HABERLER>POLİTİKA
9 Ekim 2012 Salı - 15:48

'Organik bibergazı' İzmirli vekili hastanelik etti!

Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Tasarısı'nı protesto eden grup, güvenlik barikatını aşarak TBMM'ye yürümek isteyince polis müdahale etti. Eyleme destek veren CHP milletvekillerinden Musa Çam da biber gazından etkilendi.CHP milletvekilleri İzzet Çetin ve Süleyman Çelebi, Çam'ı hastaneye kaldırdı. Polisin biber gazı kullanmasını eleştiren Çelebi, “İçişleri Bakanı'na ileteceğiz, gazı ona da sıkacağız. Kendisi, gaz faydalı diyor” dedi.

 Organik bibergazı  İzmirli vekili hastanelik etti!

ANKARA- Sendikal Güçbirliği Platformu'nu oluşturan Türk-İş'e bağlı bazı sendikaların üyeleri, Türk-İş Genel Merkezi önünde toplandı. Çeşitli sloganlar atan grup adına açıklama yapan Tümtis Genel Başkanı Kenan Öztürk, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu tasarısının yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini hatırlattı.
 
Tasarının sendikal hak ve özgürlükleri geriye götürdüğünü öne süren Öztürk, 30 ve daha az işçi çalıştıran iş yerlerinde sendikal nedenlerle işten çıkarılanların, sendikal tazminat isteme haklarının ortadan kaldırılacağını iddia etti.

Tasarının mevcut haliyle yasalaşması durumunda, iş kollarının birleşmesi nedeniyle 7 sektörde örgütlü sendikaların tamamının baraj altında kalacağını savunan Öztürk, Türk-İş ve Hak-İş'in “kapalı kapılar arkasında” tasarıya imza attıklarını ileri sürdü.
 
Açıklamanın ardından oturma eylemi yapan grup, slogan atarak Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun görevinden istifa etmesini istedi.
 
http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/250/Ankara%27da%20eyleme%20destek%20veren%20CHP%27li%20vekile%20biber%20gaz%c4%b1/A09152718.jpg

TBMM'YE YÜRÜMEK İSTEDİLER
Sendikal Güçbirliği Platformu'nu oluşturan Türk-İş'e bağlı bazı sendikaların üyeleri daha sonra Sakarya Caddesi'nde Genel Başkan Erol Ekici'nin de aralarında olduğu DİSK üyesi bir grupla buluşarak, TBMM'ye doğru yürüyüşe geçti.


Karanfil sokak üzerinden yürüyerek Akay kavşağına gelen grup, polis barikatıyla karşılaştı. Emniyet yetkililerinin “TBMM'nin 1 kilometre çevresinde gösteri ve yürüyüş yapılmasının yasak olduğunu” belirterek, grubun yürümesine izin verilmeyeceğini söylemesi üzerine DİSK Başkanı Ekici, TBMM önünde basın açıklaması yapmak istediklerini ifade etti.

CHP'Lİ VEKİL GAZDAN HASTANELİK OLDU
İşçilere destek vermek için Akay kavşağına gelen CHP milletvekilleri İzzet Çetin, Musa Çam ve Süleyman Çelebi, emniyet yetkilileriyle görüşerek izin verilmesini istedi. Ancak grubun yürümesine izin verilmedi.

Daha sonra TBMM'ye yürümek üzere harekete geçen grupla emniyet güçleri arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında polisin sıktığı biber gazından etkilenen milletvekili Musa Çam'ı, diğer milletvekilleri Çetin ve Çelebi hastaneye kaldırdı. Polisin biber gazı kullanmasını eleştiren Çelebi, “İçişleri Bakanı'na ileteceğiz, gazı ona da sıkacağız. Kendisi, gaz faydalı diyor” dedi.

Polisin müdahalesinin ardından grubun bir kısmının alandan ayrılması üzerine DİSK Başkanı Ekici, sendika üyelerine dağılmamaları yönünde çağrı yaptı. Grubun tekrar TBMM'ye yürümek istemesi üzerine polis ikinci kez müdahale etti. Grup, bir süre oturma eylemi yaptı.Burada basın açıklaması yapan Ekici, tasarının anti demokratik olduğunu ileri sürerek, yasa geri çekilene kadar mücadele edeceklerini söyledi.

‘ORGANİK GAZI ÜSTÜMDE TEST ETTİLER’
DİSK Genel Sekreterliği'nden sonra CHP'den İzmir Milletvekili seçilen Musa Çam, bugün Ankara Kızılay'da TBMM'de görüşülen Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nı protesto eyleminde polisin gözüne biber gazı sıktığını öne süren Çam, gözlerini ıslak mendille kapattı ve iki kişinin koluna girip yürümesini sağlamasıyla alandan ayrıldı. Çam, "Olacak şey değil. "İçişleri Bakanı, 'Biber gazımız organik' diye gereksiz espriler yapıyor. Bunu benim üzerimde test ettiler. Sendikalar bir yasa tasarısına protesto ediyor. Bundan doğal bir şey yok. Üç sendikacı milletvekili olarak destek verdik. Polis gereksiz bir şekilde kalabalığa müdahale etti. Polis yüzüme biber gazı sıktı. Orantısız güç kullanıldı. Arkadaşlarım beni hastaneye götürdü. Geçici görme kaybı yaşadım. Gözüm tamamen kapandı. Doktorların müdahalesinden sonra kendime gelebildim. Büyük panik yaşadım" dedi.
(AA/DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 9 Ekim 2012 Salı 20:13

toplum bu protestonun ne olduğunu dahi bilmiyor, sendika ve sendikacılık bitiriliyor insanlar farkında değil.Herşey işverenin istediği gibi olacak.Yazık bu uyutulmuşluğa.Demokrasi 4 yılda 4 yıla seçime gidip b oy vermiş insaların sizin adına düşünmesini istemek değildir, beyin ve düşünce oy verdikten sonrada gerekli.

Yorumu oyla      13      6  
9 Ekim 2012 Salı 15:55

Davacı olsun. İzmir barosu olarak, biber gazı kullanımı için açılan davayı, Danıştay;... menfaatiniz yok,siz avukatların mesleki sorunları ile ilgilenin, taraf olamazsınız ...demişti.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Askerlik yapmayan vekil olabilecek!
Milletvekili seçilebilmek için askerlik şartı kaldırılıyor. AK Parti'nin ...
AK Parti İzmir’e 50 yeni Has Parti takviyesi
HAS Parti'nin son yapılan genel kurul ile kapatılması ve Genel Başkanı ...
“Sen bu kafayla ancak Şam babası olursun!”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tezkere çıktı, 'Şam fatihi' olacakmış. ...
 
Şengül’den Kocaoğlu’nun kitabı ‘Çete’ye tepki
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
“Evlatlarımızı katledenler için ağlamayız!”
Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün sözlerini değerlendiren Başbakan Erdoğan, ...
“Diyarbakır Emniyet Müdürü görevden alınsın!”
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, ''Diyarbakır ...
 
Akay’dan ‘Çete’ye ilk yorum: Metroyu da yazsın!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ege Tv’de yayınlanan Güne Bakış ...
AK Parti’den İzmir anketi: 10 belediye başkanı başarısız!
AK Parti’nin Türkiye genelinde yaptırdığı anketin İzmir bölümü çok konuşulacak ...
CHP Çiğli yeni üye hedefini açıkladı
Yerel seçimlere kadar üye kazanım çalışmalarına hız vereceklerini belirten ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva