HABERLER>POLİTİKA
15 Şubat 2023 Çarşamba - 10:43

Başkan Sandal’dan odalara ‘dava’ tepkisi: Hükümetten farkınız kalmaz!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, yürüttükleri kentsel dönüşüm çalışması ile ilgili kendilerine dava açan Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası’na tepki göstererek “Bizim 60 hektarlık dönüşüm ile ilgili plancılar odamız 'kamu yararı yok' , 'nüfus sayısı doğru hesaplanmamış' gerekçeleri ile dava açmış. Bu kurumlar bürokratik kurumlar değil. Bu kurumların asli görevi kamu yararını gözetmek… Siz kamu yararını bu noktalardan irdelerseniz, merkezi hükümet ile aynı noktaya düşersiniz” dedi.

Başkan Sandal’dan odalara ‘dava’ tepkisi: Hükümetten farkınız kalmaz!

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Sandal, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İzmir’de 30 Ekim Depremi sonrası ortaya çıkan başta ‘emsal artışı’ olmak üzere birçok konuya dava açan odalara sitemde bulunan Başkan Sandal,  yaklaşık 60 dönüm büyüklüğünde bulunan Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı kentsel dönüşüm çalışmaları için açılan davaya da tepki gösterdi.

YAPTIĞIMIZ KAMU YARARI DEĞİL DE NE?
Çalışmaların kamu yararının gözetilerek yapıldığını belirten Sandal, “Odaların işleyişine saygı duyuyoruz. Ancak odaların aldığı her karara pozitif yaklaşmıyoruz.  Bizim 60 hektarlık dönüşüm ile ilgili plancılar odamız 'Kamu yararı yok' , 'nüfus sayısı doğru hesaplanmamış' gerekçeleri ile dava açmış... Bu kurumlar bürokratik kurumlar değil. Bu kurumların asli görevi kamu yararını gözetmek... Siz kamu yararını bu noktalardan irdelerseniz, merkezi hükümet ile aynı noktaya düşersiniz. Belediye olarak yüzde 45'ini alıyorsun. Geriye iş dünyası kalıyor. Sen neyle ikna edeceksin bu adamı? Bölgedeki yapılaşma bitişik nizam, 4 kat şekilde… Şu anki durum bu... Park bile yok... Bizim yaptığımız kamu yararı değil de ne o zaman?” dedi.

HER ZAMAN 1+1=2 YAPMAZ
Mesleği üzerinden örnek veren Sandal, “Ben matematik öğretmeniyim. 1+1=2 yapar. Bunun dışında her şeye hayır derim. Size göre doğru yaklaşım olabilir. Ancak 1 damla su ile 1 damla suyu birleştirdiğinizde yine 1 damla su yapar. Her zaman 1+1=2 yapmaz. Bazen teknik durumların dışına çıkmak lazım… Siz bölgeye çıkıp vatandaşların feryadını, anneleri dinlediniz mi? Evlerin ne kadar depreme dayanıklı olduğunu duydunuz mu? Belediyeler ile süreci görüştünüz mü? Biz taleplerimizi ilettik kendilerine. Ola ki 1 yıl sonra mahkeme yürütmeyi durdurma verildi ve deprem oldu. Onlarca canımızı kaybedersek sorumlu kim olacak? Biz mi? Mesele bazen doğru ile yanlışı değil, olumsuz iki iş içinde pozitifi seçmek zorundasınız. Her zaman sizin karşınız doğru yada yanlış gelmez. Bazen mecbur olduğunuz iki doğru arasında ya da iki yanlış arasında kıyaslama yapmak zorunda kalırsınız. Tabii; Özel bir alandır, risk yoktur, birine rant veriyordur... O zaman sonuna kadar arkanızda durmayan namerttir. Ancak burada ekmeğe muhtaç vatandaşlarımız var” ifadelerini kullandı.

 
Deprem bölgesi için 'asbest' ve 'akciğer hastalığı' uyarısı
 
Madenciler, depremin gerçek kahramanları oldu
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
OSMANLIVATANDAŞI 15 Şubat 2023 Çarşamba 18:03

ODALAR DERHAL KAPATILMALI. DEPREMZEDE DÜŞMANI SADECE KENDİ CEBİNİ DÜŞÜNEN TİPLERLE BU İŞLER YÜRÜMEZ.BAKMAYIN ALGI YAPTIKLARINA.İNSANLARI KORKUTUP DAİRELERİ 300 BİNE ELİNDEN ALANLARI UNUTMADIK. ODALAR ACİLEN KAPATILSIN.

Yorumu oyla      3      4  
DEPREMZEDE1 15 Şubat 2023 Çarşamba 17:57

MİSYONER KILIKLI ARKADAŞLARIN FİKİR FUKARALIĞINDAN DEPREMZEDELER OLARAK USANDIK. ODALAR ACİLEN KAPATILMALI.

Yorumu oyla      3      4  
DEPREMZEDE 15 Şubat 2023 Çarşamba 17:55

ODALAR DERHAL KAPATILMALI. ACİLEN ODALAR KAPATILSIN.

Yorumu oyla      4      4  
BOŞ YAPMIŞSIN 15 Şubat 2023 Çarşamba 16:42

En son depremde de gördük ki popülist yaklaşımlar bilimsel gerçeklerin yerini aldıkça felaketler kaçınılmaz olur. Asıl rantçı yaklaşım budur. Bir oy uğruna, bir koltuk sevdasına ne ilke ne vicdan... Bir ekmeğe muhtaç vatandaşlara doğrudan el uzatmak da senin görevlerin ve vaatlerin arasında ayrıca....

Yorumu oyla      4      4  
Çiğlili 15 Şubat 2023 Çarşamba 16:22

Yaşadığımız afetlerin sebebi sizin gibi yöneticiler.

Yorumu oyla      5      3  
TC misafir 15 Şubat 2023 Çarşamba 13:20

Serdar Sandal, senin kamu yararından anladığın; depremzedeleri kışkırtarak odalar önünde eylem yapmaları için otobüs tahsis etmendir. Bir plan yapıyorsun ve en temel şey olan nüfus hesaplamasında yanlış yapıyorsun. Çıkmışsın bir de matematikçiyim diyorsun, bu ülke ekonomistim diyenleri de gördü. Nüfus hesaplamasında hata yap sonra hizmetler aksasın vatandaş heder olsun. Yahu çıkmış bir de ekmeğe muhtaç demagojisi yapmış en tehlikeli siyasi figür işte budur. Umarım bir daha koltuk yüzü görmezsin sizin gibi 4-5 belediye başkanı daha var illallah ettik artık. Chp belediye başkanı seçerken melih gökçek gibi zihniyete sahip olanları seçmesin bu nedir yahu!

Yorumu oyla      9      4  
Kentli 15 Şubat 2023 Çarşamba 12:27

Sayın başkan bir insan her şeyi bilemez bilirsede işte düz ovada arabayı takla attırır,başkanlık koltuğuna torpil ve atama mekanizması ile geldiniz stk ve odalara inanmak zorunda değilsiniz o zaman kime inanacaksınız?

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Baykal ailesine taziye ziyareti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Eşi Emine Erdoğan, eski CHP Genel ...
'Yıkılan binaların yüzde 98'i 1999 yılı öncesi'
Kabine deprem gündemiyle AFAD merkez binasında toplandı. Toplantı sonrası ...
22 dokunulmazlık dosyası Meclis'e gönderildi
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk ...
 
'81 bini aşkın kişinin önemli bir kısmını taburcu ettik'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE'de düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi'ne mesaj ...
'İsrail, Türkiye'ye ilk destek gönderen ülkelerden'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye'ye ilk destek gönderen ülkelerden ...
AK Parti'den seçim tarihine ilişkin ilk açıklama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Partili Bülent Arınç'ın ...
 
Bakan Akar: Erteleme veya erken terhis yok
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Terhislerle ilgili herhangi bir erteleme ...
İl Başkanı Cüneyt Oğuz’dan ekonomik seferberlik çağrısı!
Kahramanmaraş depremiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Memleket Partisi ...
Bahçeli: Devlet yok diyenler işbirlikçi sefillerdir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva