HABERLER>POLİTİKA
9 Ekim 2012 Salı - 12:08

“Evlatlarımızı katledenler için ağlamayız!”

Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün sözlerini değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Evlatlarımızı katleden ve ölen terörist için ağlamayız" dedi.

“Evlatlarımızı katledenler için ağlamayız!”

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma yapıyor.
 
Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle; "Türkiye bölgesine ve dünyaya daha geniş bir vizyonla bakıyor. Dünyaya açılmakla değil, içine kapanmakla övünenler bizim dış politikamızı anlayamazlar. Sığ derede yüzmekten çekinenler engin denizlere açılmaya cesaret edemez. Türkiye Cumhuriyeti, 7 düvele meydan okuyanların omuzlarında yükseltmiştir.
 
Tezkere görüşmeler esnasında tarihe not düşünülmesi gereken ibretlik görüntüler ortaya çıkmıştır. Ana muhalefetin tezkereyi değerlendirme biçimlerinin çarpıklığı zaman geçtikçe anlaşılacaktır.
 
Türkiye’ye komşu bir ülkeden silah doğrultuluyor, ateşleniyor insanlar yaşamını yitiriyor. Zalimin ağzıyla konuşuyor, bu nasıl bir izansızlıktır. Hatay ve Şanlıurfa’yı vatan toprağı saymıyorlar mı? Biz buna sessiz mi kalacaktık ey Kılıçdaroğlu? Bizim kanımız, canımız buna müsaade etmez. Buralara yapılan saldırılar tezkereye gerekçe oluşturmuyor mu? Blöfün ne olup olmadığını zamanı gelince görürsün.
 
'ABD'YE CANIN CEHENNEME DİYEBİLİYOR MUSUN?'
Esad’a ‘canın cehenneme’ diyor. ABD’ye canı cehenneme diyebiliyor musun? ABD’nin karşısında el pençe divan duruyorsunuz. ABD Başkanı trabzanın üzerinde otururken sizin liderleriniz el pençe divan duruyorlardı. Biz bu görüntüleri yaşamıyoruz. Biz bu milletin onuru neyi gerektiyorsa o tabloyu veriyoruz.
 
Biz milli marşımızda aldığımız ilhamla hareket ediyoruz. Siz destek verin, vermeyin bu milletin topraklarına, bayrağına, egemenliğine uzanacak her türlü tehdit karşısında bizi bulacaktır.
 
'KONUŞTUKÇA ZATEN BATIYORSUN'
Böyle bir hadisede CHP bir kez daha BDP’nin kuyruğuna takılmıştır. Esad aşkının CHP’nin gözünü kör etmesini anlamak mümkün değildir. CHP sözcüleri tezkere konusunda yaptıkları açıklamalarla itibarlarını kaybediyorlar. Hiç değilse susma erdemini gösteriniz. Buyur devam et, konuştukça zaten batıyorsun. Tezkereyi destekleyerek bu milli meselede ortaya koyduğu ilkeli tutum için MHP’ye teşekkür ediyorum.
 
Suriye’deki gelişmelere sessiz kalmayız, tarihi bağlarımız var. Herkes 'haklısınız' diyor ama ana muhalefet partisi karşımıza çıkıyor. Türkiye’nin yanı başındaki yangına sessiz kalması söz konusu olamaz.
 
Rakam 100 bini buldu, biz bu 100 bin Suriyeli kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz. Bir yerlerden destek gelmiyor, bütün mücadelemizi veriyoruz, vereceğiz.
 
Kendi halkını bombalayan Esad’a gösterdiğiniz empatiyi neden o insanlar için göstermiyorsunuz? Bu millet bir kişi için Hint Yarımadası’na donanma gönderen bir millettir. Türkiye gerekirse sıkıntı çeker ama mazlumun yanında olur. Suriye bizim için herhangi bir ülke değil. Suriye halkıyla akrabalarımız var. Suriye halkının tamamı bizim kardeşimizdir, onlar içinde bir ayrım söz konusu değildir.
 
Suriye’deki kardeşlerimiz bize ecdadımızın emanetidir. Osmanlı’yı, Osmanlarının eserlerini göreceksiniz. Biz böyle iç içe girmişiz. Aynı pınardan beslendiğimiz kardeşlerimize sırtımızı dönebilir miyiz?
 
'ESAD BABASININ REKORUNU KIRMAYA ÇALIŞIYOR'
Biz Suriye’de yönetim değiştiğinde, engeller gevşediğinde önce Suriye’ye koştuk. Orada yaşayan kardeşlerimizi bağrımıza bastık. Biz iyi niyetle Beşar Esad’a tavsiyelerde bulunduk, yol gösterdik. Bizi oyalama yöntemini tercih etti. Baba Esad 30 bin insanı katletti, oğlu onun rekorunu kırma gayreti içindedir. Bizim asla kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz yok. Suriye halkı bizim canımız ciğerimizdir. Bizim Suriye rejimiyle sorunumuz vardır. Bunu birbirinden kesin hatlarla ayıralım.
 
Suriye halkını düşman olarak görmüyoruz. Biz Suriye halkının yanındayız. Bizim anlayışımızda zulmü alkışlamak, zulmü sevmek yoktur. Arap Baharı’nda yönetimden düşenlerin çoğu sünniydi. Onlar sünni diye diktatörleri desteklemedik. Nükleer konusunda ABD’ye rağmen İran’ın yanında yer aldık. Önce aynaya bak; kimsin, nesin.
 
‘Esad’la kol kolaydınız, bugün düşmanlık yaşıyorsunuz’ diyorlar. Biz Suriye halkıyla halen kol kolayız. Onu niye söylemiyorsun? Esad yanlış yaptıkça, meşruiyetini kaybetmiştir. Koltuk değnekleriyle ayakta durmaktadır. Koltuk değneklerinin markasını biliyoruz, o değnekler düşünce bitecektir. Duruşu bozulan Esad ve yönetimidir.
 
'TERÖRİST İÇİN AĞLAMAYIZ'
Elinde silah olan, can alan hiç kimseye müsamahamız yoktur, olamaz. Terörü mazur gösteren anlayışa prim vermedik, vermeyiz. Onları savunamayız. Onlarla da el ele olamayız. Biz evlatlarımızı katleden, ölen terörist için ağlamadık, ağlamayız. Yerimizi iyi bileceğiz, bırakın siyaseti siyasetçiler yapsın. Analarımızın gözyaşına kimsenin gözyaşı ilave etme hakkı yoktur.
 
'BU MİLLİYETÇİLİKSE MİLLİYETÇİYİM'
İnkar politikalarını ortadan kaldırdık, Kürt ifadesini ağzımıza alan ilk iktidar biz olduk. İnsanımızın can güvenliğine kastedenlerle mücadele sürecek.
 
Bazı medya organları ‘Erdoğan’dan milliyetçi söylem’ diyecekler, eğer bu milliyetçi söylemse milliyetçiyim.
 
'BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMIYORLAR'
Sizi insan yerine koyup bir yerel yönetim anlayışı var mı? Yapılan tahsislerin nasıl değerlendirildiğini biliyoruz. Belediye başkanları belediye başkanlıkları yapmıyor, yanlarına gönderilen elemanlarla başkanlık yapıyorlar.
 
BDP’nin bu oyunlarına gelmeyin. Biz yola çıkarken üç kırmızı çizgimiz var dedik.
 
'ANA DİLİN ÖĞRENİLMESİ BİR HAKTIR'
Ana dilde eğitim, yok böyle bir şey. Haktır deniliyor. Ana dilin öğrenilmesi bir haktır, bunu okullara getirdik. Müdür yerine Kürtçe müdür yazmanın bir anlamı yok.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 9 Ekim 2012 Salı 12:36

tam demogog lider tanımına uygun bir adam.Elkaide+hizbullah+libyadan gelen militanlar ne zaman beri Suriyeli oldu.Esad diyorki seçim yapalım halk iradesi ne diyorsa öyle olsun, niye karşı çıkılıyor.Amaç suriyeden bir kürt devleti daha çıkarmaksa önerilerin hiç birinin değeri yoktur değil mi?

Yorumu oyla      11      5  
misafir 9 Ekim 2012 Salı 12:24

sen önce barzaniye "ne oluyor arkadaş bu kuzey ırakta?" diye zahmet edip bi sorabilsen abd abiciğin izin verirse tabi

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Diyarbakır Emniyet Müdürü görevden alınsın!”
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, ''Diyarbakır ...
Akay’dan ‘Çete’ye ilk yorum: Metroyu da yazsın!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ege Tv’de yayınlanan Güne Bakış ...
AK Parti’den İzmir anketi: 10 belediye başkanı başarısız!
AK Parti’nin Türkiye genelinde yaptırdığı anketin İzmir bölümü çok konuşulacak ...
 
CHP Çiğli yeni üye hedefini açıkladı
Yerel seçimlere kadar üye kazanım çalışmalarına hız vereceklerini belirten ...
CHP İzmir 'Bütünşehir' için beldelere sandık kuracak!
Bütünşehir yasası ile belde belediyelerin kapatılacak olması sonrası harekete ...
Büyükşehir yasasında 'kırmızı pasaport'ta araya sıkıştı
13 ilin Büyükşehir olmasını öngören kanun tasarısına, kırmızı pasaport ...
 
Arınç: İfadelerini çok değerli buluyorum
Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün açıklamaları Bakanlar Kurulu toplantısında ...
Kılıçdaroğlu: Emniyet Müdürü toplumu böldü
Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün açıklamaları, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da gündemindeydi.
Güven: 5 kilo patetes 1 bardak çay ediyor
CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Nevşehir’in ilçe ve köylerine yaptığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva