HABERLER>POLİTİKA
18 Mart 2011 Cuma - 00:00

Dervişoğlu İzmir'i karış karış gezecek

12 Haziran’’da yapılacak genel seçimlerde MHP’’den İzmir milletvekili aday adayı olan Müsavat Dervişoğlu, adaylık çalışmaları kapsamında İzmir’’i karış karış gezecek.’

Dervişoğlu İzmir i karış karış gezecek

 

12 Haziran’’da yapılacak genel seçimlerde MHP’’den İzmir milletvekili aday adayı olan Müsavat Dervişoğlu, adaylık çalışmaları kapsamında İzmir’’i karış karış gezecek.’
 
Fırat SOYLU/Egedesonsöz-Milletvekili aday adaylığı için MHP İzmir İl Başkanlığı görevinden 31 Aralık 2010 tarihinde istifa ederek ayrılan Müsavat Dervişoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla aday adaylığı sürecini resmen başlattı. MHP İzmir İl Başkanı Hasan Ali Türkarslan ile birlikte il binasında açıklama yapan Dervişoğlu, ’“İzmir’’de gidilmedik köy, varılmadık mahalle, arşınlamayan sokak, ulaşılmadık hane ve kucaklanmadık insan bırakmayacağız. Hedefimiz tek başına iktidar olmak’” dedi. Türkiye’’nin hemen her alanında aşılabilmesi çok zor sorunlar yumağıyla karşı karşıya olduğunu belirten Dervişoğlu, bunun sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu iddia ederek; ’“Sekiz yılı aşkın bir süredir iktidarda bulunan AKP’’nin ortaya çıkardığı Türkiye manzarası doğru tahlil edildiğinde, siyasi partilerimizi ne büyük sorumlulukların beklediği anlaşılabilir hale gelir. Ekonomik ve sosyal problemler büyümüş, kurumlar arası çatışmalar artmış, kutuplaşmalar keskinleşmiş, bin yıllık kardeşlik hukuku zedelenmiş, etnik temelde ayrışmalar tetiklenmiş, mezhep ayrımcılığı kışkırtılmış, yoksulluk artmış, yolsuzluk almış başını yürümüş ve dış politikada ciddi itibar kayıpları yaşanır hale gelmiştir. Bu olumsuz tablonun bir tek sorumlusu vardır, o da iş başında bulunan AKP iktidarı ve onun kadrolarıdır’” diye konuştu.
 
HEDEF TEK BAŞINA İKTİDAR
Başvurusunu 14 Mart’’ta Genel Merkeze yaparak aday adaylığı sürecini resmen başlattığını ifade eden Dervişoğlu, İzmir’’de gidilmedik köy, varılmadık mahalle, arşınlamayan sokak, ulaşılmadık hane ve kucaklanmadık insan bırakmayacaklarını söyledi. ’“Hedefimiz tek başına iktidar olmak’” diyen Dervişoğlu, ’“Türkiye’’nin sorunları siyasi spekülasyonlar, karşılıklı atışmalar ve sanal tartışmalarla aşılamaz. Bu hükümetin yarattığı tahribatı onaracak ve ülkemizi yarının aydınlık ufuklarıyla buluşturabilecek kapsamlı bir programa ihtiyaç vardır. İşte Milliyetçi Hareket Partisi böyle bir programla ortaya çıkıyor. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak, ekonomik ve sosyal problemlerin aşılmasını sağlayacak, insanımızı açlıktan, yoksulluktan ve sefaletten kurtaracak, milli birlik ve kardeşliğimizi pekiştirecek bir seçim beyannamesi ile halkın huzuruna çıkıyoruz. Yapacağımız iş demokrasi tarihimizin en kapsamlı programıyla halktan yetki istemek olacaktır’” dedi.
 
 
FİKİR ZAVALLILARI
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Dervişoğlu, kendilerini ülkücü olarak tanımlayan isimlerin AK Parti’’den aday adaylığı başvurusunda bulunmasını nasıl değerlendirdiği yönünde soruların bir soru üzerine ise şöyle konuştu; ’“Bu ülkede iki dilli eğitime evet diyeceklerse, bu ülkede anayasadan Türk kelimesinin çıkarılmasına rıza göstereceklerse. Yolsuzluğu batıklığını bahçeye dönüştürmüş bu iktidarın içerisinde bataklık gülü olmaya rıza göstereceklerse, onların ülkücülüğünden zaten bahsedilemez. Ben bu durumdaki insanlara eski ülkücü değil, fikir zavallısı sıfatını uygun bulurum. Kendileri açısından siyasi ahlaksızlık olarak gördüğüm bu durumun AKP açısından da açıklanmaya muhtaç tarafı vardır. Şayet bu kişileri MHP’’nin önü kesmek için listelerinden aday göstereceklerse geçmişteki beyanlarına bir baksınlar. Sayın Başbakan’’a etmedik hakaret bırakmayan, bu insanları kabul edeceklerse, ben bunu siyaseten mezhep genişliği olarak tarif ederim. Ne kadar kaldırıyorsa mideleri o kadar yapsınlar.’”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bozkurt 20 Mart 2011 Pazar 01:48

Sayın Dervişoğlu Allah'ın izni ile Meclis'e gidecek. Yıllardır yaptığı çalışmalar kendisinin bu görevi hakkıyla yerine getireceğini gösteriyor.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de ön seçim yok!
Bu gün toplanan CHP Parti Meclisi büyükşehirlerde ön seçim yapılmaması ...
AK Parti Adayı Tercan'dan engellilere destek
Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Dursun Bülent Tercan, Hollanda'daki Melange ...
Nasır: Siyasetin Tek Limanı Ahlaktır
Ak Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adayı Necip Nasır, gelişen, ...
 
Türkiye’’de siyaset anlayışı AK Parti ile değişti
AK Parti teşkilatının genç ve tecrübeli ismi Osman Sakman, milletvekili ...
Yüksel Demirsoy: AKP panik halinde
Yüksel Demirsoy, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı projeler ...
AK Parti’’nin en genç adayı Kavuk
Aileden siyasetçi Mehmet Kavuk, Başbakan Erdoğan’’ın çağrısı üzerine 27 ...
 
Delican: Kadınlar AK Parti’’nin omurgasıdır
AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı, İl Eski Başkan Yardımcısı Bülent ...
AK Parti’’de ’‘temayül’’ zamanı
Ön seçim tartışmalarıyla alevlenen CHP’’nin aday başvurusu yeni başlattığı ...
Yüksel yorumu: Adaylar halk çocuğu olacak
CHP’’ye başvuru resmen başlarken, İl Başkanı Tacettin Bayır’’ın tartışma ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva