi. Aynı yargı seçimlerden önce çok sayıda generali tutukluyor İzmir Büyükşehir'e baskın yapıyor . GELİN DE TÜRKİYE'DE YARGININ BAĞIMSIZ OLDUĞUNA POLİSİN TARAFSIZ OLDUĞUNA BENİ İNANDIRIN.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Önce hastane sonra emniyet
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ...
Parayı sayarken yakalandı
Emenike, Sezer Öztürk, Ümit Karan ve Bülent Uygun'un Fenerbahçe'den para ...
Periler Avrupa ikincisi
Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası Finali'ne kadar yükselerek tarihi ...
 
Wimbledon'da zafer Novak Djokoviç'in
Wimbledon Tek Erkekler Finali'nde İspanyol Rafael Nadal'ı 6-4, 6-1, 1-6 ...
Eskişehirspor'da operasyon için kritik karar!
Eskişehirspor Kulübü, futboldaki şike iddialarına adı karışan Bülent Uygun, ...
Adana-Altay maçı mercek altında
Gözaltılarla gündeme gelen şike ve teşvik operasyonu, aslında yaklaşık ...
 
Başbakan Erdoğan şike soruşturması için ne dedi?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan futboldaki şike soruşturması hakkında ilk ...
Aziz Yıldırım'dan sonra Cemil Turan da gözaltında
Şike operasyonu kapsamında Fenerbahçe’nin efsane oyuncularından Cemal Turan da gözaltına alındı.
Şok gözaltılar dünya basınında!
Fenerbahçe'ye şike skandalı şoku3 Temmuz 2011Türkiye'yi sarsan futbolda ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva