HABERLER>POLİTİKA
12 Eylül 2011 Pazartesi - 11:34

'Er ya da geç Gazze'ye gideceğim'

Başbakan Erdoğan'ın yarınki Mısır ziyaretinde merak edilen konulardan biri de Gazze'ye gidip gitmeyeceği; Erdoğan bu ziyaretin er ya da geç gerçekleşeceğini söyledi.

 Er ya da geç Gazze ye gideceğim

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, El Cezire Televizyonu'na verdiği röportajda, çeşitli konulardaki soruları yanıtladı.

Türkiye-İsrail ilişkilerine yönelik soru üzerine Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
''Nihai noktayı şu anda tabii kestirmek kolay değil. Attığımız adımlar bir başlangıçtır. Bu başlangıç adımlarını da bildiğiniz gibi 5 maddede, 5 başlıkta toplamış bulunuyoruz ve şu anda bu atılan adımlarla ne gibi gelişmeler olacak; bunu önümüzdeki günlerde, haftalarda, belki aylarda göreceğiz. Fakat İsrail bugüne kadar yapmış olduğu uygulamaların, yanına kar kalmayacağını görmesi lazım, görecek. Çünkü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin İsrail'le ilgili almış olduğu kararlara hiçbir zaman uymadıklarını gördük. Tabii bir şımarık çocuk havası var İsrail'de. Ama bu süreç, 31 Mayıs 2010 Mavi Marmara olayı, uluslararası sularda gerçekleşen bu saldırı, bir defa hiçbir uluslararası hukuk kuralına uygun değildir. Aslında bu bir savaş nedenidir. Fakat biz Türkiye'nin büyüklüğüne yakışanı yapalım diyerek, bunu sabırla karşıladık.''

İSRAİL DÜRÜST DAVRANMIYOR
İsrail ile ilişkilerde 5 maddenin çok önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Bir; bundan böyle Türkiye ikinci katip düzeyinde diplomatik ilişkilerini sürdürecektir. Tabii bu da bir yere kadar. İki; savunma sanayine yönelik ticari ilişkilerimizi dondurmuş bulunuyoruz. Bu noktada da İsrail dürüst davranmıyor, ticaret ahlakı diye bir anlayışı yok'' dedi.

ER YA DA GEÇ GAZZE'YE GİDECEĞİM
''Ben Gazze'deki kardeşlerimin bizi beklediğinİ biliyorum'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
''Ben de Gazze'nin özlemi içerisindeyim, hasreti içerisindeyim. Bu arada birçok arkadaşlarımı ben Gazze'ye gönderdim. Gidiyorlar, geliyorlar ama er ya da geç Gazze'ye inşallah Rabbim ömür verirse gideceğim.''

Gazze'ye ziyaret konusunda gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan, "Tabii şunu da söyleyeyim; lüzumsuz gerilimden yana değiliz. Bunu Mısırlı kardeşlerimizle de görüşüyoruz'' dedi.

İsrail'in işgalle, tehditle hiçbir yere varılamayacağını bilmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:
''Türkiye İsrail için bölgede önemli bir ülkeydi. Şu anda artık Türkiye'yi kaybediyor, böyle bir durumla karşı karşıya. Bu artık kendi bilecekleri bir iştir ve biz söylüyoruz; özür dilemedikçe, tazminat ödemedikçe, Gazze'ye ambargo kaldırılmadıkça, artık İsrail için Türkiye yoktur.''

MESAJIMIZI ALMAZSA SURİYE DE KAYBEDER
Suriye'de yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Başbakan Erdoğan, ''Artık meşruiyetini gölgelemiş, kaybetmek üzere olan bir Esad var.

Kendisinin kalemi olan, kalemşoru olan bazıları, artık benim de aleyhimde yazıp çizmeye başladılar'' dedi.

Suriye halkına karşı olan sevgisinin tartışılamaz olduğunu belirten Erdoğan, ''Ama yönetim anlayışı maalesef şu anda zulüm estiriyor, orada mazlumların kanı dökülüyor ve binlerce insan şu anda siyasi tutuklu olarak cezaevlerinde yatıyor'' şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, bu insanların ahının yerde kalmayacağını ve bu gidişin iyi bir gidiş olmadığını ifade ederek, ''(Türkiye'nin mesajlarını) Suriye yönetimi aldı aldı, almadığı takdirde onlar da bizi kaybeder'' dedi.

ARAP BAHARI KARA KIŞA DÖNMESİN
Başbakan Erdoğan, 'Arap Baharı'na yönelik olarak, ''Şimdi temennimiz odur ki, bu bir kara kışa dönmesin. Tabii yağmur vardır rahmettir, yağmur vardır, taşkınlığa sebep olur. Biz rahmet olmasını temenni ediyoruz. Kara kış olmasın. Bunu isteriz ve baharın o tatlı rüzgarıyla uyanalım isteriz. Bizim bütün gayretlerimiz bunun için'' diye konuştu.

BEN ARAMIYORUM, KENDİSİ ARARSA GÖRÜŞÜRÜM
Suriye yönetimiyle halen görüşüp görüşmediği sorusu üzerine de BaşbakaN Erdoğan, ''Artık ben aramıyorum, aramayı da düşünmüyorum, kendisi ararsa konuşurum'' dedi. Şu anda arkadaşlarının hiçbirisinin artık aramadığını, onlardan da henüz bir arama talebi de gelmediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Gelirse, gerekli olanlar bize zaten gelir, durumu değerlendirir, ona göre kararımızı veririz'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan için olağanüstü önlemler
Başbakan Erdoğan, pantalon kemerine takılacak çip yardımıyla uydudan takip ...
CHP’den 'bedelsiz bedelli' önerisi
CHP'nin 9 Eylül’de TBMM Başkanlığı’na sunacağı teklifte; yaş sınırının ...
'Özür dilemezlerse işbirliği yok'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Özür dilenmedikçe İsrail ...
 
'Kul hakkı yiyenin alnı temiz olmaz'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Tertemiz alnımı senin lekeli dudaklarına ...
Davutoğlu: Kimse bize şantaj yapamaz
İsrail'in Türkiye'ye yönelik adımlar atacağına ilişkin iddiaları değerlendiren ...
Baykal'a komplo OdaTV iddianamesinde
OdaTV iddianamesinde, İklim Ayfer Kaleli ile Baykal’ın yaptığı telefon görüşmeleri de yer aldı.
 
'Alevilere olumsuz imada bulunmam'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Kılıçdaroğlu mezhep yakınlığı ...
Kılıçdaroğlu: Başarılı dış politika bu mu?
Ana muhalefet lideri Klıçdaroğlu, İsrail'le yaşanan gerilimi bu kez de Twitter hesabından eleştirdi.
'Tertemiz alnımı lekeli dudaklarına sürdürmem'
Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İsrail konusundaki ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva