HABERLER>POLİTİKA
12 Eylül 2011 Pazartesi - 12:52

Kılıç: Çok daha ağır yaptırımlar şart

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, uluslararası hiçbir hukuk kuralına uymayan, kan ve zulümden başka hiçbir şey bilmeyen İsrail’in çok daha ağır yaptırımlar hak ettiğini söyledi.

Kılıç: Çok daha ağır yaptırımlar şart

İZMİR - Partisinin İzmir il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında BM’nin Mavi Marmara Raporu’nu ve imzalanan Füze Kalkanı Projesini değerlendiren Kılıç, Mavi Marmara katliamının ardından İsrail'e yaptırımlardan kaçınarak işi BM'ye havale eden hükümetin umduğunu bulamadığını ifade etti. 

Hükümetin BM'den medet umarak 15 ay beklemesinin ve BM'nin İsrail aleyhine karar verebileceğine inanmasının büyük bir hata olduğunu savunan SP’li Kılıç, Türkiye’nin başından beri her adımda aktif olma zorunluluğu bulunduğunun altını çizdi. ABD ve İsrail Lobisinin yoğun baskısı altında olan BM’nin, bugüne kadar İsrail aleyhine yaptırım içeren hiçbir karara imza atmadığını hatırlatan Şerafettin Kılıç, “Bu nedenle Türkiye'nin Mavi Marmara baskını yapılır yapılmaz İsrail'e doğrudan ağır yaptırımlarla karşılık vermesi ve İsrail’in uluslararası savaş suçları mahkemesinde yargılanabilmesi için hukuki girişimler başlatması gerekiyordu. İsrail'in ihracat yaptığı ülkeler arasında Türkiye en üst sıralarda yerini almaktadır. Tam gaz ticaretin devam ettiği bir ülkeye olan yaptırımlar kadük kalmaz mı? İsrail’e yönelik açıklanan yaptırımları olumlu bulmakla birlikte Mavi Marmara cinayetlerine karşı uygulamaya konulan bu yaptırımları geç kalmış buluyoruz, yetersiz buluyoruz, az buluyoruz. Dokuz masum canın bedeli için bunlar yeterli olamaz.” dedi.

Net cevaplar bekliyoruz
Taşıdığı tehlike ve dezavantajları kamuoyunda geçen yıl tartışılan ‘Füze Kalkanı Projesi’nin Meclis tatildeyken acele bir şekilde imzalandığını belirten Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, “Bugüne kadar Müslüman ülkelere yararı dokunmayan, yararı bırakın pek çok zararı dokunan NATO'nun, bir dizi tehlikeler içeren bu isteğine boyun eğilmesini doğru bulmuyoruz. Daha henüz BM'nin Mavi Marmara Raporu'nda İsrail’e arka çıkan, Türkiye’yi ve masum canları hiçe sayan tavrı yeni iken, bir de NATO’nun bu projesine evet denilmesi ne itibarımız, ne güvenliğimiz, ne de şahsiyetli dış politika açılarından uygun olmamıştır. İslam'a ve Müslümanlara karşı saldırı paktı olan NATO'nun bu sisteminin İsrail'in güvenliği için kurulacağını herkes biliyor. Terör devleti İsrail'in çıkarları için Anadolu topraklarının kullanılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. İsrail korunacak diye, kendisini daha güvende hissedecek diye niçin biz zarar görmeyi göze alıyoruz? Bu ne gaflet? Bir taraftan İsrail ile askeri anlaşmalar askıya alınırken diğer taraftan İsrail'in güvenliği için yapıldığı açık olan füze kalkanı projesinin imzalanması ne yaman bir çelişkidir?” şeklinde konuştu. Hükümet yetkililerinin bugüne kadar tatmin edici bir bilgi vermediğini öne süren Kılıç, ‘Türkiye’nin hangi şartları kabul edildi? Türkiye projeyi kabul ederken muhtemel bütün zararları iyi tespit edip gerekli önlemleri anlaşmaya koydu mu? Füze kalkanı neden İran ile İsrail'in arasındaki coğrafi bölgeye kurulacak? Komuta kimde olacak? Savunma füzelerine ateşleme emrini kim verecek? İmha edilen füzelerdeki kimyasal ve biyolojik silahların serpilme yeri, hangi topraklar olacak?’ sorularına iktidarın net cevaplar vermesini istedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Er ya da geç Gazze'ye gideceğim'
Başbakan Erdoğan'ın yarınki Mısır ziyaretinde merak edilen konulardan ...
Erdoğan için olağanüstü önlemler
Başbakan Erdoğan, pantalon kemerine takılacak çip yardımıyla uydudan takip ...
CHP’den 'bedelsiz bedelli' önerisi
CHP'nin 9 Eylül’de TBMM Başkanlığı’na sunacağı teklifte; yaş sınırının ...
 
'Özür dilemezlerse işbirliği yok'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Özür dilenmedikçe İsrail ...
'Kul hakkı yiyenin alnı temiz olmaz'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Tertemiz alnımı senin lekeli dudaklarına ...
Davutoğlu: Kimse bize şantaj yapamaz
İsrail'in Türkiye'ye yönelik adımlar atacağına ilişkin iddiaları değerlendiren ...
 
Baykal'a komplo OdaTV iddianamesinde
OdaTV iddianamesinde, İklim Ayfer Kaleli ile Baykal’ın yaptığı telefon görüşmeleri de yer aldı.
'Alevilere olumsuz imada bulunmam'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Kılıçdaroğlu mezhep yakınlığı ...
Kılıçdaroğlu: Başarılı dış politika bu mu?
Ana muhalefet lideri Klıçdaroğlu, İsrail'le yaşanan gerilimi bu kez de Twitter hesabından eleştirdi.
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva