HABERLER>POLİTİKA
7 Eylül 2024 Cumartesi - 13:44

CHP'li Aslanoğlu'ndan kontenjan vekil çıkışı: Düzen değişmeli!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Tüzük kongresinden kontenjan vekilleri hakkında açıklama yaptı. Genel seçimlerde 14 vekil çıkardıklarını belirten Aslanoğlu, "Biz bu 25 yılda İzmirli olmayan çok değerli abilerimizi ablalarımızı İzmir’den milletvekili yaptık. Son seçimde 14 milletvekili çıkarttık. Maalesef sadece 6 tanesi benim şehrimde oturuyor. Bu düzenin artık biraz değişmesi gerektiğini çok net gösteriyor bize. Ön seçim örgütlerin tümünün isteği o yüzden ön seçimden kaçmadan, ön seçimden korkmadan, ön seçimi savunmalıyız" dedi. 

CHP li Aslanoğlu ndan kontenjan vekil çıkışı: Düzen değişmeli!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ankara'da düzelenen CHP Tüzük kongresinde Genel Merkez atamasıyla aday gösterilip milletvekili seçilenlerle ilgili eleştirilerde bulundu. 

Ön seçim vurgusu yapan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Ben partiye girdim ön seçimi konuşuyorduk. Geldim 49 yaşına hâlâ ön seçim konuşuyoruz. Parti baraj altında kaldığı 99’dan bu yana. Yani çeyrek asırdır neredeyse adaylarımızı atamalarla belirtiyoruz. Ve atamalardan hepimiz muzdaripiz. Aslında en çok muzdarip olan illerden bir tanesi hatta belki açık ara en öndeki il İzmir’dir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 2 milyon oy vermiş Recep Tayyip Erdoğan’a 1 milyon 20 bin oy farkı atmış İzmir’in il başkanı olarak konuşuyorum. Biz bu 25 yılda İzmirli olmayan çok değerli abilerimizi ablalarımızı İzmir’den milletvekili yaptık. Son seçimde 14 milletvekili çıkarttık. Maalesef sadece 6 tanesi benim şehrimde oturuyor. Bu düzenin artık biraz değişmesi gerektiğini çok net gösteriyor bize. Ön seçim örgütlerin tümünün isteği o yüzden ön seçimden kaçmadan, ön seçimden korkmadan, ön seçimi savunmalıyız" dedi. 

Özgürlükçü Tüzük için yola çıktık
İktidara yürüyeceklerini belirten Aslanoğlu, "Bir öneri geldi yüzde 15 ki, bazı arkadaşlarımız yüzde 5 önerdiler. Ben ilk toplantıda söz aldım dedim ki; Efendim bu yüzde 5'in hepsini İzmir’de kullanırlar. O yüzden bir bölgesel sorumluluk gelmesi lazım. Yüzde 5’de olsa 30 milletvekilinin 10 tanesi İzmir’den kullanılır. O yüzden bir bölgesel sorumluluk gelmeli. Bugün gördüğünüz taslakta bölgesel zorunluluk var. Yani İzmir’deki her 2 bölgede 14-14 olan yerlerde gelen merkezimizin tasarrufu 2-2 olabilir. Ve bu 4 taneden 1 tanesini de il örgütü söylemek zorunda, 2 tanesi genç ve kadınlardan oluşmak zorunda. 1 tanesi şu andaki mevcut vekillerimiz için kullanılabilir. Bu da maksimum sınırı. Evet bugüne kadar yani lehte ya da aleyhte söz alan arkadaşlarım hepsi gönülden daha iyisi için söz alıyorlar. Birbirimizi kırmayalım, muhakkak değişmesini isteyen arkadaşlarımız maddelerdeki bazı kısımların farklı değişmesini isteyen arkadaşlarımız da var. Bu partinin iyiliğini isteyen arkadaşlar böylesinin daha doğru olduğunu düşünen arkadaşlar ama arkadaşlar tam 81 il başkanı 2 milletvekilimiz 2 Parti Meclisi üyemiz 85 kişilik bir kuruldan bahsediyoruz. Yani bugün gördüğümüz taslak müşterek taslaktır. Haklısınız daha da iyi daha güzeli mümkün mü? Belki mümkün. Belki daha fazla tartışsak daha iyilerini bulma şansımız da olacak. Bazıları için farklı farklı görüş önerileri gelecek. Ama emin olun arkadaşlar bu taslak başladığında daha demokratik, daha katılımcı, daha özgürlükçü bir tüzük için yola çıkmıştık.  Aramızda hiçbiri bu tüzüğün bir önceki tüzükten daha az demokratik olduğunu, daha az katılımcı olduğunu savunamaz. Son 25 yılda bu partiye yani baraj altında kaldığımız günden bugüne bu partiye emek veren kapısını açan ilçe başkanlarım, il başkanlarım, parti meclis üyelerim genel başkan yardımcılarım, genel başkanlarım muhakkak bu partinin daha başarılı olması için çalıştılar her birine ayrı ayrı teşekkür ederim. Hepimizden tek ricam var lehte aleyhte konuşsak da buradan çıktığımızda bu ülkenin her vatandaşı bizim buradan kol kola çıkmamızı bekliyor ve iktidara birlikte yürümemizi bekliyor. Kimseyi kırmadan kimseyi dökmeden iktidara yürüyeceğiz" açıklamasını yaptı. 

 
Üniversiteler için 487 milyar liralık ödenek
 
İzmir'de korkutan orman yangını!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eski Delege 8 Eylül 2024 Pazar 09:52

Hisseli harikalar kumpanyası seçmen ve halkın yararına hiçbir şey getirmeden yapıldı onlar artık daha çok mutlu genel merkez yöneticileri,kıs kıs gülüyorlar...

Yorumu oyla      3      0  
Asteriks 8 Eylül 2024 Pazar 00:59

İstinisasız hem yerel hem de genel seçimlerin yargıç gözetiminde aday seçimini üyelerin oyları ile seçilmesi en doğru olanıydı.Ayrıca 4 Kasım 2023''te yapılan CHP Kurultayında Özgür Özel "Ön Seçim,Namus Sözümdür demişti" Bari 6 EylülTüzük Kurultayında önerge verseydi de delegeler kabul etmemiş olsaydı...Daha iyi olurdu.

Yorumu oyla      1      0  
Asım ŞAİR 7 Eylül 2024 Cumartesi 20:31

Partinin bir neferi olarak, Kontenjan konusunda Sayın Başkanı destekliyorum. omurgasız birisi çelebinin İzmir'den listeye konmasına hala kızgınım..

Yorumu oyla      0      1  
Basri Koyuncuoğulları 7 Eylül 2024 Cumartesi 19:56

Bu üye yapısı ile yapılacak önseçim başta İzmir olmak üzere hiçbir yerde sağlıklı sonuç vermez.Çünkü CHP'in üye yapısı tercihi ile toplumun partiden beklentisi aynı nokada örtüşmemektedir.Partide Etnik ,kimlik ve bölgesel üye dağılımı sağlıklı değildir.Örneğin Ödemiş,Güzelbahçe'den yada Dikiliden bir üyenin,bir köylünün işçinn milletvekili olma şansı hiç yoktur.Adeta Sıfırdır..Çünkü 2/3 ilçede birlikte hareket eden aynı bölgeye hitap eden adaylar bunu hep engellemiştir.CHP üyeleri önseçimdeki ağırlıkları %25'e düşürülüp,geriye kalan%75 oran Bölgedeki STK'lara,Parti üyesiolmayan bölgede yaşayan herkesin gelip oy kullanması ,genel merkez'in %25'i geçmeyecek şekilde oransal katsayı ilr dizayn edilmesi ile objektif bir ön seçim ayapılabilir.Ama bu ancak batılı ülkelerde yaşanacak bir istek olarak önerilebilir.Onun için hakim denetiminde ön seçim ile belki bir miktar iyi sonuç alıbabilir.Hatta yapılask ilk seçimde kimlerin ön seçimde liste başı olacağını şimdiden biraz siyasetle ilgilenen herkes öngörebilir

Yorumu oyla      1      0  
7 Eylül 2024 Cumartesi 17:23

'Ben bir palyaço olabilirim bu çok doğal ama bu beni politikacının üstünde tutar.' Charlie Chaplin den bir alıntı. Siyaseti bu kadar basitleştiren Ce Ha Pe ye atfedilir. Herkes bunu görüyor da görmemezlikten gelenler de bu durumda palyaço oluyor.

Yorumu oyla      2      1  
secmen,, 7 Eylül 2024 Cumartesi 15:54

Siz geçtiğimiz dönemde ilçe yönetimlerinin seçiminde tarafsiz kaldınız mi?Şimdi adı inutulan biriyle birlikte ilçe yönetim aday listelerinde adı olmayanları ertesi gün listeye koyup biz yaptık oldu diyip ne oyunlar dondurmustunuz değil mi .izmirin bitirilmesine yalan yanlış lari kamuoyuna mal edecekseniz bir kamuoyu oluşmasına sırf kendiniz yönetimde kalmak adına göz yummustunuz xanirim,,,Birlikte olduklarınızı yarıyılda bırakıp. SO nra kraldan çok kralcı olmuşsunuz galiba...Başkası olsa istifa ederdi herhalAma siz kendi geleceğinizi düşünerek milletvekilliğini hedefleyerek çift taraflı oynadınız...il başkanlığı seçiminde niye çarşaf listeyi uygulamadınız.. Sonra niye onsecimi savunmasının,, Sizi oraya getiren Sayın Sözeri bile ezip geçtiniz.. Seçimlerden sonra Manisa mitinginde sahneye çıkmak için yaptıklarınızdan hafizalarimizdadir,Sayın başkanİzmire hiç yakismiyorsunuz...Kooperatifler ve villasında yaptıklarınız da bir il başkanına hiç yakışmadı...

Yorumu oyla      2      0  
Lombak 7 Eylül 2024 Cumartesi 15:24

Yav hehe. Wasp geldi. Geçti. Sesiniz çıkmadı. Düzen değişecek diyor bi de...

Yorumu oyla      3      1  
başkan 7 Eylül 2024 Cumartesi 15:03

ankaradaki mevcut yönetim ne diyor bunu bir dost olarak söylüyorum ,İl başkanıyla fazla yanyana gelme,beraber görünme....

Yorumu oyla      0      0  
Vatandaş... 7 Eylül 2024 Cumartesi 14:44

Şenol düzen değişecek diyorsun ama sen düzenden önce gideceksin unutma...

Yorumu oyla      4      0  
utanç verici 7 Eylül 2024 Cumartesi 14:07

Nasıl da kendini yoktan var edenleri sattı canısı. İmamoğlu'nu öpmek için sıraya girmişti arkadaş. Bir daha il başkanı gösterilmeyeceksin.. Önseçimden asla çıkamazsın. Balçova belediye başkanı olamayacaksın.. Sen aslında görünürde var ama iki tarafta da yoksun..

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel'den 'erken seçim' çağrısı: Tarih verdi!
CHP lideri Özgür Özel, CHP'nin tüzük kurultayında "2,5 yılı geçirmeden ...
AK Parti 'Türkiye Buluşmaları' ile sahaya indi
AK Parti kadroları, bakanlar ve milletvekilleri, 8. Büyük Olağan Kongre'ye ...
CHP'de Tüzük değişti... Belediye çalışanları ve meclis üyeleri için flaş karar!
CHP'nin "değişim" mesajıyla gittiği ve tüzük değişikliklerinin konu alındığı ...
 
CHP'de tüzük değişikliği kabul edildi
CHP'nin 20'nci Olağanüstü Kurultayı'nda, ön seçim yöntemlerini tanımlayan ...
Bakan Kurum’dan Büyükşehir’e yağmur suyu hattı uyarısı: Hukuki süreci başlatırız!
İzmir Körfezi'nde yaşanan balık ölümleri hakkında geçtiğimiz günlerde ...
Bakan Uraloğlu İzmir-Ankara YHT'si için tarih verdi: 2027 yılında hizmete açacağız!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımı süren İzmir-Ankara ...
 
'Oyun platformları gençlerimizi zehirliyor'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sosyal medyanın, bir takım oyun platformlarının ...
İYİ Parti'de istifa dalgası: Bir vekil daha!
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş'ın partisinden istifa ettiği ...
AK Partili İnan büyükşehiri hedef aldı: Bunlar İzmir'i sevmiyorlar
İzmir Körfeziyle alakalı gerçekleştirilen toplantıya İzmir Büyükşehir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva