HABERLER>POLİTİKA
15 Şubat 2023 Çarşamba - 13:37

CHP’li Sındır’dan AFAD Başkanı’na ‘komisyon’ tepkisi: Raporu okuduğunu düşünmüyorum!

İzmir depremi sonrası TBMM’de kurulan komisyonun ardından hazırlanan rapor hakkında konuşan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Ortaya çıkan sonuç, bu raporun herhangi bir şekilde çok fazla dikkate alınmadığı. Ben AFAD Başkanı’nın bile bu raporu okumadığını düşünüyorum. Liyakatsiz insanlar göreve getirirseniz ne kadar rapor üretseniz, oradan sağlıklı bir sonuç almanız mümkün olamaz” diye konuştu.

CHP’li Sındır’dan AFAD Başkanı’na ‘komisyon’ tepkisi: Raporu okuduğunu düşünmüyorum!

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi Kamil Okyay Sındır, Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Sındır gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'yi derinden sarsan ve on binlerce ölüme yol açan Kahramanmaraş dahil olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası bir kez daha akıllara İzmir depremi geldi.

30 Ekim 2020’de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremde 117 vatandaş hayatını kaybederken gerekli tedbirlerin alınabilmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Deprem Araştırma Komisyonu kurulmuş ve İzmir’den CHP’den Kamil Okyay Sındır ve Sevda Erdan Kılıç, AK Parti’den ise Necip Nasır’ın da aralarından bulunduğu komisyon üyeleri yaklaşık 500 sayfalık rapor hazırlamıştı.

MECLİSİN İRADESİNİ YANSITIYOR
Komisyon tarafından hazırlanan raporu yayında izleyenlere gösteren Sındır, dikkat çekici bir iddiada bulundu.

Sındır açıklamasında şunları söyledi:

“Ortaya çıkan sonuç, bu raporun herhangi bir şekilde çok fazla dikkate alınmadığı… Ben AFAD Başkanı’nın bile bu raporu okumadığını düşünüyorum. Liyakatsiz insanları göreve getirirseniz ne kadar  rapor  üretseniz de oradan sağlıklı bir sonuç almanız mümkün olamaz. 500 sayfalık bir rapor bu. İçinde yok yok. Deprem öncesi, sonrası, esnasında risk yönetimden, yıkımların önlenmesine ve maddi-ekonomik-finansal anlamda yapılacaklar ile ilgili her şeyi içeriyor. Bütün üniversitelerin deprem ile ilgili birimlerinden hocalar davet edildi ve mevcut durumdaki sonuçları ortaya koyan çözüm önerileri derlendi. Yaklaşık 270 tane konu başlığı var.  TBMM'de 5 siyasi partinin temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan bir komisyon bu. Tüm partilerin verdiği önergeler birleştirildi ve komisyon oluşturuldu. Komisyon çalışmasını yaptı. TBMM'nin iradesi yansıdı yani. Bir yasa veya kanun değil. Kanun yapıcılara rehber niteliğinde bir çalışma… Bu rapor 600 vekilin oy birliği ile oluşturduğu, oy verdiği bir rapor. Bu raporun gereğinin yapılması; keyfiyet değil, zorunluluktur! Milli iradenin kamuya verdiği görevdir. Sayın Sevda Erdan Kılıç vekilimizin dediği gibi, rapor üretildi, ortaya kondu ancak unutuldu” diye konuştu.

 
Deprem bölgelerinde soruşturmalar sürüyor: 148 tutuklama
 
30 bin konut inşasına mart ayında başlanacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halkçı Cevdet 16 Şubat 2023 Perşembe 08:26

Sayın milletvekili ülkede her alanda bir düzensizlik vardır,bugün ülkemizde yaşanan deprem felaketinin boyutu dış dünyada çok yakın şekilde izleniyor ve gerek insani yardım gerekse ekonomik yönden nasıl yararlı olabiliriz diyerek plan ve projeler yaparak ülkemize sunuyorlar,bizde ise,siyasî liderleri adeta depremin nedenlerini birbirlerine suç atarak zaman geçiriyorlar,bu konuda gün birlik ve beraberlik günü değil gelecek seçimlerde nasıl oy alırız? Seçim yapılsın,bu konuda partiler bu milletin ve halkın gerisinde olduğunu dahi bilmiyorlar şimdi ülkemizin kaderini olumsuz yönden etkileyen deprem felaketinin sorunlarını çözmektir,Tayvan milletvekilleri depremden üç saat sonrasında maaşlarını bağışladılar,ülkemiz milletvekilleri üç gün sonra bizde bağış yapalım dediler,iktidarın ve muhalefetin yıkıcı dilleri depremden kalası değildir...

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Seçimler ertelenemez!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem gündemine ilişkin yaptığı ...
'Yabancı ekiplerle ilgili iddialar doğru değil'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "12 ülke, arama- kurtarma çalışmalarını ...
Bakan Soylu: Antakya’da her 2 konuttan 1'i yıkık
Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenleyen ...
 
Başkan Sandal’dan odalara ‘dava’ tepkisi: Hükümetten farkınız kalmaz!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, yürüttükleri kentsel dönüşüm ...
Erdoğan'dan Baykal ailesine taziye ziyareti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Eşi Emine Erdoğan, eski CHP Genel ...
'Yıkılan binaların yüzde 98'i 1999 yılı öncesi'
Kabine deprem gündemiyle AFAD merkez binasında toplandı. Toplantı sonrası ...
 
22 dokunulmazlık dosyası Meclis'e gönderildi
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk ...
'81 bini aşkın kişinin önemli bir kısmını taburcu ettik'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE'de düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi'ne mesaj ...
'İsrail, Türkiye'ye ilk destek gönderen ülkelerden'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye'ye ilk destek gönderen ülkelerden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva