HABERLER>GÜNCEL
12 Ağustos 2016 Cuma - 10:39

Gülen'in mal varlığına el konuldu

FETÖ soruşturması kapsamında açılan davada, firari sanıklar Fetullah Gülen ile Ömer Ekinci, Kemal Elibal ve Cemal Soncu'nun tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

Gülen in mal varlığına el konuldu

Adana'da, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması''na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, firari sanıklar Fetullah Gülen ile Ömer Ekinci, Kemal Elibal ve Cemal Soncu’nun tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı yazılı açıklamada, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör-Teknik ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosunca FETÖ/PDY ile bağlantılı kişi ve kuruluşlara ait olan taşınmazların, imar planlarında usulsüz şekilde yapılan değişiklikle değerinin fahiş miktarda arttırılması sağlanarak FETÖ/PDY terör örgütüne finansman sağlanmasına yönelik iddianame doğrultusunda 17 şüpheli hakkında Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesine dava açıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, bir numaralı sanık olan Fetullah Gülen’in"Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme" suçundan yargılandığı davada mahkeme heyetinin Gülen ile firari olan sanıklar Ömer Ekinci, Kemal Elibal ve Cemal Soncu hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığı hatırlatıldı.

Firari 4 sanık için mahkemece kaçak olduklarına yönelik işlem yapılmasının kararlaştırıldığı aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi, haklarındaki davanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla yabancı ülkede bulunan ve bu nedenle kendisine ulaşamadığı için kaçak duruma düşen Fetullah Gülen, Ömer Ekinci, Kemal Elibal ve Cemal Soncu’nun 'Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun 278/1 maddesi gereğince' tüm mal varlıklarına el koyulması kararı verdi. Mahkemenin bu kararıyla birlikte firari sanıklara ait Türkiye’deki taşınmazlar, kara-deniz ve hava ulaşım araçları, her türlü hak ve alacaklar, kıymetli evrak, ortağı bulunduğu şirket payları, kiralık kasa mevcutları ve banka hesapları dondurulmuş oldu."

DAVA

İlk duruşması 2 Mayıs'ta yapılan dava kapsamında, 17 sanıktan Fetullah Gülen'in "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüsten" ağırlaştırılmış müebbet, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın da "terör örgütüne üye olmak, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet, nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Diğer sanıklar için de 5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, vasfı üniversite alanı olan arazinin konut alanına çevrilerek, terör örgütü ile mensuplarına yüksek meblağlarda finansman sağlandığı, hiçbir faaliyette bulunulmamasına rağmen çeşitli ülkelere gidildiği ve masrafların belediyeye ödetildiğine yer verilmişti.

Güvenlik güçlerince 13 Ocak'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 5'i yargılama sürecinde tahliye edilmiş, 3 firari sanık hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı. Davada tutuklu sanık bulunmuyor. (a.a)

 
Kozağaç Meydanı yeniden doğacak!
 
Sıla'dan konser iptalleri sonrası detaylı açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir FETÖ hikayesi: Hileli kuradan İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne!
Fethullah Gülen Cemaati polis içinde ilk olarak 1991 yılında “hileli kura” ...
Çiğli Üssü'ne operasyonda flaş karar: 42 asker...
İzmir'de, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Çiğli ...
Sahil Güvenlik gemisine baskın: 10 gözaltı
Zonguldak’ta darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında sahil güvenlik ...
 
Kemeraltı'na turist girdi!
Yunan Adaları'ndan Çeşme'ye gemiyle gelen turistler otobüslerle tarihi ...
İzin yasağı kalktı, memurlar Yunan Adaları'na akın etti!
Kamu personeline getirilen izin yasağının kaldırılmasının ardından memurlar, ...
Mardin'den acı haber: Bir polis şehit
Nusaybin ilçesinde zırhlı polis aracına PKK'lı teröristlerce uzun namlulu ...
 
Kritik itiraf: Erdoğan'ın kaldığı oteli...
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın havacı yaveri Yarbay Erkan Kıvrak’ın ifadesine ...
İzmir'deki üniversiteye FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var
Operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ...
İstanbul'da 'zehir' olan festival: 2 genç öldü!
İstanbul’da geçtiğimiz cumartesi düzenlenen müzik partisi Life in Color’a ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva