HABERLER>POLİTİKA
8 Mayıs 2023 Pazartesi - 12:38

CHP’li Bakan 'kazanıyoruz' dedi, uyardı: Erzurum benzeri provokasyonlar olabilir!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, Erzurum’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun mitingine yönelik saldırı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Benzer provokasyonlar olabilir. Konya’yla ilgili de bir tweet attı Kızılay yetkilisi… ‘Şeytan taşlamaya gideceksiniz’ dedi, Ekrem İmamoğlu’nun mitingini kastederek. Bu tip provokasyonlar olacaktır. Sükunetle, herhangi bir angajmana girmeden, karşılık vermeden,  kavgasız dövüşsüz götüreceğiz bu seçimi. Kazanıyoruz çünkü" dedi.

CHP’li Bakan  kazanıyoruz  dedi, uyardı: Erzurum benzeri provokasyonlar olabilir!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da gerçekleştirmek istediği mitingde yaşanan olaylar vardı.

ORGANİZE VE ÖRGÜTLÜ SALDIRI!
Yaşanan olayları provokasyon olarak nitelendiren CHP’li Bakan, olayların arka planın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun olduğunu belirtti.

CHP’li Bakan şunları söyledi:

 “7 Haziran-1Kasım arasında Türkiye’de neler olduğunu biliyorsunuz. 7 Haziran’da AK Parti parlamento çoğunluğunu kaybetti. 1 Kasım seçimlerine giderken ülke kan gölüne döndü. Bugün bu tür olayların olmasının nedeni artık söyleyecek sözlerinin bitmiş olmasıdır. Ekonomiyle ilgili söyleyecek sözleri yok, inandırıcı da olmuyor; dış politikayla ilgili söyleyecek sözleri yok, inandırıcı olmuyor. Liyakatsiz atamalar almış başını gitmiş, devlet memurları açlık sınırında yaşıyor. Genç atanmış bir polis memuru, Antalya’ya atanmış ve ev kirasını ödeyemiyor, sürekli bizi arıyor, ‘Vekilim beni buradan aldırın’ diye. Benim böyle bir gücüm yok. Ben şunu görüyorum, şehit çocuğu polis oluyor ve görev yaptığı yerde ev kirasını ve insani harcamalarına aldığı maaşı yetmiyor. Asgari ücret sınırında çalışan devlet memurlarından bahsediyoruz. Bu Türkiye’nin geldiği noktayı gösteriyor. Geçmişte, çocuklarımız devlet memuru olsun derdi insanlar, rahat, refah içinde yaşayabilsinler diye. Ama devlet memurluğu şu an açlık sınırında olmak demek. İktidarın söyleyecek sözü bitti. Kamuoyu araştırmalarına baktığınızda dün Avrasya’nın ve MAK’ın araştırma anketlerine göre her ikisinde de Kemal Bey önde. En son MAK’IN kamuoyu araştırmasında biz birinci turda seçimi alıyoruz. Dolayısıyla bu agresifliğin, gerginliğin sebebi o. Erzurum’un kendiliğinden olduğunu düşünmüyorum. Organize örgütlü olduğunu düşünüyorum. ‘Erzurum’a sokmadık, Erzurum’da konuşturmadık’ demek ve topluma bu algıyı vermek için, olayı terörize, kriminalize etmek için yapılan bilinçli bir provokasyon... Bu provokasyonun arkasında Soylu’nun olduğunu, Soylu’nun açıklamalarından görüyoruz. Geçmiş seçimleri düşünün. Bugüne kadarki tüm içişleri bakanlarını düşünün. Böyle bir olay oldu, ellerinde Türk bayrağı olan kadınların, çocukların kafası yaralandı. Taş atıldı bu insanlara… Ne yapar İçişleri Bakanı? ‘Olayı araştırıyoruz, soruşturuyoruz, ilgililer hakkında soruşturma başlattık, gözaltına aldık’ der. Bu ne diyor, ‘Ekrem İmamoğlu provokasyon yaptı’ diyor. Aynısı Sivas’ta da yapılmıştı. Orada türküler söylemek isteyen, semahlar dönmek isteyenlerin halkı provoke ettiğini söyleyenler gibi. Bu sağlıklı ruh hali olan bir insanın söyleyeceği bir şey değil.

BELEDİYE BAŞKANI PROVOKASYON YARATANLARDAN BİRİSİDİR
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in mitingden önce alana belediye otobüslerini çektiğini belirten Bakan, “Olayların ardından yaptığı açıklamanın elle tutulur bir yanı yok. Senin kentine gelmiş bir misafir. Erzurum adını böyle bir saldırıyla anılmasını sağlayan birisidir. Kentin meydanına otobüsleri doldurup, burada konuşma yapılmasın diye bir provokasyon yaratanlardan birisidir” şeklinde konuştu.

BU TİP PROVOKASYONLAR OLACAKTIR, KAZANIYORUZ ÇÜNKÜ!
Seçimlere 6 gün kala Erzurum’a benzer provokatif eylemler olabileceğini kaydeden Bakan, “Benzer provokasyonlar olabilir. Konya’yla ilgili de bir tweet attı Kızılay yetkilisi… ‘Şeytan taşlamaya gideceksiniz’ dedi, Ekrem İmamoğlu’nun mitingini kastederek. Bu tip provokasyonlar olacaktır. Temel itibariyle biz Türkiye’deki kutuplaşmayı bitirmeye geliyoruz. Türkiye’de artık kardeş kardeşe düşman olmasın, insanlar birbirine yan gözle bakmasın, Türk’ü, Kürt’ü, Alevi’si, Sünni’si, ülkesine vatandaşlık bağıyla bağlı olan, ülkenin geleceğini düşünen herkes artık bu kavga bitsin, bu kutuplaşma bitsin diyoruz. Zaten altı parti onun için bir araya geldik. O yüzden aynı dille, o kutuplaşmaya o kutuplaşmayla karşılık vermeyeceğiz. Sakin, sükunetle, herhangi bir angajmana girmeden, karşılık vermeden,  kavgasız dövüşsüz götüreceğiz bu seçimi. Kazanıyoruz çünkü. Seçimi kazanırken, ne yaparsa yapsın karşı tarafı görmezden gelmek lazım. Statta su şişesi atarlar, pet şişe atarlar falan yenilen takımın taraftarları, bunların yaptıkları benzer bir şey. Ama biz o ıslıkları atılanları, görmezden geleceğiz ve oyunumuzu oynamaya devam edeceğiz” dedi.

 
Beyoğlu saldırısının sanıkları hakim karşısına çıkıyor
 
Kemal Derviş hayatını kaybetti!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOKAK 8 Mayıs 2023 Pazartesi 14:11

Sayın BAKAN, Erzurum Valisi Sayın İMAMOĞLU'na su şişeleri atıldı diyor. Ben saldırganların gül attığını düşünüyorum (!). Bunu bir teyit etme olanağınız var mı acaba?

Yorumu oyla      3      3  
partili 8 Mayıs 2023 Pazartesi 13:03

senin tunç un ve maaşanız heval savaş yüzünden vekilik seçiminde size oy yok ..kenal kılıçtaroglu na oy verecegim

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
14 Mayıs'taki seçimler için oy kullanma rehberi
Seçmenler, 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi ...
İnan'dan 'kaybetseler de gitmezler' yorumu: Nereyi terk etmedik?
Seçmenler tarafından dile getirilen 'kaybetseler de gitmezler' sözlerini ...
AK Partili Kaya’dan CHP’li Taşkın’a: İzmir kibir ve ego abidelerinin oyun sahnesi değildir!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili ...
 
İYİ Partili Keskin'den Seferihisar çıkarması!
İYİ Parti İzmir 1. Bölge  Milletvekili Adayı Öztürk Keskin, seçim çalışmaları ...
Nalbantoğlu’ndan İmamoğlu’na saldırıya tepki: Kutuplaşma iklimi şiddet doğuruyor!
Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; ...
Miting paylaşımı: 'Türkiye bize emanet' dedik
Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen Büyük İstanbul ...
 
Oy pusulaları diplomatik kuryelerle gönderildi
Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili ...
AK Partili Sürekli gençlere seslendi: Size güvenim tam!
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, pazar mesaisinde ...
Kınay’dan ‘vekil sayısı’ iddiası: İzmir'de 14 artı 14 yaparız!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2’nci Bölge 11’nci sıra Milletvekili Adayı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva