HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Nisan 2010 Pazartesi - 00:00

Dünya Barış Anıtı resmen Bayraklı'nın

Bayraklı Belediyesi, bir süre önce yapılan karşılıklı protokolle Karşıyaka Belediyesi'nden devraldığı Dünya Barış Anıtı'nı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden de resmen teslim aldı.’

Dünya Barış Anıtı resmen Bayraklı'nın

Bayraklı Belediyesi, bir süre önce yapılan karşılıklı protokolle Karşıyaka Belediyesi'nden devraldığı Dünya Barış Anıtı'nı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden de resmen teslim aldı.’
 
İZMİR- Bir yıldır tüm temizlik, güvenlik ve park bahçe işlerini yaptıkları anıtta yenileme çalışmalarına başlayan Bayraklı Belediyesi, tesisi sosyal amaçlı projelerle tüm İzmir’’in hizmetine sunacak. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, anıta ilişkin düzenleme çalışmalarını şöyle aktardı: ’“Dünya Barış Anıtı’’na başından bu yana sahip çıktık. Temizlik başta olmak üzere tüm bakımlarını yaptık. Milli Emlak’’tan da devri ile tamamen Bayraklı Belediyesi’’ne ait bir tesis olan Dünya Barış Anıtı’’nın çevresinde ve içinde yeni düzenlemelere gidiyoruz. Birçok oturma bankı koyduk. Piknik yapılacak alanları temizleyerek yeni masalar yerleştirdik. Anıtın hemen altında bulunan seyir teraslarından birini restoran diğerini de kafeterya olarak düzenleyerek yaklaşık 1 ay içinde halkımızın hizmetine sunacağız. Buraya gelen vatandaşlarımız bu doyumsuz manzaranın keyfini çıkaracak’” dedi.
 
HALK YENİLİKLERDEN MEMNUN
Dünya Barış Anıtı, çocuklarıyla beraber farklı bir hafta sonu geçirmek isteyen başta Bayraklı halkı olmak üzere İzmirlilerin bundan böyle daha çok uğrak yeri olmaya hazırlanıyor. Yazlık ve kışlık olmak üzere kafeterya ve restorana açılacak olan Anıt yazın konser, panayır ve kermes gibi etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve Anıtın ziyaretçileriyle sohbet eden Başkan Karabağ; vatandaşın da beklentilerini öğrendiklerini, düzenlemelerini buna göre şekillendirdiklerini belirtti. 
 

 
İzmir'e hakim bir tepede bulunan Dünya Barış Anıtı misafirlerine doyumsuz bir manzara sunuyor. Bir uçtan bir uca kadar İzmir'i görmenin mümkün olduğu Dünya Barış Anıtı İzmir’’in iç ve dış körfezine gökyüzünden bakıyor hissini uyandırıyor. Anıt, içerisindeki ekvator seyir terasıyla İzmir’’i gökyüzünden panoramik seyretme imkanı verirken, yazlık ve kışlık olarak yeniden düzenlenen kafeteryası, restoranı ve piknik alanıyla da İzmirlilere farklı bir alternatif sunuyor.
 
ÇEVRESİNDEKİ ANITLAR GÖRÜLMEYE DEĞER
Dünya Barış Anıtı ile birlikte alanda bulunan 2 Temmuz Sivas ve 1 Mayıs Emek anıtları da görülmeye değer. Özel lazer panellerle ışıklandırılarak renk cümbüşüne dönen Dünya Barış Anıtı geceleri de bir başka güzel oluyor. Orgeneral Nafiz Gürman Mahallesi üzerinde yer alan Anıt'a ulaşım da çok kolay. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yabancı dostlara veda
Karşıyaka’’da bu yıl 18.’’si kutlanan Uluslararası Karşıyaka Çocuk ...
Kemalpaşa mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kemalpaşa’’ya bağlı ...
Kale’’den ’“yeni sur müjdesi’” geldi
Büyükşehir Belediyesi’’nin yürüttüğü Kadifekale kazılarında, yeni ...
 
Metro vites büyütüyor
Üçyol-Üçkuyular hattı, iki müteahhit tarafından yapılacak olmasına karşın ...
Çevre hareketinde son durak Kemalpaşa
Büyükşehir Belediyesi, 6.5 milyon liralık Kemalpaşa Arıtma yatırımını ...
Gaziemir’’de barış korteji
Gaziemir’’de 13’’üncüsü  yapılan Uluslararası Çocuk Şenliği’’ne ...
 
Gönüllerin şampiyonu oldular
Bu yıl 13.’’sü yapılan Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında yabancı ...
Nikah törenleri internetten izlenebilecek
Karabağlar’’daki iki nikah salonunda yapılan nikah törenleri belediyenin ...
Konak'a mektup yağıyor
Konak Belediyesi’’nin düzenlediği ’’Ataya mektuplar’’ konulu yarışmaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Boncuk gözlü sarışına ağlatan veda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva