HABERLER>İŞ DÜNYASI
29 Ocak 2024 Pazartesi - 19:15

EBSO Meclis Başkanı’ndan MESEM'e 'stajyer' ölümleri tepkisi!

EBSO Ocak ayı meclis toplantısında konuşan Meclis Başkanı H.İbrahim Gökçüoğlu, son dönemlerde artan stajyer ölümlerine dikkat çekti. “Okulda verilen eğitimin işyerinde verilmesi mümkün olamaz. 14 yaşında cahil denebilecek çocukların algılaması da ona göre farklı. Ağır makinelerde çalışacak çocuklar değil bunlar” dedi

EBSO Meclis Başkanı’ndan MESEM e  stajyer  ölümleri tepkisi!

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- EBSO ocak ayı meclis toplantısı, İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu’nda Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Meclis toplantısı öncesi, Başkan Ender Yorgancılar, Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu ve Meclis Üyesi Hakan Ürün, EBSO ve İZTO’nun işbirliğinde düzenlenen “Cumhuriyetin 100.yılında Sanayileşme Öyküsü” isimli serginin açılışını gerçekleştirdi. Sergide, 1923- 1950 yılları arasında fabrikalardan fotoğraflar yer aldı.

‘907 ÇOCUK İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ’
Toplantıda konuşan Meclis Başkanı H.İbrahim Gökçüoğlu, son dönemlerde artan stajyer ölümlerine dikkat çekti. Gökçüoğlu MESEM Projesi kapsamında çocukların çalıştırılmasını eleştirerek şu ifadelere yer verdi:

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) eski adıyla (ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ) uygulamasına ilişkin bazı sıkıntılı durumlar ortaya çıkmaktadır. İşletmede çalışan Ortaöğretim mezunları işletmede “Eğitim Birimi’nin olması halinde okula gitmeden haftada bir gün eğitim biriminde derslerini usta öğretici ve eğitici personelle yapabilmekte. Okulda verilen eğitimin işyerinde verilmesi mümkün olamaz. 14 yaşında cahil denebilecek çocukların algılaması da ona göre farklı. Ağır makinelerde çalışacak çocuklar değil bunlar. Bu durum iş kazalarına da açık bir ortam sunmaktadır. Üzücü haberler duyduğum için altını çizmek istedim. İşverenlerimiz, bu konuda çok dikkatli olmalıdır. Eğitimsiz nesil yetiştirmeye hızla gidiyoruz. Son günlerde her gün medyaya yansıyan, içimizi acıtan 14-15 yaşındaki yavrularımızın, iş kazalarında öldüğü haberleri bu uygulamanın yanlış olduğunun kanıtıdır. 2023 Eylül ayından bugüne 8 öğrencimiz vefat etmiştir. 10 yılda 671, son 22 yılda da 907 çocuk işçi, hayatını kaybetmiş maalesef.

‘BİZLER NE YAPIYORUZ DİYE DÜŞÜNMELİYİZ’
Başkan Gökçüoğlu konuşmalarının devamında, yeni atanan 28 il milli eğitim müdürünün imam hatip çıkışlı olduğunu belirterek, “Biz, nitelikli eğitimden, katma değer yaratacak sistemin oluşturulmasından bahsederken, sadece belli bir noktaya eğilimin bizi geriye götüreceği inancımı tekrarlamak isterim. İST.-ANKARA dahil pilot bazı şehirlerde başlatılan, ilkokul 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin ödevlerini yapmaları için hafta sonu camiye götürülmesi, ardından namaz kıldırılması planlı, programlı adımların sadece bir parçasıdır.17 Aralık 1927 yılında Ankara konuşmasında Atatürk diyor ki:“Efendiler, biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil, bilakis bu tip yapılar din ve devlet düşmanı olduğu, Selçuklu’yu, Osmanlı’yı bu yüzden batırdığı için yasakladık. Çok değil yüz yıla kalmadan eğer bu sözlerime dikkat etmezseniz göreceksiniz ki; bazı kişiler, bazı cemaatlerle bir araya gelerek, bizlerin din düşmanı olduğunu öne sürecek, sizlerin oyunu alarak başa geçecek ama sıra devlet bölüşmeye geldiğinde birbirine düşeceklerdir.”

Gökçüoğlu “İnsan düşünüyor, yaklaşık 100 yıl önce bugünleri nasıl harfiyen ifade etmiş. Ülkemiz üzerinde, Batılı belirli ülkeler öncülüğünde eski Sevr hayallerini içeren bir projenin adım adım artarak uygulanmakta olduğunu, milletçe yaşadıklarımız ile hissediyoruz. Daha geç olmadan bu oyunu bozmak, bizlere emanet edilen Cumhuriyet değerlerini korumak ve gelecek nesillere bırakmak sorumluluğu ile davranmak mecburiyetinde olduğumuzun bilincine varmamız gerekiyor artık.  Ülkelerini, Cumhuriyet değerlerini korumak için çok sayıda sanatçımız, gazeteciler, profesörler yazarlar, avukatlar vb. örneklerdeki ya canlarını verdiler ya da gelirlerinden fedakarlık ederek dik duruşlarını koruyorlar. bizler ne yapıyoruz? diye hepimizin düşünmesi lazım” diye konuştu.

 
Yorgancılar'dan Başkan Şimşek'e kur yanıtı: Maliyetlerin altında kaldı!
 
Emeklinin farkı ne zaman ödenecek?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yorgancılar'dan Başkan Şimşek'e kur yanıtı: Maliyetlerin altında kaldı!
2024 yılının ilk meclis toplantısında konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ...
Türk ihracatçılardan Çin hamlesi
Çin’in yıllık 2,6 trilyon dolarlık ithalatından daha fazla pay almak isteyen, ...
Egeli ihracatçıların 2024 hedefi Çin!
“Çin almak için uzak değilse, satmak için uzak değil” mottosuyla Çin pazarındaki ...
 
Güneş enerji santrali dikilecekti... Bakanlık'tan koruma kalkanı!
İzmir'in Dikili ilçesinde güneş enerji santralinin dikilmek istendiği ...
İhracatçıların başkanı Eskinazi'den döviz kuru çıkışı: Baskı devam ediyor!
Türkiye, Orta Vadeli Programa göre 2026 yılı sonu için 302,2 milyar dolar ...
Taş ocağının hedefindeydi…Bakanlık'tan koruma kalkanı!
Foça’nın Kocamehmet Köyü’nün yakınlarında açılmak istenen taş ocağının ...
 
İZTO'da gündem aile şirketleri... Başkan Özgener'den 'kurumsallaşma' önerisi!
İZTO’da gerçekleştirilen “Sözleşmelerin Ticari Hayat İçin Önemi ve Uyuşmazlıkların ...
Yaş meyve ve sebzede hedef 5 milyar dolar!
Türkiye’nin meyve sebze mamulleri ihracatının lider konumda olan Ege Yaş ...
İESOB ile İZTO, İzmir için proje üretecek!
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, Meclis Başkanı Selami ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva