HABERLER>POLİTİKA
21 Eylül 2024 Cumartesi - 08:42

Araştırmacı Yaldız, Saygılı-Tugay işbirliğini değerlendirdi: Aralarında gönül köprüsü de oluştu!

İntegral Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Ümit Yaldız, AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı’nın, Büyükşehir Başkanı Cemil Tugay ile birlikte Çevre, Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la görüşmesiyle ilgili olarak, “İzmir-Ankara köprüsü kurulurken, köprünün bir ayağında olan Bilal Saygılı’nın, Cemil Tugay ile de gönül bağı olduğunu görüyoruz. 90 dakika uygulamasında olduğu gibi Saygılı’nın Tugay’a körfez konusunda da katkıları var” dedi.

Araştırmacı Yaldız, Saygılı-Tugay işbirliğini değerlendirdi: Aralarında gönül köprüsü de oluştu!

EGEDESONSÖZ – Gazeteci yazar, İntegral Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Ümit Yaldız, SONSÖZ TV’de İzmir Körfezi’ndeki kirlilik, koku ve balık ölümlerini değerlendirdi.

Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Yaldız, körfezle ilgili AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Ankara’ya birlikte giderek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüşme yapmasıyla ilgili görüşlerini açıkladı. Yaldız, İzmir-Ankara köprüsünün bir ayağında Bilal Saygılı’nın olduğu görüşünü tekrarlarken, Saygılı ile Tugay arasında da gönül köprüsü kurulduğunu ifade etti.

MİLLETVEKİLLERİ KONUSU DA SANIRIM SAYGILI’NIN CANINI SIKIYOR
Ümit Yaldız açıklamasında “İzmir’in gevreği, boyozu vardı, şimdi de kokusu oldu. Espri konusu oldu bu durum. Arama motoruna İzmir yazdığınızda maalesef karşınıza olumlu şeyler çıkmıyor. Üçüncü sayfa haberleri çıkıyor, koku çıkıyor, yazın ortasında elektrik akımına kapılıp ölen insanlar çıkıyor. Çevre Bakanı İzmir’e geldi. AK Parti İl Başkanı, Cemil başkan ile Ankara’ya gitti. Bildiğiniz gibi araştırmacı kimliğimizin yanı sıra cebimizde uzun süredir taşıdığımız bir gazeteci kimliğimiz de var. Bu kimliğimizle bandı geriye sarıp değerlendirme yapıyoruz. Geçtiğimiz dönemde İzmir-Ankara arasındaki siyasal köprüde Hamza Dağ öne çıkıyordu. Bugün AK Parti milletvekillerinden kimse yok. AK Parti açısından ciddi bir açmaz olduğunu görüyoruz. Bilal Saygılı’nın Cemil Tugay’la Ankara’ya gidip o görüşmeyi yaptırması konusunda Cumhurbaşkanının da bilgisi, izni, hatta talimatı olduğunu söyleyenler vardı. Bazıları da cumhurbaşkanının bilgisi yok diyordu. Kimin doğru, kimin yanlış söylediğini bilemiyorum. Bilal Bey beni aradı, telefonda bana “kötü koku, körfezin temizlenmesi, İzmir’in ciddi bir sorunudur; bir çevre felaketi yaşanıyor. Bu sorunu çözmek için elimizi taşın altına koyduk. Öne çıkmamız, inisiyatif almamız gerekiyordu ve ben bu inisiyatifi aldım” dedi ve devlet aklıyla hareket ettiğini dile getirdi. Milletvekilleri konusu da sanırım onun da canını sıkıyor. Mevcut vekillerin bugün hala politik olarak körfez konusunda izlenecek tutum konusunda il başkanıyla aynı paralelde olmadığını düşünmediğini hala söyleyebiliriz, hala aynı noktaya gelmediler” dedi.

90 DAKİKA UYGULAMASINDA DA KATKISI OLMUŞTU
Yaldız şunları söyledi: “Bilal Saygılı, bana, körfez hepimizin körfezi, burayı temizlemek için devlet aklıyla hareket ettik, dedi. Uluslararası kredilerin hangi şartlarda kullanılacağına dair dahli olduğunu da anlattı. Bilal Saygılı ile Cemil Tugay arasında kurulmuş bir köprü var, gönül köprüsü... Ulaşımda 90 dakika uygulamasının geri getirilmesinden tutun, körfez meselesine kadar, üç beş konuda Bilal Saygılı’nın Cemil Tugay’a katkıları var. Birbirlerine teşekkür ediyorlar. İzmir’de böyle bir şey yaşanmamıştı. Bunu, kentin sorunlarını çözme konusunda olumlu bir işbirliği olarak kabul edenler olduğu gibi işbirliğinin altında başka şeyler arayanlar da olacaktır. Körfezin temizlenme işinin devlet ve belediye işbirliğinde yapılması doğrudur. Gönül isterdi ki, AK Parti milletvekilleri de genel başkan yardımcısı Hamza Dağ da topyekun işin içinde olsun. Bunun oluşması zaman alacak gibi. Bu arada Cemil Tugay’ın, Bilal Saygılı ile Bakan Murat Kurum’la görüşmesinde bir nokta var. Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu’nun rakibiydi, İmamoğlu ile görüştü. Mansur Yavaş ile de görüştü, niye Cemil Tugay ile görüşmesin, düşüncesinden yola çıkılarak yapılmış bir girişim, anladığım kadarıyla. Biraz da vazife çıkarmaya yönelik bir şey bu. İl Başkanı bu noktada bir inisiyatif alıyor. Bu köprü, bir istişareden çıkan bir birliktelik değil. Bu köprü, kişisel inisiyatiflerle oluşan bir köprü.”

 
İzmir'de mafya baskını!
 
Oda Başkanı, kalitesiz kömürden şikayetçi: Sattığım kömürü bir dostuma tavsiye edemem!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de 3 il başkanlığına atama
AK Parti Nevşehir, Ağrı ve Çanakkale il başkanlıklarında görev değişimi yapıldı.
CHP'li Arslan'dan Bakan Tekin'e tepki: Eğitimde tasarruf olmaz!
Eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarda yaşanan sorunlar ...
Bakan Fidan: Türkiye'nin güç miktarı sürekli evriliyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, mevcut uluslararası sistemin insanlığın ...
 
Özel'den Bahçeli'ye 'HÜDA PAR' tepkisi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Devlet Bahçeli'nin 'HÜDA PAR'a tepkisine ...
CHP Kadın Kolları, Narin için sordu: Neden sustunuz?
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyümde öldürülen be katili hala ...
AK Partili Demiröz: İzmir'de balıklar bile hava alamıyor, İzmir'e girilmiyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Diğer partilerin tek ...
 
Erdoğan'dan İsrail'in siber saldırısına ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in siber saldırılarına ilişkin ...
Araştırmacı Yaldız'dan 'Büyük Takas' yorumu: Büyükşehir, binayı kendisi yapmalı!
İzmir Büyükşehir’in, Basmane Çukuru’ndaki hissesini TMSF’ye devredip karşılığında ...
Valiler kararnamesi tepki: Parti devletin somutlaşmış hali
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva