HABERLER>POLİTİKA
9 Ekim 2012 Salı - 11:24

Akay’dan ‘Çete’ye ilk yorum: Metroyu da yazsın!

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ege Tv’de yayınlanan Güne Bakış programının canlı yayın konuğu oldu, siyasi gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Akay’dan ‘Çete’ye ilk yorum: Metroyu da yazsın!

EGEDESONSÖZ - Güne Bakış Programı’nda egedesonsoz.com Genel Yayın Yönetmeni Ümit Yaldız ile Aslı Eren’in sorularını yanıtlayan Akay, partisinin büyük kongresinden, yaklaşan seçimlere, teşkilattaki sorunlardan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kaleme aldığı ‘çete’ isimli kitaba kadar pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı.

ÇETE’Yİ OKUMADIM AMA…
İlk olarak Kocaoğlu’nun tarihi Büyükşehir davasına ilişkin kaleme aldığı ‘çete’ isimli kitabından başlayan Akay, kitabı henüz okumadığı için kapsamlı bir değerlendirme yapmasının doğru olmadığını söyledi. Akay, “Sayın Başkan halen devam eden dava sürecine ilişkin yaşadıklarını anlatmış. Henüz okumadım, imzalı bir kitap verirse en kısa sürede okuyup daha geniş bir değerlendirme yapmamız mümkün olur. Ancak bizim Büyükşehir davası sürecinde takındığımız tavır ortadadır. Devam eden bir dava sürecine ilişkin lehte ya da aleyhte bir açıklama yapmamızın doğru olmadığını her fırsatta söyledik. Biz hala bu noktadayız. Sayın Başkan keşke bitmeyen metroların da İzmir’deki trafik ve altyapı sorunlarının da kitabını yazsa” diye konuştu.

BAYRAKLI’YA NEŞTER SİNYALİ!
Yerel seçim yaklaştıkça ilçelerdeki sorunların da açığa çıkmaya başladığı özellikle Bayraklı’da dün akşam yaşanan ve ‘il koordinatörünün’ kovulmasıyla sonuçlanan olay konusundaki tavrının sorulması üzerine de Akay, “Konuyu biliyorum. Bayraklı kongre sürecinden itibaren sorunlu bir ilçemiz oldu. Kongrenin ardından ben bu arkadaşlara sahip çıktım. Ancak yaşanan bu olaya kayıtsız kalmamız söz konusu değil. Gerekli araştırmayı yaptıktan sonra Bayraklı’daki sorunlara ilişkin daha farklı bir tavır takınabiliriz” dedi.

BÜTÜNŞEHİR YASASI BİZİM LEHİMİZE
Yerel seçimlerde yeni çıkacak Büyükşehir yasasının ellerini güçlendirdiği yorumunda da bulunan Akay, ‘Büyükşehir’e bizim genel seçimde birinci olduğumuz Ödemiş, Bergama, Kiraz gibi dış ilçelerden ve köylerden de oy kullanılacak olması Büyükşehir yarışında partimizin lehine bir tablo ortaya çıkarabilir” dedi.
Teşkilata yönelik ‘aday uyarısını’ canlı yayında da tekrarlayan Akay, “Seçimlere bir yıl kala adaya endeksli bir çalışma yapılması doğru değil. Partimizin adayları Şubat ya da en geç Mart ayında ortaya çıkar, belirlenir” dedi.

BAKANLAR DA ADAY OLABİLİR VEKİLLER DE
Büyükşehir adayı olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ım adının öne çıkmasını da değerlendiren Akay, “İzmir halkı Binali bakanımı sevdi. Teşkilatlarımızdan da bu yönde açık bir talep var. Ancak Ertuğrul Günay bakanıma da teşkilattan benzer bir talep var. Her iki bakanım da İzmir’den aday olabilir. Biz teşkilat olarak seve seve destekleriz. Ancak Büyükşehir adayımız tamamen farklı bir isim de olabilir, milletvekillerimizden biri de olabilir. Bir önceki seçimde biliyorsunuz Büyükşehir adayımız milletvekilimiz Taha Aksoy’du” diye konuştu.

CHP’Lİ BAŞKANLAR İYİ SINAV VEREMEDİ
Yerel seçime ilişkin İzmir’deki iddialarını koruduklarını da sözlerine ekleyen Akay, “Biz parti olarak 30 ilçede de iddialıyız. Ancak şu anki anketler en az 20 ilçeyi kazanmaya yakın olduğumuzu gösteriyor. Tabi ki de Büyükşehir yarışında da iddialıyız. Çünkü CHP’li başkanlar 3,5 yıllık sınavda başarılı olamadılar. Gerek kendi aralarındaki kavgalar gerek hayata geçiremedikleri sözleri, vaatleri her şeyi açıklıyor” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
m.öztürk 10 Ekim 2012 Çarşamba 10:31

evet çok doğru metroyu yazsın bornova evka 3 hattını açtı üç yol üç kuyular hattıda tüm engellemelere rağmen açılacak sen ankara ve istanbul metrolarından haber ver 18 yıldır bir metre yapamadılar ulaştırma bakanlığına devrettiler beceriksizler. borçsuz kendi öz kaynaklarıyla yatırımlar yapıyor devlet desteği ile değil tüm CHP li belediyeler başarılı ve pırıl pırıl ter temiz siz kendi işinize bakın bir süt dağıtımını bile yapamadınız

Yorumu oyla      14      6  
TEŞKİLAT 10 Ekim 2012 Çarşamba 10:10

ak partinin içinde oluşan çeteyide bir zahmet akay bey açıklasın.bayraklıya dil uzatacağına genel merkezin seni ne zaman alacağını hesapla ona göre son günlerini geçir.

Yorumu oyla      12      5  
ak KILLI OLACAZ ARTIK. 10 Ekim 2012 Çarşamba 01:33

BU CEHEPEDEN ÇACIK OLMUYACAĞI BELLİ. İLK SEÇİMLERDE GÖRÜŞMEK VE HESAPLAŞMAK ÜZERE..

Yorumu oyla      15      9  
ÖMER CİHAT AKAY BEY'E...! 9 Ekim 2012 Salı 23:43

ya bırak sen metroyu aziz beyi eleştirme kahve fincan takımı hediye ederkende o metro bitmemişti.sen teşkilatlar dağılıyor ona bak ömer efendi sen gitmeden izmir ak partimizde sorun bitmezz

Yorumu oyla      16      7  
Atilla Kamar 9 Ekim 2012 Salı 21:12

Şu masalcı dedeye Antalya demiryolunu da hatırlatsanız. Hatırlarsanız demityolu yapılacak demişti. Demir madeni bulmayımı bekliyor...

Yorumu oyla      21      5  
hüseyin ahmetoğlu 9 Ekim 2012 Salı 20:21

ne ile vuracaktık sn aziz abimizi metro ile vurma ,ulaşım ile vurma,temizlik ile vurma,körfez kirliliği ile vurma,yoların sökülüp yapılan kaldırımlar vurma,çürük ve pis kokulu otobüslerle hala insanlar istif ediliyor ile vurma,arsenikli su içirdi ile vurma,yolsuzulukla ile vurma,peşkeş çekilen işlerle vurma,tunceliden tokattan getirilen personel elemanları ile vurma,inadına proje tadılatı yapıp ve bir türlü yerin dibinden çıkamıyan metronun 10 yıldır bitirilemesi ile vurma .e yetti beyaaaa

Yorumu oyla      20      16  
35 izmir 35 palavra 9 Ekim 2012 Salı 14:27

ömer bey siz ankaranın metrosu istanbulun trafiğni yazmalarını isteyin oraların başkanlarından.. metroyu da kik kurumunuzaun başındakilere ve ihaleye giren yan çizen yandaşlarınıza sorun... bu arada ihalesyi alıp 10 milyon teminatını yakıp devletten ihale alabilen bir yandaş şirketi de araştırın bakalım kim çıkacak...

Yorumu oyla      26      16  
Ahmet Türkan 9 Ekim 2012 Salı 13:17

Başbakanın talimatıyla HSYK'nın görevlendirdiği savcılar 360 yıl istedi İzmir için ama içi boş bir dava çıktı. İnsanalr 1,5 yıl içeride hasız yere yattı. Deniz fenerinde savcıları görevden alıp adamlarınızı bir günde çıkardınız bunları anlatın bakalım!

Yorumu oyla      32      17  
izmirli 9 Ekim 2012 Salı 13:02

Koskoca büyükşehiri sadece metroyla vurmaya çalışmak ne kadar da komik..Ankara b.B 17 yıl 1 metre metro açamadı diye ona metro üstünden yüklenmediniz??

Yorumu oyla      34      16  
misafir 9 Ekim 2012 Salı 12:31

bir metrodur tuttrmuşsunuz ülkeyi savaşa sürüklüyorsunuz hala metro diyorsunuz yuh! metro bitecek bittikten sonra ne diyeceksiniz izmir belediyesi kendi imkanlarıyla yaptı bizimkiler beceremeyip devlete bıraktı mı diyeceksiniz? hadi yavrum hadiii... zamlar, savaşlar, zamlar, şehitler... memleket bu haldeyken devekuşu misali kafanızı toprağın altına gömdüğünüzden gördüğünüz sadece metro oluyor haliyle. kış geldiğinde iran ve rusya doğalgazı kestiğinde ne yapacaksınız merak ediyorum.

Yorumu oyla      32      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den İzmir anketi: 10 belediye başkanı başarısız!
AK Parti’nin Türkiye genelinde yaptırdığı anketin İzmir bölümü çok konuşulacak ...
CHP Çiğli yeni üye hedefini açıkladı
Yerel seçimlere kadar üye kazanım çalışmalarına hız vereceklerini belirten ...
CHP İzmir 'Bütünşehir' için beldelere sandık kuracak!
Bütünşehir yasası ile belde belediyelerin kapatılacak olması sonrası harekete ...
 
Büyükşehir yasasında 'kırmızı pasaport'ta araya sıkıştı
13 ilin Büyükşehir olmasını öngören kanun tasarısına, kırmızı pasaport ...
Arınç: İfadelerini çok değerli buluyorum
Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün açıklamaları Bakanlar Kurulu toplantısında ...
Kılıçdaroğlu: Emniyet Müdürü toplumu böldü
Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün açıklamaları, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da gündemindeydi.
 
Güven: 5 kilo patetes 1 bardak çay ediyor
CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Nevşehir’in ilçe ve köylerine yaptığı ...
AK Parti Bayraklı karıştı: Küfürler havada uçuştu!
AK Parti’nin İzmir’deki en sorunlu ve tartışmalı ilçesi Bayraklı’da yine ...
'Eski Başkanlar' CHP İzmir'e konuk oldu
Ege Belediye Başkanları Birliği Derneği Başkanı Bornova Belediyesi eski ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva