HABERLER>GÜNCEL
26 Ekim 2011 Çarşamba - 18:02

Başbakan’dan Sevcan öğretmene jet tayin

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Hakkâri Yüksekova’daki hain saldırıda mühendis eşini kaybeden öğretmen Sevcan Yıldırım’ın tayin talebini jet hızıyla çözdü. İzmir programında Erdoğan’la yüz yüze görüşen Sevcan öğretmen, bugün Menemen’e tayin edildi.

Başbakan’dan Sevcan öğretmene jet tayin

Fatih Yapar/Egedesonsöz -  Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’nde PKK’lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden TÜPRAŞ Aliağa Rafinesi İşletme Operatörü Engin Yıldırım'ın eşi Sevcan Yıldırım’ın isteği kabul edildi. Başbakan Erdoğan’ın dün gerçekleştirdiği ziyarette İzmir’e gelmek istediğini söyleyen Yıldırım’ın ataması yapıldı. Yüksekova’ya tayini çıkan Sevcan Yıldırım’ın eşyalarını yerleştirmek için orada bulunan ve kutlama yemeği dönüşünde sırtından 7 kurşunla vurulan Mühendis Engin Yıldırım, polis zannedilerek hunharca katledilmişti.
 
BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜ
PKK'lı teröristler tarafından arkasından 7 kurşunla vurularak öldürülen Yıldırım’ın Yüksekova’da öğretmenlik yapan eşi Sevcan Yıldırım,  İzmir’e gelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile görüştü. Aliağa Petkim’de düzenlenen Azerbaycan Devlet Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de katıldığı devlet töreninin ardından Adnan Menderes Havalimanı VİP Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmede öğretmen Yıldırım, tayinin İzmir’e yapılmasını istedi.  Eşi Engin Yıldırım’ın ölümünün ardından 6 aylık olan bebeğine hem anne hem de baba olan öğretmen Sevcan Yıldırım, İzmir’de kalmak istediğini aktardı. Küçük kızı ile birlikte eşinin vurulduğu ilçeye gidemeyeceğini söyleyen Yıldırım, Başbakan Erdoğan’dan yardım istedi.
 
JET HIZIYLA ÇÖZÜM
Acılı öğretmenin isteğini ve talebini değerlendiren Başbakan Erdoğan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i arayarak öğretmenin isteğinin yerine getirilmesini istedi. Başbakan’ın talimatıyla öğretmen Yıldırım için kararname ve atama dönemleri dışında yapılabilen Bakan yetkisi kullanıldı. Milli Eğitim Bakanı Dinçer,  657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 76. maddesinde yer alan ‘bakan yetkisi’ ibaresini uygulamaya geçirdi.
 
MENEMEN’E TAYİN
Bakan’ın talimatının ardından öğretmen Yıldırım’ın ataması İzmir’e yapıldı. Başbakan’dan yardım isteyen öğretmen Menemen Kubilay İlköğretim Okulu’na tayin edildi. Öğretmenin atama yazısı Hakkari Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı görüşmede acılı öğretmenin Başbakan’dan katillerin bir an önce bulunmasını istediği de öğrenildi.
 
DENİZ BEBEĞİN GÖZLERİNE NASIL BAKACAKLAR DEMİŞTİ?
Türkiye’yi ağlatan ölümden bir süre sonra medyaya konuşan Sevcan öğretmen, kucaklarındaki 4 aylık Deniz Bebeği göstererek ‘Bu saldırıyı düzenleyenleri lanetliyorum. Eşimin gerçek katillerinin bulunmasını istiyorum. Onlar yakalanmadan sorumlular Deniz bebeğin yüzüne, gözlerine nasıl bakacaklar? Öldürenlere de sesleniyorum. Kocam çocukları eğitmek için çabalayan eşinin peşinden Yüksekova'ya gelen kendi halinde bir işçiydi. Ne istediler ondan, ellerine ne geçti?" demişti. Katillerin bulunmasını ve cezalandırılmasını da isteyen Sevcan öğretmen, ‘Eğer katiller bulunamazsa sorumlular Deniz bebeğin gözlerine nasıl bakacaklar?’ demişti.
 
BEBEĞİM İÇİN DÖNÜYORUM

Eşi terör saldırısında öldürülen öğretmen Yıldırım, “Eğer dört aylık bebeğim olmasaydı, eşimin ölümüne rağmen Yüksekova'ya gidip yine öğretmenlik yapardım. Ama bebeğim için tayinimi İzmir'e aldıracağım. Bebeğimle hayata tutunmaya çalışıyorum. Bundan sonra bebeğime hem anne hem baba olacağım” demişti. Yıldırım, olayın ardından sürekli olarak Yüksekova emniyeti ile görüştüğünü gelişmelerle ilgili polis yetkililerinden bilgi aldığını ifade etmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sparta 26 Ekim 2011 Çarşamba 22:00

daha gelişmiş bir ilçeye tayini hak ediyordu.Boşluk hep menemende olur zaten. akp zihniyeti madurları sadece kamuoyu nazarındaki tanınmışlıkları ile değerlendirdiğinden ... reklam kokan hareketler bunlar.

Yorumu oyla      13      9  
Çağdaş Edinsel 26 Ekim 2011 Çarşamba 20:11

Fatih, benim de mi ölmem gerekiyor?

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arapdağı Altın Madeni ruhsatının yürütmesi durdu
İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi, Karşıyaka İlçesi Sancaklı Köyü Altıntepe ...
Karaca’nın cinayet zanlısı adliyede
Karşıyaka’da restoran sahibi olan ve Türkiye Değişim Hareketi ilçe başkanlığını ...
13. Türkiye Kuş Konferansı Seferihisar'da yapılacak
Seferihisar, 28-30 Ekim günlerinde Türk ve yabancı kuş gözlemcilerini bir araya getirecek.
 
Türkiye bugün bu mesajı konuşuyor
''Allah razı olsun kardeşim. Şu an gönderdiğin montla ısınıyorum. Sana ...
''Sayın Bahçeli'nin açıklaması yeterli ve değerli''
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bazı televizyon ...
İzmir'den Van'a yardım kampanyası
İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem felaketi yaşayan Van’a destek amacıyla ...
 
Karadağ Cumhurbaşkanı EXPO'ya destek verdi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Karadağ ...
Nusret öğretmen, değer verdiği topraklarda öldü
Aslen Karslı olan, ailesi İzmir'de oturan Beden Eğitimi öğretmeni Nusret ...
İzmir ekibi, Van'da kurtarma çalışmalarını sürdürüyor
Van depreminden 54 saat sonra 11 yaşındaki Serhat’ı canlı olarak enkazdan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva