HABERLER>POLİTİKA
2 Şubat 2012 Perşembe - 13:30

CHP Konak’ı sarsacak belge: Tunus hem mağdur hem mahkum!

Dosya kaçırma, bindirme üye iddiaları ve yaşanan kavgalarla mahalle seçimlerinde tansiyonun en yüksek olduğu ilçelerin başında gelen CHP Konak’ta bu kez gündemi İlçe Başkanı Aytekin Tunus’un Yargıtay’daki dosyası sarstı.

CHP Konak’ı sarsacak belge: Tunus hem mağdur hem mahkum!

EGEDESONSÖZ - CHP Konak İlçe Örgütü’nde, sıkıntılı geçen delege seçimleri devam ederken İlçe Başkanı Aytekin Tunus’la muhalefeti arasındaki rekabetin dozu artıyor. İlçe Başkanı Tunus’un çok sayıda dosyayı belirli isimlere emanet ettiği iddialarıyla başlayıp kimi mahallelerde karakolda biten seçimlerde tansiyon yükselmeye devam ediyor.
İlçe Başkanı Tunus’un kimi mahallelerde kaybettiği seçimleri iptal etme eğiliminde olduğu süreçte muhaliflerde aylardır kulaktan kulağa dolaşan bir iddiayı belgesiyle ortaya çıkardı.
 
TUNUS HEM MAĞDUR HEM MAHKUM OLDU
Yaklaşık 7 ay önce Yargıtay’a ‘onama’ istemiyle gönderilmiş o belgede Başkan Tunus’un ‘alacağını silahlı tehditle tahsil etmek’ suçundan 2 yıl 6 ay hapsi isteniyor. Yağma iddiasıyla açılan ve ‘silahla tehdit kararıyla’ sonuçlanan İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 yıl devam eden dosya 7 aydır Yargıtay 6. Ceza Dairesi’nde ‘onama’ istemiyle bekletiliyor.
İlçe Başkanı Tunus’un mağduriyetiyle başlayan ancak mahkumiyetiyle sonuçlanan konuda karşı dava açtığı da öğrenildi. Başkan Tunus, ‘Bu olayın mağduru benim. Yargıtay’daki dosyanın lehime sonuçlanacağımı düşünüyorum. Ve bu tür belgelerle yolumdan dönmeyeceğim. Yeniden aday olduğumu şimdiden ilan ediyorum’ dedi.
 
HAPSE GİREBİLİR
Bazı mahallelerde sandıkların kaçırıldığını ve bindirme üyelere oy kullandırıldığını öne süren muhalif partililer bu kez de Yargıtay’da bulunan bir dava dosyası üzerinden Tunus’u eleştirmeye başladı. Nakliye şirketi bulunan Tunus’un, Konak İlçe Başkanlığı yapmadığı dönemde, iş ile ilgili yaşanan bir dava sürecinde 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını diline dolayan muhaliflerin, dava belgelerini ve ifade tutanaklarını da genel merkeze gönderme hazırlığında oldukları ifade edildi. Muhalif partililer tarafından elden ele dolaştırılan; Aytekin Tunus’un aslında mağdur olduğu bir olayın sonraki sürecinde, silahla tehdit olayını azmettirmek suçundan mahkum edildiğini gösteren mahkeme kararının Yargıtay’da onanması halinde Tunus’un hapse girmesinin yanı sıra siyasi haklardan da yoksun kalacağı ibaresi görülüyor.
 
SİLAHLA TEHDİT SUÇU!
Nakliye şirketi bulunan Aytekin Tunus, 2007 yılında, İstanbul’a nakliyesini gerçekleştirdiği bir tır dolusu madeni yağın, Bursa’da kaybolduğunu ve başka kişilere satıldığını öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dava dosyasından edinilen bilgiye göre; sürecin hukuki yollardan tamamlanmasını beklemeyen Tunus ve arkadaşları, yağları başkasına satan kişileri tespit ederek İzmir’e gelmesini sağladı. Atatürk Stadyumu içindeki Bordo- Yeşil Restoran’da buluşan taraflar tartışmaya başladı. Tunus ve arkadaşlarının, yağlarını başkasına satan şahıstan silah ve tehdit ile 25 bin lira tahsil ettikleri ve yağların geri getirilmesi halinde paranın iade edeceği bilgisi de dosyada yer aldı. Tunus ve arkadaşlarının, kendisinden zorla ve tehdit ile para aldığın öne süren Faruk Nafiz Şentürk, polise başvurarak durumu anlattı. Yargıya taşınan süreç sonunda kararını veren İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi Tunus ve 4 arkadaşını tehditle ve korkutarak alacağın tahsil edilmesi suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkûm etti. Tunus’un avukatları konuyu Yargıtay’a taşıdı. 7 aydır raflarda bekleyen karar Yargıtay tarafından onanırsa Tunus, siyasi haklarını da kaybedecek.
 
TUNUS: “ASIL MAĞDUR BENİM”
Çete kurmak ve tahsilatını hukuk dışı yollarda yapmak suçundan yargılanan CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus ise asıl mağdurun kendisi olduğunu, ortaya çıkardığı çetenin, ticari mallarını çaldığını öne sürdü. Tunus “İlçe Başkanı olmadığım bir dönemde, nakliyesini gerçekleştirdiğim ticari mallar Bursa’da çalındı. Hırsızlık yapan çete teşhir ettim ve ilk günden itibaren yargı sürecini başlattım. Ben Bursa ve Karşıyaka Asliye hukuk mahkemelerine mağduriyetimin giderilmesi için dava açtım. Bu davamdan vazgeçmemi istediler. Kabul etmeyince de onlar karşı dava açtı. Yerel mahkeme bizi suçlu buldu ancak konuyu Yargıtay’a taşıdık, süreç devam ediyor. Hayatımın hiçbir döneminde hukukun dışına çıkmadım. Ticari konularda karakola bile gitmedim. Mallarım çalınınca ekonomik olarak sıkıntıya düştüm. Ağır Ceza’da devam eden dava ile Asliye Ceza’da devam eden davalar birleşmeyince ayrı ayrı kararlar çıktı. İnanıyorum ki Yargıtay, yerel mahkemenin kararını bozacaktır ve beni haklı çıkartacaktır. Malı çalınarak mağdur edilen ve çeteyi ortaya çıkartan benim. Ben davalardan vazgeçmeyince karşı davayı da açan onlar. Yargıya güveniyorum. Suçsuz olduğum er geç ortaya çıkacaktır” dedi.
 
“YENİDEN ADAY OLACAĞIM”
Muhalif partililerin, konu üzerinden siyaset yapmasının etik olmadığının altını çizen Tunus “Olay, siyasi kimlik taşımadığım dönemde yaşandı ve süreç devam ettiği için yargılama ile ilgili konuşmak hoş değil. Başbakan dahil birçok siyasinin, Yargıtay’da bekleyen dosyaları var. Karar ne olursa olsun saygılı olacağım ve hukukun dışında hareket etmeyeceğim. Unutulmasın ki hukuki süreci ilk ben başlattım. Malı çalınan ve mağdur edilen benim. Siyasi arenada birilerinin nasırına bastığımı biliyorum. Ben her türlü bedeli göze aldım. Ben ahlaklı ve onurlu bir ailenin ferdiyim. Bu tür çirkinliklerini bu dönemde ortaya koyanların ayıbıdır. Kongrelerde aday olup olmama konusunda tereddütlerim vardı ancak madem ki siyaseti belden aşağı yapmaya karar verdiler, ben de yeniden aday olarak temiz ve dürüst siyaset nasıl yapılır göstereceğim. Ne biliyorlarsa açıklasınlar. Yasaların aldığı karara da saygılıyız. Dava Bursa ve Karşıyaka’da da devam ediyor” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
parti emekçisi 3 Şubat 2012 Cuma 00:00

kimse hırsızı alkışlamıyor.hukuğu savunan bir partinin ilçe başkanının hukuk ile değil sorunları hukuk dışı yollarla çözmeye kalkması kafaları karıştırıyor.

Yorumu oyla      19      8  
demir 2 Şubat 2012 Perşembe 23:46

Dün birbirine söylemedikleri kalmayanlar bugün kol kola girmişler tezgah peşindeler çalışın çalışın ama parti için değil çalışanları partiden uzaklaştırmak için çalışın zaten seçim döneminde ortada olup kaybedince saldıran sonra tekrar kaybolan seçim döneminde tekrar çıkanlar daha çok çalışmanız lazım hatta hırsızlarla beraber çalışın daha çok haber bulursunuz

Yorumu oyla      17      6  
konak ilçe 2 Şubat 2012 Perşembe 23:07

ayıp çok ayıp bakalım daha neleri bulup getiricekler küçükken komşunun agacındanizinsiz kopardığın elmayı sölerler yeter kardeşim bukadar da çirkin siyaset olmaz merak etme sen aytekin tunus bu çirkinlikleri yapanlar kendileri pisliğin içinde boğulmuş insanlardır.su akar yolunu bulur herkez kimin ne oldugunu biliyor takma kafana senin şerefine kimse laf edemez.bu arada sandık kaçırıldı falan filan kardeşim gecen secimlerde sandıkmı gördünüz ki kaçsın alan dosyayı yazdı gecen sene

Yorumu oyla      17      8  
Ayşegül 2 Şubat 2012 Perşembe 15:54

Ülkemzde hukuki süreç tamamlanmadan sonuç çıkarmak gelenek haline geldi.Haberi önyargısız okuyup değerlendirmek lazım ama bizde hırsızları alkışlayanlar çıkacaktır.Bu haberin delege seçimlerinin akabinde yazılmış olmasıda düşündürücü

Yorumu oyla      21      11  
ertuğrul 2 Şubat 2012 Perşembe 14:35

İyi de kardeşim malların çalındı diye gaspçı olman şartmı?Bence aklan sonra ilçe başkanı ol..Bana göre sen asıl cezayı kaçırdığın dosyalardan dolayı mağdurların vicdanında tutuklandın..Seni seçen yönetim kurulunu diskalifiye ederken,o kişilerin haklarını vicdanlarını gaspettin!!Bunu atlama unutma ..!!

Yorumu oyla      30      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Kabul ederse Auster'ı davet edeceğim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amerikalı yazar Paul Auster'ın “Tutuklu ...
“Mobbing”le ilgili “özel yasa” çıkmalı
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
Hükümetin 'Fransız otomobili' tepkisi
Fransa'nın Ermeni soykırımının inkarını suç sayan tasarıyı Senato'dan ...
 
CHP liderinden çarpıcı kurultay yorumu
Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.
Sarıgül, CHP’ye Genel Başkan olacak mı?
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül bir çok konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Susam, esnaf sorunlarının araştırılmasını istedi
Esnafın korumanın Anayasal görev olduğunu hatırlatan CHP’li Susam, “Elinizi ...
 
AK Partili Kırkpınar'a sanal terör saldırısı!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar’ın kişisel Facebook ...
TBMM Genel Kurulu'nda 'kuyruk acısı' gerginliği!
TBMM Genel Kurulu’nda, Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul ...
60 yaş için mektup gönderecekler!
60 yaş kartı indirim uygulaması ile ilgili tartışmalar bitmedi. Büyükşehir ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva