HABERLER>POLİTİKA
12 Eylül 2011 Pazartesi - 13:06

Disiplin kurulu kararı partiyi karıştırdı!

İl Disiplin Kurulu Kararını beğenmeyen CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, yönetim kuruluna iki seçenek sunacak. Bayır’ın formülüne göre; ya karar YDK’ya sevk edilecek ya da Karabağlar ve Ödemiş İlçe Başkanları görevden alınacak.

Disiplin kurulu kararı partiyi karıştırdı!

Can Özlü/Egedesonsöz - CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır tarafından çeşitli iddialar ortaya konarak, kesin ihraç talebi ile İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş ile Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk’ün, disiplin sürecinden ceza almadan kurtulması partide tartışma yarattı. Karardan memnun olmadığını dile getiren İl Başkanı Tacettin Bayır, konuyu ilk yönetim kurulu toplantısında masaya yatıracağını söyledi. Tüzük gereği, ilçe başkanlarını görevden alma yetkisine sahip olan İl Başkanı Bayır’ın, yönetim kurulu üyelerine iki seçenek sunacağı öğrenildi.

CHP İzmir eski il başkanını ihraç etti haberi için tıklayın

GENEL MERKEZDEN DESTEK İSTENECEK
Oluşturulan yeni stratejiye göre, ilk olarak Yüksek Disiplin Kurulu formülü görüşülecek. İl Disiplin Kurulu’nun gerekçeli kararı YDK’ya taşınacak eldeki somut deliller ve tanık ifadeleri de dosyada yer alacak. Disiplin Kurulu’nun kararı, genel merkez yönetimi ile de paylaşılacak ve destek istenecek. Öte yandan, İl Disiplin Kurulu Başkanı Nejat Yılmaz’ın, aynı zamanda Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi olması ve Bayraklı Belediyesi’nde Koordinatör Danışmanlık görevini yürütmesinin de YDK’ya gönderilecek dosyada yer alacağı iddia edildi. İlçe Belediye Başkanları ile arası açık olan İl Başkanı Bayır’ın, Yılmaz’ın diğer görevleri yanında İl Disiplin Kurulu’na başkanlık etmesinin etik olmadığını savunacağı öne sürüldü. 

GÖREVDEN ALABİLİR
İl Başkanı Tacettin Bayır', yönetim kuruluna ayrıca  “görevden alma” seçeneğini sunacağı öne sürüldü. Tüzükten doğan bu hakkını kullanmaktan çekinmeyeceğini dile getiren Bayır, kurul üyelerinin tutumuna göre Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş’ı ve Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk’ü görevden alarak yerine yeni isimleri atayabilecek.

Disiplin Kurulu Kararını egedesonsöz.com’a değerlendiren İl Başkanı Tacettin Bayır “Çıkan sonucu yönetim kurulumuz ile paylaşacağım. Ortada somut şeyler var. “Tamam” diyerek sineye çekemeyiz. Yasal süre içinde YDK’ya başvuracağız. Tüzüğün il başkanlarına verdiği bir de görevden alma yetkisi var. Gerekirse bu hakkı da kullanırım. Sağduyulu vatandaşlardan destek mesajları alıyorum” diye konuştu.

“SAYGISIZLIK YAPILMASIN”
CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Nejat Yılmaz ise kurul kararlarının kamuoyu önünde tartışılmasının doğru olmadığını söyledi. Yılmaz “Kararlar, tüm üyelerin özgür iradeleri ile alındı. Çeşitli iddialar ile disiplin sürecini karalamak ayıptır. Ben vergimi verdikten ve suç işlemedikten sonra nerede çalıştığım kimseyi ilgilendirmez. Karara saygısızlık yapılmasın” ifadelerini kullandı.
 


YENİ BAYRAKLARI DA ATMIŞLAR!
Öte yandan, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk’ün, disipline sevk edilmesindeki en büyük gerekçe olan “Parti bayrak ve flamalarını dereye attılar” iddiası da sanal ortamda hızla yayılan videolar sayesinde partililerle paylaşıldı. Servis edilen videolarda, dereye atılan eski CHP bayrakların yanında, yeni döneme ait sloganları taşıyan parti bayrak ve flamalarının da olduğu gözlendi. CHP İl Yönetimi’nin, YDK’ya sunacağı dosyada bu görüntülerin de yer alacağı öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aslan 13 Eylül 2011 Salı 23:54

sürekli kavga eden bir başkan.adam gölgesiyle kavga ediyor.iyönetiminde ertuğrul günayna yanyana resimleri çekilmiş akp sempatizanları var.resmi gösterirsem ğereğini yaparmısın bo..... kavga eden adam.yoksa sende onlardanmısın .

Yorumu oyla      14      6  
ESER 13 Eylül 2011 Salı 11:41

500 YIL BAŞKAN OLCAM MEMİŞ YILDIRIMCANA KIYAMAM O NAİF EMEKÇİ İNSANA NASIL KIYDINIZ AYIP VE YAZIK

Yorumu oyla      14      8  
umut 13 Eylül 2011 Salı 11:28

flaş flaş flaş'a katılıyorum. herkes geldiği gibi döner...

Yorumu oyla      13      6  
flaş flaş flaş 13 Eylül 2011 Salı 10:29

bir sabah uyanırsın gün iyi başlar akşama doğru BİR HABER geldiğin gibi gidersin geride ayıpların kalır asarım keserim alırım ayıpların herkes bu yorumu iyi okusun belki yarın belki daha yakın geldiğin gibi gidersin geride muhbirlerin ve kokmuş ilişkiler kalır bu yazıyı unutmayın örgütü gençleştirmek doğru ama çınarlara balta vurmak ayıp geldiğin gibi flaş flaş flaşchp izmirde yeni dönem

Yorumu oyla      18      7  
erkan tek 13 Eylül 2011 Salı 09:30

emin başkan ziyarete gitmeden 50 yıl başkanın oldu saygı duy,muhbir senin mutfakta ne yaptığını duyar bilir o belde başkanlarınla en son ne gün konuştun ara bakalım muhbirler sizi......

Yorumu oyla      19      6  
umut 13 Eylül 2011 Salı 09:27

emin amcanın partiden atılacağını düşünmek bile fecahat olurdu. il disiplin kurulunun doğru kararını destekliyoruz. pek niteliksiz il başkanımız bayır yetkilerini gözden geçirsin bence, yapamayacağı şeylere yaparım diyerek ortalığı karıştırmasın..

Yorumu oyla      16      6  
salih baba 13 Eylül 2011 Salı 00:53

İL BAŞKANININ YÖNETİME SUNMADAN İLÇE BAŞKANLARINI GÖREVDEN ALMA YETKİSİ VARDIR. YÖNETİMİN YETKİSİNDE DEĞİLDİR GÖREVDEN ALMA YETKİSİ DİREK OLARAK İL BAŞKANINA AİTTİR. YENİ TÜZÜK BUNU EMREDER... SIKIYORSA ALSIN GÖREVDEN

Yorumu oyla      17      7  
Palavracı 13 Eylül 2011 Salı 00:10

Ödemiş ilçesine bağlı beldeler var aldığım duyumlara göre Emin Öztürk 20 yılı aşkın süre belde belediye başkanlarını ziyaret etmemiş merak eden taraflara soruversin ilçe başkanlığı makamı emeklileri tatmin etme makamı değil maskara oldu adamcağız

Yorumu oyla      14      15  
VE SON ...THE END... 12 Eylül 2011 Pazartesi 23:45

ANAVATAN PARTİSİ..GİBİ OLACAĞIZZZ..ALLAH SONUMUZU HAYRA ÇIKARSIN..

Yorumu oyla      17      7  
fahri tatar 12 Eylül 2011 Pazartesi 22:56

yıllarca oncu buncu oldunuz,ekipçilik yaptınız,biat ettiniz,adamcılık yaptınız,partiyi 2.planda bıraktınız sayenizde baraj altında kaldık belkide o dönem şimdi eminciyiz diyenler dsp oy verdiniz,halaylar çektiniz, artık partinin yakasından düşün,eminciler yada hala bu partide adamcılık yapan eski kafalılar,disiplin kuruluda baykal dönemi seçilmişti,yani önder sav

Yorumu oyla      16      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım: Yatırımları zamana yayarak yapmak lazım
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, küresel kriz nedeniyle Türkiye'deki ...
Kılıç: Çok daha ağır yaptırımlar şart
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, uluslararası ...
'Er ya da geç Gazze'ye gideceğim'
Başbakan Erdoğan'ın yarınki Mısır ziyaretinde merak edilen konulardan ...
 
Erdoğan için olağanüstü önlemler
Başbakan Erdoğan, pantalon kemerine takılacak çip yardımıyla uydudan takip ...
CHP’den 'bedelsiz bedelli' önerisi
CHP'nin 9 Eylül’de TBMM Başkanlığı’na sunacağı teklifte; yaş sınırının ...
'Özür dilemezlerse işbirliği yok'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Özür dilenmedikçe İsrail ...
 
'Kul hakkı yiyenin alnı temiz olmaz'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Tertemiz alnımı senin lekeli dudaklarına ...
Davutoğlu: Kimse bize şantaj yapamaz
İsrail'in Türkiye'ye yönelik adımlar atacağına ilişkin iddiaları değerlendiren ...
Baykal'a komplo OdaTV iddianamesinde
OdaTV iddianamesinde, İklim Ayfer Kaleli ile Baykal’ın yaptığı telefon görüşmeleri de yer aldı.
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva