HABERLER>POLİTİKA
18 Mart 2011 Cuma - 00:00

Delican: Kadınlar AK Parti’’nin omurgasıdır

AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı, İl Eski Başkan Yardımcısı Bülent Delican, kadın kollarını ziyaretinde partisinin kadınlara verdiği önemi anlattı, yeni başkana ’‘başarı’’ diledi.’

Delican: Kadınlar AK Parti’’nin omurgasıdır


 
İZMİR-Milletvekili aday adaylığı için sahaya inen, ilk etapta ilçe teşkilatlarına yönelik ziyaretlerini tamamlayan AK Parti Eski İl Başkan Yardımcısı Bülent Delican yeni atanan İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak’’ı ziyaretinde partisinin kadınlara verdiği önemi vurguladı.
 
AK Parti’’nin her alanda olduğu gibi kadınlar için de önemli atılımlar gerçekleştirdiğini hatırlatan Delican, ’“Kadınlarımızın şiddete karşı korunması, şiddet gören kadınlar için her il ve ilçede sığınma evi ve ilçelerde kadın meclislerinin kurulma zorunluluğu, çalışma ve siyaset hayatında daha fazla kadına yer verilmesi gibi temel konularda ciddi adımlar atıldı. Türk kadını hükümetimiz döneminde her alanda kendini daha özgür, daha bağımsız hissetmeye başladı. Siyasette en fazla kadın kotasını koyan, il ve ilçe teşkilat yönetimlerde kadın sayısını en üst düzeyde tutan, TBMM bünyesine en fazla kadın milletvekili gönderen AK Parti’’dir. İnanıyorum ki bu dönemde kadınlarımız kendilerini en iyi en doğru şekilde AK Parti içinde ifade edeceklerdir’” diye konuştu.
 
KADININ SİYASETTEKİ YERİ
Siyasete AK Parti’’de başladığını, kuruluşundan itibaren farklı kademelerinde görevler yaptığını vurgulayan Milletvekili Aday Adayı Delican, Büyükşehir Meclis Üyeliği, Parti Grup Sözcülüğü ve İl Başkan Yardımcılığı dönemlerinde partili kadınların görüşlerine her daim önem verdiğini hatırlatarak, ’“Yönetim sanatı olan siyasetin ana malzemesi insandır. Yani bu malzemenin yarısı erkekse diğer yarısı da kadındır. Her AK Partili bu bilinçle adım atar, bu bilince sahiptir’” diye konuştu.
 
ÖNCELİĞİMİZ KADINLARIMIZ
Delican konuşmasını şöyle sürdürdü: ’“Cennet anaların ayağının altındadır’’ anlayışıyla hareket eden, kadına her türlü şiddeti topyekûn reddeden bir anlayışın temsilcisi olan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları olarak bizler, kadınlarımızın toplumsal hayatta daha fazla yer alması için önümüzdeki süreçte daha büyük, daha cesur adımlar atacağız. Ülkemizi 30 yılı aşkın süre kan ve gözyaşına boğan kronik sorunu çözmek için çıktığı yolda bile ’‘Artık analar ağlamasın’’ diyecek kadar kadını önceliği olarak gören partimiz, Türk kadınının daha özgür, daha güçlü, siyaset ve iş dünyasında daha etkin olması için elinden geleni yapacaktır’” dedi.
 
ÖZEN HANIMA GÜVENİMİZ TAM
Kadın Kolları Başkanlığı’’na atanan Özen Kızılırmak’’ın tecrübeli bir siyaset kadını olduğunu anlatan ve başarılı olacağına yüzde yüz inandığını kaydeden Delican, ’“Önceki Kadın Kolları Başkanımız milletvekili adayı olmak için ayrıldı. Ona da başarılılar diliyorum. Özen Hanım ve ekibinin kısa sürede genel seçim ön hazırlıklarını tamamladıklarını görüyorum. Seçimlerde kadın teşkilatımızın çalışmaları en az ana kademeler kadar hatta daha da önemlidir. İzmir’’de kadınlarımızın da desteğiyle partimizi başarıya taşıyacağımızdan kuşkum yok’” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’’de ’‘temayül’’ zamanı
Ön seçim tartışmalarıyla alevlenen CHP’’nin aday başvurusu yeni başlattığı ...
Yüksel yorumu: Adaylar halk çocuğu olacak
CHP’’ye başvuru resmen başlarken, İl Başkanı Tacettin Bayır’’ın tartışma ...
CHP’’den taşeronlara kadro müjdesi
CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, "İktidara geldiğimizde kamu ...
 
CHP'de vekillik başvuruları başlıyor...
Aday adayları cuma gününden itibaren başvurularını yapmaya başlayacak. ...
AA Genel Müdüründen TCK çıkışı
Anadolu Ajansı Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, Türkiye’’de çok ileri bir ...
Gürsel Tekin ifade verecek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, gazeteci İklim Bayraktar'ın iddialarına ...
 
CHP İzmir’’de yüzde 60’’ı geçti!
CHP’’nin İzmir’’de yaptırdığı seçim anketine göre oy oranı 2009 yerel ...
STK örgütleri meydanlarda
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, yarın Ankara, İzmir ve İstanbul'da "özgür, ...
Gençlerden aday adayı Özkan’’a destek
AK Parti’’den vekil aday adayı olan Latif Özkan, İl Gençlik Kolları’’nın ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva