HABERLER>GÜNCEL
7 Eylül 2024 Cumartesi - 11:58

İntihar eden polis memurunun vasiyeti ortaya çıktı: Beni İzmir'e gömün!

İzmir'in Konak ilçesinde meslekte yaşadığı sorunlar nedeniyle polis memuru Murat Baş, intihar ederek yaşamına son verdi. Baş, ailesine attığı mesajda son istediğini yazarak, "Beni buraya İzmir'e gömün" vasiyetinde bulundu. 

İntihar eden polis memurunun vasiyeti ortaya çıktı: Beni İzmir e gömün!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Konak ilçesinde görev yapan bir polis memuru intihar ederek yaşamına son verdi. Murat Baş isimli polis memuru, intihar etmeden önce Whatsapp uygulaması üzerinden meslekte yaşadığı sorunları dile getirerek ailesine vasiyetini yazdı.

İntihar ederek hayatına son veren polis memuru Murat Baş, mesajında İzmir'den ayrılmak istemediğini belirterek, "Son isteğim, beni buraya İzmir'e gömün. Eşyalarımı toparladım, numaralı şekilde koliledim. İçinde ne olduklarını da yazdım. 15'ine kadarki kira ödendi. Ev sahibim Ömer Kurt'a haber ettim. Yedek anahtar terasa çıkarken sağda taşın altında. Ömer'e de söyledim ayın 12'sinde eve girecek, yeni kiracı için. Anahtarı ona teslim edin yada aşağıdaki kuaföre bırakın. Evdeki eşyaları ister alın ister atın farketmez artık. Önemli olanları işaretledim. Allaha Emanet Olun" diye yazdı. 

'HAYATA KÜSTÜM'
Baş’ın Whatsapp hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Bir yolculuğa çıkıyorum... Biliyorsunuz ki sürekli sıkıntı ettiğim iki konu vardı: 

1'ncisi mesleğe girdiğimde tek şark vardı. 2005'te yazmadığım halde 2 senelik Hakkari/Yüksekova'da, 1,5 sene 12-12 çalışarak şarkımı tamamladım. Yıllar sonra 2'nci şarkı çıkardılar, geçmişe dönük uyguladılar. 3,5 sene evvel ilk hazırlık geldiğinde kararımı vermiştim.

Sonunda il belli olunca süreci biraz daha uzatıp zaman kazanmak için Mazeret dilekçesi verdim, resmi cevabını dahi vermeden gece  ilişiğimizi kestiler. Halbuki mazeret dilekçesine açık açık yazmıştım ne yapacağımı.

2'ncisi mesleğe girdiğimde emeklilik tarihim belliydi. Genelgelerle (en son SGK 2023/13) emekliliğimiz durduruldu. (Neymiş; "İşçi, Çiftçi ve Esnafın Askerlik Borçlanması'nı kabul ederiz, Memursan kabul etmeyiz" sonra güncellediler; "2008 den sonra memur olanları kabul ederiz öncekileri kabul etmeyiz")
SGK Bakanları bu mu sizin Adalet anlayışınız? Hakettiğim emekliliğimin durdurulması ve 2'nci şark adaletsizliği beni yordu, bıktırdı, hayata küstüm. Ben hep kurallara uydum ama Devlet('i yönetenler) uymadı.

Aylardır belki genelge çıkar emekli olurum, şu lanet şarktan kurtulurum diyerekten bekledim son ana kadar. Başımızda hep memurlarına hiçbir zaman faydası olmamış İçişleri Bakanları tarafından yönetildik. Çalışma şartlarının düzensizliğinden, sürekli keyfi ek görevler, çıkışı olmayan mesailer... Sizleri üzeceğim için özür dilerim. Kalbim hassas olduğu için hiçbir arkadaşı akrabamı özel olarak arayıp  vedalaşmadım.

Bankaya olan borçları son haftalar da bilerek yaptım, gitsinler lanet SGK'daki birikmiş 1 milyon lira emeklilik ikramiyemden tahsil etsinler.

Sigortalı olduğundan sizden tahsil edemezler. Olmadı 3 ay içerisinde İzmir Sulh Hukuk mahkemesine "Reddi Miras" dilekçesi gönderin. 

Son isteğim, beni buraya İzmir'e gömün. Eşyalarımı toparladım, numaralı şekilde koliledim. İçinde ne olduklarını da yazdım. 15'ine kadarki kira ödendi. Ev sahibim Ömer Kurt'a haber ettim. Yedek anahtar terasa çıkarken sağda taşın altında. Ömer'e de söyledim ayın 12'sinde eve girecek, yeni kiracı için. Anahtarı ona teslim edin yada aşağıdaki kuaföre bırakın. Evdeki eşyaları ister alın ister atın farketmez artık. Önemli olanları işaretledim. Allaha Emanet Olun

GELENEKLERE KARŞIYIM!
Ablası ve kardeşine özel yazdığı mesajda Baş şu ifadeleri kullandı:

"Değerli ablam ve kardeşim, bu mesajı ikinize özel atıyorum. Etkilenmemek için duygusal mesajlar vb. yazmıyacağım.  Bu mesajı aldıktan muhtemelen bir kaç dakika içinde vefat edecem. Sizi jandarma arayacak. WhatsApp'dan attığım diğer "intihar sebebim" mesajını onlara atın, nöbetçi harici Savcı görmesi gerekiyor.

Bu dünya aleminde sizden son bir isteğim olacak. Beni buraya İzmir'e gömün. Bu, benim için çok çok mühim. Biliyorsunuz ben geleneklere karşıyım. Babamın benim üzerimde hükmü yoktur. Annem, naaşımı muhtemelen Samsun'a getirip köyde yıkayıp kefenleyip, millete gösterip ağlama ritüelleri ile akrabaların yanına gömdürecek. Abla, bunu sana daha önceden sorduğumda "Samsun'a getirtecem yabancı yerde bıraktırmam" demiştin. Bu konuda çok sertim. Cesedimin hiçbir tanıdık yada özellikle akrabalarım tarafından görülmesini istemiyorum. Zaten otopsi ile parçalanmış olacam. 

Annemi bir şekilde iknâ edin. Gerekirse ettiğim dua-bedduayı söyleyin. 

Dediğim gibi İzmir'e defnederseniz. Allah, size Ganiyy Ganiyy Rahmet versin. Bolluk Bereket daima üzerinize olsun. Geçmiş ve gelecek günahlarınızı rabbim affeylesin sizi mağfiret etsin. Sizi de neslinizi de nazardan kaza belalardan muhafaza eylesin.

Saçma Geleneğinize uyup Samsun'a götürürseniz. Görünen görünmeyen tüm varlıkların belâsı kazası üzerinizden eksik olmasın, hiçbir işiniz düzgün gitmesin. Annem, annem değildir. Sizinle de kardeş değilimdir.Musibet okumak istemem ama bunu yazmak zorundaydım. Her iki duamı da rabbimden diledim. Davranışınızı ona göre yapın.
Ben zaten İzmirden gitmemek için intihar ediyorken, bu yanlışı yapmayın."

Murat Baş ailesine kara haber geldikten sonra yapacaklarını da anlattı. 

 
Ortak sınavların kapsamında genişleme!
 
Milli futbolcudan emeklilik açıklaması
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Girit'li... 7 Eylül 2024 Cumartesi 18:56

Üzüldüm.. Allah rahmet eylesin yakınlarına sabırlar dilerim...:(

Yorumu oyla      1      1  
7 Eylül 2024 Cumartesi 15:30

Her insan hayatı boyunca zorluk yaşar. Daha az ya da daha çok. Hayatta görmek isteyenler içinde bir çok dramatik hikaye vardır sağınızda ya da solunuzda. Maalesef çok yanlış bir yola girmiş. Allah taksiratını af etsin. Şurası da bir gerçek ki yeni yetişen nesil az bir kısmı hariç ben merkezli bir dünya da maddi önceliğe güce dayalı somut menfaate bağlantılı bir de aşırı ve saçma özgüven hikayeleri ile yetiştiği için kesinlikle iyi bir akıbet beklemiyor.

Yorumu oyla      2      0  
... 7 Eylül 2024 Cumartesi 15:29

Ahiretini yakmış sın rabim günahlarını af etsin rabbim verdiği canı yine rabbim alır ailesi Allah sabır versin Allah amin.

Yorumu oyla      2      0  
Hamza Muşlu 7 Eylül 2024 Cumartesi 14:14

Keşke istifa etseydin de ailene bu acıyı yaşatmasaydın

Yorumu oyla      2      0  
hasan gürsel altuğ 7 Eylül 2024 Cumartesi 13:51

Allah rahmet eylesin.Okurken gözlerim yaşardı.Bu mektubu mutlaka İçişleri Bakanına okutmaları lazım.

Yorumu oyla      2      1  
7 Eylül 2024 Cumartesi 12:52

İntihar hiç bir olayın; hele böyle bir durumun gerekçesi hiç olamaz! Sağlığı yerinde olmayan maddi durumu da çok kötü olan binlerce insan var. Ama hayata bir şekilde sarılmışlar. Yazık doğrusu kendisine zulüm etmiş.

Yorumu oyla      3      1  
secmen 7 Eylül 2024 Cumartesi 12:35

Dilin sustuğu kalbin konuştuğu yerAllah rahmet eylesin...İzmiri bu kadar seven bir güvenlik görevlisine de İzmir halkı gereken vefa ve ilgiyi.sahiplenmeyi ve ona aile olmayı başaracaksın sanırım.. Mekanicennet olsun..Nasıl ki Çanakkale savaşlarında düşen Avustralyali askerler bizim emanetidir ise..Bu polisimize Izmirin bağrında, Izmirin evladıdır.. Yanlış anlaşılmasın o bizden biridir,,ve artık o Izmirlidir .izmirin bağrında rahat uyumalıdır.Ailesine sabır ve başsağlığı dileriz..

Yorumu oyla      1      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ortak sınavların kapsamında genişleme!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçen yıl başlatılan "ülke genelinde ortak ...
İnekleri için 4 katlı apartman yaptı
Trabzonlu besici, hayalindeki mandıra için arazi bulamayınca 4 katlı bir ...
Karaburun’un canına okuyacak projeye onay!
Karaburunluların yıllardır hukuki mücadele verdiği Lodos Karaburun Elektrik ...
 
Pazartesi ziller çalıyor... Okullar açılıyor!
Yeni eğitim öğretim yılı pazartesi günü başlıyor. 20 milyondan fazla öğrenci ...
Tünel inşaatında göçük: 1 işçi can verdi
Erzurum-Bayburt kara yolunda yapımı süren Kop Tüneli'nde meydana gelen ...
Vali Elban'dan 9 Eylül mesajı: Türk milletinin dönüm noktası!
İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. ...
 
Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem!
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Arkeolojik SİT kararı… Çivi bile çakılamayacak!
İzmir’in iki bölgesinde yeni arkeolojik SİT kararları verildi.  Dikili ...
SGK’dan kara İzmir raporu… 1 yılda 106 can!
SGK’nın verilerine göre 2023 yılında İzmir’de 106 işçi iş kazaları yüzünden hayatını kaybetti.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva