HABERLER>POLİTİKA
13 Eylül 2011 Salı - 09:55

Cihat Akay’a rakip çıkıyor

Kongre süreciyle yarışın başladığı AK Parti’de İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a kendi yönetiminden de rakip çıkması bekleniyor.

Cihat Akay’a rakip çıkıyor

İZMİR - AK Parti’nin Bornova’daki kurucuları arasında yer alan Makine Mühendisi Mustafa Seyhan, 4 yıl Bornova İlçe Başkanlığı yaptı, 2009 yerel seçimlerinde Bornova Belediye Başkan adayı oldu. Seçim sonrası aktif siyasetten çekilen Seyhan, İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın göreve atanmasıyla yönetime girdi.
 
Yıldırım’a çalıştı
AK Parti İl yönetiminde de aktif görev almayan sadece genel seçimde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte çalışan Seyhan, İzmir İl Başkanlığı’na talip olacağı iddiasını yalanlamadı. İl Başkanı Cahit Akay’ı MÜSİAD’dan tanıdığını belirten Seyhan, “Şu an böyle bir çalışmam yok ancak Genel Merkez öneride bulunur ve görev verirse ‘hayır’ demem. Kendimi hazır hissediyorum. Çünkü kuruluştan itibaren görev yapıyorum. Partinin adım adım yükselişinde hep içindeydim. Ben istemem, görev beklerim. Görev verilirse de kaçmam” dedi. Seyhan, Akay yönetimine eleştirilerini şöyle sürdürdü: “İzmir gibi bir yerin yönetiminde iskeleti daha tecrübeli kişilerden oluşturmak gerekir. Taban genişletilmeli ama iskelette tecrübeli arkadaşlar gözden kaçırılmamalı. 50 kişilik yönetimde en az 20 kişi mikrofonu ele aldığında AK Parti’yle ilgili çok şey söylemeli, partinin nereden nereye geldiğini bilmeli, kitleleri peşinden sürüklemeli. Ancak tecrübeli arkadaşlar gözden kaçırıldı” dedi.
 
AKP’de delege seçimi takvimi belli oldu
AK Parti İzmir’de delege seçimleri takvimi belli oldu. 234 bin 451 parti üyesi 30 ilçede sandığa giderek, ilçe kongrelerinde oy kullanacak delegeleri seçecek. Seçim, 1 Ekim’de Karabağlar ve Kemalpaşa ile başlayacak, 16 Ekim’de Menemen ve Kiraz’la son bulacak. Parti yönetimine talip olanlar önce delege olabilmek için mücadele edecek. 234 bin 451 parti üyesi 30 ilçede sandığa giderek, ilçe kongrelerinde oy kullanacak delegeleri seçecek. İl Başkan Vekili Mahmut Badem, hafta sonu ilçe başkanlarını toplayarak, delege seçiminin teknik detayları hakkında bilgi verdi. İlçe başkanlarına delege seçim takvimi de dağıtıldı.

İzmir’de AKP’nin delege seçim takvimi şöyle şekillendi: 

1 Ekim: Karabağlar, Kemalpaşa
2 Ekim: Karşıyaka, Bayraklı, Kınık, Bornova
3 Ekim: Buca
4 Ekim: Karaburun
5 Ekim: Çeşme, Konak
7 Ekim: Bayındır. 
8 Ekim: Ödemiş, Foça, Balçova
9 Ekim: Aliağa, Seferihisar, Menderes, Tire
10 Ekim: Selçuk
11 Ekim: Gaziemir, Dikili
13 Ekim: Torbalı, Beydağ
14 Ekim: Urla, Bergama
15 Ekim: Güzelbahçe, Çiğli, Narlıdere. 
16 Ekim: Menemen, Kiraz.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nagehan 16 Eylül 2011 Cuma 23:48

hayret icersindeyim insanlarin tavir ve davranislari karsisinda, kim kim hakkinda ne dusunurse dusunsun sozum yok da birini savunurken digerine hakaret etmek neden? kendinize guveniniz hic yok mu acaba? zeynep aktug'u taniyan zaten bu kadar vasat ve basit cumleler yazmayacagini bilir. komik islerle ugrasmak yerine keske insanlar iyi seyler yapmak icin biraz caba sarfetse, dunya o zaman daha fazla yasanilabilir bir yer olurdu...

Yorumu oyla      19      9  
Zeynep AKTUĞ 16 Eylül 2011 Cuma 14:47

Sayın editör ; Sitenizde yayınlanan ‘Cihat Akay’a rakip çıkıyor” başlıklı haber için 13 Eylül 2011 Salı 11:26 , 14 Eylül 2011 Çarşamba 08:59 , 15 Eylül 2011 Perşembe 12:33 ‘da Zeynep rumuzuyla yazılan yorumlar olduğunu yine arkadaşlarımın araması sonucunda öğrenmiş bulunmaktayım.Söz konusu yorum ne maksatla olduğunu bilemediğim haliyle şahsım tarafından yazılmış gibi gösterilmektedir.Ayrıca xpapatyammmmmm 14 Eylül 2011 Çarşamba 13:49 , xpapatyammmmmm 15 Eylül 2011 Perşembe 17:35 rumuzuyla yazılan beni işaret eden ve hedef gösteren yorumlar bulunmaktadır. Bu tür yorum paylaşımlarının siyasi ortamda tanınmış olmamdan dolayı sürekli bana lanse edilmesinden dolayı gerçekten artık sıkılmış durumdayım.Zaten geçerliliği olmayan kontrolü yapılmayan takma isimlerle yapılan bu yorumların tarafımdan yazılıyor görünmesi için planlı bir paylaşım olduğunu düşünmeye başladığım için şuan itibariyle kontrol mekanizmanızı harekete geçirmenizi hangi ıp lerden geldiğini muhakkak bildiğiniz bu hedef gösteren ve ortamı germek amaçlı olan yorumların kaldırılması noktasında gereğinin yapılmasını Ben Zeynep AKTUĞ olarak bu şekilde bir yorumda bulunmadığımı ve de bulunmayacağımı buradan beyan eder,, bu yazılı tekzip notumun aynen yayınlanmasını , bunların devam etmesi halinde hukuki yollara başvurmak zorunda kalacağımı bilginize sunarım.Saygılarımla.Zeynep AKTUĞ

Yorumu oyla      24      11  
xpapatyammmmmm 15 Eylül 2011 Perşembe 17:35

zeynep il başkanımızın odasında sigara içmesikonusunu değilde senin yaptıklarını duyarsa neler olur acaba....:)))))

Yorumu oyla      14      6  
ZEYNEP 15 Eylül 2011 Perşembe 12:33

AKAY BAŞKAN SADECE SUNU CEVAPLA.BAŞBAKANIMIZIN SİGARA YASAGI HASASİYETİNİ BİLİYORSUN.İL BAŞKANI ODASINDA ÇAY TABAGININ İÇİNE SİGARA YAKTIGINIZI ÖGERENSE NASIL DEGERLENDİRİR.

Yorumu oyla      18      8  
xpapatyammmmmm 14 Eylül 2011 Çarşamba 13:49

zeynep hanım.... il başkanımız hakkında yapmış olduğunuz yorumlardan sonra size sormak istiyorum neden böyle bi kuyruk acısı içerisindesiniz

Yorumu oyla      21      6  
kerim çetin 14 Eylül 2011 Çarşamba 13:33

soyisimsiz bir hanımefendiye cevap vermem ben,cevap verdiğim kişiyi bileyim de ona göre yazayım.bu arada kongre var ilin aday olsana elinde bu kadar belge varken :))

Yorumu oyla      20      6  
ZEYNEP 14 Eylül 2011 Çarşamba 08:59

KERİM BAŞKAN SOR BAKALIM İL BAŞKANINA ARTİST ÖMER 3 KIZI BİR ARADA İDARE EDİYORMUŞ BUNU NASIL YAPIYOR BİLELİM.AYDIN ŞENGÜL VEKİLİMİZE SEÇİMDEN ÖNCE TÜM TEŞKİLATIN ÖNÜNDE ORTADA GÖRÜNME ORTALIKTA OLMA BAŞKA BİRSEY İSTEMEM DEDİ AÇIKLASIN BUNU SAYIN VEKİLİMİZE.AZİZ DEMİRMİ PARTİLİ,SORUN AZIZ DEMİRE BAKANI İL BAŞKANINA ARATTIRIP NEKADAR İHALE ALDIRTTI AÇIKLASIN YOKSA BEN ACIKLAYACAGIM.VE KERİM BAŞKAN AK PARTİLİ OLARAK ÖLÇÜ AZİZ DEMİRMİ CEVAP VERİN.

Yorumu oyla      22      13  
Kerim Çetin G.Bahçe ilçe bşk 13 Eylül 2011 Salı 14:16

bütün ilçe başkanlarına da il başkanına da ağzı olan konuşuyor öyle arkadan çakma rumuzla atmak yok.bu eleştirenler mitinge bile gelmeyenler,bu eleştirenler ilçelerinde partilerine bir kuruş vermeyenler bu eleştirenler ilçeye bakan veya il başkanı geldiğinde partinin önünde sıraya geçenlerdir.listelere giremeyince parti aleyhinde çalışanlardır.ak partili olan dışarıda eleştirmez kongrelerde er meydanında rakip olur yeter ya kongrelerde hodri meydan bu arkadan atanlara.

Yorumu oyla      28      7  
DEMOKRAT İZMİRLİ 13 Eylül 2011 Salı 14:05

BENCE DÜNYANIN EN GEREKSİZ VE YİNE BENCE CAHİLCE FİKRİNİ 35 SARIŞIN PROJESİNİ ÇAKMA SARIŞIN FİLİZ ÇETİNERLE BERABER HİÇ BİR ÜST YETKİLİNİN HABERİ OLMADAN BİZİ İZMİRE REZİL ETTİ DİYE YATIYORDUR ÜZÜNTÜDEN DEĞİL NEVERDİKİ PARTİYE NEDEN ÜZÜLSÜN VALLAHİ AK PARTİ ONUN İSTİFASINA ÜZÜLMEDİ FARK BİLE EİLMEDİ YOKLUĞU :)

Yorumu oyla      19      6  
zeynep 13 Eylül 2011 Salı 11:26

akay başkan artık yolun sonuna geldiniz siz gidin maddi durumunuzu düzeltin sonra tekrar size görev verilir.nilgün gürel hanımıda harcadınızya helal olsun size nilgün hanım şimdi üzüntüsünden yatıyor.

Yorumu oyla      21      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Gazze’ye gitmem söz konusu değil
Başbakan Erdoğan, 3 gün sürece Mısır gezisi öncesi Gazze’ye gitmeyeceğini açıkladı.
Arınç bedelliye son noktayı koydu
Hükümet kaynaklarına dayandırılarak geçen hafta ortaya atılan “Bedelli ...
Tekin'den Yıldırım'a sürpriz ziyaret
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Aziz Yıldırım'ı cezaevinde ziyaret ...
 
CHP İzmir eski il başkanını ihraç etti
Disiplin tartışmaları ile gündeme gelen CHP’de, eski il başkanlarından ...
Disiplin kurulu kararı partiyi karıştırdı!
İl Disiplin Kurulu Kararını beğenmeyen CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, ...
Yıldırım: Yatırımları zamana yayarak yapmak lazım
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, küresel kriz nedeniyle Türkiye'deki ...
 
Kılıç: Çok daha ağır yaptırımlar şart
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, uluslararası ...
'Er ya da geç Gazze'ye gideceğim'
Başbakan Erdoğan'ın yarınki Mısır ziyaretinde merak edilen konulardan ...
Erdoğan için olağanüstü önlemler
Başbakan Erdoğan, pantalon kemerine takılacak çip yardımıyla uydudan takip ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva