HABERLER>POLİTİKA
9 Ekim 2012 Salı - 16:36

CHP'li başkanlar 'o anketi' yorumladı: İnandırıcı değil!

AK Parti tarafından Türkiye genelinde yaptırılan ve İzmir özelinde CHP’li 10 ilçe belediyenin başarısız bulunduğu anket CHP’li başkanlar tarafından büyük tepkiye neden oldu.

CHP li başkanlar  o anketi  yorumladı: İnandırıcı değil!

Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ – AK Parti tarafından Türkiye genelinde 350 bin kişiye yaptırılan ankette İzmir özelinde, 3,5 yıldır görev yapan CHP’li 10 belediye başkanının halk tarafından başarısız bulunması büyük yankı uyandırdı. 

CHP’li başkanlar ve İl Başkanı Ali Engin tarafsızlığına inanmadıkları bu ankete, Ege’de Sonsöz’e yaptıkları açıklamalarla ateş püskürdüler.

AK Parti'den İzmir anketi: 10 ilçe başarısız

ENGİN: DOĞRULUĞUNA İNANMIYORUZ

CHP İl Başkanı Ali Engin, ‘Bu anket AK Parti menşeyli olduğu için şüphe ile yaklaşmak gerekiyor. Kimin başarılı olduğunu karar verecek olan vatandaştır. Bizde benzer anketler yaptıracağız fakat anketlerde gerçek sonucu almak mümkün değildir. CHP'li belediye başkanlarımızın performansları geçtiğimiz yerel seçimde ciddi bir başarı göstererek kanıtlanmıştır. Son dönemde anket adı altında çok fazla sayıda görüş ortaya atılıyor. Doğruluğu güvenmediğimizi söyleyebilirim. Doğru olana halk karar verecektir’dedi.



SINDIR: ANKETİ BAŞKA BORNOVA’DA MI YAPMIŞLAR?
Yerel seçimlerde yüzde 49,7 ile iş başına gelen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Sındır da anket sonuçlarına ateş püskürdü. Başkan Sındır, halk nazarında memnuniyet oranı yüzde 29,5 gösterilen anketin Bornova’daki siyasi gerçekle uzaktan yakından bağdaşmadığını savunarak, “Bizim yaptırdığımız ankette halkın bizden memnuniyet oranı yüzde 55 görünüyor. Kararsız oranı yüzde 15. Hal böyleyken başarı oranı yüzde 29,5 gösterilen bir anketin yerel seçim öncesi kamuoyuna sızdırılması her açıdan düşündürücüdür. Bizim sık sık yaptığımız anketin sonuçlarıyla 3-5 puan bir fark olsa anlar ve böyle bir tepki göstermem. Ancak bizim anketlerle arasında yarı yarıya bir sapma olunca ister istemez soruyor. Biz mi başka bir kentte anket yapıyoruz yoksa AK Parti genel merkezinin bildiği başka bir Bornova mı var. Ya da AK Parti, basına bu türden anketleri sızdırarak CHP’deki karar vericileri etkileyip, yerel yönetimlerdeki dişli rakiplerden kurtulmaya mı çalışıyor?. Ortaya atılan anket her açıdan düşündürücü ve kitleleri, örgütümüzü, genel merkezimizi maniple etmeyi amaçlayan bir çalışmanın ürünüdür. Ve de sonuçları itibariyle hayal ürünüdür” dedi.

 
DURAK: ANKETİN AMACI BELLİDİR
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da anket için siyasi manipilasyon vurgusu yaptı. Durak, "Bu anketin ne amaçla yapıldığı bellidir. Söyleyecek pek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yerel seçimlere kısa bir süre kala daha nelerle karşılaşacağımızı göreceğiz. Ama yapılan anketin doğru ve objektif bir anket olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.
 
SOLAK: ANKETİ CİDDİYE ALMIYORUZ
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak anket için, "Bu tarz bir değerlendirmenin doğruluğundan şüphe ederim. Doğruluk ile örtüşmeyen bir ankettir. Kamuoyu araştırmaları yapılırken belli yöntemler vardır. Bu yöntemler sırasında sorulan sorular önemlidir. Bir şeyleri eksik sorar iseniz yanıtlarda o şekilde olacaktır. Bu anketi ciddiye almıyoruz kendi yaptırdığımız ve doğruluğuna inandığımız anketlerimizi değerlendirmeye alıyoruz" ifadelerini kullandı. 

OĞUZ: SONUÇ YİNE LEHİMİZE OLUR

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz yerel seçimlerde CHP dışından da oy aldıklarını söyledi. Oğuz, "Yerel seçimler zamanında biz karşı tarafın seçmeninden oy alarak seçimi kazandık. Aliağa’da yaklaşık 35 bin seçmen vardı. Bu seçmenin 30 bini seçimlerde oy kullandı. 30 bin seçmenden yaklaşık 10 bini CHP seçmeniydi. 15 bin oy aldık. Geriye kalan 5 bin kişi ise bize diğer partilerden gelen seçmenlerin oylarıydı. Tablo 2009 yerel seçimlerinde lehimizeydi bu sebeple yerel seçimlerde tablonu yine lehimize olacağını düşünüyorum" dedi.

TATI: ANKETLER YERİNE PROJELERE DESTEK OLSUNLAR
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı AK Parti’nin anketlere harcadığı enerjiyi vatandaşa harcaması gerektiğini söyleyerek “Yapılan anketin doğruluğuna inanmıyorum. AK Parti’nin yüreği varsa sandıkta karşımıza çıksın. AK Parti kendi yaptırdığı anketler ile İzmir kalesini yıkmaya çalışıyor. Ama CHP olarak ne İzmir’de ne de Buca’da AK Partiye geçit vermeyeceğiz. Bizde anket yaptırdık ama nedense onların yaptırdığı anketlerden çok farklı sonuçlar ile karşılaşıyoruz. Bu tarz bir muhalefet yerine daha düzgün bir muhalif yapı içinde olmalarını beklerdik. Anketlere para yedireceklerine vatandaşa yüzlerini dönsünler. Buca’da hiçbir sıkıntımız ya da sorunumuz yoktur. AK Parti anket çalışmaları ile kendini yoracağına projelerimize destek versin” dedi. 


 
KARAKAYALI: AK PARTİ’NİN PSİKOLOJİK SAVAŞI
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ise "Ben de kendi yaptırdığım ankette yüzde 68 oranında başaralı çıktım. Bu sebeple yapılan anketi çok doğru bulmuyorum. Kemalpaşa olarak asla başarısız bir yönetim sergilemedik. AK Parti’nin İzmir almak için yaptığı bir psikolojik savaştan ibarettir" yorumunu yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 31 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adnan 11 Ekim 2012 Perşembe 09:28

sayın tatı her konuşmasında projelerden bahsediyor buca şantiyeye dönmüş bucada yaşayanların haberi yok basın halkla ilşkiler uyuyor yada bucalılar uyutuluyor şu projeleri acıklayında bizimde haberimiz olsun

Yorumu oyla      12      13  
isimsiz 46 10 Ekim 2012 Çarşamba 15:39

anket doğruyu yansıtır yansıtmaz ayrı konu ama " başarılı " kategorisinde en düşük skoru alan yine bizim buca belediye başkanı..Başarılı bulan % 20 , bir daha oy vermem diyen % 63 , 2009 daki chp oyu % 52 küsur..Helal başkan , sen çok yaşa emi !!

Yorumu oyla      13      9  
KSK emekçi 10 Ekim 2012 Çarşamba 13:09

Karşıyaka' dan rastgele 100 telefon çevirin.%10 u Cevat Durak başarılı derse gerçekten başarılıdır.Ankete ne gerek var.

Yorumu oyla      16      6  
dadale 10 Ekim 2012 Çarşamba 13:04

Her türlü entrikalar ve çeşitli oyunlara rağman alamadılar gitti şu İzmir'i hükümetin egelleri de cabası çivi bile çaktırmadıkları gibi bir karalamadır gidiyor.Kendi kaderleri ile başbaşa CHP belediye başkanları hizmet üretmedeki çabalarını görmezden gelmek nankörlüktür. Vatandaş olarak yapılan hizmetleri denetleme hakkınız da var sadece kapı önünüze bakmayın lütfen, geneline bakın o zaman neler yapılmış görürsünüz. Örnek Karabağlar Belediyesinin yoktan var etme çabası ve başarısı.Alkışlıyorum..

Yorumu oyla      13      6  
KARŞIYAKALI VATANDAŞ 10 Ekim 2012 Çarşamba 12:51

KARÇIYAKADA CEVAT BŞK.ADAY OLURSA KESİN KAYBEDER ONUN YERİNE GENÇ DİMAMİK GERÇEK PARTİLİ BİRİNİ BULUP GÖSTERSİNLER OZAMAN KAZANIR BIRAKIN ARTIK BU CEVAT BŞK.ESKİ BŞK.LARI VS.CEVAT BŞK.SANA KİM YOL YAP DİYOR YOL YAPIYORSUN SONRA YURTAŞIN OMUZLARINA YIKIYON BU YOL PARALARINI BIRAK GİT BIKTIK SENİN UYGULAMALARINDA YOL PARALARINIDA KENDİN VER CHP.YE ÇOK ZARAR VERİYORSUN CEVAT BŞK.YÜREKLİYSEN TEK BAŞINA ÇIK 4.MURAT GİBİDE HALKIN SENİN İÇİN NELER SÖYLEDİĞİNİ KULAKLARINLA DUY OĞLUN İMARA GÖRE YEL ALIYO

Yorumu oyla      15      6  
izmir örgüt 10 Ekim 2012 Çarşamba 12:08

atama başkanlar istemiyoruz ...

Yorumu oyla      13      6  
ali aslan 10 Ekim 2012 Çarşamba 11:37

sayın başkanım bucanın gülen yüzü hadi bi daha güldür bizi demeden yine bizi güldürdün senin söylediğine kargalar bile inanmıyor

Yorumu oyla      14      9  
sus 10 Ekim 2012 Çarşamba 10:42

herkes konuşsun cevat durak sussun aday olsun yenilgiyi görsün

Yorumu oyla      23      9  
anket 10 Ekim 2012 Çarşamba 10:34

anketlerde çok bonkör bile davranılmış hangi hizmetten bahsediyorsunuz çok çok başarısız insanlar

Yorumu oyla      17      16  
isimsiz 46 10 Ekim 2012 Çarşamba 10:22

chp yönetimince de başarılı bulunmayan adayların yerlerine doğru adayların gösterilmesi durumunda bırakın İzmir ' i almayı , AKAPE çok ağır bir yenilgi alabilir..Bu süreci merkez yönetim iyi kullanıp çok isabetli kararlar alarak İzmir ' de devamlılığı sağlayabilir.Diğer belediye başkanlarını bilmem ama çok başarısız ve uyumsuz bir yönetim gösteren Buca belediye başkanıyla seçime gidilmesi gibi tuhaf bir karar alınırsa İzmir ' in bu büyük ilçesi akapeye kaybedilir..

Yorumu oyla      17      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Organik bibergazı' İzmirli vekili hastanelik etti!
Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Tasarısı'nı protesto eden grup, ...
Askerlik yapmayan vekil olabilecek!
Milletvekili seçilebilmek için askerlik şartı kaldırılıyor. AK Parti'nin ...
AK Parti İzmir’e 50 yeni Has Parti takviyesi
HAS Parti'nin son yapılan genel kurul ile kapatılması ve Genel Başkanı ...
 
“Sen bu kafayla ancak Şam babası olursun!”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tezkere çıktı, 'Şam fatihi' olacakmış. ...
Şengül’den Kocaoğlu’nun kitabı ‘Çete’ye tepki
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
“Evlatlarımızı katledenler için ağlamayız!”
Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün sözlerini değerlendiren Başbakan Erdoğan, ...
 
“Diyarbakır Emniyet Müdürü görevden alınsın!”
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, ''Diyarbakır ...
Akay’dan ‘Çete’ye ilk yorum: Metroyu da yazsın!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ege Tv’de yayınlanan Güne Bakış ...
AK Parti’den İzmir anketi: 10 belediye başkanı başarısız!
AK Parti’nin Türkiye genelinde yaptırdığı anketin İzmir bölümü çok konuşulacak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva