HABERLER>POLİTİKA
18 Mart 2011 Cuma - 00:00

Türkiye’’de siyaset anlayışı AK Parti ile değişti

AK Parti teşkilatının genç ve tecrübeli ismi Osman Sakman, milletvekili aday adaylığı için çıktığı yolda sorularımızı yanıtladı. Sakman, önemli açıklamalar yaptı.’

Türkiye’’de siyaset anlayışı AK Parti ile değişti

 
 
 
Soner Çağlar / Egedesonsöz- AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Osman Sakman, AK Parti iktidarı ile Türkiye’’de siyaset anlayışının değiştiğini belirterek, ’“Artık siyaset uzak durulacak kirli bir ortam değil’” dedi.
 
AK Parti’’de 2004 yılından beri çeşitli görevlerde bulunan Osman Sakman, neden siyasete girdiğini açıkladı. Sakman, ’“Üniversite okduğum yıllarda, 1990’’lı yıllarda siyaset bize çok kirli gözüküyordu. Benim ailemde siyasetçi yoktu. Siyaset uzak durulacak bir ortam olarak görülüyordu. Sonra AK Parti kurulunca siyasette bir şeylerin değişmeye başladığını gördük. Belediye Başkanlığı döneminden itibaren Tayyip Erdoğan’’ı takip ediyorduk. Milli manevi değerlere sahip, ülkeyi geleceğe götürecek kadroların oluşması ile Türkiye’’de siyasi profil değişti. Bende o dönemde yurtdışından geldim. 2004’’ün başlarında bu ortamı görünce, ’‘artık siyaset bize uzak olmamalı’’ dedik ve siyasete girdik’” diye konuştu.
 Siyasete partinin Gençlik Kolları’’nda başladığını anlatan Sakman, şöyle devam etti:
’“O dönemdeki arkadaşlarımla hala birlikteyiz. Siyasetin bir ekip işi olduğunu anladım. O zamanki gençlik kollarındaki arkadaşlarımızın çoğu şuanda belediyelerde meclis üyesi oldular. Gelecekte genç siyasetçiler olarak Meclis çatısı altında da olmamız gerektiğine inanıyorum.’”
 
OSMAN SAKMAN KİMDİR?
 İzmir'in Bozyaka semtinde 1977 yılında doğdu. İzmir Özel Yamanlar Koleji mezunu Osman Sakman, lisans eğitimini Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’’nde tamamladı. ABD'de Georgia State Üniversitesi'nde işletme yüksek lisansını finans alanında yaptı. Aynı zamanda üniversitenin eğitim fakültesine bağlı bir şirkette yönetici olarak görev aldı. Yüksek Lisans Eğitiminin ardından Türkmenistan’’da bir şirkette 1.5 yıl yöneticilik görevini üstlenen Sakman, İzmir’’e dönerek ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinde ticari hayatını sürdürmeye devam etti.
Osman Sakman, 2003 yılı sonlarında AK Parti İl Gençlik Kolları’’nda siyasete başladı. 2 yıla yakın İl Gençlik Kolları’’nda farklı birimlerde başkan yardımcılığı görevlerini yaptı. 2006 yılında İzmir İl Kongresinde İl Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. Yaklaşık bir buçuk yıl İzmir İl Dış İlişkiler Başkanlığı ve 1 yıl da İzmir İl Sosyal İşler Başkanlığı görevlerinde hizmet etti. 2009 yılı yerel seçimlerinde Karabağlar Belediye Başkan Adaylığı için görevinden istifa etti. 2009 yılı Ağustos ayında Karabağlar İlçe Kongresinde 3 adaylı bir kongrede delegelerin takdiriyle AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı’’na seçildi. Genel seçimler için bu görevinden istifa ederek, milletvekili aday adayı oldu. İyi derecede ingilizce bilen Sakman, evli ve 2 çocuk babası.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel Demirsoy: AKP panik halinde
Yüksel Demirsoy, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı projeler ...
AK Parti’’nin en genç adayı Kavuk
Aileden siyasetçi Mehmet Kavuk, Başbakan Erdoğan’’ın çağrısı üzerine 27 ...
Delican: Kadınlar AK Parti’’nin omurgasıdır
AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı, İl Eski Başkan Yardımcısı Bülent ...
 
AK Parti’’de ’‘temayül’’ zamanı
Ön seçim tartışmalarıyla alevlenen CHP’’nin aday başvurusu yeni başlattığı ...
Yüksel yorumu: Adaylar halk çocuğu olacak
CHP’’ye başvuru resmen başlarken, İl Başkanı Tacettin Bayır’’ın tartışma ...
CHP’’den taşeronlara kadro müjdesi
CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, "İktidara geldiğimizde kamu ...
 
CHP'de vekillik başvuruları başlıyor...
Aday adayları cuma gününden itibaren başvurularını yapmaya başlayacak. ...
AA Genel Müdüründen TCK çıkışı
Anadolu Ajansı Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, Türkiye’’de çok ileri bir ...
Gürsel Tekin ifade verecek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, gazeteci İklim Bayraktar'ın iddialarına ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva