HABERLER>GÜNCEL
27 Ekim 2011 Perşembe - 09:45

Depremzedelere rekor yardım: 97 milyon TL

Beyaz ve sanatçıların sunduğu kampanyayı 19 TV canlı yayınladı

Depremzedelere rekor yardım: 97 milyon TL

İSTANBUL - Depremzedelere 97 milyon TL Türkiye yardım için yarıştı... Beyaz ve sanatçıların sunduğu kampanyayı 19 TV canlı yayınladı... Esenboğa’dan canlı yayına katılan Erdoğan herkese teşekkür etti. 2.5 saatte 32 milyon TL toplandı...
 
Türkiye müthiş bir dayanışma örneğine tanıklık etti. Van’da yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmak için 19 televizyon kanalı dün akşam gerçekleştirdiği ortak canlı yayınla yardım kampanyası düzenlendi. Kanal D stüdyolarından 22:30’da başlayan yayın Kanal D, ATV, CNN Türk, FOX, Star TV, Kanaltürk, NTV, Kanal24, aHBR ve Beyaz TV’den canlı televizyonlarından canlı yayınlandı. “Van İçin Tek Yürek” adlı ortak yardım kampanyasının sunuculuğunu Beyazıt Öztürk, Şebnem Sunar Küçük, Cem Öğretir ve İrfan Değirmenci, Nazlı Tolga, Fatih Portakal gibi televizyon dünyasının tanınmış isimleri üstlendi. Sanat ve şov dünyasından birçok isim de vatandaşlardan gelen yardım telefonlarını cevapladı. Ortak yayında gece 01.00’a kadar 32 milyon TL bağış toplandı. Geç saatlere kadar devam eden programdan elde edilen tüm gelir bugün açıklanacak. Paralar Başbakanlık’ın açtığı “Van Depremi İnsani Yardım” hesaplarına yatırılacak. 19 kanalın ortak yayın süresince aldıkları reklamları geliri de yine Van’daki depremzedelere bağışlandı.
 
Bu arada parası olmayan vatandaşlar da arayarak manevi olarak ellerinden geleni yapmak istediklerini belirtti.
 
Başbakan canlı bağlandı
 
Başbakan Erdoğan da, Suudi Arabistan dönüşünde havalimanında telefonla canlı yayına bağlandı. Emeği geçen herkese teşekkür eden Erdoğan “Sizleri kutluyorum. Hayır sahibi herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
Kardeşlik zamanı yardım rekoru kırdı
Kral TV, STV ve 100 yerel kanalın ortak yayınıyla, Van’daki depremzedelere yardım amacıyla gerçekleştirilen ‘Kardeşlik Zamanı’ adlı programda 65 milyon TL yardım toplandı
 
Alişan, Erhan Güleryüz, Emel Sayın, Ebru Yaşar, Çelik, Demet Akalın ve Mustafa Ceceli gibi ünlüler, Van’daki depremzedeler için düzenlenen Tv programında bir araya geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, maaşını bağışladığını ve bu yardımı bütün Milletvekillerinin yapması için ‘Halktan aldığını halka ver’ adı altında öneri olarak Meclise sunacağını belirtti. Geceye destek veren Deniz Seki, enkazdan sağ çıkarılan 14 günlük Azra bebeğe çok sevindiğini dile getirdi.
 
Özellikle 1 gündür çok ağladığını söyleyen Seki, okuduğu bir haberdeki gencin, enkaz altından yaralı olarak çıkarıldıktan sonra “Babam beni merak etmesin. Çok geç kaldım” cümlesini kurup hayata gözlerini yummasını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Nihat Doğan ise kendisini Somali’ye gittiğinde eleştiren ünlü piyanist Fazıl Say’a ‘klavye spartaküsü’ ve ‘saray klavyecisi’ gibi yakıştırmalarda bulundu. Toplamda 65 milyon TL’ye ulaşan yardımın toplandığı gecede en yüksek bağışı, Fi Yapı’nın sahibi Fikret İnan yaptı. Van’da 35 milyon TL değerinde 500 daire yapacağını belirten Fikret İnan’ın yanı sıra Doğuş Grubu 2.5 milyon TL, iş adamı Mustafa Şahin 3 milyon TL ve İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan 5 milyon TL yardımda bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erkan sevim 27 Ekim 2011 Perşembe 13:26

Bahsettiğiniz haberi kasıtlı olarak değiştirmediyseniz yanlış bilginiz var demek; Samanyolu Yayın Grubu, Kimse Yok Mu Derneği ve TUSKON ortaklığında gerçekleşen programda 65 milyon tl toplandı ve bu bir rekordur. Bunu manşet yapmak yerine diğer programda toplananla birleştirip bunu 2. plana atmak gibi bir durum söz konusu olmuş.Kastınızın olduğunu düşünmüyorum sonuçta bu paraların hepsi bölgeye yardıma gidecek. Habercilik açısından bölgede beğenerek takip ettiğimiz bir internet gazetesi olarak

Yorumu oyla      14      6  
DEMOKRAT 27 Ekim 2011 Perşembe 11:48

İyide 11 Yıldır Deprem Vergisi Adı Altında Toplanan Paralar Nerede?Bu Süre Zarfında Türkiyenin 3-5 Noktasında,Depremde Zarar Gören Aileleri Geçici Olarak Barındırabilecek Konutlar Neden Yapılmadı.Bu 3-5 noktada En Az 10.000 Kişi kapasiteli Konutlar Yapılmış Olsaydı Şimdi Hükümet hiç Ağlaşmayacaktı vede İkide birde Bizlerede Duygu Sömürüsü Yapamayacaktı.Kimse Van da kaç kişinin Zarar gördüğünü bile bilmiyor.Paraların yine başka kaynaklara aktarılacağı kesin.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ziraat Mühendisi borcu yüzünden esrar satmış
İzmir’in Torbalı İlçesi’nde, alıcı gibi davranan jandarmayla uyuşturucu ...
Şehit polis eşinden en anlamlı kampanya
Şaban Kılıçaslan, Bitlis'in Güroymak ilçesinde 18 Ekim'de teröristlerin ...
İşte Van'ın 'Veli Göçer'i!
Van Erciş’te 20’ye yakın cesedin çıkarıldığı Sevgi Apartmanı’nın vergi ...
 
7 kanaldan 'Van için Tek Yürek' programı!
Kanal D, ATV, Star, Fox, NTV, CNN Türk ve Kanaltürk televizyonları “Van ...
Flaş! Üniversiteye bombalı saldırı!
Dicle Üniversitesi’nin 4 fakültesinde bugün peş peşe bomba patladı. Polis, ...
Başbakan’dan Sevcan öğretmene jet tayin
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Hakkâri Yüksekova’daki hain saldırıda mühendis ...
 
Arapdağı Altın Madeni ruhsatının yürütmesi durdu
İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi, Karşıyaka İlçesi Sancaklı Köyü Altıntepe ...
Karaca’nın cinayet zanlısı adliyede
Karşıyaka’da restoran sahibi olan ve Türkiye Değişim Hareketi ilçe başkanlığını ...
13. Türkiye Kuş Konferansı Seferihisar'da yapılacak
Seferihisar, 28-30 Ekim günlerinde Türk ve yabancı kuş gözlemcilerini bir araya getirecek.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva