HABERLER>GÜNCEL
3 Ekim 2023 Salı - 12:11

Depremzedelerden rezerv alan için yeni iddia... 'Kendimizi oraya zincirleriz'

Rezerv alandan konut satışı ile ilgili konuşan İZDEDA Kurucu Başkanı Haydar Özkan, AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir eski Milletvekili Binali Yıldırım tarafından kendilerine verilen sözleri hatırlatarak, “İçişleri Bakanlığı ve Jandarma personelinin oradan lojman isteği olduğu, doktorların orada lojman istediği ve bu konuda çalışma yapıldığı bilgisini alıyoruz. Rezerv alan diye belirttiğimiz bölgede İzmir depremzedeleri haricinde kimseye verilmesi taraftarı değiliz. Kendimizi zincirleriz, gerekirse orada yatıp kalkarız ancak kimseyi oraya sokmayız” dedi.

Depremzedelerden rezerv alan için yeni iddia...  Kendimizi oraya zincirleriz

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de 30 Ekim 2020’deki 6,9’luk Samos depremin ardından 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Kapsamında Bayraklı’da rezerv yapı alanı belirlenmişti.

Ağır hasarlı ve evi yıkılan vatandaşlara bölgeden konut satışı yapılırken, orta ve az hasarlı birçok depremzede rezerv alanda fazla kalan konutların kendilerine verileceği söylenmişti. Gelinen süreçte ise 8’inci etap 2’nci bölümde 250 konut Spor Bakanlığı’na satılarak KYK yurdu yapıldığının ortaya çıkması sonrası ise depremzedelerden sürece sert tepki geldi.

İzmir Depremzedeleri Derneği Kurucu Başkanı ve rezerv alan sürecini yöneten Haydar Özkan, yaşanan süreç hakkında açıklamalarda bulundu.

YANLIŞTAN DÖNÜLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
Ankara'daki görüşmeleri belirten ve verilen sözleri hatırlatan Özkan, “Biz rezerv alan görüşmelerini bizzat ben yürütmüştüm. Süreç içinde birçok kez Ankara’ya giderek gerek son Başbakanımız Binali Yıldırım, gerek AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile bir araya gelmiştik. Bize son başbakanımızın bizzat sözü vardı. Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’ne gittiğimizde makam odasında Sayın Yıldırım ile bir araya geldik. Orta ve az hasarlı depremzedelerimizin bize verdiği dilekçeleri kendisine sunduk ve kendisi de bize ‘Size söz veriyorum’ demişti. Görüşmede Sayın Hamza Dağ ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da bizlerleydi, onlar da görüşmede yanımızdaydı.  Sonrasında AK Parti İzmir eski il Başkanı ve Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli dernek ziyaretimize geldiğinde ‘Başbakanımız söz verdiyse arkasında duracaktır endişeniz olmasın’ dedi. Tüm bu görüşmelerin şahitleri mevcuttur. Biz bu yanlıştan dönüleceğini düşünüyoruz” dedi.

KENDİMİZİ ZİNCİRLERİZ!
Satışın ortaya çıkması sonrası her türlü eyleme hazır olduklarını belirten Özkan, “Her türlü eyleme hazırız. Biz orada depremzede haricinde kimseyi görmek istemiyoruz. İçişleri Bakanlığı ve Jandarma personelinin oradan lojman isteği olduğu, doktorların orada lojman istediği ve bu konuda çalışma yapıldığı bilgisini alıyoruz. Onlara ayrı lojman yapabilirler orda, alan çok. Bakanımız ilk etapta 8 bin 500 konut yapılabilir demişti şimdi 3 bin 500 konut yapıldı. 5 bin konutluk alan hazırda bekliyor. Onlara istedikleri inşaatı yapabilirler. Ancak rezerv alan diye belirttiğimiz bölgede İzmir depremzedeleri haricinde kimseye verilmesi taraftarı değiliz. Kendimizi zincirleriz, gerekirse orada yatıp kalkarız ancak kimseyi oraya sokmayız” ifadelerini kullandı.

 
İddialar mahkemelik... CHP’li Özkan’dan sert yanıt: HTS kayıtları ne halt yediğini gösterecek!
 
İzmir’de barınma krizi manzaraları… Üniversite bırakan öğrenciler!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cüneyt 31 Aralık 2023 Pazar 01:02

İzmir Büyükşehir Belediyesinin İzdeda yönetimine yer tahsis etmek dışında depremzedeler için yaptığı bir tek icraatı var mı? İzmir Büyükşehir Belediyesine tek bir eleştiri tek bir itiraz yok. İzdeda yönetiminin derdi depremzedelerin sorunlarından çok kendi siyasal gelecekleri. İzdeda yönetimi ve eski başkanı çıksın açıklasın ama açıklayamaz. Çünkü kendisi militan seviyesinde CHP’nin savunucusu olduğu ve asıl derdi kendi siyasal çıkarı olduğu için Belediye’ye en ufak eleştiride bulunamaz. Depremzedeler üzerinden kendi şahsi geleceğini oluşturma derdinde.

Yorumu oyla      1      1  
Depremzede 4 Ekim 2023 Çarşamba 10:55

Boşa vaadde bulunmuşlar amaç oyalamak. Günü kurtarmakmis. Tam siyasetçi olmuşlar, onları tebrik ederim

Yorumu oyla      2      3  
3 Ekim 2023 Salı 13:33

Devamlı tweet atıp, belediye eleştirenler nerede? Şehir hastanesi ile de ortaya atılan iddialar hakkında da tek kelime açıklama gelmedi.

Yorumu oyla      4      3  
Güldoğdu Sayar Akgun 3 Ekim 2023 Salı 12:39

Yazıklar olsun.3 yıldır Izmirli ve kusadali depremzedelere gereken destek verilmedi.hayat şartlarını gittikçe agirlastiran ülkeyi ekonomik krize sokan hükumet gereken desteği vermeli .yoksa bunca kişinin kul hakki üstlerinde kalır.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur İttifakı'nda gündem rektörlerin adaylığı!
AK Parti İzmir'de yerel seçim hazırlıkları hız kesmeden sürerken, belediye ...
İzmir'de FETÖ operasyonu... Karşıyaka'daki kadın yapılanmasına gözaltı!
İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda aralarında örgütün ...
Savcılık harekete geçti... Arslan hakkında soruşturma
Ankara'da meydana gelen terör saldırısı hakkında bir programda söylenen ...
 
Büyükşehir'den 'yürüyen merdiven' açıklaması: Sorumluluk İZBAN'da!
İzmir-Halkapınar Aktarma Merkezi'nde bulunan İZBAN istasyonunda yürüyen ...
İzmir'in turistik ilçelerinde acele kamulaştırma!
İzmir'in turistik ilçelerinden Çeşme ve Urla sınırındaki bir bölge için ...
MİT'ten PKK'nın hücre yapılanmasına operasyon
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet birimlerinin Şanlıurfa merkezli ...
 
Polis memuru silah kazası sonucu şehit oldu
Bitlis'te görev yapan polis memuru Ertuğrul Kırık, görev sırasında silah ...
Taş ocaklarının hedefindeydi... Kozak'a koruma kalkanı!
İzmir'in Bergama ilçesinde 4 bölge Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ...
İzmir'in 3 ilçesinde kaçak göçmen operasyonları!
İzmir'in Dikili, Menderes ve Seferihisar ilçeleri açıklarında 68 düzensiz ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva