HABERLER>GÜNCEL
12 Ağustos 2016 Cuma - 12:28

Darbeci binbaşının ifadesinden yeni detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırdıktan sonra kaçışları 16 gün süren 11 kişilik timin başındaki Binbaşı Şükrü Seymen, emniyetteki ifadesinden yeni detaylar ortaya çıktı.

Darbeci binbaşının ifadesinden yeni detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırdıktan sonra kaçışları 16 gün süren 11 kişilik timin başındaki Binbaşı Şükrü Seymen, emniyetteki ifadesinden yeni detaylar ortaya çıktı. Seymen, Tuğgeneral Sözmezateş’i suçlamayı sürdürürken, emniyette izlettirilen ve bazı darbeci askerlerin gözyaşını tutamadığı, şehit polislerin cenaze töreniyle ilgili ise "İzleyince dünyalar başıma yıkıldı. İnsanlığımızdan utandım" dediği belirtildi.

Darbe girişimi gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlerden oluşan 37 kişilik tim kaçtı. Bu askerlerden 36’sı değişik tarihlerde ormanlık alanda yakalandı. Askerler Çetibeli Jandarma Karakolu’ndan da soruşturmanın yürütüldüğü Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. ’Paşa’ lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu’nun da aralarında bulunduğu darbeci askerlerden 25’i sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Sonradan yakalanan Binbaşı Seymen ile birlikte 11 darbeci askerin ise emniyetteki sorgusu ve işlemleri sürüyor. 

TUĞGENERALİ SUÇLADI: TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜK

Gözaltındakilerin sorgusu sürürken, Binbaşı Seymen’in ifadesiyle ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı. İfadesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik düzenlenen operasyonu yönettiği belirtilen Tuğgeneral Gökhan Şahin Sözmezateş’i suçlamayı sürdüren Binbaşı Seymen şöyle dedi:

"Tuğgeneral Gökhan Şahin Sözmezateş’in emirlerini yerine getirdim. Kendisi bize Marmaris’te terör örgütü liderinin alınıp getirileceğini söyledi. Görevin gizli olduğunu ve güvendiğim arkadaşlardan tim oluşturmamı istedi. Emir-komuta kademesine uyulması gerektiğini herkes bilir. Otele gittiğimizde bizi tuzağa düşürdüklerini anladım. Olayın ardından beraberimdeki arkadaşlarla birlikte kaçabildiğimiz kadar kaçacaktık. Drone adı verilen hava araçlarına yakalanmamak için gece yürüdük. Gündüzleri ise ağaçların arasında saklanıyorduk. Tek kurtuluşumuz Yunan adalarına kaçmaktı. Sahildeki tekneleri inceledik. Çalıştırmayı başaramayınca, ormanlık alana geri gördük. Emniyette, şehit polislerin cenaze töreninin görüntüleri izlettirilince dünyalar başıma yıkıldı. İnsanlığımızdan utandım. Hayatımızı karartanların Allah belasını versin." 

37 kişilik timden yakalanmayan Yüzbaşı Burkay Karatepe’nin ise yakalanması için çalışmaların aralıksız sürdürdüğü belirtildi. Karatepe’nin yakalanması için 81 ilin emniyet müdürlüklerine yazı gönderildi. (dha)

 
Motorine 8 kuruş zam
 
Flaş! Hakan Şükür'ün tüm mal varlığına el konuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şeytanın aklına gelmez: FETÖ'cüler böyle...
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Sivas'ta tutuklanan Cumhuriyet Üniversitesi ...
Meteorolojiden İzmir'e ve Ege'ye serin haber!
Ege Bölgesi'nde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının ...
En kritik ismin kayınpederi serbest: Benim öyle bir...
FETÖ terör örgütünün 'Hava Kuvvetleri İmamı' Adil Öksüz’ün gözaltına alınan ...
 
Gülen'in mal varlığına el konuldu
FETÖ soruşturması kapsamında açılan davada, firari sanıklar Fetullah Gülen ...
Bir FETÖ hikayesi: Hileli kuradan İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne!
Fethullah Gülen Cemaati polis içinde ilk olarak 1991 yılında “hileli kura” ...
Çiğli Üssü'ne operasyonda flaş karar: 42 asker...
İzmir'de, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Çiğli ...
 
Sahil Güvenlik gemisine baskın: 10 gözaltı
Zonguldak’ta darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında sahil güvenlik ...
Kemeraltı'na turist girdi!
Yunan Adaları'ndan Çeşme'ye gemiyle gelen turistler otobüslerle tarihi ...
İzin yasağı kalktı, memurlar Yunan Adaları'na akın etti!
Kamu personeline getirilen izin yasağının kaldırılmasının ardından memurlar, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva