HABERLER>POLİTİKA
12 Temmuz 2011 Salı - 19:39

Demirsoy’dan olay röportaja ek açıklama

CHP İzmir örgütünün renkli ismi Gaziemir Eski İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, egedesonsoz.com’da yayınlanan ve Gaziemir’de olay yaratan röportajına açıklama getirdi.

Demirsoy’dan olay röportaja ek açıklama

İZMİR/EGEDESONSÖZ - Uzun süre ilçe başkanlığı yapan ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un aday gösterilme ve seçilme sürecinde önemli bir misyon üstlenen Demirsoy, Urla/Bademler’deki yazlığında yaptığı açıklamaların bir bölümünün yanlış anlaşıldığını, bazı hususlarınsa tam olarak anlaşılamadığını söyledi. Röportaj verirken asıl amacın CHP’nin son süreçte içinde bulunduğu durumu anlatmak tüzük kurultayı öncesi görüşlerini bildirmek Yeni CHP anlayışında gördüğü aksaklıkları dile getirmek olduğunu kaydeden Demirsoy, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol hakkında söylediklerininse yanlış değerlendirildiğini savundu.
 
İŞTE DEMİRSOY’UN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:
22 yıllık siyasi yaşamımda her zaman CHP'nin başarısı adına mücadele eden yeteri kadar siyasi kültürü tecrübesi olan biriyim. Nerede ne zaman neyin konuşulacağını da bilirim.
 Uğrunda büyük mücadeleler verdiğimiz Gaziemir sürecine gölge düşürecek herhangi bir olumsuzluğun içinde olmam.

HALİL İBRAHİM ŞENOL KADER BİRLİĞİ YAPTIĞIM BİRİDİR
 H.İbrahim Şenol benim için belediye başkanından öte kader birlikteliği yaptığım birisidir. Tabi ki ayrı düşündüğümüz, fikir ayrılıklarımız olmuştur, olabilir. Ancak asla bugüne kadar H.İbrahim Şenol'un şahsıma karşı bir saygısızlığı olmamıştır. Benim de H.İbrahim Şenol'a karşı olmamıştır. Birçok siyasi konuyu kendi içimizde tartışmışızdır kol kırılmıştır yen içinde kalmıştır.

ŞENOL’LA İMZA OLAYINDA AYNI NOKTADA DEĞİLİZ
Özellikle son dönemde imza toplama olayında aynı düşünceleri paylaşmıyoruz. Ayrıca Gaziemir de elde edilen bir başarı var ise bu başarının sahibi isimler değil gerçek kahramanları örgüt emekçileridir. Bir kez daha bu sürece katkı koyanlara saygılarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum.

TUTTUĞUM ELİ ANCAK ELİM KESİLİRSE BIRAKIRIM
Yazı altında isimsiz ve sahte isimlerle ilgili yorumlarda da görüyorum ki ayrışmamıza ilişkin bir beklenti hâkim. Ancak ben tuttuğum eli, bileği benim elim kesilmedikçe asla bırakmam. Durumdan vazife çıkartmaya çalışan arkadaşlardan da ricam Gaziemir sürecini hafızalarında bir kez daha yaşasınlar bilmeyenler bilenlere sorsunlar, danışsınlar.

GAZİEMİR ÖRGÜTÜNDEN YAPILAN AÇIKLAMA MANİDAR
 Kimsenin şüphesi olmasın ki Gaziemir de elde edilen başarı önemli bir başarıdır ve yorumlarda bahsedildiği gibi kısa süreli ve tesadüfen elde edilmiş bir başarı değildir. Ben inanıyorum ki bu süreç CHP'nin lehine devam edecektir ve etmelidir. Bunun için ne gerekiyorsa sorumluluk sahibi herkes üzerine düşeni yapmalıdır ve yapacaklarına da inanıyorum. Üzüntüm odur ki Gaziemir ilçe örgütünden gelen basın açıklaması da çok manidardır. Bununla ilgili açıklama yapmayı da doğru bulmuyorum. İlçe yönetimimiz bir danışma kurulu yaparsa burada konuşmamın daha doğru olacağına inanıyorum.
 
Ek açıklamasında CHP’nin tüzük kurultayı sürecine ilişkin görüşlerini de dile getiren Demirsoy, değerlendirme yaptı. Yaptığı değerlendirmenin aynısını il başkanlığına sunan Demirsoy, şu açıklamayı yaptı.
 
ÖNCELİKLE PARTİMİZİN OMURGASI SAYABİLECEĞİMİZ KADIN KOLLARIMIZ VE GENÇLİK KOLLARIMIZIN OLUŞUM SÜRECİ AYNEN İLÇE VE İL KONGRELERİMİZDE OLDUĞU GİBİ MAHALLE DELEGE SEÇİMLERİNDEN BAŞLAYARAK GENEL MERKEZ KURULTAY SÜRECİNDE YAŞANAN ŞARTLARIN AYNEN UYGULANMASIYLA BELİRLENMELİDİR VE SÜREÇ TÜZÜKSEL OLARAK GÜVENCE ALTINA ALINMALIDIR.
 
ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN 12. MADDEDEN İMTİYAZLI ÜYELİĞE SON VERİLMELİ YA DA 12.MADDEDEN YAPILACAK ÜYELERİN SEÇME VE SEÇİLME HAKLARI OLMAMALIDIR.
 
ADAY ÜYELİK SÜRESİ EN AZ 6 AY OLMALI VE HER ÜYE GEREKLİ EĞİTİM SÜRECİNDEN GEÇEREK SERTİFİKA ALDIKTAN SONRA ÜYELİK KARTINA SAHİP OLABİLMELİDİR.
 
HER ÜYE BELİRLENEN ÜYELİK AİDATINI YILDA BİR KEZ ÖDEMEKTE ZORUNLU KILINMALIDIR. ÜYELİK AİDATI YENİDEN BELİRLENMELİDİR.
 
ÖRGÜTÜNÜN 3 ETKİNLİĞİNE KATILMAYAN, AİDATINI ÖDEMEYEN ÜYENİN SEÇME VE SEÇİLME HAKKI OLMAMALIDIR.
 
BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ, İL GENEL MECLİS ÜYELİĞİ, BELEDİYE BAŞKANLIĞI VE MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAY OLABİLMEK İÇİN CİDDİ KRİTERLER GETİRİLMELİDİR.
 
BU KRİTERLER ŞÖYLE SIRALANABİLİR;
 
 
A) EN AZ 8 YILLIK PARTİ ÜYESİ OLMAK.
 
 
B) PARTİNİN KADIN VE GENÇLİK KOLLARINDA, İLÇE YÖNETİMLERİNDE EN AZ BİR DÖNEM GÖREV YAPMIŞ OLMAK.
 
C) ADAYLAR SEÇİMLERDEN EN AZ 6 AY ÖNCE ÖN SEÇİMLE BELİRLENMELİDİR.
 
D) HİÇ BİR GÖREV İKİ DÖNEMDEN FAZLA YAPILMAMALIDIR.
 
E) PARTİNİN BİR ALT KADEMESİNDE GÖREV YAPMAYANLAR BİR ÜST KADEMESİNE ADAY OLAMAMALIDIR.
 
ÖRNEK; İLÇE KADIN KOLLARI YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNİ BİR DÖNEM YAPMAYANLAR İLÇE KADIN KOLU BAŞKANLIĞINA ADAY OLAMAMALIDIRLAR.
 
İLÇE YÖNETİM KURULLARI NÜFUSU 100.000'İN ALTINDA OLAN İLÇELERDE 14, NÜFUSU 100.000'İN ÜZERİNDE OLAN İLÇELERDE 20 ÜYEDEN OLUŞMALIDIR.
 
İLÇE YÖNETİM KURULLARINDA VE İL YÖNETİM KURULLARINDA KADIN KOTASI %50 OLMALIDIR.
           
BELEDİYE MECLİS ÜYELİKLERİ, İL GENEL MECLİS ÜYELİKLERİ, VE MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ İÇİN GENÇLİK KOLLARINDAN EN AZ % 30 ORANINDA ADAY GÖSTERİLMELİDİR.
 
İL YÖNETİM KURULU 30 ÜYEDEN OLUŞMALIDIR.
 
PARTİMİZİN MEVCUT TÜZÜĞÜNDE YER ALAN “BAŞKAN YARDIMCILIĞI SİSTEMİ” NİN YERİNE ESKİ TÜZÜĞÜMÜZDE OLDUĞU GİBİ İLÇE VE İL SEKRETERLİKLERİ YETKİLERLE GÜÇLENDİRİLMELİDİR.
 
İLÇE, İL VE GENEL MERKEZ OLUŞUMUNDA KONGRELERİNDE KURULTAYLARINDA ADAY OLMAK İÇİN KOTA %5'E İNDİRİLMELİDİR.
 
İLÇE KONGRELERİNDE KONUŞMACI SAYISI VE SÜRESİNDE SINIRLAMA OLMAMALIDIR. GEREKİRSE KONGRE BİR SONRAKİ GÜNE UZAYABİLMELİDİR.
 
İL KONGRELERİNDE KONUŞMACI SAYISI VE SÜRESİNDE SINIRLAMA OLMAMALIDIR. İL KONGRELERİ EN AZ İKİ GÜN OLMALIDIR.
 
İLÇE VE İL KONGRELERİNDEN ÖNCE İLÇELERİN VE İLLERİN MALİ DURUMU TARAFSIZ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI TEMSİLCİSİ YA DA GENEL MERKEZ TARAFINDAN DENETLENEREK BİR RAPOR HALİNDE KONGRELERE SUNULMALIDIR.
 
İL VE İLÇELERDE ÇALIŞAN PERSONELLER TÜRKİYE GENELİNDE GENEL MERKEZ TARAFINDAN BELİRLENMELİ, BELİRLİ EĞİTİM SÜRECİNDEN GEÇİRİLDİKTEN SONRA İLÇE VE İL BİNALARINDA GÖREVLENDİRİLMELİDİRLER. SÜRECİN DEVAMLILIĞI AÇISINDAN ÇALIŞAN PERSONELLER SSK'LI, SENDİKALI OLMALIDIRLAR. MAAŞLARI GENEL MERKEZ BÜTÇESİNDEN ÖDENMELİDİR.
 
PARTİ MECLİSİ ÜYELERİNİN SAYISI 120 OLMALI VE PARTİ MECLİSİNİN OLUŞUMUNDA TÜRKİYE DE MİLLETVEKİLLİĞİ DAĞILIMI YÜZDESİNE GÖRE İLLERDEN ÜYE ALINARAK PARTİ MECLİSİ OLUŞTURULMALIDIR.
 
TÜZÜĞÜMÜZÜN PARTİ DENETMENLERİ BÖLÜMÜ PARTİ MÜFETTİŞLİĞİNE DÖNÜŞTÜRÜLMELİDİR. PARTİ MÜFETTİŞLERİ GÖNÜLLÜLERDEN, MYK'DAN YA DA PARTİ MECLİSİNDEN BELİRLENMEMELİDİR.
 
GENEL MERKEZ PERSONELİ OLARAK ÇALIŞMALIDIR. KONUSUNDA UZMAN VE TARAFSIZ KİŞİLERDEN OLUŞMALIDIR. İLÇE VE İLLERİN, İLÇE VE İL YÖNETİMLERİNİN, BELEDİYE VE İL GENEL MECLİSLERİNİN FAALİYETLERİ HAKKINDA ÜÇ AYDA BİR DELİLE DAYANAN BELGELİ RAPORLAR HAZIRLAYARAK GENEL MERKEZE SUNULMALIDIR.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa 13 Temmuz 2011 Çarşamba 11:31

röportajında söylediklerini kendiside beğenmemiş olacak ki düzeltme gereği duyuyor. Haberin altındaki yorumlardan sonra kafası dank etmiş.

Yorumu oyla      21      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’nin 9 İzmir vekili komisyonlara girdi
CHP’nin yemin krizini bitirme kararı aldığı TBMM’de komisyon üyeliklerine ...
'Olağanüstü toplantı talebimize cevap vermediler'
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Fatma Özen, 75 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi ...
Gök: İki haftada ne değişti?
CHP’li İsa Gök, AK Parti’yle yapılan mutabakatın ardından alınan yemin ...
 
CHP'li Başkan: Başbakan'a söylemeye utandım
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 650. Tarihi Kırkpınar'ın Edirne ...
Kılıçdaroğlu: Omurgandan kaygım var
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı ...
EXPO kararnamesi 'güven oyu'nu bekliyor
Ömer Cihat Akay, İzmir’in EXPO 2020 adaylığı sürecini yürütecek Yönlendirme ...
 
Disiplin kararı CHP Ödemiş’i karıştırdı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Adnan Saygıler, CHP ...
Erdoğan: Diklendiler ama dik duramadılar
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin andiçme ...
Arınç: Kesin bir pislik var
Deniz Feneri’nde “bir pisliğin kesin olduğunu” söyleyen Başbakan Yardımcısı ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva